Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια εικόνα στο gimp και επειδή θέλω να την κάνω αυτοκόλλητο βιτρίνας μου ζήτησαν να το μετατρέψω σε cdr ή PDF. Το gimp δεν μου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Πως αλλιώς μπορώ να το κάνω;

Δημοσ.

Στο gimp οταν παω να το αποθηκεύσω σαν pdf μου βγάζει "An error occured while creating the PDF file:

error while writing to output stream
Make sure you entered a valid filename and that the selected location isn't read only!" και "Η αποθήκευση του 'C:\Users\Ηρακλής\Desktop\bitrina.pdf' απέτυχε:

Το πρόσθετο Portable Document Format δεν μπόρεσε να αποθηκεύσει την εικόνα". Τι φταίει;
Δημοσ.

Ίσως το ότι στο path υπάρχουν ελληνικοί χαρακτήρες - δοκίμασε αποθήκευση σε φάκελο που δεν βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας, π.χ. στο c:\folder.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι ούτε έτσι το αποθηκεύει! Το ίδιο λάθος βγάζει..

Τελικά έκανα αναβάθμιση στο gimp και το αποθήκευσα σαν pdf.. Πως ξέρω ότι είναι εντάξει για να το στείλω;

Επεξ/σία από tiraklakis
Δημοσ.

Η εικονα που εχεις δημιουργησει ειναι bitmap, δηλαδη "φτιαγμενη" απο pixels.

Το αρχειο που σου ζητησαν ειναι vector (γραμμικο), δηλαδη "φτιαγμενο" απο ευθειες, καμπυλες κλπ.

Χρειαζεται να ειναι τετοιου τυπου, για να μπορεσει το μηχανημα που κοβει τα αυτοκολλητα να καταλαβει τι και πως θα κοψει.

Δεν ειναι ευκολη η μετατροπη απο bitmap σε vector και σιγουρα δεν γινεται (πετυχημενα) με αυτοματο τροπο.

Το Corel Draw μπορει να μετατρεψει bitmap σε vector και φυσικα να σωσει σε cdr, αλλα σιγουρα θα χρειαστει να "βαλεις χερι" γιατι το αυτοματο αποτελεσμα σχεδον ποτέ δεν ειναι ικανοποιητικο.

Το αρχειο PDF μπορει να περιεχει και vector και bitmap γραφικα, αλλα το να τους δωσεις ενα PDF με bitmap γραφικο μεσα (αυτο εκανες με το αναβαθμισμενο gimp) ειναι "δωρον αδωρον", καθως το αρχειο που θα εχουν τελικα θα ειναι το ιδιο με το αρχικο PNG.

Με δυο λογια, ζητησε τους να το μετατρεψουν εκεινοι σε vector.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...