Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το LastPass, ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα διαχείρισης κωδικών, εξαγοράστηκε από την εταιρεία LogMeIn η οποία κατασκευάζει το ομώνυμο λογισμικό απομακρυσμένης λειτουργίας υπολογιστών, με το ύψος της συμφωνίας να ξεπερνά τα 100 εκ. δολάρια.

Από τις πρώτες εφαρμογές του χώρου για τη διαχείριση των κωδικών μας, το LastPass έκανε την εμφάνιση του το 2008, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να παράγει «δυνατούς» κωδικούς για την πρόσβαση του σε λογαριασμούς ιστοσελίδων, αποθηκεύοντας τους στη συνέχεια με την κατάλληλη κωδικοποίηση. Στη συνέχεια, με το πάτημα ενός κουμπιού, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στον εκάστοτε λογαριασμό του χωρίς να χρειάζεται να θυμάται κάποιο από τα στοιχεία σύνδεσης του.

Παράλληλα η χρήση του LastPass δεν περιορίζεται μόνο σε υπολογιστές (Windows, OS X, Linux) αλλά και σε φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets, με την αντίστοιχη εφαρμογή. Η βασική λειτουργία του λογισμικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντελώς δωρεάν, κάτι που όμως δεν ισχύει για επιχειρήσεις και χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά, και οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν μια μηνιαία συνδρομή. Η εξαγορά δε φέρνει σύμφωνα με τον CEO του LastPass, Joe Siegrist, κάποια αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας της εφαρμογής, η οποία θα συνεχίσει να εξελίσσεται, είτε πρόκειται για τη δωρεάν έκδοση είτε για την premium με τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προορίζονται για τις επιχειρήσεις.

Πάντως, στην ενότητα των σχολίων που συνοδεύουν την ανακοίνωση εξαγοράς, ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του LastPass, εκφράζουν την απογοήτευση τους και την αμφιβολία τους κατά πόσο η LogMeIn θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη δωρεάν έκδοση του LastPass, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια εταιρεία απέσυρε τη δωρεάν έκδοση του δημοφιλούς της λογισμικού, τον Ιανουάριο του 2014.

Link.png Site: ArsTechnica

Δημοσ.

Ουσιαστικά την αγορά την έκανε για να ενσωματώσει τους αλγορίθμους και τις καινοτομίες. Οπότε μάλλον δε θα την ξαναδείς free ή ως standalone υποθέτω.

Δημοσ.

Ουσιαστικά την αγορά την έκανε για να ενσωματώσει τους αλγορίθμους και τις καινοτομίες. Οπότε μάλλον δε θα την ξαναδείς free ή ως standalone υποθέτω.

ω κραπ,με βλέπω να γυρνάω με χαρτάκι απο τα passwords,είναι αδύνατον να τα θυμάμαι όλα :-D

edit

δεν το είχα δει μου έχει έρθει e-mail σχετικά με την κίνηση αυτη χτες αργά τη νύχτα.

Παραθέτω το mail σε spoiler

It’s a big day here at LastPass. We’re thrilled to announce that we’re joining LogMeIn. As one of the world’s leading SaaS companies, we can’t imagine a better team to align with our values and product-driven mission.

What does this mean for you as a LastPass user? Great things! We will continue to build and improve LastPass for our free, Premium, and Enterprise customers. Together with LogMeIn, we’ll be able to accomplish more, faster - providing an even better service to millions of people. As we become part of the LogMeIn family over the next several months, we’ll be releasing updates to LastPass, introducing new features, and continuing to grow the service as we work to bring LastPass to millions more who struggle with passwords.

Thank you for using LastPass and supporting us in our journey. We’re as committed as ever to providing you with a secure, easy-to-use password manager. Stay tuned as we open the next chapter of our story with LogMeIn and build the future of identity and access management, together.

View our Blog Post.

Joe Siegrist & The LastPass Team

Δημοσ.

ωχ, πολυ κακη ειδηση.

υπαρχει τροπος να κανω εξαγωγη τους κωδικους που εχω στο Lastpass account μου, σε καποιο offline αρχειο;

θελω να κρατησω ενα backup σε περιπτωση που καποια μερα αρχισουν να ζητανε λεφτα για να χρησιμοποιησω την υπηρεσια τους..

ω κραπ,με βλέπω να γυρνάω με χαρτάκι απο τα passwords,είναι αδύνατον να τα θυμάμαι όλα :-D

υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις αλλα το Lastpass ειναι μακραν το καλυτερο.

Link.png Site: LastPass Alternatives and Similar Software - AlternativeTo.net

παντως μου αρεσει που βγαινει ο πρωην CEO και κανει δηλωσεις οτι τιποτα δεν θα αλλαξει, λες και κανει αυτος κουμαντο ακομη. τις ιδιες μαμακιες που ελεγε και ο CEO της Oculus οταν εξαγοραστηκε απο το Facebook.

• Like 1
Δημοσ.

ωχ, πολυ κακη ειδηση.

υπαρχει τροπος να κανω εξαγωγη τους κωδικους που εχω στο Lastpass account μου, σε καποιο offline αρχειο;

θελω να κρατησω ενα backup σε περιπτωση που καποια μερα αρχισουν να ζητανε λεφτα για να χρησιμοποιησω την υπηρεσια τους..

το έχω σε Firefox ως πρόσθετο

πήγαινε

εργαλεια

εργαλεια για προχωρημένους

και έχει εξαγωγη σε...

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις μέσω του lastpass pocket νομίζω...
Να τα κάνεις export σε csv και μετά να τα μεταφέρεις σε όποια άλλη εφαρμογή έχεις.

Προσωπικά με το keepass είμαι πολύ ικανοποιημένος...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι και εγώ να βάλω το LastPass καθώς ακούω πολύ καλά λόγια. Το εγκατέστησα στον Chrome αλλά δεν βρήκε κανένα απο τα sites που είμαι login και το Vault είναι άδειο. Ξέρει κανείς τι πα΄ζιει καθώς αποκλείεται να κάτσω να ξανακάνω login σε όλα τα site και υπηρεσίες. Επίσης κάποιος ξέρει τι παίζει με σελίδες που κάνω login με Facebook/Google+;

Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι και εγώ να βάλω το LastPass καθώς ακούω πολύ καλά λόγια. Το εγκατέστησα στον Chrome αλλά δεν βρήκε κανένα απο τα sites που είμαι login και το Vault είναι άδειο. Ξέρει κανείς τι πα΄ζιει καθώς αποκλείεται να κάτσω να ξανακάνω login σε όλα τα site και υπηρεσίες. Επίσης κάποιος ξέρει τι παίζει με σελίδες που κάνω login με Facebook/Google+;

κάνε εξαγωγή τα passwords που έχεις στον chrome,και το lastpass έχει να εισάγεις δεδομένα.

Νομίζω θα μπούν κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους ανησυχούν υπάρχει και το SafeInCloud που κάνει κανονικά εισαγωγή τους κωδικούς του LastPass.

Πάντως η ευκολία του LastPass ειδικά στο κινητό, δεν συγκρίνεται! Ελπίζω να μείνει σε αυτό το ύψος η ετήσια χρέωση και να μην δούμε κανένα τρελό νούμερο.

Δημοσ.

τις ιδιες μαμακιες που ελεγε και ο CEO της Oculus οταν εξαγοραστηκε απο το Facebook.

Offtopic

απλα εκει πολλα αλλαξαν μακραν προς το καλυτερο μετα την εξαγoρα.

Δημοσ.

ποτέ δεν μου άρεσε η ιδέα να εχω τους κωδικους μου online.

προσωπικά, χρησιμοποιω πανω απο 7 χρονια το roboform και το θεωρω και τοσο τελειο που καποτε ηταν ο κυριοτερος λογος που δεν περασα εντελως σε linux (το χρησιμοποιουσα σε vmware βεβαια για ενα διαστημα αλλα δεν μου αρεσε αυτο το ημιμετρο).

επισης το keepass ειναι πολυ καλη λυση μιας και ειναι multiplatform και κυκλοφορει μεχρι και για τα παλιά java κινητα. αλλα σαν την ευκολια του roboform μαλλον δεν εχει αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...