Rpanagos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Το ειχα παντα απορια αυτο..Βλεπω ολοι εχουν θεμα με καρτα γραφικων..που μαλιστα αν ειναι ενσματωμενη δεν χαλαει ευκολα(πιστεω εγω)Για ποιο λογο γινετε αυτο?
SPANK Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Στα laptop συνήθως χαλάνε λόγω θερμοκρασιών αφου σε σχέση με αυτες των desktop ειναι στριμωγμένες και ουσιαστικά αποτελείται απο ενα τσίπ χωρίς εξτρα ανεμιστήρες και ψύξη
Rpanagos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Καιγεται καποιο "ποδαρακι" στο βησμα?η κατι τετοιο?
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Ξεκολλάει το τσιπάκι από τη ζέστη! (δεν ξεκολλάει να σου μείνει στο χέρι, αλλά δεν κάνει επαφή όπως πρέπει! ) 1
SPANK Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Ακριβώς να σου πω τι καίγεται δεν το ξέρω αλλα λογικά η καποιο ποδαράκι η καποιο κύκλωμα μεσα στο τσιπάκι
sil_unique Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Ξεκολλάει το τσιπάκι από τη ζέστη! (δεν ξεκολλάει να σου μείνει στο χέρι, αλλά δεν κάνει επαφή όπως πρέπει! ) Είτε ξεκολλάει η εξωτερική επαφή [ball - rebbaling] ή εσωτερική μέσα στο die [αντικατάσταση] 1
Paulostge Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Κάτι άσχετο - σχετικό, αν και δεν παίζω games τα τελευταία 2 χρόνια έχω πάρει 2 κάρτες γραφικών αξίας 60 ευρώ την πρώτη την άλλαξα επειδή έκανε υπερβολικά θόρυβο το ανεμιστηράκι, η δεύτερη τα ίδια, έχω βρεί το ανταλλακτικό (ανεμιστηράκι) από εξωτερικό αλλά όλο το αφήνω...Θέλω να πώ ότι και αυτό είναι ένα πρόβλημα που σε αναγκάζει να αλλάξεις την κάρτα γραφικών ή θα πρέπει να κάνεις πατέντα με ένα αλλο ανεμιστηράκι. Όλα αυτά σε μόλις 1 χρόνο λειτουργίας και στις 2 κάρτες χωρίς να παίζω παιχίδια. Edit: Μόλις είδα ότι μιλάτε για λάπτοπ.
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Κάτι άσχετο - σχετικό, αν και δεν παίζω games τα τελευταία 2 χρόνια έχω πάρει 2 κάρτες γραφικών αξίας 60 ευρώ την πρώτη την άλλαξα επειδή έκανε υπερβολικά θόρυβο το ανεμιστηράκι, η δεύτερη τα ίδια, έχω βρεί το ανταλλακτικό (ανεμιστηράκι) από εξωτερικό αλλά όλο το αφήνω...Θέλω να πώ ότι και αυτό είναι ένα πρόβλημα που σε αναγκάζει να αλλάξεις την κάρτα γραφικών ή θα πρέπει να κάνεις πατέντα με ένα αλλο ανεμιστηράκι. Όλα αυτά σε μόλις 1 χρόνο λειτουργίας και στις 2 κάρτες χωρίς να παίζω παιχίδια. Edit: Μόλις είδα ότι μιλάτε για λάπτοπ. Μήπως έχει μαζέψει σκόνη ή κάπου βρίσκει; Καθάρισέ το με ένα πινελάκι και βάλτου λίγο λαδάκι ή κάποιο λιπαντικό και δοκίμασε ξανά 1
alan2 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Χαλασε η pcie καρτα και πλεον παιζω hearthstone με την ενσωματωμενη που δεν εχει ανεμιστηρακι. Οσο αντεξει. 2
Paulostge Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μήπως έχει μαζέψει σκόνη ή κάπου βρίσκει; Καθάρισέ το με ένα πινελάκι και βάλτου λίγο λαδάκι ή κάποιο λιπαντικό και δοκίμασε ξανά Επειδή είμαι σχετικός με το θέμα τα έχω κάνει όλα αυτά και κατα διαστήματα τα ίδια πάλι μία αρχίζει μία σταματάει... 1
Ariox Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Ουσιαστικά κανουν τα μπαλακια κατω απο το Ολοκληρομενο ψυχρη κολιση. Γιαυτο και φτοιαχνουν ητε με Re-flow , ητε με Re-balling. Reballing συνήθως χρειαζετε εαν εχουν ενωθεί μπαλακια απο κατω και με το reflow δεν φτοιαχνουν.
kotsos72 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Μην ειστε αφελεις οτι θα σας κανουν reballing με 40 ευρω τουλαχιστον οχι αμα δουλεψει το ξαναζεσταμα μετα βλεπουμε αναλογα με τα κεφια... οι gpu ξεκολλανε απο την συστολη διαστολη οι ακριβες καρτες εχουν ενα μεταλλικο πλαισιο γυρω απο τις gpu αλλα ουτε αυτο τις σωζει
panoskabal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ο συνήθης εκτελεστής της καρτας γραφικών. Οι λόγοι που την προξενουν συνηθως είναι: - Χρηση του λάπτοπ πάνω σε τραπεζομάντηλα (με την εισοδο-εισρόφηση αερα- το τραπεζομάντηλο κολλάει και εμποδίζει την ελευθερη εισοδο). -Χρηση του λαπτοπ στο κρεββατι (για τον ιδιο λόγο). Μόνο πάνω σε βάση.Ασε που μπορει να επιφέρει στειρότητα σε νεαρες ηλικίες η μακροχρόνια θερμανση της περιοχής.... -Βαριά παιχνίδια με απαιτήσεις που ξεπερνάνε τις δυνατότητες του λάπτοπ. -Το λαπτοπ μία φορά κάθε 1,5 χρόνο πρέπει να ανοίγεται από τεχνικό, να λύνεται η μητρική και ο ανεμιστηρας και να καθαρίζεται εσωτερικά. Αλλα δυστυχώς κανείς δεν το κάνει από τσιγγουνιά. Ειναι σαν να αγοράζεις μερσεντές 50 χιλιαδων για μόστρα και να μην της αλλάζεις φίλτρα αέρος και λάδια από καρμιριά ώσπου να καεί η μηχανή....Εμενα μου εφερναν στο εργαστηριο λαπτοπ που εχαν 1 δαχτυλο βαμβάκι σκόνης στις ψύκτρες, κατσαρίδες, σκυλότριχες, μακαρόνια....... Κάθε 3-4 χρονια πρεπει να αλλάζονται και το θερμοαγώγιμο μέσο στους πυρήνες-καρτα γραφικών. -Προσοχη στον ανεμιστηρα όταν ακούγετε να κάνει θόρυβο ή να δουλεύει συνεχώς, Ισως να εχει πρόβλημα..Πρέπει να δουλεύει για λίγο και να σταματάει. Ελεγχος με κάποιο πρόγραμμα πχ το speedfan. Aνω των 50-55 σε αναπαραγωγή βίντεο δεν είναι σωστή. Ανω των 65-70 προκαλεί σβησίματα, επανεκκινηση. Μην το αφήνετε για το μέλλον αλλα απευθυνθείτε αμεσα σε τεχνικό. Συνηθως οι επαφες της καρτας γραφικών λοιώνουν λιγο-λίγο ώσπου μια μέρα δεν ξαναανοίγει.... Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να χρυσοπληρώνετε λαπτοπ με εξτρα κάρτα γραφικών αρκεί να προσέχεται αυτά που προανέφερα. Οι έξτρα κάρτες γραφικών στα λάπτοπ κοστιζουν πάρα πολύ 100-200ευρώ ενδεικτικά και δεν είναι φθηνές σαν αυτές των σταθερών. Ασε που είναι και αυτές το ίδιο ευαίσθητες και συχνά παθαίνουν ζημιές.... Μεγάλη σημασία έχει και η εργοστασιακή κόλληση της καρτας από τα ρομπότ. Πανος http://rom-firmware.webnode.gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα