Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως ειχα γραψει και σε προηγουμενο θεμα το αρχικο προβλημα που αντιμετωπιζα ηταν υπερθερμανση του λαπτοπ .Αρχικα το καθαρισα και εβαλα μια θερμοαγωγημη παστα οχι καποιας καλης ποιοτητας μονο και μονο για να εξακριβωσω οτι δεν ηταν χαλασμενο το ανεμιστηρακι και να δω τη θερμοκρασιες χτυπαει ,καθολου δεν προλαβαινα γιατι εσβηνε μεσα στα 5-10 λεπτα.

Επειδη το λαπτοπ ηταν φιλου ηρθε και τον πειρε χωρις να τον ελεγξω και χωρις να βαλω θερμοαγωγημα αυτοκολητα καλυτερη παστα ελεγχο κτλπ ,τον ενημερωσω οτι δεν θα επρεπε να τον δουλεψει πολυ και αν σβησει να το αφησει .Αυτος οχι απλα δεν τον προσεξε αλλα τον εδωσε και καταλαβε τον ξεχασε ολη νυχτα ανοικτο καθως τον ειχε παρει ο υπνος και το πρωι τον βρηκε κλειστο.

Προσπαθησε να τον αναψει αλλα το μονο που εκανε ηταν ενα επαναλαμβανωμενο μπιπ μπι μαυρη ηθονη και τιποτα αλλο .

Μου τον ξαναδινει για να τα βαλουμε ολα απο την αρχη και το αποτελεσμα ειναι οταν πειρα τον επεξεργαστη στα χερια μου για να τον καθαρισω απο την παλια θερμοαγωγημη και μου εφυγε απο τα χερια και επεσε στα πλακακια και βλεπω τωρα οτι οι επαφες που ειναι σαν καθρεφτης οτι εχει ραγισει αυτο το βλεπεις μονο κατω απο το φως .

Κανω δοκιμη και το λαπτοπ κανει οτι εκανε και πιο πριν δεν αναβει και κανει παλι τον γνωστο ηχο .

Οποτε τη να φταει και ο επεξεργαστης χαλασε και θελουμε αλλο;

Δημοσ.

Δε φταίει ο φίλος σου αλλά εσύ που κούμπωσες λάθος τον επεξεργαστή.

Για να ραγίσει/σπάσει το die του επεξεργαστή, αυτό συμβαίνει από κακή τοποθέτηση (ή αποκόλληση ψύκτρας με πίεση και υπό γωνία). Η επιφάνεια πιέστηκε και ράγισε.

Δε παίζει να προήλθε από θερμότητα ή από κακή ψύξη, δεδομένου του ότι το μηχάνημα θα έσβηνε πρωτού καν φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες.

http://www.intel.com/support/processors/sb/CS-031460.htm

Δημοσ.

Το οτι δεν ανοιγει ειναι αποτελεσμα απο αυτο το θεμα ;αφου το ραγισμα εγινε οταν επεσε ο επεξεργαστης πιο πριν ηταν μια χαρα και ανοιγε κανονικα το λαπτοπ ,αφοτου εκλεισε μετα την πολυ ωρα δεν ξανα ανοιξε ποτε .

Δημοσ.

Κοιτα να δεις και υπολογιστη χωρις παστα να εχεις θα δουλευει δνε θα εχει θεμα απλα θα ανεβαζει θερμοκρασια ο επεξεργαστης σπαει λιγιζει απο λαθος χειρισμος στον καθαρισμος εγκατασταση η οτι αλλο αν ειχε κολησει η ψυχτρα και απλα το ζωρισες λιγο εε μπορει να στραβωσει το γεγονος οτι επεσε επισης μπορει να σημαινει να εσπασε καπιο πιν του επεξεργαστη και να ητνα καποιο βασικο πιν

Δημοσ.

αμα θελεις την συμβουλή μου βγαλε την πλακετα και κοιτα την απο την ανάποδη του επεξεργαστης...αυτο που λεει ο 

plpapadopoulos

ειναι σωστο και μπορει να εκαψες την πλακετα αμα εχει μαυριση...και αμα κατεχεις απο πολυμετρα να δεις αμα περναει ρευμα απο διαφορα σημεια...

Δημοσ.

Παιδια το laptop ειναι Dell inspiron N5010 και φοραει τον intel core i3 350m.

Με το που καθαρισα τον υπολογιστη και αλλαξα την παστα κτλπ με προσοχη δεν ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω εχω φτιαξει κοντα στα 100  λαπτοπ χωρις κανενα προβλημα.

Το συγκεκριμενο σε εμενα δουλευε κανονικοτατα δεν εσβηνε μιας και η θερμοκρασια ηταν οπως εγραψα κοντα στους 60 βαθμους.

Μολις τον πειρε γιατι χρειαζοταν να κανει κατι τον ειπα οτι δεν ειναι ετοιμος θα τα αλλαξουμε παλι απο την αρχη να βαλουμε καλυτερα υλικα και θα δουμε πως θα παει το ανεμιστηρακι που μπορει να το αλλαξουμε .

Μου τηλεφωνει και μου ωραια δουλευει ουτε σβηνει μια χαρα και τον ξανα λεω μην τον ζοριζεις μονο.την αλλη μερα μου λεει δεν ανοιγει καθολου.

Και αναρωτιεμαι πως γινετε σε εμενα να δουλευε κανονικα εαν ειχα σπασει τον επεξεργαστη εγω πιο πριν ;

Και συγκεκριμενα ο επεξεργαστης ραγισε αφοτου μου εφυγε απο τα χερια ,το προβλημα υπηρχε και απο πριν.

Κοιταξα την μιτρικη δεν ειδα πουθενα να εχει σκασει -μαυρισει τιποτα αλλα το προβλημα εξακολουθει .

Δημοσ.

να σου το συγκεκριμενο τσιπακι θα δουλευει δηλαδη να το πουλησουμε η παει για πεταμα ;

επισης ποσο θα μας κοστισει το i5;

και τελος εγω νομιζω το προβλημα ειναι η καρτα γραφικων και νομιζω να φτιαχνετε πολυ ευκολα μιας και το λαπτοπ ανοιγει αλλα δεν δειχνει τιποτα και κανει συνεχεια ενα μπιπ μπι ηχου .

Δημοσ.

"Δεν εχω επεξεργαστη" "δεν εχω επεξεργαστηηη" σας φωναζει το καημενο... :P

Κρατα τον δεν δουλευει αλλα μην τον πεταξεις. Η αν δεν τον θες στειλε τον να τον κανω μπρελοκ!

Ειδα ενα ιδιο αγγελιες χθες με 20 ευρω, βρες κανα i5 και ειστε μια χαρα.

Δημοσ.

Ρε παιδια αφου το cpu ηταν ενταξει δουλευε κανονικα το λαπτοπ την δευτερη φορα που το ανοιξα μετα το προβλημα οτι δεν ξανα ανοιξε και οταν αφαιρεσα την παλια παστα η επιφανειεσ του επεξεργαστή ηταν μια χαρα ραγισαν οταν μοτ επεσε.

Θελω να πω μήπως ειναι καμενη η κάρτα γραφικών και πω το παιδι να παρι τσαμπα τον επεξεργαστή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν φταέι κάτι άλλο μάλλον είναι η μητρική. Χωρίς να δοκιμάσεις δεν μπορεί αν σου πει με σιγουριά κανείς κάτι

Επεξ/σία από SPANK
  • Like 1
Δημοσ.

Καταλαβα τι λες, απλώς πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι η μιτρικη και θα παει τσαμπα το cpu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...