Προς το περιεχόμενο

Windows 10 Monitor issues

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να κρατήσω 2 βασικά πράγματα, την ψυχραιμία μου και το χιούμορ μου. Μέχρι τώρα τα καταφέρνω.

Ας ξεκινήσω με το πρόβλημα, που μου το έβγαλε και σε upgrade, σε καθαρό install, και μετά από format που είχα νεύρα (3 φορές δηλαδή ίδιο "bug" μόνο στα 10ρια)

Το είχα αναφέρει και εδώ, νομίζοντας πως είναι κάτι αθώο (αλλά επιμένει στον χρόνο και στα format)

http://www.insomnia.gr/topic/579957-windows-10-turn-off-display-task-bar-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/?do=findComment&comment=54231627

Η οθόνη ΔΕΝ σβήνει, ούτε με screen saver, ούτε χωρίς, ούτε αν το πατήσω WinKey+L και περιμένω ενώ είναι κλειδωμένο. Απλά δεν σβήνει. 7 ώρες κοιμόμουν χθες, 7 ώρες ανοιχτή (ούτε σε Sleep μπαίνει που το εχω στις 5 ώρες). Ούτε sleep, ούτε screensaver (αν βάλω, έπαιζα με screensaver για δοκιμές), ούτε να σβήσουν οι οθόνες, να κλειδώσει, να κλείσει, να πετάξει να βγάλει αφρούς, ΚΑΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Η πλάκα είναι ούτε όταν κλειδώνει (εγώ δηλαδή το κλειδώσω με win+L...) . Ούτε αν βάλω Screensaver έστω και 1 λεπτό, δεν θα δω screensaver στου αιώνα του άπαντα. Ποτέ. 

Power Options είδα, checked, rechecked, τίποτα. Screen saver δεν είχα ποτέ, απλά ενεργοποίησα σαν λύση απελπισίας. Ε λεω δεν μπορεί, θα ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. Αμ δε.

Λες και έχω κάποιο φάντασμα και μου κουνάει το ποντικι μερικα pixels συνέχεια γελώντας μαζί μου και δεν κλείνει τίποτα. Το σκέφτηκα και αυτό. και ΞΉΛΩΣΑ όλες τις USB απο πάνω. Κάμερα, ποντικι, πληκτρολόγιο. Μήπως και κάτι το κρατούσε ξύπνιο. Πάπαλα. Αρνείται πεισματικά να κλείσει οθονη / να μπει screensaver να κάνει sleep. Το οτιδήποτε. 

Υστερόγραφο: Σε 8.1 και 7 δουλεύει κανονικά. Κλειδώνει στα 10 λεπτά και σβήνουν οθόνες να μην καίνε ρεύμα. Flawless.  (ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, φόρμαρα μόνο και μόνο για να δω ότι δουλεύει σε 7 και ξαναπέρασα 10, ναι γιατί μου αρέσουν τα σαδομαζο και να αυτομαστιγώνομαι ).

Δημοσ.

Για όποιον άτυχο σαν εμένα έρθει εδώ από Search / Google / κ.ο.κ:

Computer > Device Manager > Network Adapters > η κάρτα δικτύου σας (στην περίπτωσή μου Realek PCIe GBE Family Controller)

Properties > Tab: Power Management:

Check: Allow the Computer to turn off this device to save power.

ΞΕ-Check: Allow this device to wake the computer.

(από default ή λόγω driver ήταν ανάποδα, οπότε τα windows δεν έκλειναν την κάρτα δικτύου, και το allow this device to wake the computer ήταν checked).

+Αμήν+

Δημοσ.

Οχι φιλε απο default δεν ειναι, εκτος και αν ειχες πειραξει τα power schemes. Δες και το bios μηπως στο κανει αυτο

Δημοσ.

Παρομοιο προβλημα σε μενα, οπου δεν εσβηνε η οθονη μετα απο ενα χρονικο διαστημα, λυθηκε κανοντας disable στο device manager τα εξης: 

hid compliant consumer control device

hid compliant vendor defined device

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...