Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θεωρητικά, είναι και οι δύο κοντά και παίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, ποια θα είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω.

Στην πράξη, η Nvidia, σε επίπεδο driver, έχει ρίξει όλο το βάρος στο Maxwell (σύντομα, Pascal), αυτήν την στιγμή και οι παλιότερες κάρτες της αποδίδουν κάτω από τα αναμενόμενα για τα ονομαστικά χαρακτηριστικά τους - ειδικά σε νέα games.

Στην AMD, πέρα από το ότι το 380 ανήκει στο πρόσφατο lineup, κρατιέται και ένα optimization σε βάθος χρόνου (είτε έχει να κάνει με τα rebrands, είτε όχι και τόσο...), ενώ έχεις και την παραπάνω vram, που όσο και να κλαίγονται ορισμένοι, όλο και περισσότερο θα σου χρειάζεται σε νέους τίτλους - ειδικά αν σε ενδιαφέρουν υψηλά settings, φίλτρα κλπ, ανεξαρτήτως ανάλυσης (μέσα σε κάποια πλαίσια).

Οπότε, με βάση τα παραπάνω, θα έλεγα ότι η 380 θα σε καλύψει περισσότερο από τη 770 2gb, από εδώ και πέρα...

Δημοσ.

Πέρα από το να έχεις ένα καλοδιατηρημένο σύστημα, χωρίς περιττό βαρύ software και εξεζητημένες ρυθμίσεις, με ενημερωμένους drivers περασμένους σε καθαρό setup, δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλά να κάνεις - εκτός και αν έχεις υπόψιν κάτι που εγκατέστησες - άλλαξες κλπ. τελευταία, οπότε να το δούμε κατά περίπτωση.

Ε, το αυτονόητο : Κατέβασε τις ρυθμίσεις για τα γραφικά στο game που δεν καλύπτεσαι από επιδώσεις...

ΥΣ. Θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε και κάτι τραβηγμένο, όπως να έχει αστοχήσει κάποιο σύστημα ψύξης ή να μην έχεις καλό airflow στο κουτί και να σε τρώει το thermal throttling. Ή να έχεις αδύναμο ή ελαττωματικό τροφοδοτικό που να μη σηκώνει το tdp της κάρτας...

Δημοσ.

Η εγκατάσταση των windows είναι σχετικά φρέσκια ( ιούλιος ) , τα windows είναι σε ssd με 90 από τα 128 gb ελεύθερα , το παιχνίδι είναι σε caviar black, drivers 355.60 beta . OC πουθενά.

Δημοσ.

Εάν είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις πουθενά υπερθέρμανση και ότι το τροφοδοτικό δεν έχει πέσει σε ισχύ από την πολλή χρήση...

Ναι, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κοιτάξεις...

Δημοσ.

Αν σου τυχαίνει, έστω και μερικές φορές, ένα (ή περισσότερα) από τα παρακάτω :

a) Πατάς power on και ανοίγουν μόνο οι ανεμιστήρες, χωρίς να παίρνει μπροστά το σύστημα.

β) Πατάς power on 3-4-5 φορές, μέχρι να αποφασίσει να ανοίξει το σύστημα.

c) Τρως ακούσια και απρόβλεπτα hard reset, σε άκυρες φάσεις (το κλασσικότερο) - ειδικά εν ώρα gaming.

d) Throttl-άρει οποιοδήποτε υποσύστημα (συνήθως, πρώτα η vga) και έχεις ανεξήγητα χαμηλές επιδόσεις - συχνά, σε διακοπτόμενες και επαναλαμβανόμενες περιοδικά φάσεις (σαν λόξυγγας).

Δημοσ.

Νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει τη λίστα με τα πιθανά ελαττώματα-δυσλειτουργίες. Προσωπικά, χωρίς να ξέρω αν οφείλεται σε καλό ή κακό coding του παιχνιδιού, πιστεύω ότι είναι μία ακόμα περίπτωση που το Kepler αποδεικνύεται λίγο, στους νέους τίτλους, με τις ευχές του τμήματος ανάπτυξης των πράσινων drivers :unsure:

• Like 1
Δημοσ.

αμα κατάλαβα καλα στο κάνει μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

αν ναι, θεμα του παιχνιδιού θα ειναι και σαν 2η σκέψη κάποιο θέμα στο υπόλοιπο software

Δημοσ.

Κάτι δεν πάει καλά, μήπως έχεις throttling από την μητρική ; Δοκίμασε με στοκ cpu. Επίσης, αν έχεις το παιχνίδι στον wd green το stuttering δεν το γλυτώνεις, αν είναι στον black και έχεις stuttering τότε δεν ξέρω.

Δημοσ.

Με στοκ Cpu είμαι. Στο black το παιχνίδι, με high-medium settings δεν έχει πρόβλημα, ανεβαίνοντας γίνεται πιο αισθητό τοπρόβλημα όταν η μνήμη πλησιάσει τα 1.7-1.8 vram

Δημοσ.

Με στοκ Cpu είμαι. Στο black το παιχνίδι, με high-medium settings δεν έχει πρόβλημα, ανεβαίνοντας γίνεται πιο αισθητό τοπρόβλημα όταν η μνήμη πλησιάσει τα 1.7-1.8 vram

Γιατί άραγε... :P (Μην παρεξηγηθείς - για άλλους πάει η ειρωνεία)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...