pavlos1908 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα, η κοπελα μου εχει το εν λογω laptop. Εδω και καμποσο καιρο, το wifi εχει σοβαρα θεματα μιας και αποσυνδεεται που και που μονο του, αλλα το κυριοτερο προβλημα ειναι η υπερβολικα χαμηλη ταχυτητα. Τωρα για παραδειγμα που εχουμε 2 laptop μαζι (το αλλο ειναι 2+ χρονων), το αλλο πιανει 5-6 mpbs ενω το δικο μας με το προβλημα πιανει 0.6(το συχνοτερο)-2(το καλυτερο). Στο service οταν το πηγαμε, ειπε διαφορα του τυπου "φταιει η ταδε ταδε ταδε εφαρμογη" δηλαδη βλακειες, γιατι οταν μου λεει οτι φταιει το skype ή ο firefox που δεν δουλευει το wifi μονο περι βλακειων προκειται. Επισης εκανε αυτος εκει ανακτηση συστηματος (δεν ξερω ακριβως αν λεγεται ετσι), διαγραφοντας ολες τις εφαρμογες κλπ. Απο την πλευρα μου εχω δοκιμασει να κανω update drivers, να ρυθμισω το προγραμμα εξοικονομησης ενεργειας καταλληλα, να αλλαξω το antivirus χωρις κανενα αποτελεσμα. Καμια αλλη ιδεα αν δεν τον ξαναπαμε στο service συντομα;
SPANK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Περίμενε πρώτα πες τι ενοείς πιάνει 5-6 mpbs πως το μετράς αυτο δηλαδή κατεβάζεις και δεν έχεις την ίδια ταχύτητα με το αλλο laptop ? , επίσης το laptop το έχεις μακριά απο το wifi του router γιατι λογικά ειναι αν ειναι μακριά ανάμεσα σε τοίχουν κτλπ να μην πιάνει καλα και ολα τα wifi δεν ειναι τα ίδια μπορεί να ειναι πιο αδύναμο , επίσης δοκίμασε και με καλώδιο και δες πως πάει
pavlos1908 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Περίμενε πρώτα πες τι ενοείς πιάνει 5-6 mpbs πως το μετράς αυτο δηλαδή κατεβάζεις και δεν έχεις την ίδια ταχύτητα με το αλλο laptop ? , επίσης το laptop το έχεις μακριά απο το wifi του router γιατι λογικά ειναι αν ειναι μακριά ανάμεσα σε τοίχουν κτλπ να μην πιάνει καλα και ολα τα wifi δεν ειναι τα ίδια μπορεί να ειναι πιο αδύναμο , επίσης δοκίμασε και με καλώδιο και δες πως πάει Πιανει σε wifi πανεπιστημιου, οποτε δεν υπαρχει ακομα η δυνατοτητα να δω με καλωδιο (μολις φτιαξουν τα καλωδια στην εστια, θα δοκιμασω). Επισης και οι 2 μετρησεις εγιναν με speedtest ταυτοχρονα, ομως επειδη προφανως δεν ειναι και το πιο εμπιστο, υπαρχει εμφανης διαφορα και σο φορτωμα σελιδων (πχ στο μη προβληματικο κανει 2-3 δευτερα, στο προβληματικο μιλαμε για χρονους τυπου 10-20 δευτερα), καθως και σε live web tv οπου το 1 παιζει κανονικοτατα με ελαχιστα κολληματα, και το αλλο δεν παιζει καν. Ολα αυτα τα εχω δοκιμασει ταυτοχρονα ξαναλεω. Επισης οσον αφορα την αποσταση, τα laptop οταν γινονται οι δοκιμες ειναι διπλα διπλα, το που ειναι το router δεν το γνωριζω αλλα το σημα κυμαινεται απο 1-3 γραμμες συνηθως.
SPANK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Το router ή το access point ειναι το βασικότερο για το πως θα παίζει το laptop σου οσο αφορά την σύνδεση οποτε ξεκινάς απο εκει πρέπει να το δοκιμάσεις διπλα σε ενα wifi να δεις πως πιάνει εκει , αν και εχει εχει πρόβλημα οπως λες τοτε μπορεί κατι να παίζει με το wifi , αν δεν εχει ομως θέμα απο κοντά ειναι καθαρά θέμα ποσο μακριά ειναι το access point που και αυτο νομίζω οτι ειναι το πρόβλημα σου ειδικά αν μιλάμε για wifi πανεπιστημίου. Το οτι ειναι δίπλα τα laptop δεν παίζει ρόλο καθως οπως σου ειπα το κάθε laptop εχει διαφορετική κάρτα wifi αλλη καλύτερη και πιο δυνατή και αλλη χειρότερη + το που βρίσκεται η κεραία του laptop κτλπ , το speedtest ουτε καν πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν ειναι εντελώς άχρηστο κατα την γνώμη μου , αν θέλεις να δεις πραγματικά πως παει κατέβασε ενα αρχείο απο το ftp του ntua και δες πως παει εκει η γραμμή με ποσο κατεβάζει 1
pavlos1908 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Κατάλαβα, αν υπάρχει όντως πρόβλημα, υπάρχει κατι που μπορεί να γίνει ώστε να λυθει;
SPANK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μπορεί να γίνει ναι αλλα πρέπει πρώτα να βρείς τι φταίει
Captain Nemo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 καμιά φορά για κακή λήψη ο υπαίτιος μπορεί να είναι να έχει ξεκουμπώσει κάποια κεραία απο την κάρτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα