Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

έχω το εξής πρόβλημα, που, ψάχνοντας στο internet έχω καταμπερδευτεί και δε βγάζω άκρη.

Υπάρχει ένα δίκτυο lan που παίρνει internet από μια adsl γραμμή.

Θα ενεργοποιηθούν άλλες 2 γραμμές adsl, στο σύνολο 3.

Πώς θα "ενώσω" τις γραμμές του internet έτσι ώστε το lan να τις χρησιμοποιεί όλες;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Δημοσ.

Με ενα mikrotik router και καθαρισες. Εγω χρησιμοποιω το rb951 . Θελει λιγο διαβασμα ομως γιατι πως θα κανεις τα bridge interfaces. Συνδεεις πανω σε αυτο τα μοντεμ τα οποια τα εχεις σε bridge mode.

• Like 1
Δημοσ.

H λύση του rfc είναι καλύτερη καθώς το λειτουργικό που χρησιμοποιούν έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά είναι λίγο στρυφνό και θέλει διάβασμα. Υπάρχουν όμως πολλοί οδηγοί και αναλυτικό wiki.

Ευκολότερα γίνεται με ένα TP-Link TL-R470T+, που μπορεί να πάρει έως 4 συνδέσεις, αλλά δεν έχει την πληθώρα των λειτουργιών στις συσκευές της Mikrotik.

Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα σε VDSL συνδέσεις. Δεν έχει επιλογή για VLAN ID στις ρυθμίσεις PPPoE, οπότε το αρχικό modem πρέπει να ρυθμιστεί και αυτό με τα στοιχεία σύνδεσης (αντί Bridge mode) και να επιλεχθεί το PPPoE Passthrough.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους 2 σας, νομίζω πως η λύση με το TPlink θα είναι ευκολότερη.

Δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τα router, το μόνο που χρειάζομαι είναι να εκμεταλλευτώ τις συνδέσεις. Μέχρι τώρα που είχα μια σύνδεση ήταν οκ, αλλά τώρα μου δίνουν δώρο άλλες δύο, οπότε γιατί να παν χαμένες;

Κάποια πρόχειρη λύση με σύνδεση των υπάρχοντων router μεταξύ τους υπάρχει ή να το αφήσω καλύτερα;

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Θα βάλεις και τα 3 modem/router σε Bridge mode (αντί ΡΡΡοΕ) ώστε να δουλεύουν ως απλά modem.

Θα ρυθμίσεις τα στοιχεία κλήσεις κάθε σύνδεσης στο TP-Link, επιλέγοντας την αντίστοιχη WAN θύρα. Δες το demo του μενού για να πάρεις μια ιδέα των ρυθμίσεων.

Υπόψη ότι για ασύρματη σύνδεση των συσκευών θα πρέπει να κάνεις χρήση άλλης συσκευής, αφού το TP-Link δεν έχει WiFi και συνδεόμενος σε κάθε modem/router θα υπάρχει έξοδος στο διαδίκτυο μόνο από αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Παρομοια φτιαχνεται και το μικροτικ παντως. Στο συγκεκριμενο θεμα δε θα δυσκολευτει.

• Like 1
Δημοσ.

Παρόμοιος είναι σε όλες τις συσκευές ο τρόπος, απλά στο RouterOS δεν είναι ο ευκολότερος.

Στο ένα, η διάταξη του μενού είναι σχεδόν ίδια με όλα τα modem/router ενώ στο άλλο πας ψάχνοντας.

Π.χ. στο TP-Link επιλέγεις ποιες θύρες θέλεις να είναι WAN και κάνει αυτόματα τις ρυθμίσεις για τις υπόλοιπες LAN (έχει και αυτόματο οδηγό), ενώ στο Mikrotik πρέπει χειροκίνητα να τις ορίσεις τροποποιώντας πρώτα το bridge για LAN.

Για να μην μιλήσουμε για τις ρυθμίσεις ΡΡΡ, ΝΑΤ, Firewall κλπ. Ένας μη σχετικός δεν έχει ιδέα από που να ξεκινήσει, αν και υπάρχει πληθώρα οδηγών στο διαδίκτυο.

Πάντως κι εγώ σε Mikrotik θα πήγαινα. Δεν υπάρχει σύγκριση όσον αφορά τις δυνατότητες.

Δημοσ.

Ε ναι μωρε, μπορει να του φανει βουνο στην αρχη αλλα μετα θα ψηνει και κοκορετσι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...