mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 καλησπερα σε ολο το forum! Λοιπον εχω ενα θεματα με το macbook pro. αποφασησα να του κανω ενα clean install το Yosemite γτ μου κολαγε λιγακη κ επηδει ετρωγα καποια κρασαρισματα σε καποια apps κ το κυριοτερο οταν πηρα το λαπτοπ το ειχα κανει clone με το 1το μου λαπτοπ που το ειχα αγορασει μεταχηρισμενο κ ειχαν μεινει καποια υπολειμματα απο τον προηγουμενο χρηστη κ ετσι περασαν στο τορινο λαπτοπ. Εκανα back up τα αρχεια μου (Οχι time machine για προφανους λογους ), εφτιαξα το flashaki με τα Yosemite που κατεβασα απο το App Store, εκανα restart πατωντας το "Option" key για να ξεκινησει η διαδικασια! ολα οκ μεχρι εκει. μπηκα στο Disk Utillity εκανα erase τον HDD κ επελεξα το flashaki για να ξεκινησει το install. ξεκιναει το install κ μετα απο 10 λεπτα μου εμφανιζει αυτο το mesagge: "An error occurred while extracting files from package 'Essentials.pkg'. Quit the installer to restart your computer and try again. Κανω restart ξεκιναω παλι την διαδηκασια αλλα τπτ. μου εβγαλε παλι το ιδιο message. Το δοκιμασα στο συνολο 5 φορες κ δν εγινε τπτ!! Κανω ενα search στο google να δω τη γινετε κ ειδα οτι καποιοι χρηστες ειχαν βαλει 3rd party Ram Modules (οπως εχω βαλει κ εγω) κ του εβγαζε το ιδιο message. Εβγαλα τις RAM εβαλα της Ram που ειχε οταν το πηρα το λαπτοπ. δοκιμαζω παλι αλλα δν εγινε τπτ, παλι τα ιδια μου εκανε... Τη μπορω να κανω τωρα? να δοκιμασω Internet Recovery? θα περαστουν τα Mountain Lion μεσα... Λιγο παιδια γτ μου εχουν σπασει τα νευρα!!! MacBook Pro 13" mid 2012 i5 2.5GHZ 4GB Ram 500GB HDD OSX: Unknown!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexis333 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Καταρχην δισκοι, ραμ κτλ ειναι οκ ? Μπορει να σου αργουσε προηγουμενως λογω χαλασμενου δισκου. Αλλαξε δισκο , ραμ δοκιμαστικα και ξανακανε τη διαδικασια. Αν το ξανακανει μπορει να φταιει το φλασακι πιθανον που εφτιαξες .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Καταρχην δισκοι, ραμ κτλ ειναι οκ ? Μπορει να σου αργουσε προηγουμενως λογω χαλασμενου δισκου. Αλλαξε δισκο , ραμ δοκιμαστικα και ξανακανε τη διαδικασια. Αν το ξανακανει μπορει να φταιει το φλασακι πιθανον που εφτιαξες .. Δισκος ειναι οκ. τον chekara χθες το βραδυ (δν εχω κ αλλον προχειρο αυτη την στιγμη) Τα ram modules που εβαλα 2x8 GB τα εχω δοκιμασει με το memtest κ ειναι Οκ. τωρα της εχω βγαλει κ εβαλα πανω τα modules που ειχε το λαπτοπ οταν το αγορασα το δοκιμασα παλι αλλα δν εγινε τπτ. εβγαλε το ιδιο message! το φλασακι το εκανα με το Diskmaker. Αυτη την στιγμη κανει Internet Recovery κ περναει το mountain lion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexis333 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Καλα αστο τοτε να τελειωσει και κανε ενημερωση μεχρι Yosemite αν θες να μη το ξαναρισκαρεις. Μπορεις να κατεβασεις το αρχειο yosemite απο το apple store και να το κανεις bootable usb ακολουθωντας εναν οδηγο απο τους παρακατω : http://www.macworld.com/article/2367748/how-to-make-a-bootable-os-x-10-10-yosemite-install-drive.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Καλα αστο τοτε να τελειωσει και κανε ενημερωση μεχρι Yosemite αν θες να μη το ξαναρισκαρεις. Μπορεις να κατεβασεις το αρχειο yosemite απο το apple store και να το κανεις bootable usb ακολουθωντας εναν οδηγο απο τους παρακατω : http://www.macworld.com/article/2367748/how-to-make-a-bootable-os-x-10-10-yosemite-install-drive.html Μου εφεραν εναν δισκο να βαλω μηπως κ φταιει ο δισκος που εχω τωρα... να κανω μια ερωτηση μπορω να κανω install το OS σε εξωτερικο δισκο να δω τι παιζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkotanid Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Είσαι σίγουρος ότι το install disk που έφτιαξες δουλεύει άψογα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Είσαι σίγουρος ότι το install disk που έφτιαξες δουλεύει άψογα; Αυτο δν το ξερω.. Λογικα guys ειναι δισκος. γτ τωρα μολις μου εβγαλε error καθως περναγε το Mountail Lion απο Internet Recovery!! μπορω να δοκιμασω να περασω το Yosemite me to flashaki σε εξωτερικο δισκο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkotanid Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Σε usb3 γίνεται δε ξέρω σε usb2...(και εννοείτε η θύρα να είναι usb3 όχι μόνο το flash) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Λοιπον ενα update μεχρι στιγμης για το τι εχω κανει! Συνδεσα εναν εξωτερικο δισκο. τον εκανα format κ προσπαθησα να περασω το Yosemite απο το flashaki που εχω φτιαξει. μου εβγαλε το ιδιο error. Λογικα δν ειναι ο δισκος κ μαλλον φταιει το flashaki. πως μπορω να φτιαξω παλι το flashaki αλλα σε windows PC? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dredd81 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Φίλε μου αυτό το Backup που λες ότι κράτησες τι ακριβώς είναι? Έκανες Backup π.χ. με το Carbon Clone ή απλά έκανες αντιγραφή τα αρχεία σου κάπου αλλού? Εκτός αυτού το φλασάκι έχει το πρόβλημα. Αφού στο λέει στην αναφορά του error. Το δοκίμασες να δεις εάν είναι Bootable πριν ξεκινήσεις την διαδικασία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Φίλε μου αυτό το Backup που λες ότι κράτησες τι ακριβώς είναι? Έκανες Backup π.χ. με το Carbon Clone ή απλά έκανες αντιγραφή τα αρχεία σου κάπου αλλού? Εκτός αυτού το φλασάκι έχει το πρόβλημα. Αφού στο λέει στην αναφορά του error. Το δοκίμασες να δεις εάν είναι Bootable πριν ξεκινήσεις την διαδικασία? Ειναι μονο τα αρχεια που ηθελα (μουσικη, καποιες φοτος κ κατι εγραφφα) το εκανα με τον κλασσικο τροπο σε εξωτερικο δισκο. δν κρατησα κατι απο αρχεια συστηματος etc. Bootable εννοεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dredd81 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Bootable εννοώ "εκκινήσιμο"! Δηλαδή έπρεπε να το ξεκαρφώσεις και να το ξανακαρφώσεις στην θύρα του USB για να δεις εάν θα κάνει load το Yosemite! Πως βάζεις ένα CD π.χ. και σου πετάει το παραθυράκι για να κάνεις Install? Έτσι! Τον δίσκο σίγουρα τον καθαρίζεις σωστά στο Disk Utility? Μου κάνει εντύπωση γιατί είπες ότι κόλλησε και στο Internet Recovery. Έχει κανένας φίλος σου Mac? Για δες λίγο εδώ να δεις πως γίνετε το clean install μήπως σε βοηθήσει. Πιο πολύ να δεις ότι όντως κι εσύ καθαρίζεις σωστά τον δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Bootable εννοώ "εκκινήσιμο"! Δηλαδή έπρεπε να το ξεκαρφώσεις και να το ξανακαρφώσεις στην θύρα του USB για να δεις εάν θα κάνει load το Yosemite! Πως βάζεις ένα CD π.χ. και σου πετάει το παραθυράκι για να κάνεις Install? Έτσι! Τον δίσκο σίγουρα τον καθαρίζεις σωστά στο Disk Utility? Μου κάνει εντύπωση γιατί είπες ότι κόλλησε και στο Internet Recovery. Έχει κανένας φίλος σου Mac? Οχι αυτο δν το δοκιμασα.. το disk utillity το εκανα οπως λεγανε ολοι οι οδηγοι. ακολουθησα κ την σειρα που εχεις postari κ εσυ στο El Capitan τοπικ εδω στο forum Δοκιμαζω παλι το Internet Recovery να δω γτ εγινε αυτο...!!! Ναι ολοι οι φιλοι μου εχουν Mac τωρα ερχετε ενας φιλος αλλα το κακο ειναι οτι εχει Snow Leopard πανω!!! Ναι αυτο το video ειδα κ εκανα τα ιδια ακριβος βηματα για το disk Utillity! το φλασακι το εφτιαξα με το Diskmaker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dredd81 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω ότι μπορεί να το κατεβάσει στο μηχάνημά του από το App Store και να φτιάξεις εκεί ένα USB Stick από την αρχή. Ουσιαστικά θα το φτιάξει μόνο του το προγραμματάκι (DiskMaker). Είπα και στο άλλο θέμα ότι εάν δεν δουλέψει η τελευταία έκδοση του DiskMaker (λόγο του error που έβγαλε σε αρκετούς και δεν ολοκλήρωνε την διαδικασία) κατεβάστε την προηγούμενη έκδοση που λειτουργεί 100%. Επίσης έλεγα (αφού το διάβασες) να μην γίνει καμία κίνηση εάν πρώτα δεν υπάρχει Backup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο? Είσαι σίγουρος ότι σου έβγαλε στο τέλος το παραθυράκι το DiskMaker που έλεγε ότι το USB Stick είναι έτοιμο ή το τράβηξες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω ότι μπορεί να το κατεβάσει στο μηχάνημά του από το App Store και να φτιάξεις εκεί ένα USB Stick από την αρχή. Ουσιαστικά θα το φτιάξει μόνο του το προγραμματάκι (DiskMaker). Είπα και στο άλλο θέμα ότι εάν δεν δουλέψει η τελευταία έκδοση του DiskMaker (λόγο του error που έβγαλε σε αρκετούς και δεν ολοκλήρωνε την διαδικασία) κατεβάστε την προηγούμενη έκδοση που λειτουργεί 100%. Επίσης έλεγα (αφού το διάβασες) να μην γίνει καμία κίνηση εάν πρώτα δεν υπάρχει Backup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! την προηγουμενη εκδοση κατεβασα οπως ειπες κ στο post σου! το θεμα με το Backup κρατησα μονο αυτα που χρειαζομουνα. σκεφτηκα να κανω time machine backup αλλα οπως εγραψα κ στο αρχικο μου post θα κραταγε κ settings που υπηρχαν απο το 1το μου macbook πραγμα που δν ηθελα.. ξερω λαθος μου κ τωρα τρεχουμε αλλα απο την στιγμη που εκανα βημα βημα ολες τις διαδικασιες δν φανταστηκα οτι θα γινει αυτο που εγινε!! απο τα λαθη μαθαινουμε!! σχετικα με το bootable που με ρωτησες, ναι το δοκιμασα κ ανοιξε κανονικα το παραθυρο κ μου ελεγε για Yosemite etc!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα