Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο σκοπός:

Είχα στο laptop HP G72 120ev  τον Crucial M500 120GB SSD και επειδή αγόρασα τον SanDisk Ultra Plus 128GB είπα να τον αντικαταστήσω και τον παλιό να τον βάλω σε ένα Netbook MSI Wind U100 plus με SATA I.

Το Laptop & οι δίσκοι:

Το laptop έχει μια θήκη για τον σκληρό όπου έχω έναν HDD Western Digital Scorpio Blue 1TB
με 3-4 partitions (δες εικόνα) ένα εκ των οποίων έχει το λειτουργικό που υπήρχε πριν βάλω τον πρώτο SSD. Όμως δεν έκανα boot ποτέ από εκεί, απλά το άφηνα να υπάρχει. (Σημειώνω πως ήταν το ίδιο λειτουργικό και στους δύο δίσκους γιατί και τότε clone είχα κανει. Το λειτουργικόι είναι windows 7 Prof)

Το laptop έχει επίσης ένα Disk Candy που μπαίνει στην θέση του DVD Drive και εκεί βάζω τον εκάστοτε SSD που έχει το σύστημα γιατί ο HDD δεν χωράει για 0,5mm στο candy. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα όπου κι αν έβαλα τον SSD.

Το Clone:

Για να κάνω το clone λοιπόν έβγαλα τον HDD από την θήκη του δίσκου και έβαλα τον νέο SSD και έκανα clone από τον παλιό SSD που ήταν στο Candy με το Acronis True Image Home.

Η πρώτη εκκίνηση:

Μετά έβγαλα τον παλιό SSD από το Candy και έβαλα τον νέο και έκανα την πρώτη εκκίνηση χωρίς ακόμα να έχω βάλει τον HDD στην θήκη του δίσκου. Η εκκίνηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και χάρηκα που ξεμπέρδεψα γρήγορα.

Το πρόβλημα:

Μετά έβαλα τον HDD και τότε ξεκίνησε το πρόβλημα:
Μόλις ξαναέκανα εκκίνηση μου έβγαλε μια μπλε οθόνη.
Έβαλα λοιπόν ένα cd επιδιόρθωσης που είχα και δεν θυμάμαι τι ακριβώς είναι, έκανε ότι έκανε και τελικα κατέληξα να μου βγάζει κατά την εκκίνηση μια οθόνη επιλογής λειτουργικού.
Επειδή δεν ήθελα να μου την βγάζει μπήκα από το λειτουργικό του νέου SSD και πήγα και έκανα format το partition του HDD με το παλιό λειτουργικό. Πίστευα πως έτσι θα σταματούσε να βγάζει την οθόνη επιλογής και πως θα με έβαζε κατευθείαν στον SSD.Όμως δεν το κάνει.
Πώς μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα?

Παραθέτω και μια εικόνα απ την διαχείρηση δίσκων:

post-123340-0-60409900-1444221149_thumb.jpg

Δημοσ.

δεξι κλικ στον υπολογιστη μου- ιδιότητες-για προχωρημένους- εκκίνηση και αποκατάσταση

Φροντίζεις εκει που λέει προεπιλεγμένο λειτουργικό συστημα να ειναι αυτο του νεου ssd και ξετικάρεις εκει που λεει διάρκεια προβολής λιστας λειτουργικών

• Like 1
Δημοσ.

δεξι κλικ στον υπολογιστη μου- ιδιότητες-για προχωρημένους- εκκίνηση και αποκατάσταση

Φροντίζεις εκει που λέει προεπιλεγμένο λειτουργικό συστημα να ειναι αυτο του νεου ssd και ξετικάρεις εκει που λεει διάρκεια προβολής λιστας λειτουργικών

Ευχαριστώ!

Δεν την είχα υπόψιν μου αυτή την ρύθμιση.

Λύθηκε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...