IMAndreas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Όταν βάζω να παίξω ένα βίντεο είτε mkv είτε youtube και κυρίως όταν έχει υψηλή κίνηση η εικόνα (εκτός αν είναι ιδέα μου) βγάζει μια γραμμή οριζόντια στη μέση περίπου της οθόνης. Το ίδιο γίνεται και με παιχνίδι, δεν είναι μόνιμη η γραμμή εμφανίζεται κάθε τόσο για λίγο, και μετά ξανά... Αυτό λέγεται flickering? Δεν γνωρίζω ακριβώς και αναρωτιέμαι αν πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση ή αν είναι θέμα hardware. οθόνη dell s2715h, κάρτα γραφικών gtx960
IMAndreas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 έβλεπα ρυθμίσεις για το gta v και είπαν για 2 settings μέσω nvidia panel, vsync off και anisotropic filtering 16x. νομίζω πως δεν το κάνει πλέον, θα το προσέξω και θα αναφέρω
IMAndreas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 θα μπορούσες να μου πεις ακριβώς τι να ρυθμίσω γιατί ακόμα κάνει; όχι τόσο όσο πριν αλλά κάνει
Millennium Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δοκίμασε με vsync/adaptive vsync και για τα υπόλοιπα ενεργοποίησε aero theme και δοκίμασε και με άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής.
simaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δοκίμασε με vsync/adaptive vsync και για τα υπόλοιπα ενεργοποίησε aero theme και δοκίμασε και με άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Αυτο με το aero theme επειδη το εχω ξαναδει,πως εξηγειται?Με ποιο τροπο δηλαδη το να το εχεις απενεργοποιημενο εμφανιζει φαινομενα tearing στα βιντεο?
Millennium Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Έχει να κάνει με τον DWM (Desktop Window Manager) των win http://superuser.com/questions/558007/how-does-windows-aero-prevent-screen-tearing
.::NikoS::. Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Επειδή το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ αυτό, δεν είναι θέμα του PC έτσι; Από ότι καταλαβαίνω αν έχεις οθόνη Freesync ή Gsync αντίστοιχα με ανάλογη κάρτα δε πρέπει να συμβαίνει, σωστά;
IMAndreas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 με το aero theme διορθώθηκαν τα βίντεο. από την άλλη το gta έχω κάνει όλους τους συνδυασμούς ρυθμίσεων και δεν φεύγει τελείως, με μερικές ρυθμίζεις απλά μειώνεται λίγο. Δεν είναι έντονο όπως έχω δει βίντεο στο youtube αλλά αραιά και που το κάνει
IMAndreas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Που τα βλέπω αυτά; Στις ρυθμίσεις που παιχνιδιού δεν έχει κάποιο από τα δύο, ούτε στο control panel της κάρτας στις ρυθμίσεις εφαρμογής
Millennium Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μιλούσα γενικά,όχι για το σύστημα σου.Η οθόνη σου δεν έχει τέτοια δυνατότητα.
IMAndreas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Ααα, πως γίνεται όμως με το aero theme να εξαλείφεται το πρόβλημα στα βίντεο και εκεί όχι;
Bender83 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Γιατι αλλα settings εχουν τα windows στην επιφανεια εργασιας και αλλα εχεις στο παιχνιδι. Για το pc ειναι ευκολο να κανει render ενα βιντεο στα 60hz.Οταν το περιεχομενο ειναι στα ιδια fps με τα hz της οθονης το προβλημα λυνεται. Το παιχνιδι ομως( ειδικα gta) ανεβοκατεβαζει frames συνεχεια. Ενω η οθονη εχει σταθερα 60 το παιχνιδι μπορει να πηγαινει απο πχ 30-110. Για ολες τι διαφορετικες τιμες των frames μπορει να παρουσιαστει το tearing.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα