Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,

ηρθε η ωρα να αλλαξουμε ελαστικα σε ενα nissan micra που εχουμε. το αυτοκινητο φοραει απο το εργοστασιο, καποια bridgestone με διαστασεις 175/60 r15

σε βουλκανιζατερ, γνωστο, μου προτειναν τα Dunlop Streetresponse 2, στα 325, με τοποθετηση, ζυγοσταθμιση κλπ

στον αντιπροσωπο της Nissan οπου θα παμε και για σερβις σε μερικες μερες, μας προτειναν τα παρακατω (φερνουν μονο Pirelli) με διασταση 185 και οχι 175. ειπαν οτι δε θα εχει προβλημα

Pirelli P1 στα 360

Pirelli P6 στα 370

παλι με τοποθετηση κλπ.

καμια ιδεα..?

Επεξ/σία από duende
Δημοσ.

2 παρατηρήσεις από εμένα.

1. Αν δεν κάνω λάθος, οι "επιτρεπόμενες"(δλδ οι προτεινόμενες από τον κατασκευαστή) διαστάσεις για το αυτοκίνητο σου είναι 165/70R14 και 175/60R15. Αν είναι έτσι, το όποιο 185 είναι λάθος.

2. Μην δίνεις πολύ βάση στο τι προτείνουν αυτοί που πουλάνε λάστιχα, συνήθως προτείνουν ότι έχουν και ότι τους αφήνει μεγαλύτερο κέρδος.

Δημοσ.

Σε αυτοκίνητο ίδιας κατηγορίας που τοποθέτησα  τα Dunlop Streetresponse 2  πριν μια εβδομάδα , μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή μέχρι τώρα στο σύνολο ( στεγνό, βρεγμένο, επίπεδα θορύβου, αίσθηση στο τιμόνι) σε αντίθεση με αυτά που είχα πριν.

Πρίν είχα δοκιμάσει : Continental Eco Contact 3, Uniroyal RainExpert και Yokohama A Drive. Τα πρώτα ήταν πολύ ικανοποιητικά στο στεγνό, τα δεύτερα κορυφαία στο βρεγμένο, τα τρίτα ακατάλληλα μάλλον για ελληνικούς δρόμους.

Τέλος να πω, ότι οι μετρήσεις της EE στην ετικέτα είναι αρκετά αξιόπιστες , οπότε μπορείς να βασιστείς σε αυτές.

Δημοσ.

το k12 έχεις? αν ναι νμζ οτι παίρνει και 175/65/15.. πρέπει να το γράφει στο βιβλιαράκι μαζί με την 175/60/15.. η 175/60/15 είναι "δύσκολη" διάσταση και για αυτό είναι και πιο ακριβή από την 175/65 ας πούμε.. οπότε κοίτα το αυτό. Επίσης με τα 185 όντως δεν θα έχεις πρόβλημα αφού λογικά θα σου είπαν για 185/55/15 ώστε να αλλάξει ελάχιστα η διάμετρος του ελαστικού.. Βέβαια καλό θα ήταν να μείνεις στην εργοστασιακή διάσταση..

Οι τιμές είναι τσιμπημένες που σου είπαν (φταίει και η διάσταση βέβαια) οπότε ρώτα και αλλού

Τα dunlop streetresponse 2 τα έβαλα και εγώ και μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Δημοσ.

έψαχνα για το C3 (175-65-r14) της γυναίκας μου εδώ και λίγο καιρό, και έχω να σου πω τη γνώμη μου:

bridgestone efficientgrip από γνωστά μεγάλα μαγαζιά βγαίνουν 210 με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση κτλ και είναι από τα καλύτερα για την τιμή τους (αυτά θα επιλέξω τελικά). Επίσης δίνουν 1 χρόνο εγγύηση αντικατάστασης για καταστροφή μη επιδιορθώσημη. Αυτό είναι που με έκλεισε. 

Διάβασα επίσης πολύ καλά λόγια για τα streenssponce 2, για τα Pirelli και για μια μάρκα που δεν ήξερα, τα Vredestein.

Αυτά για τις διαστάσεις που χρειαζόμουν εγώ... οι δικές σου βγαίνουν λίγο πιο ακριβές... μήπως να δεις καμια διάσταση πιο "κοινή" που να μπορείς να τοποθετήσεις στο αμάξι σου και να βγαίνει πιο φθηνά;

πληροφορίες:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/14-Inch-Tyres/175-65-14-Tyres.htm

υγ: Να προσθέσω πως, από ότι έχω καταλάβει, οι διαφορές στις "επιδόσεις" ελαστικών σε αμάξια μικρά, είναι αρκετά μικρές, και για μένα μεγάλη βαρύτητα δίνει και τα "παρελκόμενα" ενός ελαστικού όπως η εγγύηση, η τιμή, ο θόρυβος και η οικονομία καυσίμου

Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, θα μεινω λοιπον στις εργοστασιακες διαστασεις και θα παω μαλλον για τα Streetresponse 2 :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...