SigmaDelta Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την σύνδεση του υπολογιστή μου στο internet μέσω ethernet.Συγκεκριμένα,κατά την εκκίνηση των Windows (8.1 X64) μου εμφανίζει στη σύνδεση κίτρινο θαυμαστικό και γράφει περιορισμένη πρόσβαση.Συνήθως συνδέεται μετά από πολλές επανεκκινήσεις και αφού περάσει κάποια ώρα,αλλά η σύνδεση είναι αργή. Άλλαξα drivers,έκανα απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση,τίποτα.Έτρεξα την αντιμετώπιση προβλημάτων,ούτε αυτό βοήθησε.Επίσης,έχω αλλάξει θέση στη θύρα του router(τις δοκίμασα όλες),δοκίμασα με άλλο καλώδιο χωρίς επιτυχία. Με το λάπτοπ δεν έχω κανένα θέμα στη σύνδεση μέσω Lan,συνδέεται άμεσα και τρέχει νερό. Έκανα reset το router.Τελευταίο που έπραξα,είναι format και πέρασμα όλα από την αρχή. Ότι και να έκανα,δεν είχε αποτέλεσμα. Πιστεύω πως εντέλει έχει θέμα η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου του motherboard( MSI X99S SLI PLUS). Γνώμες οι ειδικοί που ενδεχομένως μπορούν να βοηθήσουν;
White_Cat Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα φίλε SigmaDelta ! Άμα ήμουν στη θέση σου, κατ' αρχήν θα προσπαθούσα να διαπιστώσω αν πρόκειται για πρόβλημα του software ή του hardware. Για να γίνει αυτό, θα κατέβαζα ένα Live CD π.χ. του Ubuntu Linux (www.ubuntu.com) και θα εκκινούσα τον υπολογιστή μ' αυτό. Αφού θα έμπαινε στο γραφικό περιβάλλον, θα περίμενα 2-3 λεπτά να πάρει διεύθυνση IP και θα άνοιγα τον Firefox για να δω αν έχω πρόσβαση στο δίκτυο. Άμα δε δουλέψει το Internet, πάει να πει ότι έχει πρόβλημα πράγματι η κάρτα δικτύου. Το πιθανότερο όμως είναι να δουλέψει σχεδόν αμέσως το Internet, κάτι το οπόιο θα σημαίνει ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα του υλικού, αλλά του λογισμικού. Σημειωτέον ότι το Live CD δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο και είναι ιδιαιτέρως κατάλληλο για τέτοιες δοκιμές, μια και δεν προκαλεί καμία μεταβολή ή βλάβη στο υπάρχον λειτουργικό σύστημα. Έχω μάλιστα βρει κι ένα νήμα σ' ένα ξένο forum που λέει ότι κι άλλοι χρήστες με Windows 8/8.1 έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, επομένως τείνω να πιστέψω ότι πρόκειται για πρόβλημα του λειτουργικού συστήματος. Άραγε έχεις προσπαθήσει να συνδεθείς, χρησιμοποιώντας κάποια παλαιότερη έκδοση των Windows (XP/7) ; Άμα θέλεις ρίξε μία ματιά εδώ, αν και απ' ό,τι είδα δεν προτείνεται καμία λύση : http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2334295/windows-limited-connection-unidentified-network-ethernet.html Αν θέλεις δες κι αυτό το link, μάλλον βοηθάει αν και μιλάει για ασύρματα δίκτυα : Βλέπω ότι στο προφίλ σου έχεις βάλει τη φωτογραφία μιας Amiga. Είσαι πράγματι τόσο παλιός ; Πολύ χαίρομαι αν είναι έτσι ! Σου άρεσαν οι Amiga ; Προσωπικά ξεκίνησα ν' ασχολούμαι με τους υπολογιστές την ίδια περίπου εποχή της κυριαρχίας των home computers. Καλή συνέχεια, περιμένω ενημέρωση αν το προβλημα λύθηκε, Ο Άσπρος Γάτος
SigmaDelta Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση, θα δοκιμάσω με αυτά που είπες. Όσο για την φώτο προφίλ,δεν είναι Amiga,είναι Amstrad PC1640 και ήταν ο πρώτος μου Η/Υ πίσω στο μακρινό 1989.
White_Cat Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Έχεις δίκιο, θέλω σκότωμα, καμία σχέση δεν έχει αυτή η φωτογραφία με Amiga. Εμένα ο πρώτος μου Η/Υ ήταν ο Amstrad CPC 464 (1986) κι αμέσως μετά ο Amstrad 1640. Αλησμόνητες εποχές ! 1
SigmaDelta Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Αυτό το τραγικό που δίνει η Wind,το ΖΤΕ ZXV10 H108L,το οποίο τελικά είναι και ο ένοχος.Δοκιμάστηκε με άλλο router (ίδιο) και παίζει κομπλέ.
SigmaDelta Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Ήδη παρήγγειλα ένα tp link 8970,πιστεύω να είμαι καλυμμένος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα