Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είχα ανοίξει θέμα πριν αρκετές μέρες για αναβάθμιση του PC και εκεί είχα πάρει προτάσεις του millennium σχετικά με αγορά οθόνης και με βάση τις προτάσεις του σκέφτομαι το monitor που αναφέρω στον τίτλο. 

Το πρόβλημα μου είναι ότι αρκετές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάθεται αρκετά μακρυά από την οθόνη όταν αράζω πίσω στην καρέκλα και σερφάρω ή βλέπω καμιά ταινία/σειρά, απόσταση η οποία αγγίζει τα 125cm. (ο ναι πριν λίγο το μέτρησα όντως γιατί τόσο καιρό έλεγα ότι είμαι γύρω στα 90cm με 1 μέτρο περίπου :P )

Όπως είναι λογικό λοιπόν στις 22" που έχω αυτή τη στιγμή στα 1080p τα ζουμάρω όλα για να βλέπω άνετα κείμενο σε ιστοσελίδες κλπ. Θεωρώ λοιπόν πως στις 23.6" που είναι η οθόνη του τίτλου θα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα γιατί δεν έχει μεγαλη διαφορά σε μέγεθος. Για αυτό πέρασε και από το μυαλό μου κάτι σε 27αρα ακόμα και σε 1080p αφού είμαι αρκετά μακρυά. 

Το σύστημα μου αποτελείται από CPU 4690k και GPU r9 290. 

Παίζω λίγα παιχνιδάκια (GTA V αυτη τη περίοδο) και ψάχνω κάτι ξεκούραστο για όλες τις χρήσεις (δεν είμαι φανατικός gamer) και αν γίνεται όχι πολύ glossy. Μου φαίνεται δεν υπάρχει καμία οθόνη που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μου. Δηλαδή,  θα ήθελα να υπήρχε μία 25άρα στα 1080p, flicker free και πολύ καλή srgb κάλυψη χρωμάτων (που η αλήθεια είναι ποτέ δεν έχω δει από κοντά) και κόστος 300-350. Οπότε το ζήτημα είναι τι να θυσιάσω από αυτά για να βρω κάτι κατάλληλο. Να θυσιάσω το μέγεθος (και να πάω πχ στην samsung που αναφέρω; ) την τιμή, ή κάποιο άλλο τεχνικό χαρακτηριστικό;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αμ σκεφτόμουν να περιμένω την 27αρα την samsung S27E370DS. Θα είναι το ίδιο ποιοτική η εικόνα, χρώματα κλπ με την 24άρα με μοναδικό "μειονέκτημα" την μικρή ανάλυση για το μέγεθος της; Τότε ίσως το ρισκάρω.

Ή παίζει να βγει κάτι καλύτερο στο κοντινό μέλλον για να το περιμένω ή μήπως πέσουν τιμές κάποιων αλλων αξιολογων επιλογων λόγω νέων κυκλοφοριών; (αυτά θα τα ξέρει ο millennium βεβαια αλλά δε νομίζω να απαντήσει γιατί αρκετά τον ζάλισα με τα ίδια και τα ίδια :lol: )

Δημοσ.

Όμως εκτος του ότι είναι γυαλιστερο το πανελ από ότι κατάλαβα αλλά πες οκ δε πειράζει, η κάλυψη χρωμάτων που λέει 72% of NTSC ειναι καλό; Σε σύγκριση με άλλες που λένε 99% sRGB για παράδειγμα.

Επισης το 7-8ms με ανησυχει λιγο σε συγκριση με το 4 της samsung. Αλλα οπως και να το κανουμε ειναι αρκετα φθηνοτερη!

Δημοσ.

Όμως εκτος του ότι είναι γυαλιστερο το πανελ από ότι κατάλαβα αλλά πες οκ δε πειράζει, η κάλυψη χρωμάτων που λέει 72% of NTSC ειναι καλό; Σε σύγκριση με άλλες που λένε 99% sRGB για παράδειγμα.

Επισης το 7-8ms με ανησυχει λιγο σε συγκριση με το 4 της samsung. Αλλα οπως και να το κανουμε ειναι αρκετα φθηνοτερη!

Δε σε νοιαζει το NTSC. Στο sRGB εχει γυρω στ 95% καλυψη, καλυτερη απο την καλυψη ολων των αλλων 1080p IPS πλην της Eizo EV2336W.

To panel ειναι 1% haze, δηλαδη σχεδον glossy, η HP το διαφημιζει ως πρωτοποριακο, οπως και να εχει ειναι πλεονεκτημα.

Τα ms responce time ειναι αδιαφορο νουμερο, το overshoot ghosting εχει σημασια, οπου η HP συμπεριφερεται θαυμασια.

Απο την αλλη, το Freesync αξιζει για gaming. Δες τις τιμες που παιζουν απ' εξω για να καταλαβεις ποσο καλη ειναι η καθε αγορα απο Ελλαδα.

https://geizhals.eu/samsung-s24e370dl-ls24e370dl-a1302300.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

https://geizhals.eu/samsung-s27e370d-ls27e370ds-a1302317.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

https://geizhals.eu/lg-electronics-29um67-p-a1223769.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

https://geizhals.eu/acer-predator-xg270huomidpx-um-hg0ee-001-a1216778.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

• Like 1
Δημοσ.

Βρε το γυαλιστερο ειναι προβλημα για εμενα διοτι εχω μπαλκονοπορτα διαγωνια πισω αλλα οκ πες κατεβαζω λιγο το ρολο και συμβιβαζομαι. Ειναι όμως flicker free ή κι αυτη με PWM dimming?

Λεω να περιμενω να δω τιμη της 27αρας samsung στην Ελλαδα αμα ερθει μεχρι τελος του μηνα (βεβαια κατι μου λεει οτι θα γελασω με την τιμη που θα ειναι 100€ πανω απο οτι στο εξωτερικο οπως μου εδειξες στο λινκ) αλλιως θα εχω υποψην την HP 27cw. Αν και η samsung δε λεει τιποτα για αυτο με την καλυψη χρωματων.

Δε ξερω βεβαια ποσο σημασια εχουν ολα αυτα (οκ το PWM dimming ξερω) αλλά τουλαχιστον θα ηθελα οτι καλυτερο μπορω να βρω σε αυτη την κατηγορια.

Ρε γαμωτο δε μπορω να βγαλω ακρη με αυτα τα site στο εξωτερικο αλλιως θα ψωνιζα απο εκει. Καταρχην δε ξερω Γερμανικα :P Και επισης πιστευω θα φαω ακυρο απο την Samsung Hellas σε θεμα service κι ας ειναι απο Ευρωπη. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ακόμα δεν έχω πάρει οθόνη πάντως... Θέλω να πάρω την 27αρα samsung παρολο που ειναι 1080p προφανώς από το εξωτερικό γιατί εδώ είναι πανάκριβη αλλά έχω δυο απορίες.

1) Έχει δοκιμάσει κανεις αγορά από κάποιο από αυτά τα φθηνά καταστήματα που εμφανιζει το geizhals όπως το ATELCO computer? 

2) μήπως υπάρχει κάτι σε 27αρι 1440p απο το εξωτερικο max στα 350€? (το acer που μου εδωσε παραπανω ο xMorsx δεν ειναι IPS νομιζω ε; )

Δημοσ.

Το 1ο την έχει σε πολύ καλή τιμή..Αξίζει.

Αν την παραγγείλω σε πόσο καιρό περίπου έρχεστε? Επίσης ξέρετε αν θα έχω κάποιο πρόβλημα με τα capitAl?
Δημοσ.

Αν την παραγγείλω σε πόσο καιρό περίπου έρχεστε? Επίσης ξέρετε αν θα έχω κάποιο πρόβλημα με τα capitAl?

Αναλόγως και από που θα πάρεις,τη διαθεσιμότητα και τον τρόπο αποστολής.Μπορεί να είναι κάποιες μέρες,μπορεί και βδομάδες.

Ρώτα και εδώ  http://www.insomnia.gr/topic/574635-capital-controls-paypal-ebay-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/page-561?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...