dimyok Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 30ρια τρωγονται (αν πεινας πολυ ), τα 20 fps ομως βγαζουν ματια οσο κινηματογραφικα και να τα βαφτιζουν
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Αντε παλι με την μουσταρντ ρεις... Υπαρχουν καποιοι που ΔΕΝ τους νοιαζει αν θα ειναι 60 η 30 για αυτο και επιλεξαμε την υπεροχη κονσολιτσα. Καλυτερα βελτιωμενα γραφικα και σταθερο 30αρι παρα 60fps και πετσοκομα στα γραφικα, για πολλους απο εμας. Ας πουμε το the order υπερσμουθ ειναι στα 30 fps και εχει και τα καλυτερα γραφικα ever ανεξαρτητα απο το συστημα. Και μην αρχισουμε παλι,''α δεν εχεις δει 60 fps''. Στην μουσταρντ ρεις ημουν σε καλυτερες εποχες απο την σημερινη(που οι διαφορες ειναι πολυ μικροτερες απο αυτες που εβλεπα τοτε σε συγκριση με το ps1 και το Saturn μου και μετα με το ps2-xbox μου) Και επιτελους χωνεψτε το... στις κονσολες το στανταρ θα ειναι 30 fps φορ εβερ εντ εβερ και στα 1μυριο τεραφλοπς. Κατσε να δεις πως θα τους πειραξει τωρα στο Dark Souls 3 που απο τα 60ρια του 2 θα πεσουν στα 30ρια του 3.Εκει να δεις γελια. Δεν χρειαζεται να το πας μακρια. Η ατμοσφαιρα που δημιουργουσε του bloοdborne λογο της δυνατοτητας να βγαλεις πιο ομορφα γραφικα με σημαντικο θετικο αντικτυπο στο art direction , κατ'εμε δεν συγκρινεται καν με τα τριγωνα και τετραγωνα(poly count) του flat αδειου κοσμου των 60 fps του Dark souls 2. Ειναι θεμα γουστου λοιπον. Το ιδανικο ειναι να τα εχεις ολα, αλλα αν θελω να επιλεξω, μου ειναι ευκολο. ΥΓ. Και επειδη το βλεπω να ερχεται το ''ααα κοιταξτε τι ειπε, τα 30 fps ειναι καλυτερα απο τα 60''( γιατι σπανια καποιος διαβαζει εδω μεσα τι πραγματικα γραφει ο καθενας, απλα απανταει σε αυτο που θα ηθελε να εχει πει και οχι σε αυτο που πραγματικα εχει πει) 60fps >>30 fps. Aυτο ειναι fact. Δεν χρειαζοταν να το αναφερω, αλλα πρεπει να μπω στην διαδικασια γιατι εχει φοβηθει το ματι μου...
gkalas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μα για αυτό τον λόγο θεωρώ τους κονσολακηδες graphic whores και τραβαγα ενστάσεις οταν αποκαλουσαν έτσι τους pcαδες. Για καλύτερα γραφικά θυσιαζετε την ομαλοτητα του gameplay (όχι όλοι) Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του φίλου που μετά το dark souls 2 ξαναπιασε το Bloodborne (φανατικός οπαδός του παιχνιδιού) και μου έλεγε οτι του πετάχτηκαν τα μάτια έξω. Οι τυχεροί κάτοχοι PC θα απολαύσουν την παιχνιδαρα Dark Souls 3 όπως της αρμόζει. Οι υπόλοιποι θα πάρουν τα αποφαγια.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μα αυτο δεν καταλαβαινετε. για καποιους ειναι ετσι οπως τα λες, για καποιους ομως δεν συγκρινεται καν η ποιοτητα και το immersion που δινει η ατμοσφαιρα του bloodborne, με τα 60 fps του flat dark souls 2 που ουσιαστικα ειναι ps360παιχνιδο τεχνολογιας 2006 με poly count για γελια. Διαλεγεις και παιρνεις.Επειδη δεν ανακαλυψα χθες το PC gaming ειναι συνειδητοτατη η επιλογη μου, φανταζομαι και η δικη σας. Οσο για τα αποφαγια. Μια διορθωση. ''Οι τυχεροί κάτοχοι PS'' μπορουν να απολαυσουν χωρις παρακαλετα και προσευχες ολα τις παιχνιδαρες της From software, ενω οι υπολοιποι θα παρουν τα απομειναρια(τους μισους τιτλους). Ως gamer μονο αυτη την αληθεια μπορω να δω για τα ''αποφαγια'' .
keropi Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Eγώ που είμαι pc gamer από εποχές 286 θα πάρω τα αποφάγια στο PS4, k thanx bai. Πάρτε τα μουσταρδί posts και πάτε στο pc forum να τα γράφετε αυτά, έχει καταντήσει ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ. Τί καλύτερο να μοιράζεσαι την ανώτερη εμπειρία σου με άλλους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο, τί να καταλάβει ο πτωχός ps gamer από αυτό... τζάμπα ποστάρετε εδώ. Ε; Ε; Σωστός; 1
bedazzled Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Εγώ πάντως το θεωρώ σημαντική κατάκτηση που σε αυτήν την γενιά έχουν γίνει στάνταρ τα 60 fps στα MP, σε αντίθεση με την προηγούμενη που ήταν όλα 30 fps (πλην του CoD). Οι προτεραιότητες και το balance ανάμεσα σε SP & MP είναι διαφορετικά. Στο SP έχει προτεραιότητα το storytelling και το spectacle, ενώ στο MP έχει προτεραιότητα το gameplay. 1
Spartan117 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Το να πετσοκόβεις επίπεδα, physics, AI και ένα σωρό αλλα για να χτυπήσεις 60 fps σε single player games είναι ανούσιο για εμενα. Η μονη εξαίρεση είναι το MGSV που είχε διαμάντι engine που δούλεψαν χρονια να το φτιάξουν να τρέχει όπως έτρεχε και ακόμα και εκεί έβλεπες που κόψανε...MP στα 60 γιατί είναι competitive, θέλεις καλύτερο response. SP δεν με ενδιαφέρει αν είναι 30 η 60 αρκεί να το έχεις σταθερό φυσικά το framerate. Αυτά από έναν PC gamer καμια 16 χρονια τώρα... Προσοχή, δεν λέω ότι τα 60 είναι χειρότερα είτε δεν τα προτιμώ σε σχέση με τα 30. Απλά στις κονσόλες που είναι κλειστά συστήματα πρέπει να κάνεις optimize και για CPU και για GPU και κόβεις πολύ πράμα για να χτυπήσει 60, και αυτά που κόβεις δεν επηρέζουν μονο τα γραφικά, αλλα και το gameplay. 3
Fulgore Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Eγώ που είμαι pc gamer από εποχές 286 θα πάρω τα αποφάγια στο PS4, k thanx bai. Πάρτε τα μουσταρδί posts και πάτε στο pc forum να τα γράφετε αυτά, έχει καταντήσει ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ. Τί καλύτερο να μοιράζεσαι την ανώτερη εμπειρία σου με άλλους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο, τί να καταλάβει ο πτωχός ps gamer από αυτό... τζάμπα ποστάρετε εδώ. Ε; Ε; Σωστός; Ειναι αστειο ομως οτι 2 γεγονοτα τα ξεχνας,οπως και οι αλλοι κλασσικα. Πρωτον καλως ή κακως στο insomnia οι περισσοτεροι εχουν pc ή μαλλον οι περισσοτεροι μπενουν στον κοπο να σχολιασουν για παιχνιδια στο pc gaming.Στις κονσολες εκτως bloodborne και κανενος 2 παιχνιδιων ακομα νεκροταφεια τα topics. Και δευτερον και σημαντικοτερον οι περισσοτεροι κατοχοι Pc στο Insomnia εχουν και κονσολες και αρα μπορουν ανετα να εκφερουν γνωμη με επιχειρηματα.Οι δε κατοχοι μονο κονσολων....απλα δικαιολογιες. Ειδα αλλωστε και στο Halo 5 απο τις μεγαλυτερες exclusive κυκλοφοριες,οπως και στο rise of the tomb raider για Pc. Οι μονοι που μπηκαν και επαιξαν/σχολιασαν το παιχνιδι ειναι ολως τυχαιως 3-4ατομα τα οποια ειναι ειναι pc gamers αλλα εχουν και κονσολες. Για μια απο τις μεγαλυτερες console exclusive παιχνιδαρες(εστω για το Multiplayer)και το topic ειναι αδειο,οπως ολως τυχαιως και στο rise of the tomb raider αλλα ακομα και στο προσφατο και απιστευτα πετυχημενο Division. Αρα μην καθομαι συνεχεια και διαβαζω οτι να ναι πραγματακια οτι οι pc gamers ειναι οι κακοι κλπ.Αλλου αυτα παρακαλω. Οσο για τα περι dark souls,εγω βλεπω οτι οποιος θελει να παιξει Dark Souls 1 prepare to die edition ας παει να αγορασει Playstation 3 μονο για αυτο και αγορα απο εξωτερικο γιατι πλεον δεν υπαρχει στα καταστηματα ουτε στο xbox ουτε στο playstation 3(τυχεροι οσοι το παρουν στο XboxOne που ειναι συμβατο με προηγουμενα παιχνιδια).Οι κατοχοι sony κονσολων μεσαιο δακτυλο.Α και υποψην αλλα το παιχνιδι που δινεται δωρο στο XboxOne δεν εχει καν το Dlc μαζι...... Οι δε κακοι pc gamers το αγοραζουν απο καθε εκπτωσεις steam με 5 ευρωπουλα και το εχουν για παντα στην συλλογη τους,χωρις να παρακαλανε(οπως το διαβαζω σε site του εξωτερικου)για remastered 1 ή και στο demons souls για να μπορουν να τα παιξουν στο ps4 γιατι η sony δεν τα παει καλα με το BC. Για το οτι θελεις συνδρομη για να αξιοποιησεις το online των παιχνιδιων αυτων(αν οχι για pvp εστω για pve με φιλους)ουτε λογος ετσι?????? Α και οσον αφορα την εκδοση Dark Souls 2 SOTFS day one στο pc 23-24ευρωπουλακια,κουτατη(τοσο την πηρα εγω).Στο playstation 4 day one γυρω στα 50ευρω. Αλλα ειπαμε ειναι κακοι οι Pc gamers του insomnia(οι περισσοτεροι το ξαναλεω που εχουν και κονσολες καλως ή κακως). Στε περι Bloodborne αν και το παιχνιδι οντως ειναι πολυ καλο να μην ξεχασουμε για τους τυχερους/ατυχους των πρωτων ημερων,εκτως απο τα frame drops και τα πανεμορφα Loading times.Ομορφα πραγματα. Α και η Goty εκδοση του παιχνιδιου,κουτατη εδω(σε λιγο θα κλεισει μισο χρονο στην αγορα)μονο 68ευρω.Τσαμπα πραγμα οχι αστεια. Και για να κλεισω το κατεβατο σεντονι να θυμισω στον PDS τι τσακωμος/ban και κλειδωμενα topics που γινοντα πριν κυκλοφορησουν XboxOne Και Ps4????Ολως τυχαιως οι περισσοτεροι που τα ειχαν κανει μπαχαλο τοτε,μετα εξαφανιστηκαν και εμφανιζονται σαν φαντασματα που και που. Α και φυσικα να θυμησω το τεραστιο κραξιμο που εριξαν οι ιδιοι οι κατοχοι(μονο κονσολων)στο θεμα του Wii U επειδη η Nintendo χρησιμοποιουσε το hardware που χρησιμοποιουσε. Κατα τα αλλα ειπαμε οι Pc gamers ειναι τα μαυρα προβατα του forum και οι console gamers οι αγιοι clerics Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2016 από Fulgore
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Oπως ειδες πιο πανω οι περισσοτεροι console gamers εχουν παραπανω απο απλη επαφη με το pc gaming οποτε σε ποιους ακριβως αναφερεσαι? Οτι επαφη εχεις εσυ και με τα 2, την ιδια εχουν και οι console gamers. Αυτο που δεν δεχεστε με τιποτα ειναι οτι προτιμουν παρ'ολα αυτα κονσολες, οπως εσεις προτιματε τα pcs. Εκει ειναι το βασικο προβλημα των κονσολ gamers με τους pc gamers. Kαι τιποτα αλλο. Εχω 10 λογους που προτιμω την κονσολα και το pc δεν μου κανει.Το θεωρω λιγο για τις αναγκες μου. Αυτη και μονο η προταση ειναι ικανη να σας κανει να βγαλετε αφρους. Εκει ψαξτε το γιατι...εχει ενδιαφερον. Κανεις δεν ασχολειται με εσας, εσεις ασχολειστε με εμας. Οπως βλεπεις μια χαρα ησυχια εχει εδω, κανεναν τσακωμο δεν βλεπω. Και οσο δεν υπαρχετε εσεις να τα χαλατε ολα με τις ανασφαλειες σας μια χαρα παρακολουθουμε και χωρις απαραιτητα να συμμετεχουμε . Στο μεγαλυτερο φορουμ στον κοσμο παντως περισσοτερο ασχολουνται με κονσολες.Το insomnia ειναι insomnia. kατα τα αλλα ειπαμε οι Pc gamers ειναι τα μαυρα προβατα του forum και οι console gamers οι αγιοι clerics Δεν απεχει και πολυ απο την πραγματικοτητα αυτο. Ακομα και στο 9gag να μπεις για να γελασεις με καμια εικονιτσα, θα δεις ανασφαλεις pc gamers να επιδεικνυουν την πραματια τους,μουσταρδες κ.α. Οι αληθεια ειναι οτι σε αυτες τις εποχες εχετε ξεπερασει καθε προηγουμενο. Θυμαμαι πολυ καλυτερο επιπεδο στους pc gamers. Αυτο που εχω ζησει εγω τουλαχιστον ηταν αιωνες ανωτερο.
Fulgore Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Oπως ειδες και παραπανω οι περισσοτεροι console gamers εχουν παραπανω απο απλη επαφη με το pc gaming οποτε σε ποιους ακριβως αναφερεσαι? Οτι επαφη εχεις εσυ και με τα 2, την ιδια εχουν και οι console gamers. Αυτο που δεν δεχεστε με τιποτα ειναι οτι προτιμουν παρ'ολα αυτα κονσολες, οπως εσεις προτιματε τα pcs. Εκει ειναι το βασικο προβλημα των κονσολ gamers με τους pc gamers. Kαι τιποτα αλλο. Εχω 10 λογους που προτιμω την κονσολα και το pc δεν μου κανει.Το θεωρω λιγο για τις αναγκες μου. Αυτη και μονο η προταση ειναι ικανη να σας κανει να βγαλετε αφρους. Εκει ψαξτε το γιατι...εχει ενδιαφερον. Κανεις δεν ασχολειται με εσας, εσεις ασχολειστε με εμας. Οπως βλεπεις μια χαρα ησυχια εχει εδω, κανεναν τσακωμο. Για το πρωτο που γραφεις πολυ απλα δεν ισχυει. Τι παει να πει εχουν παραπανω απο απλη επαφη με το pc gaming.Τι επαφη οτι ειχαν πχ παλια pc για Wow,Lineage 2 και lol και το γυρισανε μετα στο console gaming???Και εστω και αν ισχυει αυτο ειναι ιδια περιπτωση με τα multiplattform και την τωρινη κατασταση των κονσολων???? Πες μου εσυ ποιος εχει ενα συμπαθητικο pc(οχι υπερπαραγωγη πολλων ευρω αλλα εστω ενα ταπεινο με 8gb ram,επεξεργαστη των 100ευρω και καρτα γραφικων των 150ευρω)και θα κατσει να προτιμησει κατωτερα multiplatform στην κονσολα που και ακριβοτερα ειναι,και θελουν και 50ευρω το χρονο συνδρομη. Κοροιδευομαστε τωρα??? Τα υπολοιπα βεβαια που ειπα περι παλιων τσακωμων στα console forums απο εσας που λες τους console gamers βλεπω κανενα σχολιο.Απο την αλλη τι σχολιο να πεσει για πραγματα που γινανε και δεν ειναι και να χερεσαι κιολας. Αλλωστε γνωριζουμε απο τωρα γιατι το division δεν εχει και κοσμο στο console section οπως και αλλα 1)τιμη στα υψη 2)συνδρομη για να παιξεις το παιχνιδι. Το μεγαλυτερο console exclusive ως τωρα για το 2016(sony exclusive στις κονσολες)το Street Fighter V και ουτε 1 σχολιο για το παιχνιδι που κυκλοφορει σχεδον 1 μηνα στην αγορα. http://www.insomnia.gr/topic/551054-street-fighter-v-ps4/page-4? Αλλα ειπαμε''εσεις οι console gamers''
keropi Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 ^ γιατί ακριβώς με έκανες quote , το wall text που γράφεις δεν το εξηγεί - και τα "2 γεγονότα που ξεχνάω" τί ακριβώς παράμετρο αλλάζουν και έπρεπε να τα λάβω υπ'όψιν ; Αναφέρεις τιμές , αναφέρεις τα exclusives της ms που θα βγούνε για pc... Άσχετα με το συμπάθειο - εκτός αν είναι γενικό το σχόλιο σου και απλά έκατσε το quote σε μένα. Για να το εξηγήσω παραπάνω , έγραψα ότι σαν pc gamer από εποχές 286 προτιμώ και θα παίξω το DkS3 στο ps4 (το οποίο είναι γούστο μου και καπέλο μου) και δεν είμαι κανας γιδοβοσκός να μη ξέρω ότι θα είναι 30fps ή ότι θα στοιχίσει παραπάνω, δε με απασχολεί αυτό atm. Έγραψα επίσης ότι τα μουσταρδί post πρέπει να πάνε και να γίνονται στο pc section γιατί εδώ και κουραστικά είναι αλλά και offtopic. Τώρα αν το υπερ-γαμάτο pc section δεν έχει κόσμο ή δεν τους νοιάζει να απαντήσουν τότε τουλάχιστον οι fans που βρίσκονται στο console section και θέλουν να ποστάρουν - ευπρόσδεκτοι εννοείται -επιβάλεται όμως να ποστάρουν για το παιχνίδι και όχι για τα frames ή οτιδήποτε άλλο τους κατεβαίνει στο μυαλό για να μας τονίσουν το "πόσο καλύτερο είναι το pc gaming" , δόξα το θεό 26 χρόνια pc user έχω ζήσει τις πραγματικές δόξες του (και μιας και ανέφερες το ROTTR, προσωπικά δεν έγραψα και ούτε θα γράψω κάτι ουσιαστικό ώσπου να το πάρω στο ps4 γιατί δεν έχω γνώμη για το παιχνίδι ακόμα) Από το 2012 έχω 2600Κ/16gb RAM και 660GTX Tι των 450ε με το που βγήκε, στην πυρά γιατί γουστάρω και παίζω στο 4 περισσότερο; Θέλεις να μιλήσεις (όχι εσύ ειδικά, για οποιονδήποτε το κάνει) για το υπεργαμάτο brute force του pc; Πολύ ωραία, τράβα στο pc section και γράψε τα σώψυχά σου - όχι εδώ όμως που είναι παντελώς άσχετα - και βρισκόμαστε και σε θέμα για το uncharted trilogy... Δεν ξέρω τί έχει παιχτεί παλιότερα, τί θέματα κλειδώσανε, ποιός έχει μαλώσει με ποιόν. Δε με απασχολεί. Το να διαβάζω όμως στο consoles section για το pc και να γίνεται τέτοιο derail με ενοχλεί. Εγώ ότι έγραψα το έγραψα για τον εαυτό μου και είναι η δική μου γνώμη , όχι γενικά ότι ισχύει για όλο το σύμπαν. Ελπίζω ούτε παρεξηγήσεις να δημιούργησα αλλά ούτε και να συνεχίσει αυτό το σκέλος της συζήτησης που δεν προσφέρει κάτι στο θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Για το πρωτο που γραφεις πολυ απλα δεν ισχυει. καλα παραπανω δεν διαβαζεις τι γραφουν? Σου μιλαω και για μενα. Ανετοτατα εχω οτι pc γουσταρω. Απλα δεν μου κανει και δεν θελω μουσταρδα. Τα υπολοιπα βεβαια που ειπα περι παλιων τσακωμων στα console forums απο εσας που λες τους console gamers βλεπω κανενα σχολιο.Απο την αλλη τι σχολιο να πεσει για πραγματα που γινανε και δεν ειναι και να χερεσαι κιολας. τι ακριβως θες να γραψω γι αυτο? Τουλαχιστον αυτοι τσακωνονταν για κατι που τους ενδιαφερει και οχι για να το παιξουν μουρη. Αλλα ακομα και ετσι τουλαχιστον και εγω το ιδιο ελεγα και στους πολυ φανατικους. ''Αν δεν σας ενδιαφερει μην ασχολειστε'' Οι περισσοτεροι απο αυτους pc gamers ηταν που εγιναν xbox fans και τωρα ειναι pc gamers φανταζομαι. Εκει ταιριαζουν καλυτερα. Σε καλυψα? Το μεγαλυτερο console exclusive ως τωρα για το 2016(sony exclusive στις κονσολες)το Street Fighter V και ουτε 1 σχολιο για το παιχνιδι που κυκλοφορει σχεδον 1 μηνα στην αγορα. http://www.insomnia.gr/topic/551054-street-fighter-v-ps4/page-4? Αλλα ειπαμε''εσεις οι console gamers'' βγες απο τον μικροκοσμο του insomnia. Tα μεγαλυτερα φορουμς στον κοσμο εχουν περισσοτερα ποστς για κονσολες.
bedazzled Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ρε συ Fulgore θα βγει το Uncharted 4 κι εσύ ακόμα θα απορείς γιατί δεν πιάνει 100 σελίδες το thread... τα έχουμε ξαναπεί, το Insomnia είναι κατά βάση PCάδικο forum και όχι, οι περισσότεροι PCάδες δεν έχουν κονσόλα (μην κάτσω να ψάξω να βρω posts από όσους λένε ότι ούτε καν τις αγγίζουν). Αντιθέτως οι κονσολάδες έχουν και PC, άσχετα αν δεν είναι καινούριο. Υπάρχει κανένας που μπαίνει εδώ μέσα από console web browser; Δεν νομίζω.Για την ανάλυση/fps, μπορώ να σου δείξω post PCά όπου λέει ότι το να παίζεις σε 1080p60 είναι σαν να παίζεις σε GameBoy (άκουσον άκουσον), επειδή αυτός έχει συνηθίσει στα 120fps και άνω... αλήθεια, αν τα 60fps ήταν standard στις κονσόλες, νομίζετε ότι δεν θα έπεφτε κράξιμο που δεν έχουν 120-144 Hz όπως κάποια PC; Δεν τελειώνει πουθενά αυτό, στο υπογράφω. Όσο για τα «φαντάσματα» (αν κατάλαβα ποιούς εννοείς), μετά τις συνεχείς κωλοτούμπες της αγαπημένης τους εταιρίας, λογικό είναι να έχουν «εξαφανιστεί» (να είσαι σίγουρος ότι θα ξαναεμφανιστούν μόλις ανακοινωθεί κονσόλα με δυνατότερη GPU)... δεν πάει πολύς καιρός που διατυμπάνιζαν τα exclusives, όταν πλέον δεν είναι exclusives και εν έτει 2016 η ζυγαριά έχει γυρίσει στο θέμα των αποκλειστικών. Για τα PC, σεβαστή η επιλογή του καθενός, αλλά αν εσένα σε ικανοποιεί η τωρινή κατάσταση όπου ακριβότερα rigs παίζουν παρόμοια σε γραφικά/fps με το Xbone των €350 (βλ. GoW remaster), τι να πω... εμένα δεν θα με ικανοποιούσε να είχα σκάσει τόσα λεφτά και να μην παίρνω το κάτι παραπάνω αναλογικά. Όταν και αν γίνει standard το DX12 στο 90% των (απαιτητικών έστω) παιχνιδιών και όταν λυθούν οι παιδικές ασθένειες, τότε φωνάξτε με κι εμένα. Το PC gaming δεν ζει καμία χρυσή εποχή τώρα.Η χρυσή εποχή είναι μπροστά, στο απώτερο (?) μέλλον, όταν και αν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που ανέφερα. Για ένα μικρό δείγμα μπορείς να δεις το Hitman DX12 demo στο Capsaicin event της AMD. Έτσι πρέπει να είναι το PC gaming. Με DX11 που «φιμώνει» το σύγχρονο hardware, 80% nVidia market share σε GPUs, planned obsolescence (όπου λόγω drivers mid-range κάρτες παίζουν καλύτερα από high-end) και proprietary APIs/software (βλ. PhysX, Gameworks) που περιορίζουν την ελεύθερη επιλογή σε hardware (υποτίθεται ότι τα PC προσφέρουν ελευθερία σε σχέση με τις κονσόλες, αλλά η κυρά nVidia δεν το θέλει αυτό), δεν υπάρχει καμία χρυσή εποχή, μόνο παρακμή. Αν οι επόμενες κονσόλες καταργήσουν τα δισκάκια, νομίζω θα δούμε μετακίνηση κονσολάδων προς τα PC, τουλάχιστον για τα multiplatform (τα online βέβαια είναι άλλο θέμα λόγω community). Κακά τα ψέματα, οι PCάδες τα παρουσιάζουν λίγο μονόπλευρα τα πράγματα. Φτηνότερα σου λέει τα παιχνίδια στο PC λόγω ψηφιακής διανομής (αλήθεια μεν, αλλά μισή αλήθεια), αλλά δεν σου λένε ότι στις κονσόλες λόγω φυσικού μέσου παίζουν τράμπες. Ναι, το Bloodborne σε κλειδάδικο θα είχε €25 day 1, ενώ σε κονσόλα ξέρω κόσμο που το πήρε €40 μεταχειρισμένο και το πούλησε επίσης €40. Αποτέλεσμα; Ο PCάς θα έδινε €25 και θα το «παντρευόταν» (digital γαρ), ενώ ο κονσολάς έδωσε 40 - 40 = €0. Χώρια ότι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές για μείωση του κόστους (αγορές από εξωτερικό, προσφορές, Black Friday κλπ). Να σταματήσει λοιπόν το παραμύθι περί «ακριβού» console gaming (πριν 20-25 χρόνια ήταν απλησίαστες οι τιμές σε σχέση με τώρα, ακόμα κι αν υπολογίσω τα season passes)... ακόμα και για τις συνδρομές έχουν προταθεί λύσεις. Γι' αυτό λέω ότι αν καταργηθούν τα δισκάκια, τότε οι κονσόλες θα χάσουν ένα σημαντικό δέλεαρ έναντι των PC. Ίδωμεν. 1
Fulgore Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Αναφέρομαι συγκεκριμένα για την σειρα uncharted 1,2,3 οτι φαινονται καλύτερα στο ps3. Δεν τα χω παίξει στο ps4 .απλα απο το youtube που το ειδα το συγκρινα.Δεν ξέρω ...Ίσως φταιει οτι δεν το εχω συνηθισει... Το ολο σχολιο ξεκινησε απο αυτο ακριβως το post που δεν ηταν off topic. Και μαλιστα οπως βλεπεις αναφερεται ο παραπανω συμφορουμιτης στο οτι τα πρωτα uncharted στο ps3 του φαινονται καλυτερα απο αυτα του ps4,παρολο που οπως λεει δεν τα εχει δει παρα απο video στο youtube. Και ενα απο τα selling points των νεων Uncharted ειναι και τα 60fps σε σχεση με τις ps3 εκδοσεις. Από τη στιγμή που και στις δύο κονσόλες τρέχουν τα παιχνίδια με τα ίδια frames κανένας δε παραπονιεται. Αν έτρεχαν στη μία τα παιχνίδια 60 και στην άλλη 30 θα έβλεπες για πότε θα γινόταν πόλεμος για το πόσο καλύτερα είναι τα 60.Εν τω μεταξύ ακόμα διαβάζω σε σχόλια στο fb οτι το μάτι δε διακρίνει πάνω απο 30.Καμια ελπίδα τελικά. Εδω ξεκινησε λοιπον το ολο περι 30 και 60fps,οχι για την δυναμη των pc σε σχεση με τις κονσολες. Κατσε να δεις πως θα τους πειραξει τωρα στο Dark Souls 3 που απο τα 60ρια του 2 θα πεσουν στα 30ρια του 3.Εκει να δεις γελια. Αυτο αλλωστε εγραψα και εγω αργοτερα για κατι που ισχυει. Δηλαδη Dark Souls 2 στο Ps4 να τρεχει ωραιοτατα με 60fps και μετα το DS3 να πεφτει χωρις λογο στα 30. Αυτο ειναι μεγαλη πατατα της εταιριας και πρωτου πει καποιος μα μου σου ξου περι αυτου,ανεβασα ακριβως και το παραπανω του Resident evil HD remastered,remastered(ουτε καν remake)παιχνιδιου 2002 του gamecube. Στις μεν κονσολες τρεχει στα 30 στο δε pc τρεχει στα 60. Και εκει ειναι που πεφτω απο τα συννεφα. Μπορει το Ps4 να εχει αυτο το hardware που εχει αλλα κακα τα ψεμματα σε σχεση με του Gamecube εχει απιστευτα καλυτερο hardware.Κοινως δεν δικαιολογειται να μην ειναι τα δυο hd remastered που βγηκαν τουλαχιστον σε 60fps. Αυτο δεν σημαινει οτι pc master race rules και λοιπες μπουρδες,αλλα οτι πεφτει κοροιδια απο την εταιρια προς τους καταναλωτες/πελατες της. Αλλωστε για το Uncharted Trilogy αυτο καθαυτο δεν χρειαζονται πολλες συστασεις.Ενα απο τα πιο αξιολογα remastered παιχνιδια που εχουν βγει τον τελευταιο καιρο και σαν πακετο αξιζει για καθε συλλογη ps4 κατοχων παρολο που βγαλανε το multiplayer. Επισης και με τις τιμες ο λογος που κραζω δεν ειναι επειδη βλεπουμε στο pc χαμηλοτερες τιμες,αλλα επειδη σε αυτη ειδικα την γενια βλεπουμε τις εταιριες να μας εχουν γεμισει με Dlc σε σημειο να απορεις ωρες ωρες αν σου κοβουν περιεχομενο απο το κανονικο παιχνιδι για να στο πουλησουν σαν Dlc αργοτερα. Αυτο αλλωστε γινεται και με παιχνιδια τυπου destiny.Μονιμα online(και αυτη τη φορα με συνδρομη που χρεωνεται για το playstation,με σπανιες εκπτωσεις/προσφορες)και dlc μαζι. Ειδικα για τα Souls παιχνιδια που αγαπαμε η From μας εχει ζαλισει το κεφαλι με Dlc επι πληρωμη. Εδω και το Bloodborne και αντι να πεσει η τιμη της goty μετα απο τοσο καιρο μαλιστα ανεβηκε απο τα 59ευρω στα 68ευρω. Για αυτες τις κοροιδιες γιατι δεν βλεπω κραξιμο απο τους console gamers παρα μονο απο τους pc gamers???
bedazzled Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Α) Αλλωστε γνωριζουμε απο τωρα γιατι το division δεν εχει και κοσμο στο console section οπως και αλλα 1)τιμη στα υψη 2)συνδρομη για να παιξεις το παιχνιδι. Β) Το μεγαλυτερο console exclusive ως τωρα για το 2016(sony exclusive στις κονσολες)το Street Fighter V και ουτε 1 σχολιο για το παιχνιδι που κυκλοφορει σχεδον 1 μηνα στην αγορα. http://www.insomnia.gr/topic/551054-street-fighter-v-ps4/page-4? Α) Πρώτον το Division το βρίσκεις με €43 στο Xbone, την πλήρη έκδοση με season pass: http://www.insomnia.gr/topic/601106-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-division-gold-edition-%CE%B1%CF%80%CE%BF-xbox-store-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82/ Είναι φθηνότερο σε PC; Λες συνέχεια για συνδρομές, αλλά δεν μας λες πόσο παραπάνω ρεύμα καίει ένα PC σε σχέση με μια κονσόλα και το αναφέρω αυτό γιατί στα online (και ειδικά στα MMO) πέφτει κάψιμο χιλιάδων ωρών σε βάθος χρόνου. Αν λοιπόν το παραπανίσιο ρεύμα που θα κάψει ο PCάς ξεπερνά τα €50 τον χρόνο, καλά θα κάνει να το υπολογίζει και αυτό (εκτός αν του το πληρώνουν άλλοι, εκεί πάω πάσο)... Δεύτερον, ας δούμε λίγο τι γίνεται με το player pool σε ένα δημοφιλές και κάπως παλιό παιχνίδι: http://bf4stats.com/ Δεν το έγραψα στην τύχη πιο πάνω ότι στα online διαλέγεις με άλλα κριτήρια και όχι μόνο με ανάλυση/fps... Η MS έχει πει ότι πλέον δέχεται cross-platform online, οπότε για φαντάσου να ενωθούν τα player pools των PS4 & XB1 π.χ. στο BF5. Το player pool του PC θα μείνει μίλια πίσω... Β) Ορθώς δεν ασχολείται ο κόσμος (είτε σε PC, είτε σε PS4) με παιχνίδια φόλες. Στο είχα ξαναπεί ότι είναι τελείως αδιάφορο exclusive. Ας πρόσεχε η Crapcom.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα