heavyrain Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Εκανα σημερα αιτηση για vdsl. Επιτελους εγινε διαθεσιμη στο ιλιον. Με adsl πιανω 16000kbps περιπου, ευτυχως μενω πολυ κοντα στον οτε , στο site της cyta με βγαζει 357 μετρα απ το αςτικο κεντρο, οποτε λογικα θα πιανω φουλ 50αρα; Ειναι κανεις απο ιλιον με hol vdsl να μου πει στατιστικα;
heavyrain Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μετα απο εναμησι μηνα μου συνδεθηκε το vdsl. Δεν ελαβα μηνυμα να συνδεσω το vdsl modem αλλα ειδα αποσυνδεση που δεν εχει κανει ουτε μια και καταλαβα οτι κατι εγινε απ τη vodafone. Οντως ηταν γιατι ενεργοποιησαν τη vdsl. Παραθετω τα στατιστικα της γραμμης. Εχω την εντυπωση πως πιανω λιγα δεδομενου οτι ειμαι 357 μετρα απ το αστικο κεντρο βεβαια το 19attenuation δηλωνει αποσταση γυρω στο χιλιομετρο..ξερω οτι δεν εχουν καινουρια dslam στο ιλιον.. Μπορει βεβαια ακομα να μην μου σταθεροποιησαν τη γραμμη και να κανουν μετρησεις; δεν ξερω. Το λεω αυτο λογω του οτι δεν ελαβα ακομα μηνυμα να συνδεσω το μοντεμ. Ιντερνετ ομως εω κανονικα. Θα τους παρω τηλ το απογευμα. εχεις κανεις καμια ιδεα;
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 σε εχουν συνδεσει και μαλλον παιρνεις απο το αστικο κεντρο. για ναπαρεις τα Max πρεπει νακανεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αυτο https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
heavyrain Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 το εχω κανει και επισης το τσεκαρα και χωρις αυτο και ειχα 3mbps κατω. οποτε νομιζω ειναι καλυμμένος απο το θεμα καλωδιωσης βασει του οδηγου αυτου. Τωρα μιλαω με hol αλλα δεν μου το πανε στο 6... κλασσικα λενε δεν ειναι τεχνικως δυνατο... κατα τ αλλα πως σου φαινεται η γραμμη; Και ναι απο αστικο κεντρο ειμαι γιατι δεν εχουμε dslams στα δυτικα
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλωδιακα εισαι οκ.6 αρι σε vdsl δεν θα σου βαλουν.απλα δεν το κοβω οτι εισαι 350 μετρα. ο οτε στο ιλιον ειναι Ιδομενέως 29 Ιλιον. κατα τα αλλα με βαση το attenuationδεν εισαι ασχημα.με adsl ποσο attenuation ειχες?
heavyrain Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Και ομως τοσο ειμαι! Μενω πισω απ τον γερμανο(ιδομενεως 53). Με adsl ειχα 10.5 εως 12 db)
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Και ομως τοσο ειμαι! Μενω πισω απ τον γερμανο(ιδομενεως 53). Με adsl ειχα 10.5 εως 12 db) to 10 attenuation ειναι 700 μετρα σχεδον.οχι 300.το καλωδιο δεν παει απευθειας.επισης με βαση το adsl οτι επαιζε στα 16mbit με 10 attenuation σημαινει οτι δνε εχεις την καλυτερη ποιοτητα χαλκου κιολας οποτε και αρκετα λογικα το 35 αρι τωρα και φυσιολογικο αν εισαι κοντα στα 700 μετρα .350 βγαινει στην ευθεια αλλα 100 ειναι μεσα στο κτιριο του οτε απο την αιθουσα παροχων γενικο κατανεμητη και ολα τα υπολοιπα συν οτι εξτρα μπορει να υπαρχει για να παει το καλωδιο καφαο και μετα σε εσενα.το 12 attenuation βγαινει 900 μετρα
heavyrain Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 ναι ρε συ το καταλαβα αυτο 357 με εβγαζε το site της cyta οποτε λογικα μετραει σε ευθεια. Στη vodafone μου ειπαν οτι ανεβηκε το attenuation επειδη η vdsl χρησιμοποιει υψηλοτερες συχνοτητες. Βασει του μαθηματικου τυπου που βλεπεις την αποσταση ναι οντως 700κατι μετρα ημουν εφοσον ειναι ακριβης ο τυπος. Αναλογα το ρουτερ που ειχα συνδεμενο ειχα απο 10,5(netgear dgn 2200) εως 12 attenuation (tplink 9980).
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 απο ρουτερ σε ρουτερ θα δεις διαφορες παντα.επισης ναι το attenuation στο vdsl βγαινει διαφορετικα.οπως σε μερικα ρουτερ θα δεις 3 attenuation γιατι ειναι σαν 3 ευρη συχνοτητων.εχει να κανει με τα Profiles του vdsl. https://en.wikipedia.org/wiki/Very-high-bit-rate_digital_subscriber_line_2 ναι το προγραμμα μετραει στην ευθεια υποχρεωτικα αλλα α.το καλωδιο μπορει να πηγαινει πιο μετα απο σενα στο καφαο οποτε πχ + 100 μετρα και μετα να γυρναει πισω σε σενα αλλα +100 μετρα.να μενεις στο τριτο οροφο οποτε + 20 ,30 μετρα και επισης μεσα στο κτιριο του οτε + 80-90 μετρα απο την αιθουσα παροχων στο mirroring του γενικου κατανεμητη και μετα στις ρεγκλετες που ενωνονται με τα κεντρικα.
heavyrain Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπον σημερα κερδισα αλλα 8mbps! Τραβηξα καλωδιο απο τον κατανεμιτη του σπιτιου κατευθειαν στο ρουτερ. Μεσα στο κουτι που ειναι τα καλωδια εβαλα το vdsl filter και εκει συνεδεσα τα καλωδια που πανε στις πριζες τηλεφωνου του σπιτου και ιδου!!! Τι λες poulinos καλα τα καταφερα;
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπον σημερα κερδισα αλλα 8mbps! Τραβηξα καλωδιο απο τον κατανεμιτη του σπιτιου κατευθειαν στο ρουτερ. Μεσα στο κουτι που ειναι τα καλωδια εβαλα το vdsl filter και εκει συνεδεσα τα καλωδια που πανε στις πριζες τηλεφωνου του σπιτου και ιδου!!! Τι λες poulinos καλα τα καταφερα; ολα τα καλωδια που πηγαινουν στα τηλεφωνα τα βαλες πανω στο splitter.σωστα?δεν θελουμε τιποτα παραλληλο και εσυ κερδισες σε ταχυτητα οπως καταλαβα επειδη ακριβως καταργησες ολα τα παραλληλα(bridge taps)
heavyrain Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εκανα ενα προχειρο σχημα edit: το ζευγη με Η οχι ΟΙ :P και ναι κερδισα πολυυυυυυ ταχυτητα απο 35000 πηγα στα 43000! τωρα μαλιστα ειμαι ευχαριστημενος και ας παιρνω απο Α/Κ!
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 δεν θελουμε ετσι αν καταλαβα καλα το σχημα.το καλωδιο του οτε θα σκασει πανω στο splitter.απο το Phone του σπλιττερ θα φυγουν ολα τα καλωδια ειτε πισω απο τον τοιχο ειτε δεν ξερω πως να πανε στα τηλεφωνα και απο το adsl tou splitter θα φυγει το vdsl router. ετσι θα κερδισεις λιγο ακομα.το ποσο θα κερδισεις εξαρτατε απο το μηκος του καλωδιου που παει στο τηλεφωνο.οσο πιο μεγαλο τοσο περισσοτερο χανεις. αυτο που εχεις κανει δηλαδη ειναι bridge tap https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf https://en.wikipedia.org/wiki/Bridge_tap
heavyrain Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 spliter δεν εχω βαλει, εσυ απ οτι καταλαβαινω εννοεις να μην συνδεσω τα 3 καλωδια μεταξυ τους (γυμνα συρμα με συρμα) οπως εχω κανει τωρα, αλλα να βαλω το spliter εκει που ειναι η κοκκινη κουκιδα στο σχημα μου να κανει αυτη την "ενωση"; Παντως συνεδεσα και το ρουτερ απευθειας στο καλωδιο που ερχεται απ τον οτε (χωρις να συνδεσω πανω το καλωδιο που παει στα τηλεφωνα) και συγχρονιζω πανω κατω στα ιδια 0,5 mbps παραπανω δηλαδη απ οτι τωρα. Προστεθηκε 0,3db attenuation
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 σωστα το σπλιττερ να μπει εκει που ειναι η κουκιδα.δεν θελουμε παραλληλα πριν το splitter.Ναι φιλτρο εχεις βαλει αλλα παλι ειναι το ιδιο.εχεις παλι bridge tap.απλα χανεις λιγο σε ταχυτητα επειδη το bridge tap σου δεν ειναι μεγαλο σε μηκος. το attenuation μην σε απασχολει καν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα