Apoll Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Τι παίζει περισσότερο στην αγορά; Οκ το νόημα είναι να πιάσεις την λογική του προγραμματισμού αλλά όσο να πεις άμα εξασκηθείς με μια γλώσσα αποκτάς κάποια επιπλέον skills. Οπότε για να μην αλλάζω γλώσσες κάθε λίγο και λιγάκι, για ρίξτε τα φώτα σας. ASP.NET MVC & C#.NET 3
Luciddream Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πάντως που δουλεύω εδώ και κανα χρόνο σαν προγραμματιστής σε ένα μεγάλο open source project, και Python γράφω, και Java (κυρίως) γράφω, και AngularJS γράφω.. και αρκετά άλλα. Μερικές φορές θα ήθελα να είναι πιο απλά τα πράγματα αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα πάντα μια γλώσσα 3
groot Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μερικές φορές θα ήθελα να είναι πιο απλά τα πράγματα αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα πάντα μια γλώσσα Ακριβώς. Όσοι λένε για μία γλώσσα, τότε έχουν κάποια ειδική θέση (άρα δεν είναι ο κανόνας) ή έχουν εμπειρία 4+ χρόνια σε έναν τομέα ή δεν έχουν ιδέα από την Ελληνική (τουλάχιστον) αγορά. Η "μία" γλώσσα έχει νόημα όταν κανείς έχει ήδη 4+ χρόνια στην πλάτη του. Όταν θέλει να μπει στην αγορά, τότε κανείς δεν περιμένει από αυτόν να ξέρει "μία" γλώσσα αλλά, σίγουρα, περιμένουν από αυτόν να μπορεί να μάθει την γλώσσα που θα χρειαστεί στην δουλειά-ες που θα αναλάβει. Έτσι, δεν έχει νόημα να μιλάει κανείς για "ποια γλώσσα θα μάθω", αλλά έχει νόημα να μάθει καλές πρακτικές προγραμματισμού, κοινές τεχνικές και οργάνωση και γενικές "full-stack" γνώσεις. Π.χ., κάποιος που ξεκινάει τώρα για web, εάν πάει με το σκεπτικό "ξέρω PHP καλά" και έχει 0 χρόνια προϋπηρεσία θα "χάσει" σε σύγκριση με κάποιον που ξέρει να σετάρει έναν Apache, μία Maria και ξέρει "λιγότερη" PHP. 1
greatst Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Πάνω-κάτω οι προλαλήσαντες συμφορουμίτες τα είπαν όλα! Απλά να πω ότι το ερώτημα "τι γλώσσα να μάθω" είναι κυρίως ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και έχει καλυφθεί σε πολλά θέματα στο παρόν φόρουμ. Αλλά το ερώτημα "να μάθω τη γλώσσα Χ ή τη γλώσσα Ψ για επαγγελματική αποκατάσταση" είναι κάτι τελείως διαφορετικό: κοιτάμε ποιο είναι το framework/toolkit που υποστηρίζει "εγγενώς" την κάθε γλώσσα, κοιτάμε την ζήτηση στην αγορά, κοιτάμε πολλά πράγματα! Εάν κάποιος μου έλεγε "θέλω να μάθω μια γλώσσα και θα γράφω μόνο console applications", παλιότερα θα του έλεγα C ή ένα κατάλληλο υποσύνολο της C++. Αλλά εάν έπρεπε να μιλήσω με το χέρι στην καρδιά μάλλον θα πρότεινα Ada! Εκπληκτική γλώσσα προγραμματισμού! Αλλά δεν ξέρω να υπάρχει ζήτηση για Ada στην Ελλάδα. Εάν βέβαια κάποιος χρειαστεί για κάποιον λόγο προγραμματιστή Ada ... θα είσαι από τους ελάχιστους που την γνωρίζουν. Προσωπικά "παίζω" με C++/Qt τα τελευταία 5+ χρόνια αλλά δεν βγάζω το ψωμί μου ως software developer! Σήμερα θα πρότεινα C++/Qt (δηλαδή προγραμματισμό σε Qt με ένα "πειραγμένο" υποσύνολο της C++) μάλλον μόνο σε free software developers! Με το χέρι στην καρδιά, εάν ήθελα να μάθω γλώσσα και αντίστοιχο framework για επαγγελματική αποκατάσταση, μάλλον σήμερα θα κοιτούσα προς C#/.NET. Εάν τώρα πρέπει/θέλεις να περιορίσεις την επιλογή μεταξύ Java και Python, θα σου έλεγα Python εάν δεν είναι συγκεκριμένος ο λόγος επιλογής της Java (παραδείγματα αναφέρθηκαν νωρίτερα από συμφορουμίτες). 1
groot Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Ada... Άραγε, υπάρχει γλώσσα σύγχρονη που να έχει τόσο καλό locking mechanism για simultaneous processing/execution; 1
greatst Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Ada... Άραγε, υπάρχει γλώσσα σύγχρονη που να έχει τόσο καλό locking mechanism για simultaneous processing/execution; Μπορείς να την πεις και σύγχρονη πάντως την (ίδια την) Ada: το τελευταίο της ISO standard είναι του 2012! Και όσον αφορά τις εφαρμογές της, εκεί είναι σίγουρα σύγχρονη: http://www.adacore.com/customers
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα