poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 ωραιο 1500va sinewave ειναι της apc το smart 1500 αλλα γαμωτο εχει και σχεδον 500 ευρω.ναι παρε ενα apc surge arrest performance για οσο καιρο εισαι ετσι.και Ups να παρεις αργοτερα χαμενο δεν παει.το αφηνεις σαν εξτρα προστασια. τωρα για Ups πιο φτηνο σε apc θα ηταν και αυτο http://www.skroutz.gr/s/420848/APC-BR1500G-GR.html αλλα δεν ειναι Sinewave.
d4ydr33m3r Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 ωραιο 1500va sinewave ειναι της apc το smart 1500 αλλα γαμωτο εχει και σχεδον 500 ευρω.ναι παρε ενα apc surge arrest performance για οσο καιρο εισαι ετσι.και Ups να παρεις αργοτερα χαμενο δεν παει.το αφηνεις σαν εξτρα προστασια. τωρα για Ups πιο φτηνο σε apc θα ηταν και αυτο http://www.skroutz.gr/s/420848/APC-BR1500G-GR.html αλλα δεν ειναι Sinewave. Ναι το ξερω της APC το smart κοιταω και εγω μονο, αλλιως επερνα το sinewave της Cyberpower που εχει καλα reviews.. Αλλα κατι με κραταει.. Μαλλον ετσι θα το κανω θα παρω το surge arrest και αργοτερα το APC..
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 αν σε κραταει να μην παρεις το cyberpower επειδη θες το apc δεκτο.και εγω θα επερνα το apc και θαπεριμενα για να εχω τα λεφτα απο το να παω καποιο αλλο.αν σε κραταει κατι γενικοτερα για να παρεις Ups εκει παμε αλλου.εξαρτατε παντα και τι εχεις απο πισω που θες να προστατεψεις.αλλο να εχεις Pc των 200 ευρω και αλλο των 2000 ευρω.αν ειχα των 200 οκ θα επερνα και ενα απλο Ups>αν ειχα οπως και ειχα καποτε πολυ ακριβο Pc εκει ναι ειχα παρει ενα apc smart 1500 και ενα apc smart 1000.αλλα φαντασου μονο η οθονη την ειχα παρει 1450 ευρω(27 eizo) οποτε δεν θα εκανα τσιγκουνιες στο θεμα Ups Ενα MGE ellipse ειχα πριν εξαγοραστει χρονια αλλα η μπαταρια στοιχιζε αρκετα εδω να την αλλαξουν και την βρηκα μονο απ'εξω φθηνα το αφησα.. Ηταν και 850αρι. οι μπαταριες για ενα apc 1000 ειχαν παει 80 ευρω περιπου.ειχα βαλει Csb απο τον δησιο www.batteries.gr που το θεωρω σοβαρο καταστημα και σοβαρες μπαταριες.εξωτερικο μπορει να ειναι πιο φτηνες αλλα ειναι και τα μεταφορικα.ελλαδα θα εβρισκες και πιο φτηνες μπαταριες αλλα υπαρχουν και μαρκες καψε με που δεν θα τις εβαζα σε καλο Up.για το 850 τωρα θα βρισκες με κανα 60-70 λογικα.δεν μιλαω για apc αυθεντικες ή Mge αυθεντικες.που βαρανε καπελο στην τιμη επειδη εχουν πχ αυτοκολλητο apc και ενα δυο ακροδεκτες.μιλαω για third party μπαταρια απλα απο πολυ καλη εμπειρια.οπως ειπα στις παλιες μπαταριες των apc αμα εβγαζες το αυτοκολλητο απο κατω ηταν csb.πλεον βαζουν κατι αλλες που δεν το κοβω να ειναι καλυτερες απο Csb .δεν θυμαμαι μαρκα.light .... κατι τετοιο. επισης η apc βγαζει νεα surge arrest performancε τωρα.τα νεα ειναι λευκα τα παλια ειναι μαυρα. 1
ice25 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, Μετά απο ένα κεραυνό που έσκασε στη Ταράτσα της πολυκατοικίας, σταμάτησε να δουλεύει το PC 1) Έχω ένα τροφοδοτικό ΤΧ650 Corsair. To οποίο έκανα το τεστ με το βραχυκύκλωμα και δείχνει να δουλεύει σωστά με ανεμιστηράκι. Όταν το συνδέω στη μητρική όμως αναβοσβήνει (συνεχώς) το SB Power led. Δοκιμάζοντας το τροφοδοτικό σε ένα παλαιότερο PC τον ξεκινάει κανονικά !? Δοκιμάζοντας το παλιο τροφοδοτικό (360W Chieftec) στον προβληματικό υπολογιστή το λαμπάκι δεν αναβοσβήνει και μένει μόνιμα ανοιχτό (νομίζω αυτό είναι το σωστό!? ) Την μητρική που είναι η P5E64 WS Evolution την έχω τελείως γυμνή και έχω αφήσει μόνο τον επεξεργαστή. Την έχω ξεβιδώσει και απο το tower. Κάτι χάνω? τι σπαζοκεφαλιά είναι αυτή ? έχει κανείς καμιά ιδέα. Έχω φάει τον γοογλι φιλικά Το τροφοδοτικό το δοκιμάζουμε πάντα υπό φορτίο...στον αέρα μπορεί να δίνει τις τάσεις που πρέπει αλλά μόλις δει φορτίο να γονατίζει Όσο για το θέμα σου μου μυρίζει μητρική...καλου κακού κανε και ενα reset το bios...μου έχουν τύχει μητρικές να κάνουν χαζά και μετά απο reset να στρώνουν
atonioz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 τα νέωτερα μετά απο αναλυτική επεξαργασία όλων των περιπτώσεων βρέθηκε καμένο chipset του ethernet πάνω στη μητρική το οποίο δε το είχα δει (βλέπε φωτο) Επίσης αυτό που έγινε μάλλον είναι οτι απο τον κεραυνό (φαντάζομαι) επειδή κάηκε το ρουτερ της φορθνετ πέρασε απο το καλώδιο του ethernet το οποίο ήταν κουμπωμένο στη θύρα. Αλλιώς - πιστεύω - αν είχε περάσει απο το τροφοδοτικό να έχει κάψει άλλα και άλλα.... Την έδωσα σε εναν φίλο μήπως μπορέσει να αφαιρέσει το chipset καθώς έχει τα εργαλεία. Για να δούμε...
Sheogorath Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Σωστος! Μπορεί να θες κάρτα δικτύου μετά αλλά όχι μητρική! 1
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 τα νέωτερα μετά απο αναλυτική επεξαργασία όλων των περιπτώσεων βρέθηκε καμένο chipset του ethernet πάνω στη μητρική το οποίο δε το είχα δει (βλέπε φωτο) Επίσης αυτό που έγινε μάλλον είναι οτι απο τον κεραυνό (φαντάζομαι) επειδή κάηκε το ρουτερ της φορθνετ πέρασε απο το καλώδιο του ethernet το οποίο ήταν κουμπωμένο στη θύρα. Αλλιώς - πιστεύω - αν είχε περάσει απο το τροφοδοτικό να έχει κάψει άλλα και άλλα.... Την έδωσα σε εναν φίλο μήπως μπορέσει να αφαιρέσει το chipset καθώς έχει τα εργαλεία. Για να δούμε... ναι πεφτει ο κεραυνος περναει στο καλωδιο του οτε μετα φτανει στο ρουτερ απο το τηλεφωνικο .Σου καιει το router και οτι αλλο βρει αφου απο την ethernet παει στο Pc.και να το βγαλεις βεβαια το chip δεν σημαινει οτι δεν μπορει να εχει γινει ζημια αλλου.ας το βγαλει απο πανω και βλεπεις στην πραξη.(στην ουσια μαλλον θα το ξεκολλησει απο πανω ωστε να βγουν και τα ποδαρακια παρεα) για να μην βραχυκυκλωσουν. Σωστος! Μπορεί να θες κάρτα δικτύου μετά αλλά όχι μητρική! ε ναι μια ενσυρματη ουτε 10 ευρω δεν κανει και επισης με τετοια λεφτα αντε 5 ευρω παραπανω βρισκει και ασυρματη σχεδον 1
atonioz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 μου έδωσαν μία Gigabyte GA-81915P duo η όποια δουλεύει κανονικά με απλή geforce 256mb. Όταν βάζω πάνω την ATI Radeon HD 5970 μένω σε μαύρη οθόνη. δε θα τη σηκώσει επειδή είναι PCI Express 2.1 x16 και η μητρική υποστηρίζει - φαντάζομαι - όχι 2.1 PCI express σωστά ή το έχω χάσει ? Ας ελπίσουμε οτι είναι το chipset μόνο. Αν ξέρει κάποιος να φτιάχνει pm me μήπως δε μπορέσει ο φιλός (επι πληρωμή εννοείται)
rfc Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 χλωμο το βλέπω αν και ποτε δε ξερεις............ για υατο και οταν εχουμε κεραυνους βγαζουμε και το καλωδιο dsl απο το ρουτερ.
leukonas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Έλα Τόνιο παραδέξου οτι έσβησες το τσιγάρο πάνω στο chipset και ασε τις μ@λ@κιες περι κεραυνών και τα σχετικά.... 2
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 μου έδωσαν μία Gigabyte GA-81915P duo η όποια δουλεύει κανονικά με απλή geforce 256mb. Όταν βάζω πάνω την ATI Radeon HD 5970 μένω σε μαύρη οθόνη. δε θα τη σηκώσει επειδή είναι PCI Express 2.1 x16 και η μητρική υποστηρίζει - φαντάζομαι - όχι 2.1 PCI express σωστά ή το έχω χάσει ? Ας ελπίσουμε οτι είναι το chipset μόνο. Αν ξέρει κάποιος να φτιάχνει pm me μήπως δε μπορέσει ο φιλός (επι πληρωμή εννοείται) θα μπορουσε να φταιει κατι αλλο.εχω πετυχει να μην δειχνει τιποτα mobo με μια συγκεκριμενη καρτα γραφικων σειρας ταδε γιατι ηθελε bios update.Μπορεις να το δεις αυτο.βεβαια υπαρχει και η περιπτωση να εχεις παρει τα παντα στο χερι.απο cpu μεχρι καρτα γραφικων. χλωμο το βλέπω αν και ποτε δε ξερεις............ για υατο και οταν εχουμε κεραυνους βγαζουμε και το καλωδιο dsl απο το ρουτερ. εκει λενε οτι βοηθαει αν και σχετικο οταν μιλαμε για κεραυνο να εχεις σπλιττερ εστω και αν δεν εχεις πανω τηλεφωνο.
rfc Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Συνηθως ο κεραυνος περναει απο τα τηλ. καλωδια και απο κει στη μητρικη μεσω ethernet. Εχω δει δεκαδες τετοια καψιματα. Για αυτο αν βγαλεις το καλωδιο απο το ρουτερ η το σπλιτερ σωζεσαι. Δεν θυμαμαι αν το αναφερε αλλα σιγουρα εχει καψει και ethernet του ρουτερ ο φιλος.
Roger Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 μου έδωσαν μία Gigabyte GA-81915P duo η όποια δουλεύει κανονικά με απλή geforce 256mb. Όταν βάζω πάνω την ATI Radeon HD 5970 μένω σε μαύρη οθόνη. δε θα τη σηκώσει επειδή είναι PCI Express 2.1 x16 και η μητρική υποστηρίζει - φαντάζομαι - όχι 2.1 PCI express σωστά ή το έχω χάσει ? Ας ελπίσουμε οτι είναι το chipset μόνο. Αν ξέρει κάποιος να φτιάχνει pm me μήπως δε μπορέσει ο φιλός (επι πληρωμή εννοείται) Aντε και ξεκολλησες το τσιπακι,που θα βρεις μετα ιδιο τσιπακι για να το κολλησεις?Και ποιος μας βεβαιωνει οτι η ζημια ειναι και αλλου ,και αφου μπει καποιος στην διαδικασια να αλλαξει νεο τσιπακι μετα να μην παιζει? Προβληματα με δυσκολες λυσεις ειναι αυτα,οχι ακαταορθωτες,αλλα πολυ δυσκολες.
poulinos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Συνηθως ο κεραυνος περναει απο τα τηλ. καλωδια και απο κει στη μητρικη μεσω ethernet. Εχω δει δεκαδες τετοια καψιματα. Για αυτο αν βγαλεις το καλωδιο απο το ρουτερ η το σπλιτερ σωζεσαι. Δεν θυμαμαι αν το αναφερε αλλα σιγουρα εχει καψει και ethernet του ρουτερ ο φιλος. ναι εκαψε ολο το ρουτερ οπως ειπε Aντε και ξεκολλησες το τσιπακι,που θα βρεις μετα ιδιο τσιπακι για να το κολλησεις?Και ποιος μας βεβαιωνει οτι η ζημια ειναι και αλλου ,και αφου μπει καποιος στην διαδικασια να αλλαξει νεο τσιπακι μετα να μην παιζει? Προβληματα με δυσκολες λυσεις ειναι αυτα,οχι ακαταορθωτες,αλλα πολυ δυσκολες. δεν θα βαλει αλλο αυτο εννοει.απλα να το ξεκολλησει για να μην δημιουργει προβλημα. 2
Roger Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Να ξεκολλησει τον ethernet controller τελειως απο πανω για να μην δημιουργει προβλημα? Και γιατι πιστευετε οτι θα δουλεψει χωρις αυτον?Περιεργα πραγματα. Αν πιστευει καποιος οτι μπορει να δουλεψει ετσι,κοβει ολα τα ποδια να μην βραχυκυκλωνει και δεν χρειαζεται να ξεκολλαει και να μπαινει σε διαδικασιες αποκολλησης που ειναι πιο επιφοβες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα