Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Ο αδερφός μου έχει ένα acer aspire 8930g και το πρώτο πρόβλημα μετά απο τόσα χρόνια που το έχουν το εβγαλε τωρα.
Όταν ανοίγουμε το λαπτοπ ανοίγει και ο φωτισμός αλλα μετα απο λίγο σβήνει! οταν κλίνω το καπάκι και το ξανα ανοίγω ανάβει και ο φωτισμός για 1-2 δευτερόλεπτα και ξανα σβήνει. Όχι οτι κάηκε κάτι δηλάδή αλλα ο φωτισμός αρνείται να ανάψει ότι και να κάνω. σε άλλη οθόνη το λαπτοπ παίζει μια χαρα. του έβαλα και άλλο σκληρό αλλά πάλη το ίδιο αρα δεν είναι θέμα windows η κάποιο σφάλμα με τους drivers αλλα απο την άλλη αφου ανάβει για λίγο αρα δεν μπορώ να πώ οτι κάηκε η οθόνη. ΑΑΑΑ να μην ξεχάσω να πω οτι απλός φως δεν έχει γιατί κουτσά στραβά βλέπω στην οθόνη τη γίνετε αλλά ακόμα και με φακό δύσκολα. αρα ο οθόνη δουλέυει, ο φωτισμός το ίδιο αλλά δεν λέει να ανάψει..... τη να κάνω;;;

Δημοσ.

Το inverter της οθόνης έχει λογικά θέμα. Άμα πατήσεις fn+f6 (2 φορές)κάθε φορά που σβήνει ίσως στρώσει μετά από λίγο... Αλλιώς ή κουνήθηκε κάποιο καλώδιο στο inverter ή θέλει αλλαγή...

• Like 2
Δημοσ.

Δοκίμασε αν μπορείς και ενα εξωτερικό monitor αλλιως η το inverter ειναι η μπορεί και η οθόνη η ίδια να εχει θέμα

Δημοσ.

Το inverter της οθόνης έχει λογικά θέμα. Άμα πατήσεις fn+f6 (2 φορές)κάθε φορά που σβήνει ίσως στρώσει μετά από λίγο... Αλλιώς ή κουνήθηκε κάποιο καλώδιο στο inverter ή θέλει αλλαγή...

Μπα δεν δούλεψε το fn+f6. το για να κουνηθεί  κάπιο καλώδιο δύσκολο αφου το λαπτοπ είναι σταθερό και ούτε καν την οθόνη δεν ανοιγοκλείνουμε.

Δοκίμασε αν μπορείς και ενα εξωτερικό monitor αλλιως η το inverter ειναι η μπορεί και η οθόνη η ίδια να εχει θέμα

Το έχω δοκιμάσει και σε άλλη οθόνη και παίζει μια χαρα. κάνενα πρόβλημα εκεί. Η οθόνη πιστεύω πως είναι καλα αφου φαίνονται τα εικονίδια απο κάτω απλός ο φωτισμός λείπει.

Άρα το Inverter θα χάλασε και ελπίζω οι λαμπες της οθόνης να είναι καλά. Αυτό εδώ είναι σωστό; να πάρω αυτό η κανένα άλλο;

http://www.ebay.com/itm/NEW-For-Acer-Aspire-6935-6935G-8920-8930-8920G-8930G-Series-Inverter-Retail-/191460316236

Δημοσ.

Λογικά θα κάνει αυτο αφου αναφέρει το μοντέλο σου και δεν εχει και πολύ ακριβά

Άνοιξα και το λαπτοπ και ήταν ακριβός το ίδιο με το πλαστικό γύρο γύρο. τα παρήγγειλα! Θα ενημερώσω όταν το βάλω για το αν φτιάχτηκε

Δημοσ.
δεν είναι το inverter παιδιά

η λάμπα της οθόνης είναι.

το ότι ανάβει για 2 με 3 sec και σβήνει δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα πάντα ο inverter

αφού λες ότι δοκίμασες άλλη οθόνη και είναι ok

η 18.4 ccfl οθόνες το βγάζουν συχνά αυτό το πρόβλημα

το συναντάω πολλή συχνά αυτό το πρόβλημα

3 πράγματα μπορείς να κανεις.

η αλλαγή τις οθόνης αλλα είναι λιγάκι ακριβή γύρο στα 150 με 180 ευρώ (για καινούρια οθόνη) η αλλάζεις την λάμπα η την κανεις επισκευή.

εγώ συνήθως την κάνω επισκευή

• Like 1
Δημοσ.

δεν είναι το inverter παιδιά
η λάμπα της οθόνης είναι.
το ότι ανάβει για 2 με 3 sec και σβήνει δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα πάντα ο inverter
αφού λες ότι δοκίμασες άλλη οθόνη και είναι ok

η 18.4 ccfl οθόνες το βγάζουν συχνά αυτό το πρόβλημα
το συναντάω πολλή συχνά αυτό το πρόβλημα
3 πράγματα μπορείς να κανεις.
η αλλαγή τις οθόνης αλλα είναι λιγάκι ακριβή γύρο στα 150 με 180 ευρώ (για καινούρια οθόνη) η αλλάζεις την λάμπα η την κανεις επισκευή.
εγώ συνήθως την κάνω επισκευή

πια η διαφορά της επισκευής με το να αλλάξω λάμπες η inverter; Για αγορά καινούριας οθόνης δύσκολο μιας και ειναι και full hd και είναι ακριβή. εχω ηδη  παραγγείλει το Inverter ελπίζοντας να είναι αυτο, αν δεν κρίμα τα λεφτα μιας και δεν είναι εύκολο να σπαταλάω 15 ευρο εδω και εκεί. το πλαστικό που άνοιξα του λαπτοπ είδα το inverter αλλα για λάμπες κατάλαβα πως πρέπει να ανοίξω και την οθόνη και δεν βρήκα video για αυτο και σαν να ψιλοφοβάμαι. αλλα αν δεν είναι αυτό αναγκαστικά θα την ανοίξω. και σε μάστορα να πάω θα μου πάρει 150+ ευρο λέγοντας πως έπρεπε να αλλάξει την οθόνη και ενώ θα άλλαξε τις λαμπες. μακάρι να είναι τον inverter. 

Μήπως μπορείς να μου στείλεις κανένα site η βίντεο που να δείχνει πως να αλλάξω λάμπες και ας είναι διαφορετικό μοντέλο μονο να είναι το ίδιο πάνω κάτω.

Δημοσ.
δυστυχώς εψαχνα video και εγώ αλλα δεν βρήκα κανένα.

είχα το προνόμιo ότι μπορούσα να κάνω πειράματα σε χαλασμένες οθόνες..

να σε πω για να την αλήθεια είναι ψιλοδουλειά.

οι λάμπες είναι πολλή ψιλές και σπανε πολλή εύκολα. θέλει αρκετή προσοχή

άμα βρείς μια άλλη εστο ποιο μικρή οθόνη χαλασμένη ccfl δοκίμασε να το κανεις

sorry κιόλας δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλα θέλω να σε ρωτήσω κάτι..

είπες ότι έβαλες άλλη οθόνη ίδια και ήταν ok…

γιατί να είναι το inverter προβληματικό??

ότι ρεύμα τραβάει η μια, τραβάει και η άλλη

η μια οθόνη δουλεύει σωστά. η άλλη ανάβει για 2 - 3 sec ο φωτισμός και σβήνει αλλα δείχνει από πίσω

think

Δημοσ.

δυστυχώς εψαχνα video και εγώ αλλα δεν βρήκα κανένα.
είχα το προνόμιo ότι μπορούσα να κάνω πειράματα σε χαλασμένες οθόνες..
να σε πω για να την αλήθεια είναι ψιλοδουλειά.
οι λάμπες είναι πολλή ψιλές και σπανε πολλή εύκολα. θέλει αρκετή προσοχή

άμα βρείς μια άλλη εστο ποιο μικρή οθόνη χαλασμένη ccfl δοκίμασε να το κανεις

sorry κιόλας δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλα θέλω να σε ρωτήσω κάτι..
είπες ότι έβαλες άλλη οθόνη ίδια και ήταν ok…
γιατί να είναι το inverter προβληματικό??
ότι ρεύμα τραβάει η μια, τραβάει και η άλλη
η μια οθόνη δουλεύει σωστά. η άλλη ανάβει για 2 - 3 sec ο φωτισμός και σβήνει αλλα δείχνει από πίσω
think

Α sorry φίλε λάθος δικό μου. όταν είπα "σε άλλη οθόνη το λαπτοπ παίζει μια χαρα" εννοούσα οτι σε εξωτερική, σε μια 40αρα το έβαλα οχι το άλλαξα την οθόνη του λαπτοπ. μια οθόνη έχω του λαπτοπ που ανάβει για 2-3 sex και μετα σβήνει.

Πως το βλέπεις τώρα; μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι το Inverter;; :)

Δημοσ.
ok τώρα είμαι καλά

κατάλαβα αυτό που σε είπα, όχι ότι το έβαλες σε εξωτερική οθόνη κτλ

δικό μου λάθος

αλλα και πάλη η πιθανοτητα είναι 50-50

τυχαίνει πολλές φορες να είναι λάμπα

άμα δεν στο δείξω δεν μπορώ να σου το εξηγήσω γιατί το λέω. πως και γιατί γίνετε...

μακάρι όμως να βγω ψεύτης γιατί έχεις παραγγείλει ήδη τον inverter

Δημοσ.

εντός εγγύησης, ίδιο πρόβλημα, σε ένα σέρβις 3 φορές παραγγελία ανταλλακτικών (καλωδιοταινία lcd - inverter - οθόνη - vga Nvidia) και τέλος αλλαγή αρκετά πλαστικά μέρη.

έμεινα χωρίς λάπτοπ σχεδόν 2 μήνες. είχα πάρει την ακριβή έκδοση με το Blu-ray.

η ειρωνεία είναι ότι το ανέλαβε φίλος που δούλευε σε επίσημη αντιπροσωπία, προ 5 χρόνων, και μου είχε πει ότι είναι το πιο συχνό φαινόμενο στα 8930g. όσο κι αν ήθελε να με προσέξει, του... χάλασα την διάθεση.

(τα πλαστικά μέρη έγιναν αντικατάσταση επειδή είχε ανοίξει πολλές φορές το λάπτοπ και είχαν πλέον χαλαρώσει)

Λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά δεν είναι inverter.

επίσης, για να φτάσεις στην αλλαγή οθόνης πρέπει να βγάλεις σχεδόν όλα τα πλαστικά μέχρι να φτάσεις μητρική (δεν την βγάζεις). "το λάπτοπ σου έχει πολύ κακό σχεδιασμό" (μεταφέρω τα λόγια του φίλου μου)

Δημοσ.

εντός εγγύησης, ίδιο πρόβλημα, σε ένα σέρβις 3 φορές παραγγελία ανταλλακτικών (καλωδιοταινία lcd - inverter - οθόνη - vga Nvidia) και τέλος αλλαγή αρκετά πλαστικά μέρη.

έμεινα χωρίς λάπτοπ σχεδόν 2 μήνες. είχα πάρει την ακριβή έκδοση με το Blu-ray.

η ειρωνεία είναι ότι το ανέλαβε φίλος που δούλευε σε επίσημη αντιπροσωπία, προ 5 χρόνων, και μου είχε πει ότι είναι το πιο συχνό φαινόμενο στα 8930g. όσο κι αν ήθελε να με προσέξει, του... χάλασα την διάθεση.

(τα πλαστικά μέρη έγιναν αντικατάσταση επειδή είχε ανοίξει πολλές φορές το λάπτοπ και είχαν πλέον χαλαρώσει)

Λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά δεν είναι inverter.

επίσης, για να φτάσεις στην αλλαγή οθόνης πρέπει να βγάλεις σχεδόν όλα τα πλαστικά μέχρι να φτάσεις μητρική (δεν την βγάζεις). "το λάπτοπ σου έχει πολύ κακό σχεδιασμό" (μεταφέρω τα λόγια του φίλου μου)

Εγώ πάντως έχω ακριβός την ακριβός αντίθετη εντύπωση με σένα για το λαπτοπ. το λαπτοπ ναι ειναι με το blu-ray και είχε αγοραστή 1000 ευρό τοοοτε δε θυμάμαι ακριβός αλλα νομίζω μέσα στο 2008. και όπως ήταν καινούριο έτσι είναι και τωρα. σκυλί είναι. μπραβο στην acer. και όπως είπα είναι και το πρώτο πρόβλημα που βγάζει και το λαπτοπ δουλεύει 12 ώρεσ την ημέρα τουλάχιστον. όλα τα πλαστικά του είναι πολύ στιβαρά. πολύ μαρέσει που έχει θέσεις για 2 HDD. και διαφορετικό καπάκι για να έχεις πρόσβαση σε cpu/gpu/ram/hdd/fan και το καθαρίζεις πανεύκολα.

Αυτή η καλωδιοταινία lcd είναι κάπου εκεί τριγύρω η μέσα στην οθόνη;; Πιστεύω κατα 66% οτι είναι το inverter και το άλλο οι λάμπες. Είμαι σίγουρος πως η οθόνη η καρτα γραφικών είναι καλά.

Δημοσ.
ναι. δεν λέω το αντίθετο

είναι παρα πολλή καλο laptop. γενικά δεν ξέρω.. είναι ίσος το μοναδικό καλο laptop που έβγαλε η acer.

αλλα από αυτά που μου έρχονται για επισκευή (μιλάω πάντα για τα ίδιο μοντέλο) είναι η κάρτα γραφικών, καμένα τσιπάκια εισόδου και λάμπες. άντε και καμια φορα inverter.

το πρόβλημα που ανέφερες το συναντω συχνά σε 18.4" (όπως η δικια σου) 17.3".

αλλάζω λάμπες και είναι ok..

αλλα σου είπα. εδώ μακάρι να κάνω λάθος γιατί έχεις πάρει ήδη το ανταλλακτικό και το έχεις χρεωθεί

Δημοσ.

ναι. δεν λέω το αντίθετο
είναι παρα πολλή καλο laptop. γενικά δεν ξέρω.. είναι ίσος το μοναδικό καλο laptop που έβγαλε η acer.
αλλα από αυτά που μου έρχονται για επισκευή (μιλάω πάντα για τα ίδιο μοντέλο) είναι η κάρτα γραφικών, καμένα τσιπάκια εισόδου και λάμπες. άντε και καμια φορα inverter.
το πρόβλημα που ανέφερες το συναντω συχνά σε 18.4" (όπως η δικια σου) 17.3".
αλλάζω λάμπες και είναι ok..

αλλα σου είπα. εδώ μακάρι να κάνω λάθος γιατί έχεις πάρει ήδη το ανταλλακτικό και το έχεις χρεωθεί

Αν είναι οι λάμπες αναγκαστικά θα πάρω και απο αυτες ελπίζοντας να καταφέρω να τις αλλάξω μιας και ειπες πως είναι δύσκολο.

Πάντως η καρτα γραφικών είναι σίγουρα καλα. το καμένα τσιπάκια εισόδου δεν ξέρω τη είναι αλλα μου ακούγετε πολύ extreme. 26-11 θα έρθει το inverter, αντε να δούμε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...