SpirosKerkyra Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, όπως έγραψα και στο θέμα του Star Wars Battlefront, αντιμετωπίζω stuttering με την κάρτα γραφικών μου στο παιχνίδι σε σχέση με άλλους κατόχους της ίδιας κάρτας με παρεμφερή hardware και windows. Συγκεκριμένα με τα παρακάτω settings που είναι τα ίδια ακριβώς που έχει και άλλο ένα μέλος του forum αντιμετωπίζω κολληματάκια - stuttering στο παιχνίδι κάνοντας το ενοχλητικό και καθόλου smooth. Τι μπορώ να κάνω ; Specs: i7 2600K ( stock ) GTX 770 2 GB ( Driver, o τελευταίος για την beta 358.50 WHQL - stock η κάρτα ) Windows 7 64bit 8GB ram 1080p ανάλυση Το παιχνίδι τρέχει από HDD caviar black ( λειτουργικό σε SSD , samsung 840 pro ) Ο δίσκος εχει γινει defrag πριν 3 μερες Βλέποντας screenshot από το GPU Z η κάρτα δε ξεπερνά 1.5 giga v ram Επίσης στο panel της nvidia έχω επιλέξει τα εξής settings με την ελπίδα να fixαριστεί το πρόβλημα Και μερικά στοιχεία από FLA Calculator Δοκιμή στην μεγάλη πίστα με τα χιόνια ( 20 vs 20 ) Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2015 από SpirosKerkyra
Occultist Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Σαν μια πρώτη ιδέα : τα stutters συμβαίνουν όταν μπουκώνει το rig από μνήμη - είτε ram, είτε vram. Βεβαιώσου που κυμαίνονται αυτά τα νούμερα, ως προς τα διαθέσιμα, σε βαριές σκηνές/μεγάλες πίστες και μετά από αρκετή ώρα gameplay...Ένα τυχαίο check μπορεί να μη λέει πολλά... Δεύτερη σκέψη : πάντοτε υπήρχαν νέες κυκλοφορίες που έπαιζαν καλύτερα στο νεότερο λειτουργικό, με το ίδιο hardware - ενδεχομένως το Battlefront να παίζει καλύτερα στα Windows 10. Τρίτη σκέψη : Επειδή πρόκειται για Beta παιχνιδιού, πολλές φορές οι εταιρίες αρκούνται να τεστάρουν με το τελευταίο hardware και μόνο, ενώ οι υπόλοιποι μένουμε με ελπίδες για optimization της τελευταίας στιγμής ή κανά update, μεταγενέστερα - και άμα... 1
SpirosKerkyra Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Μου φάνηκε περίεργο καθώς παιδί απο το φόρουμ με 770, 6 γιγα ραμ, win 7 ιδια settings με i7 920 επαιζε νεράκι ΕDIT: Τι high τι ultra τι high medium να βάλω το stuttering παραμονεύει Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2015 από SpirosKerkyra
Occultist Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μου φάνηκε περίεργο καθώς παιδί απο το φόρουμ με 770, 6 γιγα ραμ, win 7 ιδια settings με i7 920 επαιζε νεράκι ΕDIT: Τι high τι ultra τι high medium να βάλω το stuttering παραμονεύει Καλά, το τι σημαίνει "νεράκι" για τον καθένα και κατά πόσο πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν το κριτήριο του κάθε άκυρου και ημιμαθούς, σε ένα forum στο οποίο αποτελεί πλειοψηφία, καλύτερα να το επανεξετάσεις
SpirosKerkyra Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Εκανα σύγκριση με βάση το βιντεάκι που τράβηξε από το pc του το παιδι
ceasar1333 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 ελεγξε και το dpc latency με το latencymon και αμα σου γραφει εκει οτι καποιος driver δημιουργει προβλημα γραψε αυτο σε γραμμη εντολων αφου την ανοιξεις με administrator rights bcdedit /set disabledynamictick yes και κανε επανεκκινηση ελεγξε και το dpc latency με το latencymon και αμα σου γραφει εκει οτι καποιος driver δημιουργει προβλημα γραψε αυτο σε γραμμη εντολων αφου την ανοιξεις με administrator rights bcdedit /set disabledynamictick yes και κανε επανεκκινηση και μην κοιτας ποσο memory vram λει στο gpu-z καθως οπως και το afterburner δειχνουν ποση vram ζηταει το παιχνιδι και οχι ποση καταναλωνει εκεινη την ωρα. 1
Occultist Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 ελεγξε και το dpc latency με το latencymon και αμα σου γραφει εκει οτι καποιος driver δημιουργει προβλημα γραψε αυτο σε γραμμη εντολων αφου την ανοιξεις με administrator rights bcdedit /set disabledynamictick yes και κανε επανεκκινηση και μην κοιτας ποσο memory vram λει στο gpu-z καθως οπως και το afterburner δειχνουν ποση vram ζηταει το παιχνιδι και οχι ποση καταναλωνει εκεινη την ωρα. Αυτό από που προκύπτει, πάλι; Το νούμερο, βλέπω, μεταβάλλεται κανονικά realtime, όσο παίζεις. Που κολλάει το να δείχνει απαιτήσεις και όχι πραγματική κατανάλωση;!
ceasar1333 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Αυτό από που προκύπτει, πάλι; Το νούμερο, βλέπω, μεταβάλλεται κανονικά realtime, όσο παίζεις. Που κολλάει το να δείχνει απαιτήσεις και όχι πραγματική κατανάλωση;! καπου το διαβασα σε μια ερωτηση που εκανε καποιος στο tomshardware.σε αυτο δεν ειμαι 100 τοις σιγουρος
Occultist Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 καπου το διαβασα σε μια ερωτηση που εκανε καποιος στο tomshardware.σε αυτο δεν ειμαι 100 τοις σιγουρος Δε νομίζω να ισχύει... Τώρα, αν ο μόνος τρόπος να κάνει detect real-time αυτό το νούμερο ένα πρόγραμμα, είναι μέσω κάποιου πεδίου που διευθυνσιοδοτεί, εκ των προτέρων, μια περιοχή μνήμης, και επειδή αλλάζουν τόσο γρήγορα τα δεδομένα σε κάτι τόσο σύνθετο και real-time, το νούμερο που πραγματικά έπιασε σε μία φάση η μνήμη είναι 1260mb - αντί του "detect" 1190mb - ΜΠΟΡΕΙ. Αλλά, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για τρίχες, έτσι; Μια χαρά αξιόπιστες θεωρώ τις ενδείξεις, και από gpu-z, και από Afterburner...
SpirosKerkyra Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) ελεγξε και το dpc latency με το latencymon και αμα σου γραφει εκει οτι καποιος driver δημιουργει προβλημα γραψε αυτο σε γραμμη εντολων αφου την ανοιξεις με administrator rights bcdedit /set disabledynamictick yes και κανε επανεκκινηση και μην κοιτας ποσο memory vram λει στο gpu-z καθως οπως και το afterburner δειχνουν ποση vram ζηταει το παιχνιδι και οχι ποση καταναλωνει εκεινη την ωρα. Το τρέχω όσο "τρέχει" το παιχνίδι παράλληλα έτσι ; Αλλαξα drivers στους 355.60 γιατί και με τους τελευταιους ίδια απόδοση βλέπω επίσης με τους τελευταίους είχα πρόβλημα σε κάποια παιχνίδια. Τρεχοντας το πρόγραμμα στο μισό αγώνα έλαβα τα εξής αποτελέσματα: EDIT: Δοκιμή και στο Bad Company 2 * Οι drivers ειναι περασμένη με καθαρή εγκατάσταση με το DDU σε Safe Mode Photo και από τα power settings : Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2015 από SpirosKerkyra
ceasar1333 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Το τρέχω όσο "τρέχει" το παιχνίδι παράλληλα έτσι ; Αλλαξα drivers στους 355.60 γιατί και με τους τελευταιους ίδια απόδοση βλέπω επίσης με τους τελευταίους είχα πρόβλημα σε κάποια παιχνίδια. Τρεχοντας το πρόγραμμα στο μισό αγώνα έλαβα τα εξής αποτελέσματα: Screenshot_5.jpg EDIT: Δοκιμή και στο Bad Company 2 * Οι drivers ειναι περασμένη με καθαρή εγκατάσταση με το DDU σε Safe Mode Screenshot_6.jpg Photo και από τα power settings : Screenshot_7.jpg Screenshot_8.jpg κανε update τον audio driver,network driver.και οπως ειπα σε γραμμη εντολων με δικαιωματα administrator κανε εκτελεση αυτο bcdedit /set disabledynamictick yes και μετα την επανεκκινηση θα δεις μειωση στο dpc latency.στο προγραμμα αυτο αμα πας στην καρτελα drivers θα δεις ποιος σου προκαλει προβλημα
SpirosKerkyra Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Audio driver, network driver εχω χασει λιγο τη μπάλα γιατι δε βλεπω κατι νεότερο στη σελίδα της asrock. :/ Επίσης, η εντολή "δουλεύει" σε windows 7; *Δοκιμή σε ελαφρύ παιχνιδάκι ( rocket league ) με vsync το πρόγραμμα δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα === EDIT === Δοκίμασα την εντολή αλλά δε τη δέχεται , γιατί; ( άνοιξα cmd με run as admin/tor ) bcdedit /set disabledynamictick yes *Μιας και η beta του Battlefront τελείωσε, το μόνο παιχνίδι βαρύ που μπορώ να δοκιμάσω είναι το BF4 Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2015 από SpirosKerkyra
ceasar1333 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 γιατι system 32 στο cmd,επρεπε να κει c users username.γραψε μου το μοντελο της μητρικης να σου βρω εγω drivers
ChimairaX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Τι μάρκα είναι η 770 σου; Εγώ είχα προβλήματα stuttering στο GTA V (χοντρά) και το πρόβλημα ήταν ... (ναι θα ακουστεί σε πολλούς απίστευτο όπως μου φάνηκε και σε εμένα) ... το msi afterburner. Έπαιζα μεταξύ 20-40fps, ό,τι ρυθμίσεις κι αν έβαζα. Και σε Win7 και σε Win10. Με το που κατέβασα και έτρεξα το expertool της Gainward και η γραφικών "έκατσε" πάνω στο expertool, το παιχνίδι τρέχει κολλημένα 60fps.Είναι αστείο αλλά αληθινό.. Το ενδεχόμενο να σηκώνει υψηλές θερμοκρασίες ο cpu σου και να προκαλεί bottlenecks στην γραφικών το τσέκαρες;
Occultist Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Πολύ περίεργο μου φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο... Και εγώ MSI Afterburner χρησιμοποιώ και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο σοβαρό θέμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα