Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα ,ξερουμε τι ισχυει τωρα εχω το παλιο β επαγγελματικο αν μου ληξει εχω κανα χρονικο περιθώριο να το ανανεωσω?

Αν σου λήξει πρακτικά είναι σαν να μην έχεις δίπλωμα. Περιθώριο ανανέωσης έχεις ΠΡΙΝ σου λήξει.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις δικιο!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

πηρα τηλεφωνο τον δασκαλο να ρωτησω για να το διπλοτσεκαρω κιολας λοιπον,1) οταν θα μου ληξει και ενα και δυο μηνες να παω μετα να το ενεργοιποησω ξανα ας το πω ετσι ,δεν εχω κανενα θεμα ουτε υπαρχει παραπανω οικονομικη επιβαρινση, 2) οταν το κανω αυτο θα ειναι για μια καλη δεν θα το ανανεωνω καθε 5 χρονια(καλο αυτο), και 3) εχει γινει μειωση των εξοδων εκει που εδεινα 150 τωρα ειναι 100 τα εξοδα.

τα γραψα να υπαρχουν!

Έτσι όπως τα έχεις γράψει μπορεί να μπερδευτεί κάποιος...

1) Θέμα έχεις, ληγμένο δίπλωμα είναι σαν να μην έχεις καθόλου δίπλωμα. Το κόστος όντως δεν αλλάζει, έχει δεν έχει λήξει.

2) Αυτό ισχύει μόνο για δίπλωμα κατηγορίας Β, οι υπόλοιπες θέλουν ανανέωση κάθε 5 χρόνια. Και αυτό γιατί πλέον έχουν καταργηθεί τα επαγγελματικά, πλέον θα έχεις σκέτο Β, οι επαγγελματίες οδηγοί πρέπει να εφοδιάζονται με ΠΕΙ.

3) 100 είναι χωρίς το κόστος για τους γιατρούς(+20) και τις φωτογραφίες. Εκτός βέβαια αν στη νομαρχία που υπάγεσαι δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί, οπότε υποχρεωτικά θα πας σε κρατικό νοσοκομείο και δεν θα πληρώσεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι όπως τα έχεις γράψει μπορεί να μπερδευτεί κάποιος...

1) Θέμα έχεις, ληγμένο δίπλωμα είναι σαν να μην έχεις καθόλου δίπλωμα. Το κόστος όντως δεν αλλάζει, έχει δεν έχει λήξει.

2) Αυτό ισχύει μόνο για δίπλωμα κατηγορίας Β, οι υπόλοιπες θέλουν ανανέωση κάθε 5 χρόνια. Και αυτό γιατί πλέον έχουν καταργηθεί τα επαγγελματικά, πλέον θα έχεις σκέτο Β, οι επαγγελματίες οδηγοί πρέπει να εφοδιάζονται με ΠΕΙ.

3) 100 είναι χωρίς το κόστος για τους γιατρούς(+20) και τις φωτογραφίες. Εκτός βέβαια αν στη νομαρχία που υπάγεσαι δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί, οπότε υποχρεωτικά θα πας σε κρατικό νοσοκομείο και δεν θα πληρώσεις.

τα παραεκανες ταληρακια και εσυ είναι αυτονοητο ότι αν ληξει είναι σαν να μην εχεις διπλωμα ,για το δευτερο προφανως μια και σε αυτην την κατηγορια αναφεροταν η ερωτηση μου εξ αρχης , εν συνολο και συ σωστος εισαι

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχει λυξει ο επαγγελματικο διπλωμα μο εδω κ 1 μιση χρονο οδηγουσα ΙΧαμαξι με γραψανε για διπλωμα επειδη δεν το εδειξα μου κοψανε κληση 10Ε την οποια πληρωσα μετα 3μερες ηρθαν με ενα χαρτι με καινουργιο προστοιμο 100Ε γιατι βρικαν οτι ηταν λυγμενο πριν 1μιση χρονο δεν υσχει το ερασιτεχνικο με ΙΧ αμαξι και οχι επαγγελματικο

Δημοσ.

Η ημερομηνία λήξης του διπλώματος για κάθε κατηγορία ερασιτεχνική η επαγγελματική είναι αυτή που αναφέρεται ρητά στο δίπλωμα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας, απο απλη περιεργεια για να κανω μια συγκριση με μια αλλη χωρα μιας και οικογενειακο μελος κανει αντιστοιχο διπλωμα και πανω στην συζητηση ειχαμε κατι αποριες:

Στην Ελλάδα στην θεωρία για οδηγός λεωφορειου (διπλωμα οδηγησης δηλαδη) ποσες ερωτήσεις μαθαίνεις? Στο ιντερνετ καπου συγκεντρωτικο αριθμο δεν βρηκα, ουτε καν στου Υπουργειου Μεταφορων, εγραφε μονο τροπους εξετασης, βιβλια, εφαρμογες να κατεβασεις κτλπ. Επισης επειτα για να παρεις και το ΠΕΙ λεωφορειου ποσες ερωτησεις ειναι, 90?

Οπως και για νταλικερης ποσες στο διπλωμα και ποσες για ΠΕΙ.

Μεσα στην ύλη οι 2 περιπτωσεις αυτες εχουν και την θεωρία της Β κατηγοριας (αληθεια αυτη ποσες ερωτησεις εχει επισης?)?

Ααααμα τυχαινει και ξερει κανεις απο τον εαυτο του ή καναν γνωστό του, ευπροσδεκτη καθε απαντηση.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΙΧ.ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ (Γ,Δ,Ε) ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕ ΤΟ Α,Β.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ,ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100ευρω.Ο ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΤΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΑΝ ΜΑΘΩ ΤΙ ΙΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 95 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΗΓΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, μια ματιά που έριξα και εγώ στο άρθρο 95 λέει οτι λήγει η άδεια (Α & Β) εφόσον λήξει και κάποια άλλη επαγγελματική κατηγορία.

Οπότε ή ανανέωση ή αντικατάσταση εντύπου αν δεν θέλω πλέον την επαγγελματική κατηγορία.

Τώρα το ερώτημά μου είναι αν πάω για αντικατάσταση εντύπου και πλέον έχω μόνο Α & Β στο δίπλωμα,  μπορώ αν θελήσω στο μέλλον

να μπει ξανά η επαγγελματική κατηγορία στο δίπλωμα ? (Φυσικά με γιατρούς και παράβολα) ή την χάνω και θέλει και εξετάσεις ;

Πάντως 2 τρακαρίσματα με την μηχανή, 1 φορά τροχαία και τις 2 φορές ασφαλιστικές δεν μου είπαν τίποτα για ληγμένο,( έχει λήξει προ 2ετίας η γ`κατηγορία ). Τώρα sokogo έπεσες

στον σερίφη των Τρικάλων και ήθελε να δείξει οτι ξέρει τι δουλειά του, τι να πω... --ΥΓ.(200Ε λέει στο άρθρο 95)

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Acronymous είπε

Καλησπέρα, μια ματιά που έριξα και εγώ στο άρθρο 95 λέει οτι λήγει η άδεια (Α & Β) εφόσον λήξει και κάποια άλλη επαγγελματική κατηγορία.

Οπότε ή ανανέωση ή αντικατάσταση εντύπου αν δεν θέλω πλέον την επαγγελματική κατηγορία.

Τώρα το ερώτημά μου είναι αν πάω για αντικατάσταση εντύπου και πλέον έχω μόνο Α & Β στο δίπλωμα,  μπορώ αν θελήσω στο μέλλον

να μπει ξανά η επαγγελματική κατηγορία στο δίπλωμα ? (Φυσικά με γιατρούς και παράβολα) ή την χάνω και θέλει και εξετάσεις ;

Πάντως 2 τρακαρίσματα με την μηχανή, 1 φορά τροχαία και τις 2 φορές ασφαλιστικές δεν μου είπαν τίποτα για ληγμένο,( έχει λήξει προ 2ετίας η γ`κατηγορία ). Τώρα sokogo έπεσες

στον σερίφη των Τρικάλων και ήθελε να δείξει οτι ξέρει τι δουλειά του, τι να πω... --ΥΓ.(200Ε λέει στο άρθρο 95)

Το παραπάνω ισχύει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που το δίπλωμα σου είναι παλαιού τύπου(ροζ τρίπτυχο).

Αν έχεις δίπλωμα νέου τύπου(πιστωτική κάρτα) τότε  Α+Β συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά όταν λήξει πχ η Γ, η κάθε κατηγορία έχει δική της ημερομηνία λήξης.

Επίσης μια διευκρίνηση, οι επαγγελματικές άδειες έχουν καταργηθεί, πλέον υπάρχουν μόνο κατηγορίες (Γ πχ), αλλά αν θέλεις να δουλέψεις ως επαγγελματίας οδηγός πρέπει πρώτα να βγάλεις ΠΕΙ(πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας).

Εξετάσεις όχι, δεν χρειάζεται να δώσεις ξανά, μόνο τις εξετάσεις για το ΠΕΙ.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Το παραπάνω ισχύει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που το δίπλωμα σου είναι παλαιού τύπου(ροζ τρίπτυχο).

Αν έχεις δίπλωμα νέου τύπου(πιστωτική κάρτα) τότε  Α+Β συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά όταν λήξει πχ η Γ, η κάθε κατηγορία έχει δική της ημερομηνία λήξης.

Επίσης μια διευκρίνηση, οι επαγγελματικές άδειες έχουν καταργηθεί, πλέον υπάρχουν μόνο κατηγορίες (Γ πχ), αλλά αν θέλεις να δουλέψεις ως επαγγελματίας οδηγός πρέπει πρώτα να βγάλεις ΠΕΙ(πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας).

Εξετάσεις όχι, δεν χρειάζεται να δώσεις ξανά, μόνο τις εξετάσεις για το ΠΕΙ.

Ουτως ή αλλως τα νέα διπλώματα δεν είναι πανω απο 5 χρόνια σε ισχύ οπότε θα έπρεπε να έχει αλλάξει ήδη σε τύπου κάρτας ο επαγγελματίας οδηγός ;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ουτως ή αλλως τα νέα διπλώματα δεν είναι πανω απο 5 χρόνια σε ισχύ οπότε θα έπρεπε να έχει αλλάξει ήδη σε τύπου κάρτας ο επαγγελματίας οδηγός ;

Ναι ισχύει, εγώ όταν έκανα την ανανέωση πριν 6-7 χρόνια μου έδωσαν την πλαστική. Όπως γράφει ο Joshua δεν πρέπει να έχουμε θέμα όσοι έχουμε το καινούριο, αλλά δεν το βρίσκω και κάπου γραμμένο. Μέχρι τότε θα απογεύγω τα Τρίκαλα !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν εννοείς τις άδειες οδήγησης από Γ και πάνω ναι, 5 χρόνια ισχύ έχουν, συνεπώς ο κάτοχος άδειας Γ και πάνω (και όχι απαραίτητα ο επαγγελματίας) σίγουρα έχει ήδη δίπλωμα τύπου κάρτας.

Εγώ προσωπικά ανανέωσα τελευταία φορά το δίπλωμα το 2013. Από το 2018 όμως μου έχει λήξει ΜΟΝΟ το Γ, οπότε το άφησα έτσι γιατί - προς το παρόν τουλάχιστον - με καλύπτουν τα Α και Β που είναι σε ισχύ. Αν χρειαστεί να δουλέψω ως οδηγός σε αυτοκίνητο με δίπλωμα Γ,  μόνο τότε θα το ανανεώσω και θα βγάλω ΠΕΙ.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν εννοείς τις άδειες οδήγησης από Γ και πάνω ναι, 5 χρόνια ισχύ έχουν, συνεπώς ο κάτοχος άδειας Γ και πάνω (και όχι απαραίτητα ο επαγγελματίας) σίγουρα έχει ήδη δίπλωμα τύπου κάρτας.

Εγώ προσωπικά ανανέωσα τελευταία φορά το δίπλωμα το 2013. Από το 2018 όμως μου έχει λήξει ΜΟΝΟ το Γ, οπότε το άφησα έτσι γιατί - προς το παρόν τουλάχιστον - με καλύπτουν τα Α και Β που είναι σε ισχύ. Αν χρειαστεί να δουλέψω ως οδηγός σε αυτοκίνητο με δίπλωμα Γ,  μόνο τότε θα το ανανεώσω και θα βγάλω ΠΕΙ.

Αλήθεια ποσα χρόνια έχεις περιθώριο να τα αφήσεις ληγμένα μέχρι να σου ζητήσουν πάλι εξετάσεις;Ή δεν ζητάνε ποτέ;Για επαγγελματικό πάντα.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Acronymous είπε

Ναι ισχύει, εγώ όταν έκανα την ανανέωση πριν 6-7 χρόνια μου έδωσαν την πλαστική. Όπως γράφει ο Joshua δεν πρέπει να έχουμε θέμα όσοι έχουμε το καινούριο, αλλά δεν το βρίσκω και κάπου γραμμένο. Μέχρι τότε θα απογεύγω τα Τρίκαλα !

Στην άδεια οδήγησης κοίταξες? :)

Στον κωδικό 4β. θα βρεις την ημερομηνία λήξης της κάρτας (2028 λέει εμένα), και στο πίσω μέρος θα βρεις την ημερομηνία που λήγει η κάθε άδεια.

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Αλήθεια ποσα χρόνια έχεις περιθώριο να τα αφήσεις ληγμένα μέχρι να σου ζητήσουν πάλι εξετάσεις;Ή δεν ζητάνε ποτέ;Για επαγγελματικό πάντα.

Για τελευταία φορά... τα επαγγελματικά έχουν καταργηθεί.

Επίσης όσο καιρό και να έχουν λήξει εξετάσεις(σήματα και οδήγηση) δεν ξαναπερνάς. 

Εξετάσεις θα χρειαστεί να δώσεις για ΠΕΙ, οι οποίες είναι άσχετες με το δίπλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...