marios1983-g Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 καλησπέρα μένω 20χλμ απο την πόλη της Πάτρας κ στην προσπάθεια μου να βρω πάροχο για σταθερό ίντερνετ κατελιξα στο πουθενά!! ο λογος η απόσταση έως το χωριό δεν καλύπτεται απο καλώδιο χαλκού αλλά το περισότερο είναι ασύρματο με καιρεες!! το ενδεχόμενο mobile ίντερνετ δεν υπάρχει αφού δεν έχει σήμα καμια εταιρία! για δορυφορικό ουτε λογος με της τημες που έχουν κ αυτά που προσφέρουν! αν γνωρίζει κάποιος μια οικονομική λύση θα το εκτιμουσα ευχαριστώ για το χρόνο σας
jkoukos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Τότε η μόνη λύση είναι ασύρματα από κάποιο γειτονικό χωριό ή πόλη που υπάρχει διαθεσιμότητα ADSL, αρκεί να υπάρχει ανεμπόδιστη οπτική επαφή.
l337 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 (δυστυχώς άλλη μια περίπτωση όπου ο δήμος/νομαρχία ενός οικισμού τον παίζει κανονικά...) ts, το ενδεχόμενο να μοιραστείτε 5-10-20 άτομα μία δορυφορική σύνδεση το έχετε συζητήσει;
marios1983-g Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 όταν έχει ο ΟΤΕ δορυφορικό ίντερνετ 20GB με 50 ευρώ το 50 ευρώ πες το χωρίζουμε επι 10π,χ τα GB????!!!! έχω wind 1GB στο κινητό κ αν κάνω πως βλέπω βίντεο δεν βγάζω 10 μέρες!!! οποτε.....
poulinos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Η δορυφορικο για σενα ή Link με καποιον που εχει adsl εκει κοντα.το κοντα σχετικο.οπως ειπαν απαραιτητο να υπαρχει οπτικη επαφη.σε καποια σημεια ο οτε εδινε νομιζω σε καποια μερη wi max.δεν ξερω κατι παραπανω.
gasgr32 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Πριν από 3 χρόνια για σύνδεση internet σε χωριό που δεν υπάρχει dsl βρήκα ένα σημείο στη σκεπή μου μου που να έχει οπτική επαφή με την κεραία της κινητής τηλεφωνίας γιατί οι ταχύτητες 3G που έχουν είναι μόνο με οπτική επαφή και αν μεσολαβεί έστω και ένας τοίχος η ταχύτητα πέφτει αρκετά. Αγόρασα ένα 3G router με 185 ευρώ και το τοποθέτησα σε πλαστικό πίνακα στο σημείο που επέλεξα και τράβηξα σε αυτό το σημείο ρεύμα και από εκεί ένα καλώδιο UTP μέσα στο σπίτι όπου συνέδεσα και ένα έξτρα ασύρματο router/αναμεταδότη για τις απώλειες (το laptop δεν έπαιζε καλά απευθείας στο router λόγω μεγάλου μήκους καλωδίου). Αργότερα χρειάστηκε να πάω internet από το σπίτι μου σε αποθήκη 6 χλμ μακρυά όπου δεν είχα οπτική επαφή με το σπίτι ούτε με την κεραία κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποίησα 2 ζευγάρια κεραίες και πήγα και στην αποθήκη internet (το ενδιάμεσο σημείο είχε ρεύμα για να τροφοδοτώ κεραίες) Ταχύτητες έχει γράψει 5 Mbps κάτω και 3,5 Mbps πάνω. Ειδικά το 3,5 Mbps πάνω που θέλω για να βλέπω κάμερες που υπάρχουν στο χωριό από Αθήνα είναι τρομερό. Δεν έχω τέτοια ταχύτητα ανεβάσματος στην Αθήνα με ADSL (6 Mbps κάτω και 1 Mbps πάνω) Αυτό είναι ενδεικτικό από 3G router στην Αθήνα με οπτική επαφή στην κεραία http://www.speedtest.net/my-result/4741790741 http://www.speedtest.net/my-result/4741799337 http://www.speedtest.net/my-result/4741809341 Ο πάροχος είναι η Wind και είχα προλάβει τότε 2 συνδέσεις 25 GB με 25 ευρώ τη μία. Τη 2η που είχα αγοράσει για την αποθήκη (πριν βάλω κεραίρες) την έχω ακόμα και τη χρησιμοποιώ για backup επειδή έχω θέμα με το ADSL στην Αθήνα είτε όταν ταξιδεύω και δεν μπορώ να μείνω χωρίς internet λόγω δουλειάς... Στο χωριό μου Wind δεν έχουν πολλοί οπότε μάλλον δε μοιράζομαι με άλλους ότι bandwidth δίνει... Τώρα νομίζω η Wind έχει 20 ευρώ για 20 GB αλά αν το περάσεις σε μαδάει... Δε γνωρίζω αν πάρεις εν μακρύ καλώδιο USB και έχεις έτσι το 3g usb σε καλό σημείο (π.χ. σε παράθυρο που βλέπει κεραία - αλλά όταν κλείνεις πατζούρια θα πέφτει η τχύτητα) μπορεί να γλυτώσεις τα παραπάνω που ανέφερα... Η άλλη εναλκτική είναι δορυφορική που σου είπαν και παραπάνω και ίσως σε συμφέρει να βάλλεις και σταθερό μέσω δορυφοόρου αλλά θα έχεις καθυστέρηση στην ομιλία που μπορεί να γίνει σπαστικό.. Αλλά αν βρεθείτε κάποια άτομα μπορεί να συμφέρει γιατί με εχτρα10 ευρώ 24 με 7 το πρωί δεν υπολογίζει τι GB κατέβασες http://www.forthnet.gr/ServicesBasketForm.aspx?a_id=6951 Νομίζω ο ΟΤΕ στο δορυφορικό internet απλά σου μειώνει την ταχύτητα όταν ξεπεράσεις το όριο και δε σε κόβει τελείως οπότε μπορείς να ψάξεις να το πληρώνετε συναιτερικά, απλά να είναι σίγουρο ότι οι άλλοι δεν θα σου τη φέρουν σε 2 χρόνια που θα διαρκεί το συμβόλαιο και πληρώνεις μόνος σου... 1
jpater Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Επειδή το χωριό μου είναι ίδια περίπτωση και ο ΟΤΕ δεν βρίσκει ελκυστική την επένδηση, απόφασήσαμε και κάναμε link απο διπλανό χωριό. Με access points το μοιράσαμε ελευθερα. Η εγκατάσταση λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια άψογα. Το αποτέλεσμα είναι να μας ζηλεύουν πλέον καθώς πάνω από 100 οικογένιες έχουν δωρεάν ιντερνετ 1
ocelotgr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Αν δεν κάνω λάθος, στις περιοχές που δεν καλύπτονται απο dsl, υπάρχει ανάδοχος παροχος (αλλος ανά νομο), που παρέχει υποχρεωτικά επιδοτουμενο δορυφορικό. Δεν είμαι σίγουρος αν υφίσταται ακόμα, αλλά δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις.
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Πριν από 3 χρόνια για σύνδεση internet σε χωριό που δεν υπάρχει dsl βρήκα ένα σημείο στη σκεπή μου μου που να έχει οπτική επαφή με την κεραία της κινητής τηλεφωνίας γιατί οι ταχύτητες 3G που έχουν είναι μόνο με οπτική επαφή και αν μεσολαβεί έστω και ένας τοίχος η ταχύτητα πέφτει αρκετά. Αγόρασα ένα 3G router με 185 ευρώ και το τοποθέτησα σε πλαστικό πίνακα στο σημείο που επέλεξα και τράβηξα σε αυτό το σημείο ρεύμα και από εκεί ένα καλώδιο UTP μέσα στο σπίτι όπου συνέδεσα και ένα έξτρα ασύρματο router/αναμεταδότη για τις απώλειες (το laptop δεν έπαιζε καλά απευθείας στο router λόγω μεγάλου μήκους καλωδίου). Αργότερα χρειάστηκε να πάω internet από το σπίτι μου σε αποθήκη 6 χλμ μακρυά όπου δεν είχα οπτική επαφή με το σπίτι ούτε με την κεραία κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποίησα 2 ζευγάρια κεραίες και πήγα και στην αποθήκη internet (το ενδιάμεσο σημείο είχε ρεύμα για να τροφοδοτώ κεραίες) Ταχύτητες έχει γράψει 5 Mbps κάτω και 3,5 Mbps πάνω. Ειδικά το 3,5 Mbps πάνω που θέλω για να βλέπω κάμερες που υπάρχουν στο χωριό από Αθήνα είναι τρομερό. Δεν έχω τέτοια ταχύτητα ανεβάσματος στην Αθήνα με ADSL (6 Mbps κάτω και 1 Mbps πάνω) Αυτό είναι ενδεικτικό από 3G router στην Αθήνα με οπτική επαφή στην κεραία http://www.speedtest.net/my-result/4741790741 http://www.speedtest.net/my-result/4741799337 http://www.speedtest.net/my-result/4741809341 Ο πάροχος είναι η Wind και είχα προλάβει τότε 2 συνδέσεις 25 GB με 25 ευρώ τη μία. Τη 2η που είχα αγοράσει για την αποθήκη (πριν βάλω κεραίρες) την έχω ακόμα και τη χρησιμοποιώ για backup επειδή έχω θέμα με το ADSL στην Αθήνα είτε όταν ταξιδεύω και δεν μπορώ να μείνω χωρίς internet λόγω δουλειάς... Στο χωριό μου Wind δεν έχουν πολλοί οπότε μάλλον δε μοιράζομαι με άλλους ότι bandwidth δίνει... Τώρα νομίζω η Wind έχει 20 ευρώ για 20 GB αλά αν το περάσεις σε μαδάει... Δε γνωρίζω αν πάρεις εν μακρύ καλώδιο USB και έχεις έτσι το 3g usb σε καλό σημείο (π.χ. σε παράθυρο που βλέπει κεραία - αλλά όταν κλείνεις πατζούρια θα πέφτει η τχύτητα) μπορεί να γλυτώσεις τα παραπάνω που ανέφερα... Η άλλη εναλκτική είναι δορυφορική που σου είπαν και παραπάνω και ίσως σε συμφέρει να βάλλεις και σταθερό μέσω δορυφοόρου αλλά θα έχεις καθυστέρηση στην ομιλία που μπορεί να γίνει σπαστικό.. Αλλά αν βρεθείτε κάποια άτομα μπορεί να συμφέρει γιατί με εχτρα10 ευρώ 24 με 7 το πρωί δεν υπολογίζει τι GB κατέβασες http://www.forthnet.gr/ServicesBasketForm.aspx?a_id=6951 Νομίζω ο ΟΤΕ στο δορυφορικό internet απλά σου μειώνει την ταχύτητα όταν ξεπεράσεις το όριο και δε σε κόβει τελείως οπότε μπορείς να ψάξεις να το πληρώνετε συναιτερικά, απλά να είναι σίγουρο ότι οι άλλοι δεν θα σου τη φέρουν σε 2 χρόνια που θα διαρκεί το συμβόλαιο και πληρώνεις μόνος σου... κανονικα το καλωδιο το ethernet αν το εχεις φτιαξει σωστα πρεπει να σου παιξει χωρις κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τα 100 μετρα. δυστυχως οι περισσοτεροι παροχοι οταν περασεις το οριο σε σφαζουν κανονικα. Usb αν παει παραπανω απο 3 μετρα θελει active καλωδιο αλλιως δεν θα παιξει. επισης και ο οτε νομιζω και η forthnet δινουν tooway και επισης οταν ξεπερασεις το οριο σου κανει throttling δεν σε κοβει τελειως. επισης πολυ καλο 3g router και εχει και 4g ειναι της teltonika.λιγω ακριβα αλλα ηταν πολυ καλα. Επειδή το χωριό μου είναι ίδια περίπτωση και ο ΟΤΕ δεν βρίσκει ελκυστική την επένδηση, απόφασήσαμε και κάναμε link απο διπλανό χωριό. Με access points το μοιράσαμε ελευθερα. Η εγκατάσταση λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια άψογα. Το αποτέλεσμα είναι να μας ζηλεύουν πλέον καθώς πάνω από 100 οικογένιες έχουν δωρεάν ιντερνετ σε πολλες περιοχες δεν γινεται εγκατασταση adsl λογω οτι το κοστος πχ για ινα και για dslam ειναι μεγαλυτερο απο τα λεφτα που θα βγαζει.εκει μπορει να παιξει κανα wi max που εχει παιξει σε λιγες περιοχες ή αλλιως σου λεει βαλε δορυφορικο.το ιδιο και για εναλλακτικους.δεν πανε σε πολλες περιοχες επειδη το κοστος συντηρησης καμπινας και ολα αυτα ειναι μεγαλο και τα εσοδα λιγα. Αν δεν κάνω λάθος, στις περιοχές που δεν καλύπτονται απο dsl, υπάρχει ανάδοχος παροχος (αλλος ανά νομο), που παρέχει υποχρεωτικά επιδοτουμενο δορυφορικό. Δεν είμαι σίγουρος αν υφίσταται ακόμα, αλλά δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις. Οσο ξερω δορυφορικο δινει οτε,forthet με tooway και μετα υπαρχει και η Hellas sat. 1
jkoukos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 H Hellas Sat πουλήθηκε το 2013 από τον ΟΤΕ στην ArabSat και από αρχές του 2014 καπούτ δορυφορικό Internet. H μόνη πλέον επιλογή είναι η υπηρεσία της Tooway που παρέχεται από την ίδια και μέσω μεταπωλητών (όπως ΟΤΕ, Forthnet κλπ) που έχουν ελαφρά διαφορετικά πακέτα.
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 οποτε forthnet ή οτε υποχρεωτικα πλεον?δεν ξερω αν δινει διαμεσω καποιου αλλου παροχου στην ελλαδα.επιδοτουμενο δορυφορικο να μην πληρωσει καθολου ή καλυτερη τιμη?γιατι για να μην πληρωσει καθολου δεν εχω ακουσει ποτε κατι.
karaLRS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 ποιο είναι το χωριό σου; εγώ μένω μιντιλόγλι και έχουμε γύρω στα 4mbps...οπότε έχω μιλήσει με φίλο στα ΤΕΙ να βάλει vdsl και να την παίρνω με link wifi
marios1983-g Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 είναι 20 χλμ εξω απο την Πάτρα απο την μεριά που είναι το ποτάμι του Γλαύκου με το ζόρι ποιανουν τα κινητά όχι παντού για γειτονικό χωριό ..... απλα δεν υπάρχει που να έχει οπτική επαφή όπως ειπαν παραπανω μια λύση είναι να πάρω ενυσχητη συμματος με 120€ να έχω τουλάχιστον σήμα για κινητά κ ίντερνετ απο εκεί σε ενα χωριό με 10 εικογενειες κ η περισότερες μεγαλης ηλικιας δεν νομίζω να καταφέρω κάτι άλλο!!!
poulinos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 είναι 20 χλμ εξω απο την Πάτρα απο την μεριά που είναι το ποτάμι του Γλαύκου με το ζόρι ποιανουν τα κινητά όχι παντού για γειτονικό χωριό ..... απλα δεν υπάρχει που να έχει οπτική επαφή όπως ειπαν παραπανω μια λύση είναι να πάρω ενυσχητη συμματος με 120€ να έχω τουλάχιστον σήμα για κινητά κ ίντερνετ απο εκεί σε ενα χωριό με 10 εικογενειες κ η περισότερες μεγαλης ηλικιας δεν νομίζω να καταφέρω κάτι άλλο!!! αμα ειναι τοσο μικρο χωριο και οπως λες με 10 οικογενειες και μεγαλη ηλικιας ναι απλα το ξεχνας.ειτε πας σε ενισχυτη που δεν ξερω ποσο καλυτερα θα παιξει ειτε πας σε δορυφορικο που επειδη το βραδυ δεν εχει οριο στο ποσο θα κατεβασεις και δεν το προσμετρανε στα συνολικα gb που εχεις μαλλον ειναι η καλυτερη λυση.
jpater Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 karaLRS το χωριό μου είναι πιερία Αν θέλεις κατεβαίνω να σας κάνω ένα link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα