Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα VW Vento του 92 1400 κυβικά 60 hp. Το οδηγώ 5 χρόνια (πριν το έιχε η μητέρα μου που συγχωρέθηκε) .Απ το αυτοκίνητο σαν αντοχή μηχανικές βλάβες κλπ ειμαι ευχαριστημένος μιας και δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα. Τα χιλιόμετρα του είναι 110000 (λίγα απ ότι μου είπε ένας ταξιτζής για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο). Το θέμα είναι όμως οτι σαν αυτοκίνητο 23 χρονών λογικό είναι να έχει φθορές αλλά και λόγω βάρους-ίππων κινητήρα να μην ¨τραβάει¨ να πέφτουν οι στροφές σε ανηφόρες κλπ. Και βρίσκομαι αυτη τι στιγμή στο δίλημμα αν πρέπει να προβώ αυτή τη στιγμή στις επιδιορθώσεις που κατα τύχη έπεσαν μαζεμένες ή να αναζητήσω κάτι μικρότερο και με λιγότερα τέλη(είναι και αυτο 240€ για ένα αυτοκίνητο 25ετίας σχεδόν ). Το αυτοκίνητο αν αποφασίσω να το κάνω οκ για άλλα 2-3 χρόνια θέλει τα εξής: Λάστιχα,Αλλαγή ψυγείου καλοριφέρ (εχει μια μικρή διαρροή) , βάψιμο καπό(τουλάχιστον για να μην πω όλο)...Ποια είναι η γνώμη σας;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να το πουλήσεις δυσκολα να πιασεις το 1000αρικο .

Αν μπορεις να δωσεις παραπανω από ότι θα σου κοστισουν τα μαζεματα το θεωρω πιο καλο . Μην περιμενεις ότι αν το "μαζεψεις" θα πιασει καλυτερη τιμη .

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι και μικρό μεταχειρισμένο να πάρεις σίγουρα θα θέλει κάποιες επισκευές...τουλάχιστον αυτό ξέρεις ακριβώς τι θέλει και σε τι κατάσταση είναι

Δημοσ.

Ναι το μάζεμα αν γίνει θα είναι για να το κρατήσω όχι για να ανεβάσω τίμη.Το θέμα είναι την επισκευη βάψιμο λάστιχα τα υπολογίζω κανα 1000ρι άντε λίγο πιο κάτω.Αν παω σε αλλαγή θα πάω σε μια τιμή 4500-5000 μέχρι 1,2 κυβικά για οικονομία σε τέλη - καύσιμο 

Δημοσ.

Ναι το μάζεμα αν γίνει θα είναι για να το κρατήσω όχι για να ανεβάσω τίμη.Το θέμα είναι την επισκευη βάψιμο λάστιχα τα υπολογίζω κανα 1000ρι άντε λίγο πιο κάτω.Αν παω σε αλλαγή θα πάω σε μια τιμή 4500-5000 μέχρι 1,2 κυβικά για οικονομία σε τέλη - καύσιμο 

Αν μπορεις κανε το δευτερο .Βρίσκεις αρκετα και καλα αμαξια σε αυτή την τιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Βαψίματα κλπ μήπως είναι λίγο περιττά; Δεν μπορείς να κάνεις μόνο τις βασικές επισκευές για να είναι ασφαλές και αξιόπιστο αμάξι; (πχ λάστιχα κλπ)

Δημοσ.

Αν μπορεις κανε το δευτερο .Βρίσκεις αρκετα και καλα αμαξια σε αυτή την τιμη.

Υπολογίζω πως με αυτά που θα πάρω απ την πώληση + οι επισκευές που θα γινόταν + διαφορά απ τα τέλη καλύπτω σχεδόν το μισό κόστος. Το θέμα είναι τι κόστος επισκευών θα έχει αυτό που θα παρω εκεί θέλει ψάξιμο

Βαψίματα κλπ μήπως είναι λίγο περιττά; Δεν μπορείς να κάνεις μόνο τις βασικές επισκευές για να είναι ασφαλές και αξιόπιστο αμάξι; (πχ λάστιχα κλπ)

Γι αυτό είπα μόνο καπό(το οποίο είχε κάψει στο πλύσιμο ένα πλυντήριο που έκλεισε εν μια νυκτί και τον ψάχναμε όλοι όσοι μας είχε πλύνει τα αυτοκίνητα εκείνη την μέρα) το έχω καθυστερήσει ήδη 5 χρόνια και έχει αρχίσει να φεύγει πολύ το χρώμα σε σημείο που να είναι επικίνδυνο για σκουριά μετά.

• Like 1
Δημοσ.

Υπολογίζω πως με αυτά που θα πάρω απ την πώληση + οι επισκευές που θα γινόταν + διαφορά απ τα τέλη καλύπτω σχεδόν το μισό κόστος. Το θέμα είναι τι κόστος επισκευών θα έχει αυτό που θα παρω εκεί θέλει ψάξιμο

Γι αυτό είπα μόνο καπό(το οποίο είχε κάψει στο πλύσιμο ένα πλυντήριο που έκλεισε εν μια νυκτί και τον ψάχναμε όλοι όσοι μας είχε πλύνει τα αυτοκίνητα εκείνη την μέρα) το έχω καθυστερήσει ήδη 5 χρόνια και έχει αρχίσει να φεύγει πολύ το χρώμα σε σημείο που να είναι επικίνδυνο για σκουριά μετά.

Πως τα κατάφερε ο γίγαντας;! Με τι τα έπλυνε τα αυτοκίνητα;!!

Δημοσ.

Πως τα κατάφερε ο γίγαντας;! Με τι τα έπλυνε τα αυτοκίνητα;!!

Έλα μου ντε. Απο άλλους που ΄ρωτησα είπαν ίσως να έκαιγε η μηχανή και να έριξε κανένα απορυπαντικό της πλάκας πάνω.Γιατί σε όλους το καπό μας έκαψε. Να βλέπεις τις επόμενες μέρες 15 αμάξια με καμένα καπό να κυκλοφορούν στα Διαβατά...Για γέλια και για κλάματα 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν θα του έριχνα ούτε ευρώ πάνω.

Θα το έδινα όσο έπιανε όπως είναι, έστω και απόσυρση.

Πάρε κάτι νεότερο και πιο ασφαλές, τα καύσιμα, τα τέλη και οι πιθανές ζημιές που θα αρχίσουν να βγαίνουν σε αμάξι 25ετίας σε βάθος χρόνου μπορεί να σου στοιχήσουν και παραπάνω.

• Like 2
Δημοσ.

αντι να βαψεις το καπω, βρες αλλο στο ιδιο χρωμα,πιο φτηνο θα σου βγει.

παντως εγω στη θεση σου θα παιρνα κανα ,μεταχειρισμενο με 2-3 χιλιαρικα.

1.3

• Like 1
Δημοσ.

δες απο καμια μαντρα σε συνδιασμο με αποσυρση το δικο σου ... 

στο μτχσμενο ομως πρεπει και εκει να υπολογίσεις κοστος λαστιχα , 1 service γενικο για να ξερεις τι σου γίνεται στο αμαξι κτλ 

αρα αποσβεση θα κανεις μονο απο καυσιμο  & απο τελη κυκλοφοριας οχι απο κατι αλλο 

Δημοσ.

Και γω παιδιά εκεί βαδίζω δηλαδή κλίνω προς την αλλαγή για όλους αυτους τους λόγους.Με 4000 πιστεύω θα βρώ κάτι αξιοπρεπές δεν μπορεί.

• Like 1
Δημοσ.

με 4000 θα βρεις κατι πολυ αξιοπρεπες οχι απλα μονο αξιοπρεπες.εδω το vento σε καλυπτε απο οτι καταλαβα.

Με αρκετή υπομονή σε εκκίνηση, ανηφόρες κλπ αλλά ναι με κάλυπτε. Εσείς σε τι μάρκα και μοντέλο θα προτείνατε να κινηθώ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...