tempo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση, διαθέτω 2 φορητούς υπολογιστές εντελώς ίδιους (σε επίπεδο hardware). Ο ένας είναι πλήρως λειτουργικός με όλα τα προγράμματα και τους drivers που έχει περασμένους. Ο άλλος έχει αρκετά προβλήματα, δεν ξέρω την κατάσταση των partition του (δηλ.αν έχει ένα,δύο ή περισσότερα partition κλπ) δεν συνεργάζεται με εξωτερικές συσκευές (πχ διαδραστικός πίνακας). Η ερώτηση μου: είναι δυνατό να πάρω ένα ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟ αντίγραφο του πρώτου και πλήρως λειτουργικού υπολογιστή και με αυτό, αφού το εφαρμόσω στον δεύτερο μη λειτουργικό υπολογιστή να τον κάνω να δουλέψει όπως ο πρώτος; Με ποιό πρόγραμμα μπορώ να το κάνω αυτό; Υπάρχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα (ή έστω να είναι πλήρως λειτουργικό για κάποιες μέρες); Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο σύντομη λύση με δεδομένο ότι οι δύο υπολογιστές είναι όμοιοι. Ευχαριστώ
giokreta Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 θα σου πρότεινα το clonezilla πραγματικά είναι τέλειο .
irahara Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Και εννοείται ότι θα πρέπει να ξαναενεργοποιήσεις τα windows.
tempo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 ευχαριστώ για την πρόταση.... με το clonezilla και με δεδομένο ότι θέλω πλήρη αντίγραφο όλου του αρχικού δίσκου (που έχεις περισσότερα απο 1 partition) τι επιλογή να χρησιμοποιήσω: device-image ή device-device?
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Θα πας device (συσκευή) to image (αρχείο εικόνας) για να πάρεις τον δίσκο σαν αρχείο το οποίο θα επαναφέρεις στο 2ο λάπτοπ ή device-device αν έχεις συνδέσει τον δίσκο από το προβληματικό λάπτοπ εξωτερικά με usb. Εννοείτε ότι στην 1η περίπτωση θα πρέπει να έχεις συνδέσει κάποιον εξωτερικό δίσκο με αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε να χωράει το συμπιεσμένο Image του 1ου laptop.
tempo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 ευχαριστώ, την έκανα την διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα.....καταπληκτικό το clonezilla. το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε, να το πω μήπως μπορεί κανεις να βοηθήσει. Έχω 2 υπολογιστές, ο ένας συνδέεται κανονικά και δουλεύει χωρίς πρόβλημα με έναν διαδραστικό πίνακα, ο δεύτερος δεν δίνει εικόνα στον διαδραστικό με τίποτα.... πήρα τον δεύτερο, το έψαξα με drivers χωρίς αποτέλεσμα πήρα τον δεύτερο, του έκανα format χωρίς αποτέλεσμα, πάλι drivers μετά το format χωρίς αποτέλεσμα. τώρα έκανα τον δεύτερο ακριβές αντίγραφο του πρώτου άλλα και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Η λογική σκέψη είναι ότι ίσως φταίει η έξοδος VGA άλλα το θέμα είναι ότι αν τον δοκιμάσω σε άλλον διαδραστικό δίνει εικόνα κανονικά...!!! λύση δεν βρίσκω...
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των δύο υπολογιστών; Είναι laptop ή desktop; Η ανάλυση οθόνης των δύο είναι η ίδια;
tempo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 και τα δύο είναι laptop με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά (και για αυτό ήταν για μένα ιδανική λύση το clone) Η ανάλυση η ίδια (ειδικά μετά το clone που έγινε)
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μπορείς να αναλύσεις τη διαδικασία που ακολουθείς για τη σύνδεση και να δώσεις λίγα στοιχεία για τον πίνακα;
tempo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 ο πίνακας είναι ο Smartboard και η διαδικασία που ακολούθησα έχει ως εξής: αρχικά βρήκα πίνακα-υπολογιστή να μην μπορούν να συνεργαστούν (δεν γνωρίζω τι είχαν κάνει η προηγούμενοι, εγώ βρέθηκα σε μια κατάσταση όπου ο υπολογιστής δεν μπορεί να δώσει εικόνα στον πίνακα - πιο συγκεκριμένα με το που συνδέω το καλώδιο (αυτό με τα pin) στην vga του υπολογιστή ο πίνακας δείχνει να σβήνει 2-3 δευτερόλεπτα - προφανώς κάτι ψάχνει - και μετά μου βγάζει το κλασικό της αρχικής οθόνης όπου με πληροφορεί ότι δεν εχει input και επίσης V:0Hz και H:0Hz ) αφού δεν μπορούσα να κάνω κάτι έκανα format και πίστευα ότι τουλάχιστον θα βρεθούν πίνακας-υπολογιστής έστω και με τον πίνακα ως απλό projector - ούτε αυτό έγινε. μετά έβαλα τους drivers του πίνακα χωρίς αποτέλεσμα τέλος έβαλα και το πρόγραμμα του πίνακα (που σου δίνει δυνατότητες για να γράφεις-ζωγραφίζεις κλπ) άλλα πάλι χωρίς αποτέλεσμα η τελευταία λύση ήταν το clone απο υπολογιστή που συνεργάζεται άψογα με τον πίνακα...
micos000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή για να το σχεδιάσουμε σωστά. Έχουμε δύο λάπτοπ το Α και το Β και δύο πίνακες, τον Γ και τον Δ Το Α δίνει εικόνα στον Γ και Δ ενώ το Β που είναι ακριβώς ίδιο με το Α σε επίπεδο software και hardware δεν δίνει εικόνα στο Γ ενώ δίνει εικόνα στον Δ χωρίς να γίνει καμία άλλη διαδικασία. Αν αυτό ισχύει τότε μάλλον ο Γ πίνακας έχει παρεξηγηθεί με το λάπτοπ Β και το έχει μπανάρει. Τι άλλο να πω!
tempo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 σωστά, τρία άτομα που παρατηρούμε το φαινόμενο χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι και πως έχουμε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα....
micos000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Καλώδια φαντάζομαι αλλάξατε μεταξύ των δύο πινάκων,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα