Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω το Dell Inspiron N5110 με dual boot Fedora 22/Windows 10 από τότε που ήταν διαθέσιμη η ενημέρωση.

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τα μην αποκρίνονται στα Windows πολλές υπηρεσίες και προγράμματα.

Π.χ.

• Το Wifi δεν λειτουργεί (δεν μου βγάζει το εικονίδιο στο taskbar), ενώ στο login screen μου το δείχνει και συνδέεται.
  • To start menu δεν ανοίγει. Μπορώ να κάνω δεξί κλικ και να ανοίξει το μενού, όμως πολλά δεν ανοίγουν, ή ανοίγουν και δεν αποκρίνονται.
  • Δεν αποκρίνεται το παράθυρο ρυθμίσεων, controll panel κ.α. Το μόνο που αποκρίνεται είναι το msconfig, όπου και ενεργοποίησα το safe boot.
  • Το task manager ανοίγει και μου δείχνει την cpu στο 100% με όλες τις εφαρμογές στο 0%. Το task manager δεν ενημερώνεται, δείχνει μόνιμα τις τιμές που ισχύουν στην εκκίνηση του εργαλείου.
  • Shutdown/restart μπαίνει σε infinite loop και δεν τελειώνει ποτέ, με αποτέλεσμα να πρέπει να το κάνω hard reset.

Η τελευταία αλλαγή που έχω κάνει είναι εγκατάσταση του Visual Studio Express, αλλά έχει ξαναγίνει ένα boot από τότε που δεν έβγαζε προβλήματα. CCleaner δεν έχω τρέξει από χθές (σε κάποια forum λέγανε σε άλλους ότι μπορεί να βγάζει προβλήματα).

Ενέργειες που έχω κάνει:

• Safe boot, όπου όλα λειτουργούν
  • fsck.ntfs από Linux που όμως δεν με αφήνει να το κάνω ίσως λόγω του fast startup των Widnows.

Τι έχω σκεφτεί ότι φταίει:

• To fast startup των windows. Ίσως δεν έγινε σωστά shutdown την τελευταία φορά, καταστράφηκε το hibernate file και από τότε το έχει πάρει μπάλα και δεν διορθώνεται χωρίς κανονικό shutdown. Έχω απενεργοποιημένο το Hibernate οπότε είναι αυτόματα απενεργοποιημένο και το fast startup.

Θα ήθελα την βοήθειά σας, να δώ πως μπορώ να το διορθώσω αυτό.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Απαράδεκτη η Microsoft που αφαίρεσε την επιλογή του πλήκτρου F8 για safe mode, και τώρα πρέπει να κάνεις login για να μπεις σε safe mode. Δηλαδή αν έχει πρόβλημα το λειτουργικό και δεν μπορείς να κάνεις login δεν μπορείς να μπεις σε safe mode.

Επεξ/σία από kostitas
Δημοσ.

Θες το boot dvd-usb για να μπεις σε safe mode αν δε ξεκιναει το pc, ετσι γινοταν απο τα 8 και μετα

http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2569556/safe-mode-windows.html

Γενικως παντως τα 10 δεν ειναι ετοιμα ακομη και εσυ εχεις πεσει σε αυτο το σταδιο. Πολλοι εχουν θεματα με κολληματα. 

Δημοσ.

Υ.Γ. Απαράδεκτη η Microsoft που αφαίρεσε την επιλογή του πλήκτρου F8 για safe mode, και τώρα πρέπει να κάνεις login για να μπεις σε safe mode. Δηλαδή αν έχει πρόβλημα το λειτουργικό και δεν μπορείς να κάνεις login δεν μπορείς να μπεις σε safe mode.

Ψάξτο λίγο καλύτερα,

είναι από το 2012 που με τα Windows 8 (και συνεχίζεται στα 10)

έχει προστεθεί μια επιπλέον ευκολία-αυτοματισμός.

Ακόμα κι αν το λειτουργικό αποτύχει να εκκινήσει σωστά 2 φορές,

αυτόματα σε οδηγεί στην κονσόλα αποκατάστασης

όπου ανάμεσα στις πολλές επιλογές έχεις και το safe boot.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...