gthe Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα, Έχω ένα PC στο σπίτι με Phenom X4 905e, 12GB RAM, ΜΒ Gigabyte GA-880GM-D2H, GPU Radeon 6870, SSD και 2-3 δίσκους συνδεδεμένους μέσω και έξω, τον οποίο χρησιμοποιώ για 5 πράγματα: 1. Backup την δουλειά μου που κάνω στο laptop μου στο γραφείο μου. 2. Ένα private cloud service για τα αρχεία μου. 3. Κατέβασμα και pop corn streaming στην τηλεόραση μου 4. Photo editing στο photoshop τις φωτογραφίες της DSLR μου. 5. Άντε λίγο browsing στο σπίτι, και αν χρειαστεί καμία ελαφριά επεξεργασία κειμένων για την δουλειά καμιά φορά. Σκεφτόμουνα μήπως κάνω μια μικρή αναβάθμιση σε CPU/MB με λίγα χρήματα για να πάρω κάτι πιο σύγχρονο, περισσότερο για το photoshop. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει θέμα ούτως η άλλως. Παιχνίδια δεν παίζω ούτε και πρόκειται να παίξω μελλοντικά (μεγαλώσαμε λίγο ...). Λύσεις i5/i7 τις αποκλείουμε λόγω κόστους αυτή τη στιγμή. Ψάχνω να βρώ λύσεις μέχρι 200 ευρώ για CPU/ΜB. Πιθανές υποψηφιότητες είναι ο athlon x4 x840 ή 860, FX 6300, G3258 η κάποιος i3 μετά. Με overclock δεν θα ήθελα να πολυασχοληθώ, μόνο αν είναι κάτι τελείως απλό. Επίσης το PC μου είναι είναι ανοιχτό 24/7 και επομένως η κατανάλωση των amd λίγο με προβληματίζει. Αξίζει λέτε μια αναβάθμιση με κάτι από τα παραπάνω; Η κάτι άλλο;
TheELF Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Άνοιξε την διαχείριση εργασιών όσο κάνεις ότι κάνεις στο photoshop και δες,αν έχεις χρήση 100% τότε ένας χ4 860 θα είναι οριακά(~10% ) ποιο γρήγορος από τον g3258 στην ίδια συχνότητα,και ο 6300 θα έχει σημαντική διαφορά, αν έχεις χρήση 50-25% θα είναι σχεδόν στην μισή ταχύτητα ο 860 στην ίδια συχνότητα, όπως και ο 6300. Μπορείς να φτιάξεις και προφίλ με το intel extreme tuning για να ανεβάζει συχνότητα μόνο με το photoshop και σε όλα τα άλλα να τον έχεις και undervolt μιας και σε ενδιαφέρει η κατανάλωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα