Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Εδώ και κάποιο διάστημα χρησιμοποιούμε το ammyy για την απομακρυσμένη υποστήριξη (στην εταιρία που δουλευω) αλλα απο το καλοκαίρι και μετά αρχισαν διάφορα προβλήματα με firewall, browsers (Chrome, Firefox) και Antivirus (όπως Norton, NOD κ.α.).

Η απορία μου ειναι η εξής , ειναι ασφαλές ; μήπως μακροπρόθεσμα υπάρχει πρόβλημα ; έχει κάποιος εμπειρία;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

Δημοσ.

Εγώ προτιμάω το κλασσικό tightvnc με το οποίο ελέγχω περίπου 100 υπολογιστές μέσω μιας κονσόλας που έφτιαξα μόνος μου σε visual basic 6. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι λόγω μιας κονσόλας ελέγχου που είναι εγκατεστημένη από τα κεντρικά, μου πετάει κάποιες φορές το tightvnc από τα exceptions του firewall.

Τι ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζεις εσύ;

Δημοσ.

το αμμυ το πιανουν ολα τα antivirus σαν malware. Αυτο πιθανως εννοει. Οχι ειναι ασφαλες φιλε.  

Μικε πως το εκανες αυτο επειδη εγω χρησιμοποιω hamachi για static ip (vpn) και radmin για τον ελεγχο αλλα το hamachi free σου φτιαχνει μονο 5 clients (pcs) για καθε network και αναγκαστικα εχω πηξει στα networks. Mitsos1, mitsos2, κ.λ.π.  Οχι οτι με χαλαει πολυ δλδ αλλα και κατι αλλο θα το εβλεπα.

Δημοσ.

Δε νομίζω να είναι το ίδιο αυτό που κάνω με αυτό που κάνεις εσύ.

Απλά εγώ το tvnc το τρέχω μέσα από κονσόλα δίνοντας του σαν παράμετρο την static ip του μηχανήματος που θέλω να ελέγξω. Θα μπορούσα να το κάνω χειροκίνητα απλά είναι δύσκολο να θυμάμαι κάθε φορά την ip ενώ στην κονσόλα που έχω τις έχω αντιστοιχίσει με ονόματα γραφείου\χρηστών και είναι ποιο εύκολο να βρω το pc που θέλω να συνδεθώ. Τις ip και τα ονόματα τα τραβάει από αρχεία κειμένου οπότε μπορώ να προσθέσω-αφαιρέσω-διαγράψω ότι θέλω χωρίς να χρειαστεί recompiling του κώδικα.

Αν νομίζεις ότι θα σε βόλευε κάτι τέτοιο να σου στείλω τον κώδικα και το εκτελέσιμο να το δεις.

Δημοσ.

Όλα τα pc συνδέονται σε περιφερειακά cisco και όλα μαζί συνδέονται σε κεντρικό cisco switch που συνδέεται με κεντρικό name server, οπότε όλα έχουν static. Όλα τα Pc αυθεντικοποιούνται μέσω του ibm endpoint manager clien και συνδέονται στο ίδιο domain.

Οπότε, μπορώ να συνδεθώ σε οποιοδήποτε pc μας ανά την Ελλάδα απλά και μόνο με την ip του.

Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε την σύνδεση σε απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας αλλά αυτό δεν είναι τόσο βολικό όταν ο υπάλληλος ήθελε να μας δείξει τι πρόβλημα έχει, οπότε υιοθετήσαμε τη λύση του tightvnc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...