arthurskg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 έχω ένα spreadsheet στο google drive στο οποίο συγκεντρώνονται στοιχεία από μια φόρμα που υποβάλλεται. Θέλω να βάλω ένα scriptακι για να στέλνει email στον υποβάλλοντα αμέσως μετά την υποβολή της φόρμας, με κάποιο κείμενο...βρήκα ένα στο δίκτυο το έφερα στα μέτρα μου νομίζω αλλά μου βγάζει bug το scriptακι είναι: function myFunction(e) { var userΌνομα = e.values[1]; var uesrΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail = e.values[2]; var subject = "Η φόρμα υποβλήθηκε"; var message = "Ευχαριστούμε" + userΌνομα + " για την εκδήλωση ενδιαφέροντος"; MailApp.sendEmail(userΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail, subject, message);} και το bug που μου βγάζει "Λείπει ο χαρακτήρας ; πριν από τη δήλωση. (γραμμή 3, αρχείο "Κώδικας")" μπορεί κανείς να βοηθήσει; ευχαριστώ εκ των προτέρων
ALLisCHAOS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 uesrΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail---->αυτό είναι όνομα μεταβλητης? Δε μπορεί ένα όνομα μεταβλητής να περιέχει κενά(επίσης καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες).Οπότε δώσε κάποιο άλλο όνομα( πχ userEmail). 1
arthurskg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 ευχαριστώ για την απάντηση....αλλά δεν θα πρέπει οι μεταβλητές να έχουν την ονομασία της στήλης του spreadsheet; Πως θα τα βρεί αλλοιώς;
Giorgos65ert Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 δηλαδή αυτό δεν παίζει? function myFunction(e) { var username = e.values[1]; var uesr_email = e.values[2]; var subject = "Η φόρμα υποβλήθηκε"; var message = "Ευχαριστούμε" + username + " για την εκδήλωση ενδιαφέροντος"; MailApp.sendEmail(uesr_email, subject, message); }
arthurskg Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 όχι δυστυχώς δεν δουλεύει...βγάζει το εξής bug; "TypeError: Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση της ιδιότητας "values" από το "undefined". (γραμμή 2, αρχείο "")"TypeError: Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση της ιδιότητας "values" από το "undefined". (γραμμή 2, αρχείο "")
ALLisCHAOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δείξε μας λίγο πότε καλείς αυτή τη συνάρτηση και τι όρισμα της περνάς
arthurskg Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 βάζω trigger να δουλέψει με την υποβολή της φόρμας ...τι εννοείς όρισμα; δεν είμαι και πολύ προχωρημένος....γιαυτό
ALLisCHAOS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Αν κατάλαβα καλά από το κώδικα ακολουθείς αυτόν τον οδηγό?:https://www.maketecheasier.com/send-email-notifications-google-forms/
Giorgos65ert Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 μας δείχνεις λίγο τον κώδικα σου εκεί που καλείς την function myFunction? και την φόρμα γενικά?, για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε? Edit: Έτσι δουλεύει? function onFormSubmit(e) { var username = e.values[1]; var useremail = e.values[2]; var subject = "Η φόρμα υποβλήθηκε"; var message = "Ευχαριστούμε" + username + " για την εκδήλωση ενδιαφέροντος"; MailApp.sendEmail (useremail, subject, message); }
arthurskg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 όχι πάλι δεν δουλεύει... χρησιμοποιώ τον οδηγό που λέτε αλλά μάλλον κάτι δεν κάνω καλά με τον ορισμό των στηλών αν κατάλαβα καλά....λοιπόν την φόρμα θα την δείτε εδώ http://goo.gl/forms/aFWe0wlwfm το spreadsheet που δημιουργείται είναι εδώ https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EPSUT5D-dcA8FVMDzMf320LA5JAF8g3bogTg9QAIamk/edit?usp=sharing ελπίζω να μπορείτε να τα δείτε...ευχαριστώ και πάλι... ο κώδικας που βάζω στην επεξεργασία σεναρίου είναι αυτός που σας έβαλα στην αρχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα