Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο παρακάτω σύστημα:
    CPU:Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz
    RAM:2x2GB DDR2
    Mobo:ASrock G31M-S
    GPU:Radeon R9 270
    Σκληροί:2xHDD  7200 rpm
    Οθόνες: philips 22' full hd + LG M2732D (αυτή για gaming)
    Τροφοδοτικό: thermaltake SPS-530w
έχω σκοπό για αναβάθμιση CPU, mobo, RAM

i) Ποσό που διαθέτουμε: κάτι παραπάνω απο 450 €

ii)Χρήση υπολογιστή: gaming τύπου GTA V (σε 1080p), video editing, λεω να ξεκινήσω graphic-game design(ερασιτεχνικό σε game engines τύπου Unreal, Unity)

iii)Ειδικά προγράμματα:  Adobe After Effects, Premier, Photoshop κλπ

iv)Στο σύστημα θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη, αν όχι ποιά έχουμε: Οχι, αναφέρω παραπάνω

v) Πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι: ΟΧΙ

vi) Το hardware που θέλουμε να αγοράσουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά? Ότι πιο φτηνό υπολογίζοντας πάντα έξοδα αποστολής (Ιωάννινα)  + αντικαταβολή

vii) Το σύστημα θα το στήσω εγώ

viii) Οχι λειτουργικό

ix) Μελλοντική αναβάθμιση: Κουτί?  Κάποιος SSD, ίσως έξτρα RAM για απαιτητικό rendering, θέλω υποστήριξη crossfire.

x) Overclock CPU: Θα γίνει, σε μεσαίο βαθμό

xi) Overclock GPU: Ίσως σε μικρό βαθμό

Η σύνθεση που έχω στο μυαλό μου:
http://www.skroutz.gr/s/4982160/Intel-Core-i5-4690K-Box.html(252)
https://www.skroutz.gr/s/4869740/Gigabyte-Z97X-SLI.html(117)
http://www.skroutz.gr/s/4719361/Kingston-HyperX-Fury-Black-4GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FB-4.html(2x25)
http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?from=autocomplete&keyphrase=coolermaster+hyper+212+evo(36)

454+ περίπου 20 η αποστολή = 474€

Κουτί: Το κουτί είναι ένα innovator mid-tower του 2008 με 2 ανεμιστηράκια, χωρίς ιδιαίτερο cable-management.(Η αλήθεια είναι πως ήδη έιναι λίγο στριμωγμένα GPU- 2HDD) Θα υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα με OC λόγω υπερθέρμανσης, κακού air-flow, μήπως δε χωράει η ψύκτρα κλπ Θα προτείνατε να δώσω άλλα 70-80€ για αλλαγή κουτιού?
DDR4: Θα άξιζε τόσο να δώσω έξτρα 50-60€ για 6600k - z170 mobo - ddr4 ram όντας νεότερη τεχνολογία? (δέν έχω σκοπό για αναβάθμιση CPU,mobo τα επόμενα 6 χρόνια)

Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

αλεξ δικιο εχεις αλλα μηπως να πηγαινε στο 1150 κ να εβαζε κ κανα καινουργιο κουτακι ρε συ με το 50αρι που θα γλυτωσει?

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ.
Σκεφτόμουν κατα πόσο θα ήταν value for money μια τέτοια υπέρβαση με την έννοια πως θα δω ή οχι διαφορές τόσο σε rendering speed/processing speed, όσο και σε gaming (αν και εκεί νομίζω πως πιάνω ταβάνι με την R9 270). Αλλα εφόσον αξίζει 100% και θέλω να μου κρατήσουν χρόνια μπορεί να κάνω την υπέρβαση.

Το θέμα είναι οτι μάλλον θα χρειαστώ και κουτί γιατί πιθανόν να μην χωράει η ψύκτρα.

Επίσης στη μητρική δε θέλω να παω σε overkill με χαρακτηριστικά τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω (πχ quad crossfire αντι για 2-way crossfire x ή κάρτα ήχου 8.1 αντί για 7.1)
Μήπως αυτή θα ήταν μια πιό συνετή επιλογή? https://www.skroutz.gr/s/7356972/Gigabyte-GA-Z170-HD3P.html

Δημοσ.

Για αναβάθμιση σε gaming θες άλλη κάρτα γραφικών πρώτα από όλα,τα υπόλοιπα έπονται.Εγώ το 27αρι 1080p monitor tv θα το άλλαζα πρώτο πρώτο για τέτοια χρήση (φυσικά ακόμα και για ερασιτεχνική) αλλά αυτό με τη προυπόθεση οτι υπάρχει πραγματική θέληση για ουσιαστική αναβάθμιση.

Δημοσ.

Για αναβάθμιση σε gaming θες άλλη κάρτα γραφικών πρώτα από όλα,τα υπόλοιπα έπονται.Εγώ το 27αρι 1080p monitor tv θα το άλλαζα πρώτο πρώτο για τέτοια χρήση (φυσικά ακόμα και για ερασιτεχνική) αλλά αυτό με τη προυπόθεση οτι υπάρχει πραγματική θέληση για ουσιαστική αναβάθμιση.

Θέληση υπάρχει ρευστό δεν υπάρχει για κάτι τέτοιο :-)

Προς στιγμήν η αναβάθμιση CPU-mobo-ram με καίει, στο θέμα gaming περιορίζομαι σ' αυτό που μου προσφέρει το monitor και η r9 270. Μελλοντικά μπορεί να πάω σε crossfire (με αλλαγή τροφοδοτικού παράλληλα) η αλλαγη gpu, πιθανόν και monitor, αν και προηγούνται άλλα.

Δημοσ.

Δεν θα δεις διαφορές στα παιχνίδια με τις αλλαγές που πας να κάνεις και οι οθόνες θα σε κρατάνε πίσω όπως σου πα.Ανάποδα ξεκινάς γενικά...Επίσης το να πας σε 1151 μόνο vfm επιλογή δεν είναι.

• Like 1
Δημοσ.
Αφήνοντας το gaming ως δευτερεύον, η σύνθεση 1151 θα είναι εντάξει για απαιτητικό video editing/graphic design? Θα περιοριστώ και εκεί λόγω της GPU?

Σκέφτομαι έναν συνδυασμό που θ' αποτελέσει καλή "ραχοκοκαλιά" για μελλοντικές αναβαθμίσεις (καλύτερο support/compatibility με ddr4), γι' αυτό και το παραπάνω πενηντάρι. Ωστόσο άμα πρόκειται για overkill που είναι καθαρά για gaming enthusiasts να μείνω στην αρχική μου σκέψη, η και σε κάτι κατώτερο.

Σύστημα με βλέψεις προς το μέλλον προσπαθώ να χτίσω. Αυτή τη στιγμή νομίζω πως CPU/mobo/RAM επείγουν για αναβάθμιση με ένα budget 500 ευρώ max.

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ για τις προηγούμενες απαντήσεις. 

Επαναφέρω το θέμα επειδή προβληματίστηκα. 

Τι ακριβώς αναβάθμιση θα προτείνατε να κάνω με 500 ευρω max έχοντας ως πρωταρχική χρήση video editing/graphic-game design, και ως δευτερεύουσα το gaming? 

Οποιαδήποτε συμβουλή και πρόταση καλοδεχούμενη και πάλι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προηγούμενες απαντήσεις. 
Επαναφέρω το θέμα επειδή προβληματίστηκα. 
Τι ακριβώς αναβάθμιση θα προτείνατε να κάνω με 500 ευρω max έχοντας ως πρωταρχική χρήση video editing/graphic-game design, και ως δευτερεύουσα το gaming? 
Οποιαδήποτε συμβουλή και πρόταση καλοδεχούμενη και πάλι.

Αλλαγή οθόνης,προσθήκη μνήμης,αλλαγή επεξεργαστή (μεταχειρισμένο με oc αν θες να τη βγάλεις φθηνά,διαφορετικά αλλαγή μητρικής-επεξ με καινούρια),προσθήκη SSD και μετά κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

δεν καταλαβα..τις προηγουμενες προτασεις τις αγορασες?τι αλλαξε απο πριν δεν καταλαβα...

Οχι, δεν έχω αγοράσει τίποτα. 
Δεν άλλαξε τίποτα, απλά μου είπε ο millennium οτι δε θα δώ διαφορές σε gaming (η ουσιαστικές τελοσπάντων) με αυτές τις αλλαγές που πάω να κάνω και με προβλημάτισε.
Γι' αυτό ξεκαθάρισα πως το gaming το έχω σε δεύτερη μοίρα και ζητάω συμβουλές.

Αλλαγή οθόνης,προσθήκη μνήμης,αλλαγή επεξεργαστή (μεταχειρισμένο με oc αν θες να τη βγάλεις φθηνά,διαφορετικά αλλαγή μητρικής-επεξ με καινούρια),προσθήκη SSD και μετά κάρτας γραφικών.

Να προσθέσω σ' αυτά και κουτάκι  :-)
Μπα CPU-mobo-RAM είναι οκταετίας δεν την γλιτώνω την αλλαγή.
Σε κάτι αξιόλογο σε όλα αυτά με 500 ευρώ υποθέτω πως δεν μπορώ να πάω.
Να μην πάω προς στιγμήν σε κάτι τέτοιο?

Θεωρώ πως είναι αξιόλογη επιλογή, θα μπορώ να "χτίσω" πάνω τους, και θα κάνω και τη δουλειά μου σαν άνθρωπος σε επεξεργασία video/graphic design (οπου cpu-ram είναι το Α και το Ω).

Και με την πρώτη ευκαιρία παω σε case-screen ή case-SSD και μετά σε αλλαγή GPU/crossfire.
Κάρτα γραφικών άλλαξα πρόπερσι και πλέον είναι ψιλο-ανεπαρκής μην κάνω το ίδιο λάθος πάλι.
Καμιά συμβουλή?
Δημοσ.

Ναι σωστά και κουτί...Δε σε βλέπω να μιλάς και για αλλαγή οθόνης που για τέτοια χρήση ειδικά πρεπει να είναι από τις πρώτες αλλαγές  όπως σου είπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...