Προς το περιεχόμενο

Windows 10 Product Key +hardware

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Έχω διαβάσει οτι όταν κάνω εγκατάσταση για πρώρη φορά σε ενα μηχάνημα (π.χ λάπτοπ αγορασμένο χωρίς λειτουργικό) με Windows 10 τότε το κλειδί "αποτυπώνεται" κατά κάποιο τρόπο στο hardware και μέτα από αυτό δεν χρειάζεται μελλοντικά να βάλεις κλειδί διότι μόλις το μηχάνημα συνδεθεί στο internet ενεργοποιούνται αυτόματα.

Η ερώτηση μου είναι: Αν εγώ το κάνω αυτό μια φορά και αποτυπωθεί το κλειδί με το λάπτοπ μου, μετά αν θελήσω να αγοράσω κάποια άλλη έκδοση Windows 10 ή να πάρω άλλα Windows 10 (ίδια έκδοση, απλά καινούριο - διαφορετικό κλειδί) τότε θα αποτυπωθεί στο hardware μου το καινούριο κλειδί ή θα μείνει το παλιό και πρέπει να ακολουθήσω κάποια άλλη διαδικασία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Έχεις μπερδευτεί λίγο με αυτά που διάβασες.

Κατ' αρχάς, υπάρχουν τα oem κλειδιά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές λάπτοπ και pc για να "δέσουν" το λειτουργικό με το μηχάνημα. Αυτά τα κλειδιά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε άλλο pc/laptop και αν καταστραφεί η μητρική και την αλλάξεις θα πρέπει να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με την ms για να ενεργοποιήσεις τα windows. Επίσης επιτρέπουν περιορισμένο αριθμό ενεργοποιήσεων.

Μετά υπάρχουν τα retail κλειδιά και έρχονται με την αγορά retail λειτουργικού. Αυτά τα χρησιμοποιείς όπου θέλεις και "δένουν" με το hardware. Αυτά δεν περιορίζονται στο πόσες φορές θα ενεργοποιηθούν αλλά συνήθως δεν επιτρέπουν πάνω από μια-δυο μεγάλες αλλαγές hardware (μητρική συνήθως).

Τέλος, τα windows 8, 8.1 και 10 αποθηκεύουν το κειδί στο uefi bios του συστήματος και όταν χρειαστεί να ξαναπεράσεις το ίδιο λειτουργικό δεν θα σου ζητήσει κλειδί, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι τα 7 και θα προχωρήσει σε ενεργοποίηση αυτόματα μόλις συνδεθεί στο ίντερνετ το σύστημα (Θεού θέλοντος).

Αν τώρα εσύ βάλεις άλλη έκδοση των windows 10 που δεν συμφωνεί με το αποθηκευμένο κλειδί, τότε η εγκατάσταση θα σου ζητήσει το νέο κλειδί και θα το αποθηκεύσει στο bios. Αυτό θα ισχύσει όπως είπα μόνο σε διαφορετική έκδοση π.χ. να πας από home σε pro και όχι όπως είπες σε ίδια έκδοση αλλά σε καινούργιο - διαφορετικό κλειδί.

Όπως και να 'χει, για να αλλάξεις το κλειδί στα 10άρια πας από τις Ρυθμίσεις->Ενημέρωση και πατάς Ενεργοποίηση και μετά Αλλαγή κλειδιού.

Μπορείς και από τη γραμμή εντολών, κάνοντας δεξί κλικ στη σημαία->Γραμμή εντολών (Διαχειριστής) και δίνεις το παρακάτω:

slmgr /ipk ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ

Όπου αντικαταστείς τα ΧΧΧΧΧ με το νέο κλειδί.

• Like 1
Δημοσ.
Μετά υπάρχουν τα retail κλειδιά και έρχονται με την αγορά retail λειτουργικού. Αυτά τα χρησιμοποιείς όπου θέλεις και "δένουν" με το hardware. Αυτά δεν περιορίζονται στο πόσες φορές θα ενεργοποιηθούν αλλά συνήθως δεν επιτρέπουν πάνω από μια-δυο μεγάλες αλλαγές hardware (μητρική συνήθως).

Τέλος, τα windows 8, 8.1 και 10 αποθηκεύουν το κειδί στο uefi bios του συστήματος και όταν χρειαστεί να ξαναπεράσεις το ίδιο λειτουργικό δεν θα σου ζητήσει κλειδί, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι τα 7 και θα προχωρήσει σε ενεργοποίηση αυτόματα μόλις συνδεθεί στο ίντερνετ το σύστημα (Θεού θέλοντος).

Αν τώρα εσύ βάλεις άλλη έκδοση των windows 10 που δεν συμφωνεί με το αποθηκευμένο κλειδί, τότε η εγκατάσταση θα σου ζητήσει το νέο κλειδί και θα το αποθηκεύσει στο bios. Αυτό θα ισχύσει όπως είπα μόνο σε διαφορετική έκδοση π.χ. να πας από home σε pro και όχι όπως είπες σε ίδια έκδοση αλλά σε καινούργιο - διαφορετικό κλειδί.

Όπως και να 'χει, για να αλλάξεις το κλειδί στα 10άρια πας από τις Ρυθμίσεις->Ενημέρωση και πατάς Ενεργοποίηση και μετά Αλλαγή κλειδιού.

Μπορείς και από τη γραμμή εντολών, κάνοντας δεξί κλικ στη σημαία->Γραμμή εντολών (Διαχειριστής) και δίνεις το παρακάτω:

slmgr /ipk ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ

Όπου αντικαταστείς τα ΧΧΧΧΧ με το νέο κλειδί.

Σε ευχαριστώ micos000, η αλήθεια είναι οτι όντως τα είχα μπερδέψει λίγο & με βοήθησε αρκετά η απάντησή σου!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

εγω εχω κανει την δωρεαν αναβαθμιση απο τα windows7 στα 10 και τωρα θελω να αλλαξω motherboard,cpu..τι πρεπει να κανω για να ξαναβαλω τα windows??

Δημοσ.

Θα χρησιμοποιήσεις το κλειδί για τα 7άρια που είχες. Μπορείς να βρεις το κλειδί σου με το ProdKey.

Επίσης καλά είναι να πάρει ένα τηλέφωνο στο support της microsoft και να τους ενημερώσεις για την αλλαγή που θέλεις να κάνεις γιατί αν τα 7άρια ήταν με OEM κλειδί (προεγκατεστημένα από τον κατασκευαστή) μπορεί να μην σου δουλέψει το κλειδί στην νέα μητρική.

Δημοσ.

Θα χρησιμοποιήσεις το κλειδί για τα 7άρια που είχες. Μπορείς να βρεις το κλειδί σου με το ProdKey.

Επίσης καλά είναι να πάρει ένα τηλέφωνο στο support της microsoft και να τους ενημερώσεις για την αλλαγή που θέλεις να κάνεις γιατί αν τα 7άρια ήταν με OEM κλειδί (προεγκατεστημένα από τον κατασκευαστή) μπορεί να μην σου δουλέψει το κλειδί στην νέα μητρική.

Σε turbo-x κουτί αγορασμένο απο Πλαίσιο (λογικά oem windows7 - τώρα έχουν αναβαθμιστεί σε windows 10) αν χρειαστεί αλλαγή μητρικής + cpu και αναβάθμιση απο 32b σε 64b θα κάνουν δεκτή απο Microsoft την όλη αναβάθμιση ή θα χρειαστώ νέα windows?

Δημοσ.

Τωρα δινουνε ακομα free liecse? Η δεν δινουνε? Δηλαδη αν καποιος εχει windows 7 αυθεντικα μπορει ακομα να βαλει win 10 ή οποιοι πηρανε πηρανε?

Δημοσ.

Ωραια! Εχω βαλει τα windows εχω κανει ολες τις αναβαθμησεις αλλα δεν βλεπω να εχει ερθει κατι. Λογικα να περιμενω? Τα εβαλα χθες.

Δημοσ.

Ωραια! Εχω βαλει τα windows εχω κανει ολες τις αναβαθμησεις αλλα δεν βλεπω να εχει ερθει κατι. Λογικα να περιμενω? Τα εβαλα χθες.

Κατέβασε τα 10άρια από την ms και κάνε update από usb για να μην περιμένεις να κατεβάσει 3,5gb από τα updates.

Σε turbo-x κουτί αγορασμένο απο Πλαίσιο (λογικά oem windows7 - τώρα έχουν αναβαθμιστεί σε windows 10) αν χρειαστεί αλλαγή μητρικής + cpu και αναβάθμιση απο 32b σε 64b θα κάνουν δεκτή απο Microsoft την όλη αναβάθμιση ή θα χρειαστώ νέα windows?

Τι να σου πούμε τώρα! Πάρε τηλέφωνο στην microsoft hellas

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...