poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 ειπα να βαλω 2play της vodafone και επειδη με ζαλισαν οι γονεις, να τους βαλω και το vodafone tv. εγω εχω ενα ρουτερ tplink 8901g και η vodafone νομιζω δινει το ZTE ZXHN H108N. χρειαζομει powerline, ή μπορω να κανω τη δουλεια χρησιμοποιωντας ενα απο τα 2 ρουτερ ως access point και αν ναι, πως? α.μπορεις να βαλεις powerline .αν κρατησεις το tp link 8901g πρεπει να κανεις μια Lan να παιξει σαν iptv .δηλαδη πρεπει να γινει αλλαγη στο config της μιας θυρας. πχ http://www.insomnia.gr/topic/516547-tp-link-td-w8970-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-hol-tv/ http://www.insomnia.gr/topic/508581-hol-tv-%CF%83%CE%B5-tp-link/ να το χρησιμοποιησεις σαν access point δεν εχει νοημα γιατι το access point σημαινει οτι παιρνεις με καλωδιο και δινεις ασυρματα.ο αποκωδικοποιητης δεν μπορει να παρει ασυρματα.αν εννοεις να παιξει σαν repeater δηλαδη να παρει ασυρματα και να δωσει με καλωδιο γινεται αν και τα 2 ρουτερ υποστηριζουν wds αλλα ειναι πολλα τα θεματα διοτι το wireless θα πρεπει να γινει σε λειτουργεια iptv οποτε μετα δεν θα παιζουν τα pc.δηλαδη απο το wireless θα πρεπει να περασει το vc οχι του ιντερνετ αλλα του iptv.οποτε μετα θα εχεις θεμα με το ιντερνετ wireless Για τηνντηλεόραση θα σου δώσουν κωδικοποιητή που συνδέεται με λαν με το ρούτερ. Εγώ παρέλαβα το zte πρόσφατα αλλά παραμένω στο παλιό netfaster iad2, απο εκεί πάω με καλώδιο δικτύου 6-7 μέτρα στον αποκωδικοποιητή χωρίς πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θες να χρησιμοποιήσεις επιπρόσθετο ρουτερ ως AP. Δοκίμασα και τα powerlines που μου έστειλαν αλλά είχα συχνές αποσυνδέσεις του αποκωδικοποιητή, όποτε πχ άναβα κουζίνα η θερμοσίφωνο κτλ. Πάντως για αυτό φταίει μάλλον το σπίτι με την παλιά καλωδίωσή του και όχι τα powerlines. αν το netfaster εχει υποδοχη stb ή μπορεις να την φτιαξεις μονο σου ειναι πολυ καλυτερο απο το zte.θα μπορουσες να δοκιμαζες και αλλα powerlines πιο καλα πχ devolo αλλα θα πρεπε να τα πληρωσεις απο την τσεπη σου.η κουζινα και το θερμοσιφωνο τραβανε πολυυυυ ρευμα οποτε για αυτο πολλες φορες γινονται αυτα ειδικα αν ειναι και στην ιδια φαση με το Powerline οταν μιλαμε για μονοφασικο ρευμα. το ρουτερ ειναι σε αλλο δωματιο, θα πρεπει να απλωσω 30 μετρα καλωδιο που να περναει μεσα απο το σαλονι κτλ... αυτο που ρωταω ειναι αν γινεται με ενα 2ο ρουτερ να περνω σημα απο το wifi και να το δινω στον αποκωδικοποιητη. λιγο που διαβασα πλεον δεν δινουν powerlines. αν καποιος γνωριζει οτι δινουν ακομα, ας ενημερωσει... αυτο δεν ειναι access point αλλα repeater.τα υπολοιπα στα γραψα στο προηγουμενο Post. powerline μπορεις να παρεις και απο το εμποριο απλα δεν ειναι οτιπιο φτηνο ειδικα αν πας σε κατι πιο καλο.πχ devolo.σε φτηνα πας tp link
lambros Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 κατι τετοιο 8α κανει? τι λετε? το ειχα παλια σε drembox και ειχε ιντερνετ, τωρα εχω κανει ενα laser lan πολυμηχανημα σε wifi.
poulinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 το Plc μεταφερει ιντερνετ ή δικτυο σε οτιδηποτε ειτε ειναι εκτυπωτης ειτε δισκος ειτε δεν ξερω τι.αρα εισαι ενταξει κατι τετοιο 8α κανει? τι λετε? το ειχα παλια σε drembox και ειχε ιντερνετ, τωρα εχω κανει ενα laser lan πολυμηχανημα σε wifi.
lambros Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 κατι τετοιο 8α κανει? τι λετε? το ειχα παλια σε drembox και ειχε ιντερνετ, τωρα εχω κανει ενα laser lan πολυμηχανημα σε wifi. Συγνωμη τωτα το ειδα οτι δεν ειχε μπει το λινκ Εγω συνδεσα εχ8ες κουμπαρου μου το hol tv με το παρακατω και δουλευει κανονικα εως τωρα η hol tv VAP11G http://www.vonets.com/products.asp?ClassID=89
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 απο οτι καταλαβα αυτο παιρνει ασυρματα και δινει με ethernet >υπαρχουν πολλα τετοια ακομα και εδω στην ελλαδα που παιζουν σε τετοιο Mode.
igano80 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Τελικά υπάρχει κάποια λύση εκτός Powerline π.χ. repeater με ethernet port που να παιζει ευκολα χωρις αλλαγές στις ρυθμίσεις του router; O lambros στην ουσια κατι τέτοιο δεν έχει βρει;
poulinos Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 αν ειναι αλλο vc θα πρεπει να φυγει καλωδιο απο το ρουτερ να παει σε ap και μετα Repeater Που να παιζει bridge/client απο την αλλη ωστε να αναμεταδιδει μονο αυτα που δινει η θυρα stb.αλλιως δεν ξερω αν με δευτερο ssid μπορειςνα περασεις το αλλο vc. εκτος αν η Hol το περναει μεσα απο το vc του ιντερνετ.το Powerline ειναι οτι πιο σταθερο και καλυτερο αν μιλαμε για ιδιο σπιτι. Τελικά υπάρχει κάποια λύση εκτός Powerline π.χ. repeater με ethernet port που να παιζει ευκολα χωρις αλλαγές στις ρυθμίσεις του router; O lambros στην ουσια κατι τέτοιο δεν έχει βρει; http://en.vonets.es/products/VAP11G/ αυτο ειναι απλα ενα repeater που παιζει σαν bridge/client οπως πχ το 801nd της tp link.πιανει ασυρματα και δινει με ethernet Και παιρνει ρευμα απο Usb.
igano80 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Έβαλα ενα TP-Link και παίζει τέλεια σαν lan (παρόλο που έχω τριφασικό). Οπότε το προτείνω ανεπιφύλακτα!
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έβαλα ενα TP-Link και παίζει τέλεια σαν lan (παρόλο που έχω τριφασικό). Οπότε το προτείνω ανεπιφύλακτα! ειναι δυσκολο να μην παιξει ακομα και σε τριφασικο εκτος αν υπαρχουν πολλοι πινακες ή τιποτα παραξενο στον πινακα.
siracos Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Έβαλα ενα TP-Link και παίζει τέλεια σαν lan (παρόλο που έχω τριφασικό). Οπότε το προτείνω ανεπιφύλακτα! Αν είναι εύκολο μου δείχνεις ποιο πήρες ; Το δοκίμασες σε διαφορετική φάση και δούλεψε ;
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 παιζουν συνηθως και σε τριφασικο ρευμα.αν μπορεις να δωσεις παραπανω λεφτα πας σε Devolo>σε tp linκ υπαρχει το 4010P kit που ειναι και Passthrough. Q: Can TP-LINK powerline adapters work in different phases of three-phase circuit? A: Yes, but its rate will be affected when crossing the phases. For three-phase four-line circuit, we suggest you use the topology below to get good performance. http://www.tp-link.com/us/faq-406.html Αν είναι εύκολο μου δείχνεις ποιο πήρες ; Το δοκίμασες σε διαφορετική φάση και δούλεψε ;
Miltik Tsivelekidis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι συνδρομητής Vodafone TV εδώ και λίγες ημέρες, ξενέρωσα απίστευτα που δεν έχει wifi ο αποκωδικοποιητής, το router είναι μακριά από την τηλεόραση μου. Ετσι αγόρασα ένα PLC TpLink 1000mbps που μου κόστισε 50 ευρώ. Ωστόσο δεν παίζουν καλά τα κανάλια, πολλά σπασίματα στην εικόνα, πολλά κολλήματα κτλ κτλ Υπάρχει περίπτωση να μη γίνεται σωστή δουλειά μέσω του PLC; Μιας και δεν έχει καμία σχέση με κεραίες, Digeες και ιστορίες τι άλλο μπορεί να φταίει; Εκτός και αν όντως παίζει ρόλο το σήμα της τηλεόρασης -είμαι λίγο άσχετος, μη βαράτε- Επίσης, είναι δυνατόν ρε Vodafone TV να μην έχεις διαθέσιμα τα ελεύθερα κανάλια μέσω της πλατφόρμας σου;; Για ένα σωστό ζάπινγκ δηλαδή πρέπει να αλλάζεις από τον αποκωδικοποιητή στην κανονική τηλεόραση;...
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 δυο πραγματα θα μπορουσαν να φταινε η μαλλον δυο τρια. α.κατεβασε το Utility για τα plc και δες σε τι ταχυτητα εχουν συγχρονισει μεταξυ τους.δες για firmware update και καντα Secure μεταξυ τους.περισσοτερα Info https://www.insomnia.gr/articles/various/insomnia-review/tp-link-4010p-kit-review/ εδω που εχω γραψει μερικα πραγματα. β1.μηπως πιταρεις την γραμμη σου οποτε δεν φτανει το bandwidth για τα καναλια?ποσο συγχρονιζεις? β2.εναλλακτικα συνδεσου με ethernet για δοκιμη.αν κανει το ιδιο (σπασιματα)τοτε δεν ειναι θεμα Powerlines. γ. πολυς κοσμος παιζει με plc για αυτο το θεωρω δυσκολο να φταινε τα Plc με την εννοια οτι δεν ειναι αρκετα για να δεις iptv.και η Nova δινει Plc και η hol κτλ. ειδικα με 1000αρια powerlines θα πρεπει να μπορεις να κανεις τα παντα. αν το Link μεταξυ Powerlines ειναι χαλια δες μηπως μπορουν να μπουν στην ιδια φαση (σε περιπτωση που εχεις τριφασικο ρευμα) 14 hours ago, Miltik Tsivelekidis said: Καλησπέρα σε όλους. Είμαι συνδρομητής Vodafone TV εδώ και λίγες ημέρες, ξενέρωσα απίστευτα που δεν έχει wifi ο αποκωδικοποιητής, το router είναι μακριά από την τηλεόραση μου. Ετσι αγόρασα ένα PLC TpLink 1000mbps που μου κόστισε 50 ευρώ. Ωστόσο δεν παίζουν καλά τα κανάλια, πολλά σπασίματα στην εικόνα, πολλά κολλήματα κτλ κτλ Υπάρχει περίπτωση να μη γίνεται σωστή δουλειά μέσω του PLC; Μιας και δεν έχει καμία σχέση με κεραίες, Digeες και ιστορίες τι άλλο μπορεί να φταίει; Εκτός και αν όντως παίζει ρόλο το σήμα της τηλεόρασης -είμαι λίγο άσχετος, μη βαράτε- Επίσης, είναι δυνατόν ρε Vodafone TV να μην έχεις διαθέσιμα τα ελεύθερα κανάλια μέσω της πλατφόρμας σου;; Για ένα σωστό ζάπινγκ δηλαδή πρέπει να αλλάζεις από τον αποκωδικοποιητή στην κανονική τηλεόραση;... αν το Link μεταξυ των Plc σου ειναι χαμηλα 20 -30 Mbit ναι εκει παιζει να εχεις θεμα. επισης δοκιμασε να δεις Iptv χωρις να εχουν μπει αλλες 100 συσκευες στο internet.αν πχ εσυ πας να δεις Iptv και ο αλλος κατεβαζει τορρεντς ε ναι λογικο να κανει σπασιματα γιατι το Iptv θελει 3-4 Mbit απο μονο του.
Miltik Tsivelekidis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα και πάλι. Κατέβασα το tpLink Utility για το 7010P kit που έχω, βλεπω τη σύνδεση των δύο PLC και μου εμφανίζει ταχύτητα 80-110 mbps, έκανα και μια επανεκκίνηση το Vodafone TV ωστόσο εξακολουθεί να κολλάει η εικόνα. Στα advanced settings μου έχει 4 επιλογές στον τομεα Select a traffic type with the highest priority και οι επιλογές είναι Internet, Audio or Video, Online Game, Voice over IP. Υποθέτω ότι θα πρέπει να επιλέξω το Ιντερνετ. Βάζω και στο Vodafone TV κανονική ανάλυση και όχι HD για μειώσω τις αναγκαίες ταχύτητες ίντερνετ. Δε θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος... πφφφ συγνώμη φίλε μου, σε ζαλίζω κιόλας...
poulinos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 α.βαλε video αν και αυτο ειναι αν εχεις πολυ κινηση και απο αλλα πραγματα πανω στο powerline οποτε να κανει qos.αν ειναι μονο για το Iptv δεν θα αλλαξει και τιποτα.β.δες για firmware update. γ.καντα secure οπως εγραψα πιο πανω.δ.το iptv ειναι με καλωδιο ethernet να υποθεσω ε? δοκιμασε το αν γινεται σε αλλη πριζα μηπως παιξει καλυτερη ταχυτητα 4 hours ago, Miltik Tsivelekidis said: Καλησπέρα και πάλι. Κατέβασα το tpLink Utility για το 7010P kit που έχω, βλεπω τη σύνδεση των δύο PLC και μου εμφανίζει ταχύτητα 80-110 mbps, έκανα και μια επανεκκίνηση το Vodafone TV ωστόσο εξακολουθεί να κολλάει η εικόνα. Στα advanced settings μου έχει 4 επιλογές στον τομεα Select a traffic type with the highest priority και οι επιλογές είναι Internet, Audio or Video, Online Game, Voice over IP. Υποθέτω ότι θα πρέπει να επιλέξω το Ιντερνετ. Βάζω και στο Vodafone TV κανονική ανάλυση και όχι HD για μειώσω τις αναγκαίες ταχύτητες ίντερνετ. Δε θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος... πφφφ συγνώμη φίλε μου, σε ζαλίζω κιόλας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα