Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Εχω ένα ρουτερ της forrhnet zte H108L και αγορασα και ένα tp link w8980. Επειδή διαπίστωσα ότι το ρουτερ της forthnet κλειδώνει 1-2mbit παραπάνω το άφησα να παίρνει adsl μέσω bridge και το tp link παίρνει ip διευθυνση και όλες οι συσκευές συνδέονται σε αυτό. Το zte έχει 192.168.1.1 και κλειστό το dhcp με επιλογή bridge ενώ το tp link 192.168.1.2 με ανοιχτό το dhcp και επιλογή ppoe. Όλα λειτουργούν κανονικά . Εκεί που εχω πρόβλημα είναι όταν πατάω την ip του tp link μπαίνω κανονικά στο interface του ρουτερ. Όταν πατάω όμως 192.168.1.1 δεν μπορώ να δω το interface του zte. Έκανα δοκιμές και με άλλες διευθύνσεις π.χ. 192.168.1.1 - 192.168.2.1 το δεύτερο , αλλά πάλι τίποτα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί δεν μπορώ να δω το interface του zte?

Επίσης όταν ανοίγω το WiFi από το zte πατώντας 192.168.1.1 βλέπω κανονικά το interface αλλα Όταν πατάω 192.168.1.2 δεν μπορώ να μπω στο interface του tp link.

Δημοσ.

Καλά φιλαράκι Έχω πάθει πλάκα. Το έχω ένα μήνα έτσι , έψαχνα σε Φόρουμ Ελληνικά, ξένα . Έκανα αλλαγές , σε ip Το παρατουσα , το ξαναεπιανα....κτλ. Και σήμερα είπα να κάνω μια ερωτηση εδώ. Και άμεση απάντηση και πολύ απλό και το κυριότερο...δούλεψε. Ευχαριστώ Πάρα πολύ.

Δημοσ.

Όλα τα router δεν επιτρέπουν εισερχόμενη κίνηση στην WAN θύρα.

Στα κανονικά router υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω κατάλληλων κανόνων στο firewall, όμως στα περισσότερα οικιακά δεν υπάρχουν αντίστοιχες επιλογές.

Οπότε η εύκολη λύση είναι με σύνδεση 2ου καλώδιου μεταξύ LAN θυρών, αφού σε αυτές επιτρέπεται και η εισερχόμενη κίνηση.

Απλά θα πρέπει να είναι στο ίδιο υποδίκτυο (όπως τα έχεις εσύ) ή ο υπολογιστής να έχει και 2η διεύθυνση στην ίδια κάρτα δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση γίνεται μέσω των switches των 2 συσκευών παρακάμπτοντας τον περιορισμό του router.

Δημοσ.

επισης να προσθεσω οτι αν δεν θες να εχεις πχ μονιμα το καλωδιο απλα θες να μπεις μια φορα το χρονο πχ να κανεις μια αλλαγη μπορεις απλα να βαλεις καρφωτα ip στο pc σου

πχ ip 192.168.1.100

subnet 255.255.255.0

default gateway 192.168.1.1 που ειναι το zte και να μπεις κανονικα στο zte με ενα καλωδιο ethernet.

δοκιμασε Firmware update για το tp link μηπως και συγχρονισει παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...