Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε. Προκειμένου να συνδέσω τον ΟΤΕ TV μέσω ευρυζωνικής αλλάζω την σύνδεσή μου σε VDSL. Παρόλα αυτά επειδή οι αποστάσεις είναι μεγάλες δεν μπορούν να γίνουν όλα ενσύρματα και από τον ΟΤΕ μου πρότειναν να αγοράσω κάποια plugs που θα βρίσκονται στα δωμάτια που χρειάζονται internet (και κοντά στο αποκωδικοποιητη του ΟΤΕ TV) .Εγώ έχω κάποιες ερωτήσεις.

1) Κάθε plug είναι κατάλληλο για το router μου; Μπορώ δηλαδή να προμηθευτώ κάποια plugs που βρήκα 500 Mbps ή χρειάζεται κάτι ξεχωριστό για κάθε router;

2) Μπορώ να συνδέσω το καλώδιο ethernet του προηγούμενου router με αυτό το router; Διότι συνδέεται με όλες τις θύρες ethernet στο σπίτι που είναι αναγκαίες για τον σταθερό υπολογιστή που υπάρχει.

3) Δεν μπορώ να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή με μια θύρα ethernet αν το 2 γίνεται;

4) Τα plugs είναι αναγκαία σε περίπτωση που μπορεί να συνδεθεί ο αποκωδικοποιητής σε θύρα ethernet;

Δημοσ.

Κάτσε, γιατί έχεις μπερδευτεί λιγάκι...να ξεχωρίσουμε τα πράγματα:

Τα plug που σου είπαν στον ΟΤΕ, είναι τα λεγόμενα homeplug ή powerline adapters. Αυτά κάνουν το εξής απλό (που λέει ο λόγος) πραγματάκι: Χρησιμοποιούν τις γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού σου σαν καλώδια δικτύου. Οπότε έχουμε:

1) Ναι, γιατί το ζήτημα είναι η επικοινωνία μεταξύ τους. Στο router σου θα "ομιλούν" με ethernet
2) Ναι, δεν αλλάζει κάτι.

3) Ναι.

4) Αν έχεις ethernet εκεί πέρα, φυσικά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Δηλαδή (διόρθωσέ με αν έχω καταλάβει λάθος): Το ADSL router σου είναι σε έναν χώρο, από τον οποίον ξεκινούν καλώδια ethernet, πάνε σε όλο το σπίτι και δίνουν στις συσκευές ethernet. Οπότε, δε χρειάζεσαι homeplug, απλά βγάζεις τον ADSL router, κουμπώνεις στη θέση του τον VDSL router με όλα τα ethernet που είχε και ο ADSL router και είσαι ΟΚ. Αντικατάστησε και το ADSL splitter με το VDSL splitter που είχε το κουτί του router και τελείωσε η ιστορία.

Homeplug, εν ολίγοις, θα χρησιμοποιήσεις μόνο αν κάτι είναι σε χώρο που δεν έχεις καλώδιο, ή δε φτάνει το WiFi (ή δε θέλεις WiFi).

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την διαφωτιστικη απαντηση.

Μια τελευταια ερωτηση. Για την συνδεση του τηλεφωνικου δικτύου φτανει η αλλαγη του splitter σωστα; δεν χρειαζεται η αλλαγη καποιου καλωδιου ή η προσθηκη καποιου νεου

Και μια ανακεφαλαιωτικη ερωτηση αν δεν σε κουραζω. Για την συνδεση του router θα φτασει το να συνδεσω τα καλωδια του παλιου router στις αντιστοιχες θεσεις του νεου αλλαζοντας απλα το splitter. Σωστα;

Ευχαριστω για την βοηθεια και την κατανοηση της αγνοιας που εχω για ολα αυτα :)

Δημοσ.

Ναι, δεν χρειάζεται καμία αλλαγή, στις πλείστες των περιπτώσεων ούτε καν splitter.

Αλλαγή στη σύνδεση των τηλεφωνικών συσκευών θα χρειαστεί μόνον αν γίνει αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της τηλεφωνίας.

Διαφορετικά γίνονται οι συνδέσεις ISDN, με άλλο τρόπο της PSTN και αλλιώς του VOIP.

Ο ΟΤΕ τελευταία σε νέες συνδέσεις ή τροποποίηση παλαιότερων συμβάσεων, αλλάζει την τηλεφωνία σε VOIP.

Γνωρίζεις τι ισχύει στην περίπτωσή σου;

Δημοσ.

Εξ όσων γνωρίζω, η σύνδεσή μου είναι PSTN. 

Το δικό μου άγχος είναι η περίπτωση να χρειαστεί να αλλάξω καλώδιο διότι η εγκατάσταση για τηλέφωνο και internet είναι εντοιχισμένη.

Δημοσ.

Πρακτικά αλλάζεις μόνο splitter και router. Τίποτε άλλο. Ακόμα και για το splitter, δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση για το αν το ADSL splitter έχει ουσιαστική διαφορά από το VDSL splitter.

Οι καλωδιώσεις δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο.

Αν σου αλλάξει η σύνδεση σε VOIP (όπως λέει ο jkoukos), δεν θα έχεις σήμα στο τηλέφωνο από τον τοίχο, αλλά η τηλεφωνία σου θα περνά μέσω του router. Αν όντως κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα πρέπει να δεις τι αλλαγές οφείλουν να γίνουν στην καλωδίωση. Δεν έχω υπόψιν μου τι κάνει ο ΟΤΕ με το VOIP, αλλά δεν χάνεις κάτι να τους ρωτήσεις.

Αχχχ....κι εγώ περιμένω τις έρμες τις πόρτες για το VDSL :(

Δημοσ.

Πρακτικά αλλάζεις μόνο splitter και router. Τίποτε άλλο. Ακόμα και για το splitter, δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση για το αν το ADSL splitter έχει ουσιαστική διαφορά από το VDSL splitter.

Οι καλωδιώσεις δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο.

Αν σου αλλάξει η σύνδεση σε VOIP (όπως λέει ο jkoukos), δεν θα έχεις σήμα στο τηλέφωνο από τον τοίχο, αλλά η τηλεφωνία σου θα περνά μέσω του router. Αν όντως κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα πρέπει να δεις τι αλλαγές οφείλουν να γίνουν στην καλωδίωση. Δεν έχω υπόψιν μου τι κάνει ο ΟΤΕ με το VOIP, αλλά δεν χάνεις κάτι να τους ρωτήσεις.

Αχχχ....κι εγώ περιμένω τις έρμες τις πόρτες για το VDSL :(

Ευχαριστώ, κατάλαβα πάνω κάτω τι πρέπει να κάνω.

Και ας ελπίσουμε πως δεν θα αλλάξει η τηλεφωνική σύνδεση σε VOIP γιατί είναι μεγάλος μπελάς μετά. Άντε να δούμε πώς θα το συνδέω απευθείας με το router το τηλέφωνο

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες απαντήσεις!

Δημοσ.

Ακόμη και voip να σου βάλουν, είναι σχετικά εύκολο να γίνει αλλαγή.

Στην περίπτωση που έχεις το modem, στην πρώτη πρίζα, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Απλώς την θέση του splitter παίρνει το ίδιο το modem/router.

Αλλά για να μην μπερδεύεσαι από τώρα, όταν με το καλό γίνει η αλλαγή και έχεις οποιαδήποτε απορία, επανέρχεσαι τότε.

Δημοσ.

Ακόμη και voip να σου βάλουν, είναι σχετικά εύκολο να γίνει αλλαγή.

Στην περίπτωση που έχεις το modem, στην πρώτη πρίζα, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Απλώς την θέση του splitter παίρνει το ίδιο το modem/router.

Αλλά για να μην μπερδεύεσαι από τώρα, όταν με το καλό γίνει η αλλαγή και έχεις οποιαδήποτε απορία, επανέρχεσαι τότε.

Οκ, περιμένω να δω πως θα γίνει και αν υπάρχει πρόβλημα (γιατί το modem είναι σε ξεχωριστό δωμάτιο) τα ξαναλέμε!

Δημοσ.

Δεν είναι τίποτα, μην αγχώνεσαι, ΑΝ όντως γίνει VOIP, θα βάλεις το router στον τοίχο και στην έξοδο τηλεφώνου του router το καλώδιο που φεύγει από την έξοδο PHONE του splitter...ΑΝ γίνει VOIP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...