Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O Tim Berners-Lee, ο εφευρέτης του World Wide Web επιτέθηκε στην πρωτοβουλία του Facebook με την ονομασία Internet.org που αργότερα μετονομάστηκε σε Free Basics, και που προσφέρει ένα περιορισμένο σύνολο από δωρεάν ιστοσελίδες και εφαρμογές για τους χρήστες σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Πολλοί έχουν κατακρίνει την πρωτοβουλία του Facebook, καθώς πιστεύουν ότι παραβιάζει τις αρχές ουδετερότητας του δικτύου.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The Guardian, ο Tim Berners-Lee δήλωσε ότι οι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει “απλώς να πουν όχι” στο εγχείρημα του Facebook. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο “δεν είναι internet” και πως υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειωθεί το κόστος της πρόσβασης. “Όταν πρόκειται για κάτι που βάζει σε κίνδυνο την ουδετερότητα του δικτύου, συνήθως λέω “απλά πείτε όχι” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Berners-Lee. “

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που κάποιος προσφέρει… κάτι που διαφημίζεται ως internet και δεν είναι internet, τότε απλώς πείτε όχι. Όχι, δεν είναι δωρεάν, όχι δεν βρίσκεται στο public domain, υπάρχουν άλλοι τρόποι μείωσης της τιμής της συνδεσιμότητας στο internet και να δώσεις κάτι… δίνοντας πρόσβαση σε δεδομένα ενός τμήματος του δικτύου εσκεμμένα, έχω την εντύπωση ότι είναι ένα βήμα προς τα πίσω” συμπλήρωσε.

Η αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία του Facebook αντιμετωπίζει επικρίσεις, επειδή φαίνεται να παραβιάζει την αρχή της ουδετερότητας, η οποία είναι αντίθετη στο να δίνεται προτεραιότητα σε μία οντότητα στην ροή κίνησης στο internet εξαιτίας πληρωμών σε παρόχους υπηρεσιών, όπως σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Η πρωτοβουλία μετονομάστηκε αργότερα σε Free Basics, για να διαχωρίσει τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που παρέχει το Facebook από την πρωτοβουλία Internet.org.

Ο co-founder του Facebook, Mark Zuckerberg πάντως υπερασπίστηκε το πρόγραμμα, λέγοντας πως δεν αποκλείει ή περιορίζει υπηρεσίες και πως δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ουδετερότητα του δικτύου. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε το περασμένο έτος, έχει μαζέψει περισσότερους από δέκα τηλεπικοινωνιακούς φορείς σε δεκαεπτά χώρες που προσφέρουν βασικές υπηρεσίες διαδικτύου χωρίς χρεώσεις σε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Link.png Site: TheTimesofIndia

Δημοσ.

Ο αγώνας είναι πλέον χαμένος για τους περισσότερους από τους χιλιάδες χρήστες του web.

Η ουδετερότητα του διαδικτύου έχει απολεσθεί για το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού που για αυτούς internet σημαίνει το δημόσιο tracking συμπεριφοράς, συνήθεια και προσωπικών δεδομένων μέσω υπηρεσιών όπως το facebook, google, microsoft.,

Έχουμε μπει πλέον στην εποχή που μόνο μια μικρή αλλά ισχυρή ομάδα αντιστέκεται σε αυτό τον τεχνολογικό μεγάλο αδερφό και στον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας.

Και αυτή η ομάδα είναι όσοι μετέχουν σε κινήματα όπως της κρυπτοαναρχίας η ακόμα και της cypher punk κοινότητας.

Πλέον καμία συμπάθεια για όσους τους αρέσει να ζούνε σαν ινδικά χοιρίδια και ο μόνος αγώνας είναι ο προσωπικός ώστε να κρατηθούν οι οάσεις ελευθερίας για όσους θέλουν να περάσουν στην αντίπερα όχθη.

Το ευτύχημα είναι ότι την βαριά κρυπτογράφηση δεν μπορούν να την καταργήσουν γιατί απλά θα καταργήσουν όλα τα δομημένα τεχνολογικά τους συστήματα.

• Like 17
Δημοσ.

Η περιορισμένη πρόσβαση είναι πολύ καλύτερη από καθόλου πρόσβαση. Μιλάμε για χώρες όπου η σύνδεση στο internet θα τους κόστιζε το 1/4 του μισθού τους.

Ο κίνδυνος της κατάργησης του net neutrality βρίσκεται καθαρά στην shady νομοθετική διαδικασία των ΗΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.

O Τιμ καλα τα λεει, αλλα απο την αλλη.. οι διεφθαρμενες κυβερνησεις του τριτου κοσμου δεν υπαρχει περιπτωση να δωσουν οχι ιντερνετ, αλλα ειδικα ΔΩΡΕΑΝ ιντερνετ στον λαο τους.

Δυστηχως το ονειρο καθε μα καθε κυβερνησης ειναι να εχει πολιτες αρκετα εξυπνους για να παραγουν και να πληρωνουν φορους και αρκετα χαζους ωστε να μην αναρωτιουνται και τους αντιστεκονται.

Το ιντερνετ παρεχει γνωση και μπλα μπλα ολα τα γνωστα υπεροπλα που μπορουν να ριξουν κυβερνησεις ολοκληρες αν χρησιμοποιηθουν σωστα και με λιγο κοπο χωρις να αναγκασει τον κοσμο να αρπαξουν τσι χατζαρες και τα καρδιοφυλια τους και να παρουν τα βουνα για ενοπλο αγωνα.

Ειναι μια αρχη λοιπον και αυτη με το δωρεαν ιντερνετ, ενα πρωτο ξεκινημα που αφενως εχει στοχο τα φραγκα ("ελαααααα,τι λες τωρα ρε μεγαλε") αλλα απο την αλλη θα προσφερει και κατι θετικο..

• Like 1
Δημοσ.

Η περιορισμένη πρόσβαση είναι πολύ καλύτερη από καθόλου

...

η ημιμαθεια ειναι χειρότερη της αμάθειας. do the math.

• Like 10
Δημοσ.

Καλό είναι τα άτομα της βαρύτητας του κυρίου παραπάνω, να αναφέρονται με τους τίτλου που τους έχουν απονεμηθεί. Και ο παραπάνω κύριος είναι Professor Sir Timothy John Berners-Lee και όχι απλά Tim. Λεπτομέρειες, το ξέρω, αλλά μιλάμε για τον μπαμπά του www. Καλό είναι να ξεχωρίζει από τον μπαμπά (ή κουμπάρο, δεν έχω παρακολουθήσει τα κουτσομπολιά του Mark) του τσατσοτέφτερου :P

• Like 4
Δημοσ.

Η περιορισμένη πρόσβαση είναι πολύ καλύτερη από καθόλου πρόσβαση.

Οτι πιο αστοχο εχω διαβασει, θα ελεγα οτι μιλαμε για ημιμαθεια αλλα δεν μπορω να το πιστεψω οτι εδω μεσα εχουμε τετοια "κρουσματα"...

μαλλον λαθος λειτουργια βασικου οργανου.......

Δημοσ.

Αφού οπως λεει υπάρχουν αλλοι τρόποι μείωσης του κόστους ας τους προτείνει και ας αναλάβει πρωτοβουλία. Ας πει τι πρεπει να γίνει και οχι τι δεν πρεπει. Και οτι ειναι ο ας το πούμε δημιουργός του www δεν μου λεει τιποτα εμένα., άλλωστε παρθενογένεση δεν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή είναι μια φράση "κλισέ" που την χρησιμοποιούν όσοι δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να απαντήσουν με επιχειρήματα. Και ΔΕΝ ταιριάζει καθόλου στο συγκεκριμένο σχόλιο.

You do the math, btw.

• Like 4
Δημοσ.

Αφού οπως λεει υπάρχουν αλλοι τρόποι μείωσης του κόστους ας τους προτείνει και ας αναλάβει πρωτοβουλία. Ας πει τι πρεπει να γίνει και οχι τι δεν πρεπει. Και οτι ειναι ο ας το πούμε δημιουργός του www δεν μου λεει τιποτα εμένα., άλλωστε παρθενογένεση δεν υπάρχει.

Ώρες, ώρες πραγματικά ντρέπομαι με αυτά που διαβάζω εδώ... Κρίμα, τι να πω...

• Like 13
Δημοσ.

Αν και δεν ξέρω τι μπορεί να θεωρείς "πλήρη γνώση" ή που κολλάει η φράση, η ημιμάθεια είναι πολύ καλύτερη της αμάθειας, καθώς ο ημιμαθής μπορεί να βελτιωθεί στην πορεία. Ο αμαθής θα πρέπει πρώτα να περάσει και αυτός το στάδιο της ημιμάθειας.

Όπως και να έχει η περιορισμένη πρόσβαση είναι πολύ καλύτερη από την πλήρη απομόνωση από την πληροφορία.

Οτι πιο αστοχο εχω διαβασει, θα ελεγα οτι μιλαμε για ημιμαθεια αλλα δεν μπορω να το πιστεψω οτι εδω μεσα εχουμε τετοια "κρουσματα"...

Που κολλάει η ημιμάθεια αν το facebook αφήνει να μπαίνεις δωρεάν μόνο σε μη κερδοσκοπικές ιστοσελίδες (πχ wikipedia) και στο site του; Μάλλον έλλειψη βασικού οργάνου.

• Like 1
Δημοσ.

Το ό,τι είναι αναφορικό και χρειάζεται κόμμα.

Έλεγες κάτι για "ημιμάθεια";

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...