Brut3r Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μετά από 12χρόνια ήρθε η ώρα ο γερασμένος Pentium 4 3.2Ghz Prescott να ξεκούραστή εν ειρήνη και να δώσει την σκυτάλη σε κάτι νέο που θα πορευθεί μαζί μου για τα επόμενα χρόνια... Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την σύνθεση που έχω στο μυαλό μου να υλοποιήσω με σκοπώ αφενός μεν να επισημανθούν λάθη αστοχίες παραλείψεις προς όφελος της βελτιοποίησης του συστήματος και αφετέρου να σταθεί το νήμα σαν μια βοήθεια για όποιον ενδιαφέρετε αυτή την χρονική περίοδο να στήσει το δικό του μηχάνημα. Ξεκινώντας θα ήθελα να τονίσω ότι η φιλοσοφία στησίματος αυτού του μηχανήματος είναι προσανατολισμένη στην ποιότητα των εξαρτημάτων πρώτιστος, στις εγγυήσεις που συνοδεύουν τα εξαρτήματα (πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, ειδικά σε μηχανήματα τα οποία είναι ιδιαιτέρως ακριβά), στην τεχνολογία και στις επιδόσεις (εδώ να επισημάνω ότι ο χαρακτηρισμός "καινούριο" σε ένα σύστημα, πρέπει να υποστηρίζετε και στην πράξη φέροντας εξοπλισμό και τεχνολογία τελευτάς γενιάς). Ας ξεκινήσουμε.. Λειτουργικό Σύστημα: Microsoft Windows 10 Home 64bit (120€) Επεξεργαστής: Intel I7 6700 3.4Ghz - 4.0Ghz (350€) (Εγγύηση 3 χρόνια) Motherboard: Asus H170pro (130€) (Εγγύηση 3 χρόνια) Μνήμη RAM: Kingston DDR4 2133Mhz 16Gb (125€) (Εγγύηση εφόρου ζωής) SSD: Samsung 850pro 256Gb (180€) (Εγγύηση 10 χρόνια) Drive: LG Bluray recorder (90€)(Εγγύηση 2 χρόνια) Τροφοδοτικό: Corsair AX 760w 80plus Platinum (185€) (Εγγύηση 7 χρόνια) Κουτί: Corsair 330R: (110€) Σύστημα Ψύξης Επεξεργαστή: Noctua NH-D15 (100€)(Εγγύηση 6 χρόνια) Σύστημα Ψύξης Κουτιού: Noctua 140mm NF-A15 PWM (30€)(Εγγύηση 6 χρόνια) Noctua 120mm NF-P12 PWM (25€)(Εγγύηση 6 χρόνια) Οθόνη: LG 27" Full HD (290€) (Εγγύηση 2 χρόνια) Ηχείας: Creative Gigaworks T40 II (120€) (Εγγύηση 2 χρόνια) Πολυμπριζό ασφαλείας: APC (15€)(Εγγύηση εφόρου ζωής) Κάρτα γραφικών το ψάχνω...
noobowarrior Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 για την οθονη εχω ενα μικρο ενδοιασμο εκτος αν ειναι 144hz.Επισης δεω γνωριζουμε τη χρηση του μηχανηματος..... 1
noobowarrior Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 επομενως πας για τον i5 6600/6600k και αντιστοιχη μητρικη.Αν δεν κανεις Overclock πας για h170.Τα χρηματα που περισευουν βαλε τα στην καρτα γραφικων.Επισης τα χρηματα του τροφοδοτικου σου ειναι παρα πολλα γιατι μπορεις να βρεις κατι αριστο και με 100 ευρω.Επισης το blueray αν δεν εχεις σκοπο να δεις ταινιες ειναι αχρηστο.Η ψυχτρα επισης υπερβολικη αν δεν κανεις υπερχρονισμο.Τελος για οθονη σου προτεινω για fhd αναλυση max 24inches.Απο κει και πανω υπαρχει παραμορφωση.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 υπερβολικο τροφοδοτικο...με 130 παιρνεις το Evga g1 με 10 χρονια εγγυηση! Για οθονη δωσε παραπανω αφου κοψεις απο επεξεργαστη και πας στον i5..και παρε 1440p(αν μπορεις απο θεμα οικονομικων παρε free sync για να συνδυαστει με την καρτα) Καρτα γραφικων r9 390 8gb! blue ray εισαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι? 1
noobowarrior Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 γιατι το hyper threading δεν δουλευει-βοηθαει στα παιχνιδια.Συμφωνω με τον Αλεξανδρο στο τροφοδοτικο και στην οθονη φυσικα.Τωρα για καρτα αναλογα το budget.
Brut3r Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Το Hyper δε το θέλουμε γενικά στα Windows στο Browsing κτλ..;
giwrgos_k91 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Εμενα με φαινεται και υπερβολη τα 55 ευρω για δυο ανεμιστηρες, πιστευω με ενα 20ρικο και για τους δυο θα εισαι καλυμενος
Brut3r Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Εμενα με φαινεται και υπερβολη τα 55 ευρω για δυο ανεμιστηρες, πιστευω με ενα 20ρικο και για τους δυο θα εισαι καλυμενος Η Noctua είναι κορυφαία κατασκευάστρια συστημάτων ψύξης, όντος 55 είναι πολλά αλλά σου παρέχει πλήρως αθόρυβη λειτουργεία και 6 χρόνια εγγύηση. ( Το να βάλω κάτι ποιο φθηνό νομίζω δεν αξίζει τον κόπο, μια φορά να καεί είναι σαν να έχεις δώσει το 55αρι). Για το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή ναι είναι μια υπερβολή απλά και εκεί κατί ποιο κατώτερο από την Noctua έβγαινε κανα 25αρι ποιο κάτω οπότε λέω δεν αξίζει ( θα δω ίσως το κατεβάσω πάντως). Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι το γιατί όχι Hipper Threding. Εντάξει στο gaming είναι αρχίσω αλλά το pc θα κάνει και άλλα πράγματα καθημερινής βεβαία φύσεις. Για παράδειγμα στο Browsing βοηθάει; η προγράμματα που θα τρέχουν στο παρασκήνιο π.χ antivirus.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Τον Ι7 γιατί τον απορρίπτουμε; Γτ δεν χρειαζεται...το χρησιμοποιουν για πολυ βαρια επαγγελματικα προγραμματα η για τρελο OC... 1
giwrgos_k91 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Η Noctua είναι κορυφαία κατασκευάστρια συστημάτων ψύξης, όντος 55 είναι πολλά αλλά σου παρέχει πλήρως αθόρυβη λειτουργεία και 6 χρόνια εγγύηση. ( Το να βάλω κάτι ποιο φθηνό νομίζω δεν αξίζει τον κόπο, μια φορά να καεί είναι σαν να έχεις δώσει το 55αρι). Για το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή ναι είναι μια υπερβολή απλά και εκεί κατί ποιο κατώτερο από την Noctua έβγαινε κανα 25αρι ποιο κάτω οπότε λέω δεν αξίζει ( θα δω ίσως το κατεβάσω πάντως). Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι το γιατί όχι Hipper Threding. Εντάξει στο gaming είναι αρχίσω αλλά το pc θα κάνει και άλλα πράγματα καθημερινής βεβαία φύσεις. Για παράδειγμα στο Browsing βοηθάει; η προγράμματα που θα τρέχουν στο παρασκήνιο π.χ antivirus. Δικη σου αποψη και απολυτα σεβαστη απο εμενα, αλλα θα μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου για την σχεση τιμης ποιοτητας που σε προσφερει αυτη η επιλογη. 1
Brut3r Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Γτ δεν χρειαζεται...το χρησιμοποιουν για πολυ βαρια επαγγελματικα προγραμματα η για τρελο OC... Βοηθάει και σε εφαρμογές παρασκηνίου όπως το antivirus...
Brut3r Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Η μητρική λέει ότι μπορεί να πάρει DDR4 2133 λογικά αυτή είναι η συχνότητα βάσης (?) από εκεί και πάνω είναι OC και λογικά θα τις αναγνωρίζει κανονικά (?).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα