Moderators Inuyasha Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Τελικά ο καιρός μου τα χάλασε για σήμερα ,καθώς δεν έχω πολύ μεγάλο υπόστεγο στην βεράντα και δεν θέλω να ρισκάρω...απο πρωί . Όσον αφορά την τάση ,πριν τον είχα να δουλεύει στα 1,13 νομίζω με σταθερό 4.4 οπότε εκεί φανταστείτε οτι έπαιζει με θερμοκρασίες τύπου 68-70 σε p95 @Sheorogath κοίταξε να δεις ,είναι η πρώτη φορά που δίνω τόσα λεφτά για κάτι που γουστάρω δικό μου μόνο για την καύλα μου .Τα δούλεψα σιγα σιγα και τα πήρα .Τώρα ,απ'ότι βλέπω δεν αξίζει η μετάβαση στα ddr4 performance wise και δεν θα αξίζει για ανθρώπους με haswell και 1150 για καιρό .Οπότε το μηχάνημα πάει να βγάλει όλα του λεφτά για όσο αντέξει .Όσον αφορά το κόστος της μητρικής ,ίσως δεν το υπολογίζω τόσο καθώς την πήρα 360 μαζί με την cpu οπότε δεν το πολυκατάλαβα .Εν πάσει περιπτώση αποφάσισα οτι θέλω να δώσω μια νότα προσωπικότητας στο build μου και κάτι σχεδόν πρωτότυπο μιας και δεν το κάνει πολύς κόσμος απ'ότι έψαξα και είδα .Αν πάει στραβά ,θα προσπαθήσω να το αφαιρέσω ή θα βάλω ξεχωριστό vrm cooling . Αύριο το πρωί λογικά λοιπόν με φωτός της διαδικασίας . Βρες οπωσδήποτε μνήμες χαλασμένες και μια χαλασμένη κάρτα για να βάλεις στα SLOT επειδή το plasti dip το έχω δουλέψει αρκετά σε διάφορες εφαρμογές δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο με βάλε βλάβες μνήμες και κάρτα να καθαρίσει Οκ ως κάνει ο linus το plasti dip για να κάνει κακή εφαρμογή θέλει πολλά λεπτά χέρια, και ειδικά από επιφάνειες που δεν είναι επίπεδες είναι μπελάς να αφαιρεθεί, επεισης να ξέρεις ότι το τελικό χρώμα που θα σου βγει παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τι χρώμα της βάσης
Theo1903 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 @lnuyasha Οχι βρε σι ,δεν θα βάψω το pcb ....Τις ψύκτρες θα βγάλω και θα τις βάψω ξεχωριστά .Ξεβιδώνουν με 2 βίδες απο πίσω και βγαίνουν
Moderators Inuyasha Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 @lnuyasha Οχι βρε σι ,δεν θα βάψω το pcb ....Τις ψύκτρες θα βγάλω και θα τις βάψω ξεχωριστά .Ξεβιδώνουν με 2 βίδες απο πίσω και βγαίνουν Εγω καταλαβα οτι θελεις να βαψεις και pci slot/ram slot δικο μου λαθος sorry Παντως αν θελεις να βγει οσο πιο λειο γινεται θα το περνας μονο ελαφρια χερια , αν κανεις το λαθος και ριξεις παρα πολυ χρωμα αποκταει μια πολυ ασχημη υφη που ειναι δυσκολο να διορθωθει
discoboyminimal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 led πορτοκαλι , θερμο κιτρινο!!! μια ledοταινια εβαλα και αλλαξε ολο το pc. ειμαι με enthoo pro και z97 - ud 7 th 5
Theo1903 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 @discoboyminimal Σωστός ο παίκτης ,αλλά απ'την μια εγώ έχω ήδη άσπρη ledoταινία και απ'την άλλη θέλω κάτι που θα φαίνεται γενικά ωραίο και όχι μονο υπο συγκεκριμένο φωτισμό .
discoboyminimal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 εμενα μου χαλαει πολυ την φωτογραφια η καμερα... χειμονα καλοκαιρι , μερα νυχτα το pc φαινεται τουμπανιαρικο απο μεσα με τον φωτισμο! γλυκος , κρυβει αρκετα πραγματα αλλα αφηνει να φανουν τα συμαντικα με πολυ ωραιο φωτισμο και αποχρωση ιδια με τις μητρικης! το ψυχρο φως την σκωτωνει αυτην την μητρικη.. παρε αλλη led . κοστος το μετρο 1-2 ευρο..
Theo1903 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Το ψυχρό το έβαλα γιατι είναι δυνατό και κάνει να φαίνονται όλα αυτά που κρύβει το ψιλοφιμέ του side panel .Απο το δικό σου είναι η φωτο ? Αρχικά είχα διαβάσει "είναι" αντί για "είμαι"
discoboyminimal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 ναι απο το δικο μου ειναι. τα led που εβαλα ειναι ακριβος οτι πρεπει..φαινεται οτι πρεπει να φανει και κρυβει ασχημα πραγματα (οπως καλωδια κλπ..) καλυτερη αγορα σε led δεν θα μπορουσα να κανω. αν θες παραπανω info πες μου να ψαξω να σου πω κωδικο smd και watt.
alldaynews Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Και αν θεωρητικά ασχοληθώ με ανοδίωση ,πως την βάφω μετά ? Εχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο pc και θα γίνουν κι άλλες ελπίζω να σε πρόλαβα :-D
Theo1903 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 @alldaynews Το έχω ξαναδεί το build σου νομίζω στο topic "δείξτε το κουτί σας" .Πολύ ωραίο ,αλλα εσύ στηρίζεσαι και πολύ στο γεγονός οτι το custom watercool loop με το χρωματιστό υγρό δίνει την νότα που θες .Αυτήν την στιγμή στεγνώνει το 2ο χέρι
Theo1903 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα στην ομάδα και πάλι ... το δύσκολο κομμάτι πέρασε !Βάφτηκαν τα heat sinks της motherboard και τώρα στεγνώνουν τα pcie shields του κουτιού και τα heat sinks των ram dimms . Περιμένω να στεγνώσουν όλα και μετά θα γίνει stress testing για να δώ αν όλα δουλέυουν καλά να προχωρήσω στην αγορά της υδρόψυξης και των άσπρων sleeved cables 1
alldaynews Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 @alldaynews Το έχω ξαναδεί το build σου νομίζω στο topic "δείξτε το κουτί σας" .Πολύ ωραίο ,αλλα εσύ στηρίζεσαι και πολύ στο γεγονός οτι το custom watercool loop με το χρωματιστό υγρό δίνει την νότα που θες . Αυτήν την στιγμή στεγνώνει το 2ο χέρι Τελικά με τι τα έβαψες??Και εγώ το σκέφτομαι για την δική μου αλλα χάνεις την εγγύηση γαμώτο
alldaynews Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Για δες από θερμοκρασίες και πες μας τι παίζει μπας και...
Theo1903 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα καλησπέρα !!!! Το πείραμα τελείωσε !! Τα θετικά :Λοιπόν έχουμε και λέμε ,αρχικά να πώ πως το plasti dip μιας και πρώτη φορά το δούλεψα είναι αρκετά εύχρηστο υλικό αλλα θέλει να ξέρεις 1-2 πραγματάκια .Πολύ εύκολη η αφαίρεση όπου χρειάστηκε και γενικά ένα ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα .Οι ψύκτρες της μητρικής μου ,είναι πολύ μεγάλες και καλές και σύμφωνα με την gigabyte είναι υπεραρκετές για την ψύξη και το μέγεθός τους αποτελεί marketing καθώς είναι overkill για την χρήση τους ...πολύ εύκολη η αφαίρεση με 6 συνολικά βίδες και ούτε γάτα ούτε ζημιά .Το hardware καθαρίστηκε ,βάφτηκε ,στέγνωσε και πριν 2 λεπτά ξαναμπήκε στο pc .Γενικά είμαι λίγο ανυπόμονος οπότε έτρεξα το stability test κατευθείαν .Ορμώμενος απο ένα ξένο forum οπου λέγανε οτι τα vrms μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες μέχρι και 130 βαθμούς και οτι το pch δεν ζεσταίνεται γενικά ,είχα στο μυαλό μου οτι περίπου 10 βαθμούς αύξησης θα ήταν το άριστο δεδομένης της φύσης της μπογιάς .Λοιπόν ,τα tests έτρεξαν και έδειξαν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα απότι περίμενα ,προσαύξηση της τάξης των 5-6 βαθμών στο ίδιο stability test με πριν !!! Όλα αυτά ,συν το γεγονός οτι το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο απ'ότι είχα στο μυαλό μου ,με κάνουν να ονομάσω το πείραμα επιτυχία Τα αρνητικά :Το plasti dip απότι κατάλαβα είναι γενικά για επίπεδες επιφάνειες .Πράγμα που σημαίνει οτι με το stock sprayer δεν καλύπτει καλά δυσπρόσιτες περιοχές και είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσεις αυστηρές γραμμές .Το αποτέλεσμα ενώ φαίνεται καλό γενικά ,αν πάς κοντά μπορείς εύκολα να διακρίνεις τις ατέλειές του .Πέρα απο αυτό ,είναι γενικά μια μέθοδος της υπομονής ,καθώς θέλει ένα 20-30 λεπτο μεταξύ των coats για καλό αποτέλεσμα και να έχεις υπομονή και πίστη σε αυτό που κάνεις γιατί κάθε φορά που ψεκάζεις και δεν καλύπτεται το προηγούμενο χρώμα ,σε κάνει να καταριέσαι την ώρα που μπήκες στο τριπακι .Τέλος ,να προσθέσω οτι ενώ γενικά βλέπετε και εσείς πως η προσαύξηση στις θερμοκρασίες είναι αποδεκτή ,να σημειώσω οτι το pch ενώ παλιά "καθόταν" κοντά στους 34 σε idle και 42 stressed ,τώρα κάθεται στους 45 idle και 48 stressed .15 λεπτά τώρα είναι 45 και σιγα σιγά πέφτει στους 44 ...Γενικά το δύσκολο κομμάτι ήταν η επικάλυψη των σημείων που δεν ήθελα να βαφτούν πάνω στις ψύκτρες της μητρικής και το βάψιμο τους καθώς προσπαθούσα να καλύψω χρυσό με άσπρο το οποίο δεν καλύπτει καλά σαν χρώμα .Απο εκεί και πέρα ,rams και shields γίνανε πολύ εύκολα και άνετα μιας και είχα αποκτήσει και το κολάι.Να σημειώσω επίσης οτι δεν πέρασα νέα πάστα και pads στα heat sinks και χρησιμοποιησα πάλι τα ίδια .Λέω να παραγγείλω αν βρώ τα ίδια ,αν και μάλλον είναι άχρηστο 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα