Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το M.2 με μια μητρική Z170 για Skylake μπορεί να σου δώσει 1.700 ΜΒ read, 1.550 write. Με άλλες μητρικές πέφτει στο μισό.  Δες εδώ για παράδειγμα:

http://blog.codinghorror.com/building-a-pc-part-viii-iterating/

Αυτό που γράφεις ισχύει όταν ο Μ.2 τοποθετείται σε θύρα Μ.2. Αν μπει σε αντάπτορα με pciex4 3.0 τότε θα πάρεις τις μέγιστες επιδόσεις.

Αξίζει τελικά ένας απλός M2 ή ένας m2 nvme? όποιον πάρω θα παίξει? θα τον υποστιρίζει η μητρική μου?. Τώρα έχω σε raid0 2 ssd evo 840 120ρηδες

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα όποιον Μ.2 και αν πάρεις αρκεί να μπει σε αντάπτορα pciex4. Όμως η 2η θέση pciex4 που έχεις είναι pciex4 2.0 και όχι pciex4 3.0. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 1600 mb/s. Αν κοιτάς όμως τον SM951 είναι πολύ καλός αλλά δεν θα τον υποστηρίζει το magician και για εγγύηση θα έχεις να κάνεις με το κατάστημα και όχι με την Samsung. θα τον αγοράσεις σε συσκευασία bulk. θα είναι απλά μέσα σε σακουλάκι.Ο 950 pro δεν έχει αυτούς τους περιορισμούς και θα είναι κανονικά μέσα στο κουτί του. Βέβαια βγαίνει σε χωρητικότητες των 256 και 512 GB που είναι ακριβότεροι από έναν 128άρη.

Δεν ξέρω ποια χρήση κάνεις στο pc σου αλλά σε βασικά πράγματα δεν θα δεις διαφορές ούτε από το raid που έχεις ούτε από έναν 2.5 ssd. Αν κάνεις μετατροπές αρχείων και εγγραφές πολύ συχνά θα έχεις καλύτερους χρόνους αλλά μην φανταστείς μεγάλες διαφορές. Ανάλογα λοιπόν τη χρήση που κάνεις αποφάσιζεις.

Παιδια εγω που εχω την Gigabyte Z170 Gaming βλεπω οτι υποδοχες Μ2 ειναι κατω απο καθε PCΙ αρα εγω εχω την ταχυτητα των Lαnes που στη περιπτωση θα μ δωσει πολυ ποιο γρηγορες ταχυτητες απο τον Sαtα Cοntrοller σωστα η καταλαβα κατι λαθος?

Δεν έχω βάλει ακόμα Μ.2 σε Ζ170 αλλά ο Μ.2 μοιράζεται κάποιες θύρες sata. Οπότε σε αυτές τις θύρες δεν θα τις χρησιμοποιείς. Δες στο manual της μητρικής σου. Πρέπει να το γράφει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...