nas91 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Kαλησπερα,αντιμετωπιζω ενα κουλο προβλημα..Ξαφνικα ο υπολογιστης μου δεν αναγνωριζει καμια συσκευη μου(εξ.σκληρο-καμερα-card reader),ουτε απο τα usb hubs της μητρικης,ουτε απο του fan controller.. Στις θυρες ομως που εχω ποντικι-πληκτρολογιο-κεραια ιντερνετ κτλ,δεν εμφανιζει προβληματα... Εχω δοκιμασει να αλλαξω θυρες,και τα ποντικια κτλ δουλευουν ολα και σε ολες τις θυρες. Τι σκ@τ@ μπορει να συμβαινει?Εχω φαει το κεφαλι μου απτο πρωι.. Η μητρικη ειναι η asrock z77 extreme 6.. Oποια βοηθεια δεκτη... υγ-δε μπορω να βρω αν ειναι ακομη στην εγγυηση,καθως ειμαι δευτερο χερι.Υπαρχει καποιος τροπος ευρεσης warranty στην ιστοσελιδα της asrock?Kαι αν ναι,στελνουν rma σε ιδιωτες?
nskoul Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 στο device manager σου βγαζει θεμα με τις usb??
nas91 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 δοκιμασε να ξαναπερασεις drivers για usb.. εστειλα στην asrock και μου προτειναν να κανω Update το bios(αν και η τελευταια αναβαθμιση σταματησε το 2013).Αυριο θα το κανω με ενα τεχνικο,και θα ενημερωσω...
nas91 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Eκανα Update το bios,αλλα τζιφος.Τους ξαναεστειλα email και αναμενω νεοτερα!
hliastsek Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Εγω παντως με μια gigabyte μητρικη που ειχα ιδιο προβλημα, την εστειλα πισω και μου εδωσαν νεα σφραγισμενη!
nas91 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Εγω παντως με μια gigabyte μητρικη που ειχα ιδιο προβλημα, την εστειλα πισω και μου εδωσαν νεα σφραγισμενη! Aυτο θα ηταν το ιδανοκοτερο,αλλα δε ξερω αν ειμαι εντος εγγυησης ακομη.. Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως πληκτρολογιο-ποντικι-κεραια wifi λειτουργουν κανονικα,οσες φορες και να τα βαλω-βγαλω.... Και οταν βαζω στις ιδιες θυρες,αλλες συσκευες,να μην αναγνωριζεται καμια..Ειναι να τρελενεσαι!
Xristaras12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Aυτο θα ηταν το ιδανοκοτερο,αλλα δε ξερω αν ειμαι εντος εγγυησης ακομη.. Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως πληκτρολογιο-ποντικι-κεραια wifi λειτουργουν κανονικα,οσες φορες και να τα βαλω-βγαλω.... Και οταν βαζω στις ιδιες θυρες,αλλες συσκευες,να μην αναγνωριζεται καμια..Ειναι να τρελενεσαι! κατέβασε μια διανομή λινουξ πχ ubuntu και κάψτην σε ενα dvd η κάντην bootable σε ενα usb stick. Ξεκίνα τον υπολογιστή απο εκει και πατα το try(http://www.ubuntu.com/download/desktop/try-ubuntu-before-you-install)και ξεσύνδεσε τον σκληρό σου δισκο ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σου περάσει κάτι.Δεν πατάς το Install σε καμία περίπτωση. Εαν δεις οτι και εκει υπάρχει πρόβλημα εχει 100% θεμα η μητρική. 1
nas91 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 κατέβασε μια διανομή λινουξ πχ ubuntu και κάψτην σε ενα dvd η κάντην bootable σε ενα usb stick. Ξεκίνα τον υπολογιστή απο εκει και πατα το try(http://www.ubuntu.com/download/desktop/try-ubuntu-before-you-install)και ξεσύνδεσε τον σκληρό σου δισκο ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σου περάσει κάτι.Δεν πατάς το Install σε καμία περίπτωση. Εαν δεις οτι και εκει υπάρχει πρόβλημα εχει 100% θεμα η μητρική. Θα το δοκιμασω με καποιο τεχνικο αυτο που προτεινεις,και σε ευχαριστω! Να αναφερω οτι δοκιμασα και με αλλο δισκο(με windows 7),γιατι ελεγα μηπως ειναι καποιο bug..αλλα παλι τα ιδια!
Xristaras12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Θα το δοκιμασω με καποιο τεχνικο αυτο που προτεινεις,και σε ευχαριστω! Να αναφερω οτι δοκιμασα και με αλλο δισκο(με windows 7),γιατι ελεγα μηπως ειναι καποιο bug..αλλα παλι τα ιδια! ο αλλος δισκος με τα 7αρια δεν περιέχει τους δικούς σου drivers για την μητρική,ειναι εν μέρει λογικο να μην δουλεύει τίποτα εκτός κ αν ειχες περασμενα 7αρια απο την δικη σου μητρική εκεί. Η διαδικασία που περιγράφω παραπάνω ειναι πολύ απλή,δεν χρειάζεται κάποιος τεχνικός. Εαν θες οδηγίες για να σου φύγει η αγωνια μου λες. 5 λεπτά υποθεση ειναι εαν εχεις ενα usb stick(και αφού κατεβάσεις το ubuntu)
nas91 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 ο αλλος δισκος με τα 7αρια δεν περιέχει τους δικούς σου drivers για την μητρική,ειναι εν μέρει λογικο να μην δουλεύει τίποτα εκτός κ αν ειχες περασμενα 7αρια απο την δικη σου μητρική εκεί. Η διαδικασία που περιγράφω παραπάνω ειναι πολύ απλή,δεν χρειάζεται κάποιος τεχνικός. Εαν θες οδηγίες για να σου φύγει η αγωνια μου λες. 5 λεπτά υποθεση ειναι εαν εχεις ενα usb stick(και αφού κατεβάσεις το ubuntu) Eννοειται πως θελω βοηθεια,αλλα οπως ειπα και πριν,δε μου αναγνωριζει το στικακι,θα δω μηπως βρω κανενα αλλο να δοκιμασω... Παντως σημερα δε βλεπω να προλαβαινω...Επειδη ειμαι σκραπας με τα software,αν ειναι ευκολο πες μου το τροπο..Αλλιως θα βρω καποιο γνωστο που να σκαμπαζει απο αυτα,και θα δοκιμασω αυτο που ειπες...
Xristaras12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Eννοειται πως θελω βοηθεια,αλλα οπως ειπα και πριν,δε μου αναγνωριζει το στικακι,θα δω μηπως βρω κανενα αλλο να δοκιμασω... Παντως σημερα δε βλεπω να προλαβαινω...Επειδη ειμαι σκραπας με τα software,αν ειναι ευκολο πες μου το τροπο..Αλλιως θα βρω καποιο γνωστο που να σκαμπαζει απο αυτα,και θα δοκιμασω αυτο που ειπες... με DVD μπορείς να το κάνεις; κατεβάζεις απο εδώ http://www.ubuntu.com/download/desktop την 32BIT,δεν εχει νοημα η 64 για την δουλειά που την θελουμε αλλωστε,κάτι να τσεκάρεις σε απασχολεί. εαν μπορείς με dvd,καις το iso σε dvd με το imgbrn http://downloads.ddigest.com/software/download.php?sid=470&ssid=0&did=1η με οποιο αλλο γνωρίζεις εσύ(στο Imgbrn πατάς την πρώτη επιλογη write iso to disk εαν θυμαμαι καλα) αφού το γράψει,κλεινεις τον υπολογιστη τελειως,ανοιγεις την μονάδα,βγάζεις τα καλώδια απ τον σκληρό δισκο και πατάς να ανοιξει ο υπολογιστης. Στο boot θα σου πει κάτω να πατήσεις καποιο απο τα f keys(πχ f12) για να επιλέξεις απο που να εκκινήσει το Pc. επιλεγεις το dvd και ξεκινάει να φορτώνει Ubuntu Θα σου ανοιξει ενα παράθυρο,επιλέγεις γλώσσα(καλύτερα αγγλικά για να ειναι 100% συμβατά) και την επιλογή try ubuntu. Ξεκινάει να διαβάσει απο το dvd και μετά απο λίγο σου ανοίγει το παραθυρικό του περιβάλλον. Απο εκει δουλεψε το σύστημα κανονικά,ιντερνετ κλπ θα εχει και δες αν αναγνωρίζει usb. Εαν δεν έχεις DVD η διαδιακασια για να το κάνεις bootable αλλάζει απλά Αφου έχεις κατεβάσει το iso δες εδώ http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows και συνεχίζεις απο το να αφαιρέσεις τα καλώδια του δισκου σου κλπ.
nas91 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 με DVD μπορείς να το κάνεις; κατεβάζεις απο εδώ http://www.ubuntu.com/download/desktop την 32BIT,δεν εχει νοημα η 64 για την δουλειά που την θελουμε αλλωστε,κάτι να τσεκάρεις σε απασχολεί. εαν μπορείς με dvd,καις το iso σε dvd με το imgbrn http://downloads.ddigest.com/software/download.php?sid=470&ssid=0&did=1η με οποιο αλλο γνωρίζεις εσύ(στο Imgbrn πατάς την πρώτη επιλογη write iso to disk εαν θυμαμαι καλα) αφού το γράψει,κλεινεις τον υπολογιστη τελειως,ανοιγεις την μονάδα,βγάζεις τα καλώδια απ τον σκληρό δισκο και πατάς να ανοιξει ο υπολογιστης. Στο boot θα σου πει κάτω να πατήσεις καποιο απο τα f keys(πχ f12) για να επιλέξεις απο που να εκκινήσει το Pc. επιλεγεις το dvd και ξεκινάει να φορτώνει Ubuntu Θα σου ανοιξει ενα παράθυρο,επιλέγεις γλώσσα(καλύτερα αγγλικά για να ειναι 100% συμβατά) και την επιλογή try ubuntu. Ξεκινάει να διαβάσει απο το dvd και μετά απο λίγο σου ανοίγει το παραθυρικό του περιβάλλον. Απο εκει δουλεψε το σύστημα κανονικά,ιντερνετ κλπ θα εχει και δες αν αναγνωρίζει usb. Εαν δεν έχεις DVD η διαδιακασια για να το κάνεις bootable αλλάζει απλά Αφου έχεις κατεβάσει το iso δες εδώ http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows και συνεχίζεις απο το να αφαιρέσεις τα καλώδια του δισκου σου κλπ. Ησουν κατατοπιστικοτατος,αυριο που θα εχω χρονο θα το δοκιμασω και θα σου πω αποτελεσματα..Αν δε 'στρωσει' και με αυτο,τοτε ειναι θεμα μητρικης ετσι? Ξεχασα να πω οτι δοκιμασα και με αλλο τροφοδοτικο εχθες(για να αποκλεισω και προβληματικο τροφοδοτικο),αλλα το προβλημα παρεμεινε... Χιλια ευχαριστω Χρηστο! Εχω dvd!
Xristaras12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 εαν στο κάνει και με ubuntu 10000% εχει προβλημα η μητρική,μαλλον ειτε το chip των usb σε χαιρετά είτε το chipset της μητρικής(southbrigde)σε χαιρετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα