Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα PC εδώ και 5 χρόνια το οποίο δεν μου έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα... δεν έχω κάνει overclocking, γενικά δεν το έχω πειράξει, μόνο εσωτερικό και εξωτερικό καθάρισμα και κανά format.

Τον τελευταίο καιρό, εδώ και μερικούς μήνες τώρα... έαν έχω κλείσει το pc 1 ώρα πριν και μετά πάω να το ανοίξω, δουλεύουν τα ανεμιστηράκια normal αλλά δεν φορτώνει καν bios και σβήνει στα επόμενα δευτερόλεπτα, έπειτα κάνει επανεκκινήσεις μόνο του και να ξανασβήνει είτε αμέσως είτε μετά από κάποια δεύτερα, αυτό γίνεται συνέχεια μέχρι να το σταματήσω εγώ...

Εν τω μεταξύ, στις επανεκκινήσεις που γίνονται, πολλές φορές ξεκινάει με τα ανεμιστηράκια σε FULL SPEED(δεν φορτώνει bios) κρατάει μερικά δεύτερα, πέφτουν οι στροφές στα ανεμιστηράκια στο κανονικό επίπεδο και σβήνει, επίσης, μπορεί στην επόμενη εκκίνηση να ξεκινήσει με normal speed στα ανεμιστηράκια και να σβήσει αμέσως είτε να προσπαθήσει να φορτώσει bios και να σβήσει μετά από λίγο. Μια φορά έτυχε μετά από 5-6 επανεκκινήσεις που το άφησα να κάνει μόνο του, να φορτώσει κανονικά bios(σε normal speed τα ανεμιστηρακια) και να ανοίξει κανονικά σε πλήρη λειτουργία.

Αυτό που κάνω για να ανοίξει κανονικά σε πλήρη λειτουργία με το πρώτο πάτημα του power button είναι να το έχω αφήσει για ένα 24ωρο περίπου. Έτσι ξεκινάει κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ αν το έχω κλείσει 10 λεπτά ή 3 ώρες πριν και προσπαθήσω να το ανοίξω, τραβάω όλα τα παραπάνω...

Και έτσι αναγκαστικά, με το που ανοίξει κανονικά, δεν το κλείνω ποτέ, μόνο καμιά επανεκκίνηση αν το κάνω μετά από 10-20 μέρες. Επίσης, με επανεκκίνηση από τα windows, restart δηλαδή, δεν έχει θέμα, κάνει reboot χωρίς πρόβλημα και όλα καλά...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει... μυστήριο πράμα!

Οποιαδίποτε συμβουλή είναι δεκτή...

Δημοσ.

πες μας λιγο τι τροφοδοτικο εχεις.

ΟΤαν αναφερεις ανεμιστηρακια εννοεις της καρτας γραφικων?Του κουτιου?

Σχετικά με τα ανεμιστηράκια, δεν γνωρίζω πια ακριβώς... απλά ακούω μεγαλύτερο θόρυβο επειδή δουλεύουν σε μέγιστη ταχύτητα...

Τροφοδοτικό:

EUROCASE 750W POWER SUPPLY, PFC, 14CM FAN

Εικόνα: https://i.alza.cz/ImgW.ashx?fd=f4&cd=UD927d

SPECIFICATION

4X 12V BRANCHES

140 mm blue-light cooling fan. active PFC. Termoregulation.

Comply with EN 55022 and EN 60950-1.

Black color

AC input requirements

Supply voltage : 230V ±10%

Supply frequency : 50Hz

Input current : 7A max

Number of supply connectors

Mainboard: ATX 20/24pin - 1x, FDD - 1x, DRIVES - 8X, SATA - 6X, 4pin - 1X, 6+2pin PCI EXPRESS -3x

Δημοσ.

ποσα χρονια εχεις το τροφοδοτικο?

για πες απο τι αποτελειται το υπολοιπο  συστημα.

πες κ τα windows που εχεις.

εχει κανας φιλος σου τροφοδοτικο να δοκιμασεις?

Δημοσ.

Δεν έχω αλλάξει τίποτα πάνω στο PC, 5 χρόνια το έχω

Μητρική: MSI P55-GD65

CPU: Intel i5-760 2,8Ghz

GPU: 2x Sapphire Radeon HD 5770 GDDR5 1GB

Ram: 3x A-Data DDR3 1600G PC3-12800 (9-9-9-24) Gaming Series Triple Channel memory 2GB

Δημοσ.

cf στο συγκεκριμενο τροφοδοτικο?

οτι λεει ο σεογκραθ απο πανω!

δεν απαντας ομως σε ολες τις ερωτησεις..

• Like 1
Δημοσ.

όπως γράψανε και τα παιδιά αλλαγη τροφοδοτικού

σχεδόν παρόμοιο θέμα ειχα πριν κανω αναβάθμιση στον σταθερό μου με ενα enermax FMA 2 525W.

εκλεινες κανονικά τον υπολογιστή και στην επόμενη εκκίνηση απλά δεν,επρεπε να κρατήσω το κουμπι πατημένο και να κλεισω τον διακοπτη του για να ξεφορτίσει και μετά απο 1-2 λεπτά επαιρνε κανονικα

στο μεσοδιάστημα νεκρό τελειως.Οταν αναβε ομως δουλευε κανονικότατα.

Δημοσ.

cf στο συγκεκριμενο τροφοδοτικο?

οτι λεει ο σεογκραθ απο πανω!

δεν απαντας ομως σε ολες τις ερωτησεις..

Τι είναι το cf ?

Ναι... και εγώ πιστεύω πως το τροφοδοτικό πρέπει να φταίει κατά 90%

Τα Windows είναι Win 7 Ultimate x64 αν και το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα windows...

Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο τροφοδοτικό,  όμως αυτές τις μέρες θα κοιτάξω να αγοράσω ένα επώνυμο όπως είπε και ο Sheogorath και να δοκιμάσω...

Δημοσ.

cf=crossfire ειναι η συνδεση 2 καρτων της AMD...και χρειαζονται πολυ ρευμα...το τροφοδοτικο σου δεν το κοβω να αποδιδει πανω απο 450 watt και μην λεω και πολλα...το πως λειτουργει τοσα χρονια ο θεος και ψυχη του το ξερουν μονο...Προφανως τελευταια επεσε και αλλο η αποδοση του και σου δημιουργει τα παραπανω προβληματα...οποτε πες μας ποσα λεφτα διαθετεις για νατο αλλαξεις...

• Like 4
Δημοσ.

cf=crossfire ειναι η συνδεση 2 καρτων της AMD...και χρειαζονται πολυ ρευμα...το τροφοδοτικο σου δεν το κοβω να αποδιδει πανω απο 450 watt και μην λεω και πολλα...το πως λειτουργει τοσα χρονια ο θεος και ψυχη του το ξερουν μονο...Προφανως τελευταια επεσε και αλλο η αποδοση του και σου δημιουργει τα παραπανω προβληματα...οποτε πες μας ποσα λεφτα διαθετεις για νατο αλλαξεις...

Ναι σε cf έχω τις κάρτες μου, το τροφοδοτικό έχει μια επέκταση για κάθε PCI Express η οποία λέγεται SLI Ready αλλά εγώ χρησιμοποιώ 2 διαφορετικές PCI Express και όχι την SLI Ready

Ωραία απάντηση Αλέξανδρος Α.92, μπορεί να γίνεται και αυτό ακριβώς που λες... το πιο πιθανόν δηλαδή!

Τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 70euro, πιο πάνω έγραψα τα specs του pc, μιας και δεν γνωρίζω πόσα watt χρειάζομαι αν μπορείται προτείνετέ μου κάποιο...

Δημοσ.

κατι σε enermax 700αρι  δες.γυρω στα 70 στο σκρουτζ.

ωστοσο κ με ποιοτικο 600αρι γινεται η δουλεια ανετα.

εγω δεν θα επεφτα πιο κατω.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/4184620/CoolerMaster-G650M.html?keyphrase=coolermaster+g650m

https://www.skroutz.gr/s/7505417/Thermaltake-Smart-SE-630.html

εχω μια προτιμησε στο Cm εχει και 5 χρονια εγγυηση,ειναι και ονομαστικα πιο δυνατο...εσυ ομως κανεις κουμαντο στην τσεπη σου,εσυ ξερεις!Θεωρητικα και τα 2 κανουν για την δουλεια που τα θελεις!

• Like 2
Δημοσ.

Δεν παω να στην πω τωρα, αλλα ποσο φτηνο ηταν το Eurocase και το προτιμησες απο ενα επωνυμο 600-650αρι στα 70-80 ευρω? Γενικα ειναι λιγο αυτοκτονια να πας για CF με no name τροφοδοτικο. Ενα καλο τροφοδοτικο ειναι απλα επενδυση που μπορει να σε βγαλει και 10ετια, και στην τελικη θα σου βγει πολυ φτηνοτερα απο το να αλλαζεις καθε 2-3 χρονια no name κινεζικα και θα χεις και το κεφαλι σου ησυχο. Και στα λεω εγω που δεν ειμαι το ατομο που θα σπαταλησει μεγαλο ποσο για τροφοδοτικο, αλλα και παλι, Eurocase? XD

• Like 1
Δημοσ.

ευτυχως που το Croossfire ειναι με 2 χ 5770 που δεν καταναλωνουν και πολυ..!   

φανταστειτε να ηταν κανα 2 χ 5850/70 .....!    Μπουρλοοτοοοοοο..........!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...