Προς το περιεχόμενο

update και time machine??

nikosxalilis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,επειδη πρωτη φορα χρησημοποιω time machine θελω να ρωτησω καποια πράγματα πριν προχωρήσω!..

1ον:θελω να κανω clean install επειδή τοσα χρονια το εχω ταλαιπωρισει λιγο με upgrade και downgrade και θελω να ρωτησω αν κανω backup στο Mountain lion που εχω και βαλω Yosemite η el capitan και κανω restore time machine μετα θαε ξανα παει πισω στα mountain lion η θα γίνει κανονικα η επαναφορά αρχείον μου??

2ον αποθηκεύονται ολα τα αρχεια με το time machine η μερικα?...και επισεις τα προγράμματα που ειχα θα πρεπει να τα ξανα κατεβασω η οχι???..

βοηθήστε λιγο γτ εχω πελαγωσει!..:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To timemachine είναι ένας κλωνος του σκληρού που έχεις επιλέξει εσύ να κάνει backup, με δυνατότητα να κάνεις restore(Σαν το Acronis πχ.) ή να επαναφέρεις αρχεία και εφαρμογές που είχες στο νέο σου συστημα. Επίσης λογο του ωριαίου backup μπορείς να πας το χρόνο πίσω οτι στιγμή θέλεις και να επαναφέρεις πχ.ενα αρχείο που δουλευες πριν μια ωρα.

Για να κάνεις πληρη επαναφορά στο προηγούμενο λειτουργικό χρειάζεται να μπουτάρεις από το recovery partition για να επαναφέρει ολοκληρωτικά το συστημα οπως ήτανε τοτε που έγινε backup.Δηλαδή δεν γίνεται να γυρίσεις στο προηγούμενο λειτουργικό χωρίς να μπουτάρεις απο το recovery partition.

Στην περιπτωση σου, μολις ολοκληρωθεί το backup με το mountain lion και θελήσεις να κάνεις clean install πχ.το yosemite,  μπορείς να επαναφέρεις απο το timemachine backup με το migration assistant, μονο τις εφαρμογές και τα αρχεία που θέλεις.

Μετά απο clean instal σου δίνει την επιλογή να κάνεις restore απο timemachine, τις ρυθμίσεις ,τις εφαρμογές και τα αρχεια που είχες στο backup , οπότε αποκλείεται να πελαγώσεις.

Αν και πάλι δεν επιλέξεις να επαναφέρεις ρυθμισεις ,αρχεια και εφαρμογές από το timemachnie backup τότε, έχεις την επιλογή αργότερα μεσα απο το migration assistant να επαναφέρεις αυτά που θες..

Ουσιαστικα αυτο που θες ειναι το migration assistant από οτι έχω καταλάβει το οποίο θα επαναφέρει αυτα που θες απο το προηγούμενο συστημα. Κανε το timemachine backup και μετά προχώρα στο clean install αφοβα. Δεν θα χαθεί τίποτα και οι εφαρμογές και τα αρχεία μέσα απο migration assistant αργότερα θα μπούν.

σε ευχαριστώ πολυ για την πολύτιμη βοήθεια σου!..οποτε ανακεφαλαιωνω να μου πεις αν καταλαβα σωστα!...

-κανω back up απο time machine

-κανω clean install

-ανοιγω στο καινούργιο λογισμικό το migration assistant και transfer from time machine??.

και ολα τα αρχεια και εφαρμογές θα ειναι οπως ηταν και πριν?? σωστα??

• Like 1

σε ευχαριστώ πολυ για την πολύτιμη βοήθεια σου!..οποτε ανακεφαλαιωνω να μου πεις αν καταλαβα σωστα!...

-κανω back up απο time machine

-κανω clean install

-ανοιγω στο καινούργιο λογισμικό το migration assistant και transfer from time machine??.

και ολα τα αρχεια και εφαρμογές θα ειναι οπως ηταν και πριν?? σωστα??

Σωστά.

Και όσες εφαρμογες δεν είναι συμβατες  με το καινούργιο λειτουργικό και δεν μπήκανε,θα σε ενημερώσει στο τέλος ποιες είναι.

ΥΓ.Δεν υπάρχει κανένα προβλημα, ακόμα και να μην επειλέξεις να γίνει η μεταφορα καποιων αρχείων τωρα και τα χρειαστείς μετά μπορείς να μπεις στο timemachine  από το καινούργιο λειτουργικό, να τα επιλεξεις και να γίνουν restore. Δηλαδή μπορείς να μπεις στο timemachine backup του παλιού λειτουργικού , από το καινούργιο λειτουργικό και να επαναφέρεις manual αρχεία που θες , χωρις την χρήση του migration assistant.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...