spiti Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 πάντως αφού έχεις τόσο ακριβή κάρτα γραφικών πρέπει να πας και σε ακριβό cpu. το pc πρέπει να είναι ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΈΝΟ , δεν είναι όπως παλιά που αγόραζες μια vga 200-300ευρώ την έβαζες σε celeron και έπαιζες LOL χωρίς πρόβλημα. Τα σύγχρονο παιχνίδα ΑΠΑΙΤΟΥΝ αντίστοιχο επεξεργαστή με την κάρτα. τόσο ακριβή & γρήγορη κάρτα 980 θέλει και ακριβό επεξεργαστή (βλέπε Ι7) τώρα όσον αφορά τον Ι5 είναι ποιο γρήγορος αλλά αν ο συγκεκριμένος AMD σου φαίνεται αργός δεν νομίζω ότι η διαφορά στα παιχνίδια θα είναι τόσο μεγάλη.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 πάντως αφού έχεις τόσο ακριβή κάρτα γραφικών πρέπει να πας και σε ακριβό cpu. το pc πρέπει να είναι ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΈΝΟ , δεν είναι όπως παλιά που αγόραζες μια vga 200-300ευρώ την έβαζες σε celeron και έπαιζες LOL χωρίς πρόβλημα. Τα σύγχρονο παιχνίδα ΑΠΑΙΤΟΥΝ αντίστοιχο επεξεργαστή με την κάρτα. τόσο ακριβή & γρήγορη κάρτα 980 θέλει και ακριβό επεξεργαστή (βλέπε Ι7) τώρα όσον αφορά τον Ι5 είναι ποιο γρήγορος αλλά αν ο συγκεκριμένος AMD σου φαίνεται αργός δεν νομίζω ότι η διαφορά στα παιχνίδια θα είναι τόσο μεγάλη. Οποιαδήποτε high end κάρτα γραφικών είναι εντάξει ακόμα και με i5 3570k, ο i7 είναι απλά ανώφελη αγορά για έναν gamer. Ο i7 σαν αγορά αξίζει για όσους πραγματικά χρειάζονται την δύναμή του, η οποία είναι άχρηστη όταν πρόκειται να στηθεί ένα gaming μηχάνημα και να δωθεί κυρίως έμφαση στην κάρτα γραφικών, αφού στην ουσία εκεί είναι όλο το gaming και εννοείται με τον κατάλληλο cpu, πχ i5. 5
TheELF Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Ε ναι παντα στο single core καταληγουμε.. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΕΥΕΘΕΡΑ. Δείξε μας ένα παιχνίδι που να τρέχει με 100% χρήση σε πάνω από δυο πυρήνες για να σταματήσουμε να μιλάμε για single. Από εκεί και πέρα δεν αναγκάζεται και κανείς να παίζει παιχνίδια με πολλά fps επιλογή του καθενός είναι. 3
mkp Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Ε ναι παντα στο single core καταληγουμε.. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΕΥΕΘΕΡΑ. καταληγουμε στο single core επειδή ο Andrew1985 μίλησε για bottleneck σε παιχνίδια, αν έλεγε για αλό πράμα θα του έλεγα να κάτσει με τον fx8350. 2
Mitsos_The_Great Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Οποιαδήποτε high end κάρτα γραφικών είναι εντάξει ακόμα και με i5 3570k, ο i7 είναι απλά ανώφελη αγορά για έναν gamer. Ο i7 σαν αγορά αξίζει για όσους πραγματικά χρειάζονται την δύναμή του, η οποία είναι άχρηστη όταν πρόκειται να στηθεί ένα gaming μηχάνημα και να δωθεί κυρίως έμφαση στην κάρτα γραφικών, αφού στην ουσία εκεί είναι όλο το gaming και εννοείται με τον κατάλληλο cpu, πχ i5. Δες λίγο στο Crysis 3 στο Welcome to the Jungle πως γονατίζει έναν i5 και θα δείς ότι σε ορισμένα παιχνίδια χρειάζεται ο i7. Παράδειγμα στο Watch Dogs. Με i7 δεν έχεις framedrops και είναι πιο σταθερά τα fps ενώ με i5 έχεις (40-50-60fps). Κακά τα ψέμματα οι επιπλέον ψεύτικοι (threads)πυρήνες του i7 βοηθούν σε ορισμένα games και κάτι μου λέει πως σύμφωνα με αυτά που διαβάζω για dx12 και πολυπύρηνους cpu θα είναι πιο must. Ήμουν και εγώ σε αυτό το δίλλημα. Τελικά μετά από ερωτήσεις σε forum και ψάξιμο θα πάω i7 γιατί δεν θέλω να αλλάζω cpu κάθε χρόνο. Με τον 6700K θα είμαι καλά για 5 χρόνια σε cpu bound games. EDIT: Όσο για το lag που λέει ο topic starter έχει δίκιο. Και εγώ είχα παρόμοια θέματα με τον 8320 (ακόμα και στα 4.6) και δε με πείραζαν τόσο τα 10-20fps λιγότερα από έναν i5/7, αλλά τα απότομα drops (70-40-50fps κάπως έτσι) με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ το παιχνίδι (για μένα τουλάχιστον). Καλός ο 8320-8350 αλλά πραγματικά στο gaming με ακριβές κάρτες γραφικών δεν τα πάνε πολύ καλά (bottleneck). 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Framedrops έχεις και με τον i7, απλά είναι λιγότερα σε σχέση με τον i5 και όπως και να το κάνουμε ο i7 θα αγοραστεί αν θες το κάτι παραπάνω, διαφορετικά ένας i5 φτάνει. Ο i5 δεν παύει να αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση για gaming, μιας και είναι φθηνότερος από i7 και τα λεφτά αυτά τα δίνεις σε κάρτα. Στο crysis 3 στην welcome to the jungle το crash συνέβαινε και σε i7 όχι μόνο σε i5. Επίσης τα 40 fps δεν είναι δα και κάτι το τραγικό, το crysis 3 είναι αρκετά cpu bound παιχνίδι και αν έστω και με 40 fps είναι smooth δεν υπάρχει θέμα, τουλάχιστον 40 fps θα πέσει μία στο τόσο, επί το πλείστον θα κρατά καμιά 20αρια παραπάνω καρέ από τα 40 άνετα. Ο i5 και να φάει γονάτισμα σε usage πχ βαρέσει 95% usage, αν το παιχνίδι παίζει ομαλότατα χωρίς lag / stuttering / freezing, η κάρτα δουλεύει 99% τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
stefant24 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 ότι πληρώνεις παίρνεις... άσε που κατά την άποψη μου αξίζει να δώσεις 40-50% περισσότερο για να πάρεις τον 6600k αντί για τον fx 8350 όταν έχεις high-end GPU σαν τον Andrew1985. κοίτα μια στο Cinebench R15 http://www.kitguru.net/components/cpu/luke-hill/intel-core-i7-6700k-i5-6600k-skylake-cpu-review/5/ http://stablecomputer.com/amd-fx-8350-review/ multi-core - 6600k 654 score singel-core 6600k 170 score multi-core - fx8350 628 score singel-core - fx8350 96 score ειδικά στο singel-core performance ο 6600k ξεσκίζει τον fx8350 και το singel-core performance έχει μεγάλη σημασία σε αρκετά games. επίσης ο 6600k κάνει και περισσότερο OC από τον fx8350. Γιατί δεν υπάρχει σύγκριση με fx 9xxx να δουμε τολτε
aetos1988 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Γιατί δεν υπάρχει σύγκριση με fx 9xxx να δουμε τολτε Επειδή οι FX9xxx είναι σε άλλη κατηγορία δες εδώ : http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/small-cooking-appliances/small-ovens-multi-cookers Δες λίγο στο Crysis 3 στο Welcome to the Jungle πως γονατίζει έναν i5 και θα δείς ότι σε ορισμένα παιχνίδια χρειάζεται ο i7. Παράδειγμα στο Watch Dogs. Με i7 δεν έχεις framedrops και είναι πιο σταθερά τα fps ενώ με i5 έχεις (40-50-60fps). Κακά τα ψέμματα οι επιπλέον ψεύτικοι (threads)πυρήνες του i7 βοηθούν σε ορισμένα games και κάτι μου λέει πως σύμφωνα με αυτά που διαβάζω για dx12 και πολυπύρηνους cpu θα είναι πιο must. Ήμουν και εγώ σε αυτό το δίλλημα. Τελικά μετά από ερωτήσεις σε forum και ψάξιμο θα πάω i7 γιατί δεν θέλω να αλλάζω cpu κάθε χρόνο. Με τον 6700K θα είμαι καλά για 5 χρόνια σε cpu bound games. EDIT: Όσο για το lag που λέει ο topic starter έχει δίκιο. Και εγώ είχα παρόμοια θέματα με τον 8320 (ακόμα και στα 4.6) και δε με πείραζαν τόσο τα 10-20fps λιγότερα από έναν i5/7, αλλά τα απότομα drops (70-40-50fps κάπως έτσι) με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ το παιχνίδι (για μένα τουλάχιστον). Καλός ο 8320-8350 αλλά πραγματικά στο gaming με ακριβές κάρτες γραφικών δεν τα πάνε πολύ καλά (bottleneck). Κυρίως σε multiplayer games θα δεις διαφορές μεταξύ i5 και i7 . Αλλά ακόμα και τον i5 να πάρεις πάλι 5 χρόνια θα σε βγάλει , όπως κράτησα περίπου τον i5 2500k και μπορούσε και παραπάνω απλά μου έκατσε και τον πούλησα 2
stefant24 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Επειδή οι FX9xxx είναι σε άλλη κατηγορία δες εδώ : http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/small-cooking-appliances/small-ovens-multi-cookers Κυρίως σε multiplayer games θα δεις διαφορές μεταξύ i5 και i7 . Αλλά ακόμα και τον i5 να πάρεις πάλι 5 χρόνια θα σε βγάλει , όπως κράτησα περίπου τον i5 2500k και μπορούσε και παραπάνω απλά μου έκατσε και τον πούλησα Καλά ρε φίλε τρολάρισμα κάνεις ????
mkp Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δες λίγο στο Crysis 3 στο Welcome to the Jungle πως γονατίζει έναν i5 και θα δείς ότι σε ορισμένα παιχνίδια χρειάζεται ο i7. κάλα σε αυτήν την πιστά έμενα ο x5650 ήταν και τα 12 threads στο 75% usage, δηλαδή αν δεν τον περιόριζε η GPU τότε θα ήταν στο 100% και τα 12 threads. φυσικά games σαν αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κάνονας οπότε ένας i5 σαν τον 6600K με ένα κάλο OC 4.7GHz είναι ότι πρέπει για games. 1
nikos1982 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 ποσο σιγουρος εισαι οτι θα φτασει τα 4.7 ετσι ευκολα;;;;αυτα ξεχνατα με τους ιντελ αν εχει βλεψεις για τετιες ταχυτητες. πρωτα απ ολα παιζι σε τι κομματη θα παισεις μετα ειναι η μητρικη που θα μπορεσει να οδηγησει τον επεξεργαστη στα 4.7 και η ψυξη γιατι ποτε δεν ξερεις πως και τι συμπεριφορα θα εχει απο θερμοκρασιες. 3
IceFrog Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δλδ το συμπερασμα ειναι οτι ολοι πρεπει να παρουμε i7.. Αρα λετε οτι τα 8 threads σε μερικα παιχνιδια κανουν τη διαφορα και δεν υπαρχουν framedrops. Χμ.. μακαρι να υπηρχε κατι φθηνοτερο απο i7 με 8 threads......
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Ρε συ stefant24 σοβαρά τώρα, μιλάμε για skylake και εσύ αναφέρεις τον 9590 ; Λίγο ψάξιμο να κάνεις online μπορείς να δεις τι σκορ βγάζει σε διάφορα benchmarks, δεν υπάρχει λόγος να μολύνουμε ακόμα περισσότερο το thread. Παγωμένε βάτραχε διόρθωσε την λέξη σε ελεύθερα, μην μπερδευτεί κανένας και δεν ξέρει τι θες να πεις Ε ναι παντα στο single core καταληγουμε.. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΕΥΕΘΕΡΑ. 1
8elwADSL Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Κάτι λίγο άσχετο με το θέμα,ισχύει ότι οι skylake box cpu έρχονται χωρίς ψήκτρα; Κάπου διάβασα πως οι κλειδωμένοι έχουν ψήκτρα και μόνο οι "K" δεν έχουν,τι ισχύει τελικά;
spiti Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 πήρα κλειδωμένο Ι5 6500 boxed και δεν έχει ψύκτρα αγόρασα μια 7 ευρώ από το eshop και εν λειτουργία έχει κάτω από 30c όποτε τον τσέκαρα (χρήση μέτρια με καμια 10ρια tabs to chrome , youtube 1080 video να παίζει και το MS outlook , MS EXCEL ανοικτά)
Προτεινόμενες αναρτήσεις