Avatar_GR Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Έχω 1τσιπάκι 8GB RAM. Βρήκα μια καλή προσφορά σε άλλα 2Χ8GB τσιπάκια (Ίδια ακριβώς με αυτό που έχω) Αν τα πάρω θα έχω 3Χ8GB RAM. Αν τα βάλω και τα τρία παρόλο που η μητρική μου είναι dual socket ram, θα έχω κάποια μείωση σε επιδόσεις; Μιλάω για πραγματικές επιδόσεις και όχι σε benchmark. Η μητρική μου είναι η GIGABYTE GA-990FXA-UD5 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3891#ov
terry308 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 dual socket ram δεν υπάρχει Dual Channel ram ναι , με 3 stcks σε am3+ θα είσαι σε single channel ram και δε θα χάσεις πάνω από 2% απόδοση 1
jgeorgiou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 έχεις ΑΜ3+ μητρική άρα δεν βασίζεσαι σε APU. Αρα αν έχεις απαιτήσεις από γραφικά έχεις εξωτερική vga. Aν ο παραπάνω συλλογισμός μου είναι σωστός η επίδραση θα είναι πολύ μικρή στις επιδόσεις θα έλεγα κάτω από το 1% στο σύνολο. 1
Avatar_GR Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Ναι έχω εξωτερική GPU. Έχω μία 7950 Βασικά έχω CPU FX-8150, GA-990FXA-UD5,GPU AMD 7950, 8GB RAM (στα 1866). Αν μιλάμε για 1-2% τότε αξίζει να την την RAM πάρω πιστεύω! Πάντως τώρα που διαβάζω διάφορα άρθρα μιλάνε για μεγαλύτερες διαφορές. Π.Χ εδώ: http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel/Page-3
babisflou7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 και σε αποδοση με βαση το shogun 2 που εχει το αρθρο ειναι στο 0,21% η διαφορα σε fps και σε load time 0,78%
jgeorgiou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 ΜΗΝ κοιτάζεις τα τεστ μνήμης , να κοιτάζεις εφαρμογές/παιχνίδια. Αν κοιτάξεις με "μεγενθυτικό φακό" την ταχύτητα της μνήμης , υπάρχει αισθητή διαφορά. ΑΛΛΑ στην συνολική απόδοση του υπολογιστή η μνήμη έχει (σχετικά) μικρό βάρος οπότε όταν μετράς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εφαρμογές/παιχνίδια τότε πιάνεις απειροελάχιστες διαφορές απόδοσης. 1
Avatar_GR Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Βασικά τώρα το σκέφτηκα... και τώρα single channel έχω αφού έχω μόνο μία μνήμη και μετά που θα έχω 3 single channel θα έχω... Οπότε σε σχέση με τώρα δε χάνω τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα