Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σχετική ισορροπία έχουμε με

Ι3 6100 με 960 , 950 ή ΑΤΙ370 η 750ΤΙ  αν έχετε μέχρι 400αρι τροφοδοτικό (κατα την αποψη μην πέσετε χαμηλότερα για gaming pc)

άντε να δώσετε 200ευρώ να φτάσετε μέχρι την 960 κάρτα γραφικων ΜΑΧ)

αν πάτε σε Ι5/6500 τότε πρέπει να τον συνοδεύσετε με ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΚΑΡΤΑ (απο το κόστος της CPU) 

με ελάχιστο την 960/2GB , ATI380 , 970/4GB ΑΤΙ390 

αν πάμε σε ακριβό Ι7 πάμε σε ακριβή κάρτα 980

τα σημερινά παιχνίδια δίνουν βάρος (συνήθως) 2/3 στην vga , 1/3 στον επεξεργαστή οπότε η vga παίζει περισσότερο ρόλο

στα παλιά παιχνίδια π.χ. LOL η vga έχει βάρος πάνω από 80% και παίζει μικρότερο ρόλο ο επεξεργαστής οπότε μπορούμε σε αδύναμο μηχάνημα να βάλουμε καινούρια vga.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικη μου αποψη εαν πας τωρα για αναβαθμιση, πηγαινεις σε τελευταιας γενιας. Κανενας λογος να πας σε προηγουμενης, η ddr4 ειναι ελαχιστα ακριβοτερες, η μητρικες ειναι ακριβοτερες αλλα και παλι σου δινουν οτι πιο τελευταιο υπαρχει. Σε καθε γενια μετα την δευτερη οι intel ειναι λιγο καλυτεροι απο τους προηγουμενους, αλλα εξακολουθουν να ειναι καλυτεροι. 

Εαν ανατρεξεις σε παλαιοτερα νηματα θα δεις, οταν βγηκε η σειρα 3 ελεγαν δεν αξιζει η αναβαθμιση απο την 2, οταν βγηκε η 4 ελεγαν δεν αξιζει να πας απο την 3. Οποτε σειρα 2=3, σειρα 3=4, απ'οτι διαβαζω και εδω σειρα 4=6, η πραγματικοτητα ομως ειναι διαφορετικη, αρκετα καλυτερη διαχειριση, πολυ πιο συγχρονος σε ολα του, καινουργια αρχιτεκτονικη, ελαχιστη καταναλωση ρευματος και μνημες ddr4. 

Ελεγαν?ΕΛΕΓΑΝ???? Δηλαδη θες να μου πεις εσυ προσωπικα οτι αξιζε να πας απο την σειρα 2 στην σειρα 3???οτι αξιζε να πας απο την σειρα 3 στην σειρα 4 και παει λεγοντας???

Τι παει να πει οτι η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη????Βρες μου Benchmark με τον i7 4770k και i7 4790k και τον i7 6700k και αιτιολογησε μου σε τι στην πραξη ειναι καλυτεροι οι νεεοι intel. Γιατι και οι Ddr4 σε αυτο το σταδιο με τα Cas που εχουν δεν διαφερουν καθολου απο τις Ddr3. Οσο για την καταναλωση γελανε και οι πετρες.

Οι νεοι Intel αξιζουν κυριως για 3 κατηγοριες ατομων

1)Αυτους που εχουν επεξεργαστη παλιοτερο της σειρας 2 .

2)Αυτοι που δεν εχουν καθολου gaming pc

3)Για αυτους που ασχολουνται με Overclock/benchmarks και θελουν οτι πιο καινουργιο κυκλοφορει.

Οσο για την καταναλωση γελανε και οι πετρες,ειδικα σε κλειδωμενους επεξεργαστες. Αντε οκ να το δεχτω μεταξυ Intel vs Amd.

• Like 3
Δημοσ.

http://www.cpu-world.com/Compare/422/Intel_Core_i5_i5-4460_vs_Intel_Core_i5_i5-6500.html

συνήθως οι διαφορές ανα γενιά είναι γύρω στο 10% στα ίδια Mhz , σωστά λέει ο χρήστης ότι ΚΑΛΥΤΕΡΑ η νέα γενιά.

τωρα στο φιλοσοφικό ερώτημα αν έχουμε ένα επαρκές μηχάνημα (π.χ. ΙΝΤΕΛ 3ης ή 4ης) γιατί να μπούμε στα έξοδα της αναβάθμισης για 20% διαφορά απόδοσης από 3ης ή 10% διαφορά από 4ης αυτό είναι προσωπικό θέμα. Η τεχνολογία έχει ωριμάσει στα pc και οι εξελίξεις είναι ποιο ΑΡΓΕΣ οπότε δεν είναι απαραίτητη η αναβάθμιση μέσα σε λιγότερο από 4-5χρόνια εκτός αν θέλουμε να είμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας. 

Δημοσ.

ΑΝ θα μπει αμέσως κάρτα θα είναι χαμηλού επιπέδου/κόστους όπως οι AMD Radeon R7 360 / nVIDIA GeForce GTX 750 Ti...

Πολύ αργότερα μάλλον θα μπει κάρτα των ~300 ευρώ.

Για το 2ο σκέλος σχετικά με το OC ;

Σε αυτο το post γινεται η κουβεντα Cadic :P

Αλλα και παλι εχω βαρεθει ενα πραγμα. Γιατι οποτε γινεται κουβεντα για cpu για ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ βλεπω παντα ακυρα site ή κουβεντες???

Τι ακριβως καταλαβαινουμε απο το παραπανω site δηλαδη???

http://www.cpu-world.com/Compare/422/Intel_Core_i5_i5-4460_vs_Intel_Core_i5_i5-6500.html

συνήθως οι διαφορές ανα γενιά είναι γύρω στο 10% στα ίδια Mhz , σωστά λέει ο χρήστης ότι ΚΑΛΥΤΕΡΑ η νέα γενιά.

τωρα στο φιλοσοφικό ερώτημα αν έχουμε ένα επαρκές μηχάνημα (π.χ. ΙΝΤΕΛ 3ης ή 4ης) γιατί να μπούμε στα έξοδα της αναβάθμισης για 20% διαφορά απόδοσης από 3ης ή 10% διαφορά από 4ης αυτό είναι προσωπικό θέμα. Η τεχνολογία έχει ωριμάσει στα pc και οι εξελίξεις είναι ποιο ΑΡΓΕΣ οπότε δεν είναι απαραίτητη η αναβάθμιση μέσα σε λιγότερο από 4-5χρόνια εκτός αν θέλουμε να είμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας. 

Δηλαδη απο την δευτερη γενια των i5 2500 μεχρι την 6η γενια επρεπε να δουμε διαφορες στις επιδοσεις,περιπου 10% με την 3η+αλλα 10% περιπου με την 4η+10% περιπου απο τους refresh+10% τωρα. Αυτο στα περισσοτερα παιχνιδια που το βαρος ειναι στην Gpu αλλα και σαν γνωστα console ports το βλεπουμε στην πραξη???

Μιλαμε παντα για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ χρηση,ουτε καταναλωση,ουτε Multitasking,ουτε ταινιες,ουτε τιποτα.

Και ξαναγραφω. Καλυτερες επιδοσεις εχει αν παρει τον i5 6500 https://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html

με την 750ti που γραφει σε αυτο που αναφερω παραπανω ή αν αγορασει τον https://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html?from=catspanκαι με την χρηματικη διαφορα απο μνημες ram,μητρικη και Cpu παρει αντι της 750ti την Gtx 960 ή R9 380.

Ειμαι πολυ συγκεκριμενος νομιζω.

Δημοσ.

Ναι, το παραδέχομαι, εγώ έκανα hijack στο νήμα...    :rolleyes:

Διαφορα στα παιχνιδια με τα 30περιπου ευρω θα δεις αν αντι για 750ti αγορασεις την Gtx 950 παρα αν πας απο τον ενα i5 στον αλλο.

Κατανοητό αυτό που γράφεις αλλά δεν είναι τα παιχνίδια Νο. 1 προτεραιότητα...

Εδώ σκέφτομαι μήπως στην αρχή δεν βάλω καθόλου κάρτα αν τη παλεύει η ενσωματωμένη HD Graphics 530.

Δημοσ.

Ναι, το παραδέχομαι, εγώ έκανα hijack στο νήμα...    :rolleyes:

Κατανοητό αυτό που γράφεις αλλά δεν είναι τα παιχνίδια Νο. 1 προτεραιότητα...

Εδώ σκέφτομαι μήπως στην αρχή δεν βάλω καθόλου κάρτα αν τη παλεύει η ενσωματωμένη HD Graphics 530.

Το topic αυτο ειναι για Intel skylake για παιχνιδια και αρα υποθετω οτι για να ρωτας στο θεμα αυτο θα θελεις αναλογη χρηση αλλιως θα ρωταγες σε αλλο ?!!

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.

Πριν από λίγες μέρες έψαχνα επεξεργαστή για το desktop που θα φτιάξω. Έπεσε στην αντίληψη μου οι intel 6ης γενιάς. Το μηχάνημά εγώ το θέλω για όχι βαριά προγράμματα ούτε βαριά παιχνίδια. Κυρίως για παιχνίδια αλλά όχι με φοβερά γραφικά. Είναι καλή επιλογή ένας i3 6ης γενιάς ή είναι υπερβολικός για την δουλειά που τον θέλω;

Παρακάτω είναι ένας 6ης γενιάς που βρήκα:

http://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα αφού αφορά την 6th Generation Family of processors (Skylake)...

Μιλώντας πάντοτε για non "K" καταστάσεις,

αξίζει το επιπλέον κόστος των ~25 ευρώ ο Core i5-6500 (3.20GHz, Max Turbo Frequency: 3.60 GHz) έναντι του Core i5-6400 (2.70GHz, Max Turbo Frequency: 3.30 GHz) ;

Είναι ψυχολογικό το πλεονέκτημα ή όχι μόνο το πάνω από 3GHz out of the box του πρώτου;

Σε mo/bo με Η170 και κλειδωμένο CPU μπορούμε να ανεβάσουμε λίιιγο την συχνότητα ~300ΜΗz ; 

Ή ο παραπάνω συνδυασμός σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ/ΚΑΘΟΛΟΥ/ΠΑΠΑΛΑ  oc ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...

Αφου δεν γραφεις τι χρηση προοριζεται ο επεξεργαστης σε θεμα που αφορα επεξεργαστη για gaming(βασικα ουτε σε επομενα μηνυματα το γραφεις)πως ακριβως να ειναι υπονοουμενο???

Λάθος μου, νόμιζα πως ήταν ξεκάθαρο αυτό που εννοούσα...

Το μονο που ειναι ξεκαθαρο ειναι οτι σε κλειδωμενο CPu η συχνοτητα ανεβαινει μονο με το Turbo Boost μεσω Bios με τιποτα αλλο.

Δημοσ.

Για γενική χρήση και με την πιθανή προσθήκη μιας καλής VGA για δυνατότητα gaming σε 1080p.

Ανεξάρτητα από το παραπάνω, και αφού λύθηκε το θέμα OC, αξίζει το επιπλέον κόστος ο Core i5-6500 έναντι του Core i5-6400;

Η διαφορά των χρημάτων δεν θα επηρεάσει κανένα άλλο υποσύστημα του υπολογιστή ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Δημοσ.

ΑΝ θα μπει αμέσως κάρτα θα είναι χαμηλού επιπέδου/κόστους όπως οι AMD Radeon R7 360 / nVIDIA GeForce GTX 750 Ti...

Πολύ αργότερα μάλλον θα μπει κάρτα των ~300 ευρώ.

Για το 2ο σκέλος σχετικά με το OC ;

Αρα τελικα ποιο απο τα δυο ισχυει???Το λεω αυτο γιατι με 25-30ευρω μπορει πχ να μπει Ssd αντι για 120ρης ενας 250ρης πχ ή να αγορασεις και μια ψυκτρα στον φθηνοτερο i5 κλπ.

Αν δεν υπαρχει καποιο θεμα τοτε ναι αξιζει τα παραπανω χρηματα επειδη ο i5 6400 ειναι χρονισμενος τοσο χαμηλα.......Μονο 2700Mhz????Αυτο ειναι χειροτερο και απο τον προηγουμενο i5 4440/4460???Και τα turbo Boost ειναι πεσμενα.... 

Δημοσ.

Αν δεν υπαρχει καποιο θεμα τοτε ναι αξιζει τα παραπανω χρηματα επειδη ο i5 6400 ειναι χρονισμενος τοσο χαμηλα.......Μονο 2700Mhz????Αυτο ειναι χειροτερο και απο τον προηγουμενο i5 4440/4460???Και τα turbo Boost ειναι πεσμενα.... 

Κρατάω αυτό...

Δεν υπάρχουν δύο... Το θέμα της κάρτας είναι (ΑΝ - μάλλον - πιθανή κτλ)

Αυτή την αίσθηση είχα κι εγώ με τη χαμηλή συχνότητα του i5 6400, ούτε καν 3GHz, για αυτό ρώτησα για την πιθανότητα αύξησής της μέσω OC με τις προυποθέσεις που γράφω πιο πάνω...

Ευχαριστώ για το χρόνο σου...

Δημοσ.

Εξαρτάτε από την κάρτα γραφικών που θα του βάλεις, αν είναι ποιο αργή από ότι ο επεξεργαστής θα έχεις δώσει τσάμπα λεφτά,από την άλλη δεν αλλάζεις συχνά επεξεργαστή ενώ μελλοντικά μπορεί να βάλεις ποιο δυνατή κάρτα.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι είναι ακριβοί ακόμα λόγου του ότι είναι νέοι όπως και οι μητρικές τους και πρέπει να βάλεις και ddr4 που και αυτές είναι ποιο ακριβές,θα δώσεις δηλαδή αρκετά παραπάνω λεφτά χωρίς να δεις διαφορά (για πολλά χρόνια) ,και ένας haswell i3 είναι υπέρ αρκετός και ακόμα και ένας g3258 (αν του κάνεις Overclock) για μέτρια γραφικά όπως λες θα αντέξει αρκετά χρόνια ακόμα,τουλάχιστον μέχρι να βγει η επόμενη γενιά κονσολών δηλαδή 3-4 χρόνια το λιγότερο.

1. γιατι να βαλει καρτα γραφικων για οχι βαρια games ? intel graphics ftw

2.Δεν πρεπει να βαλει ddr4 , εχει mobos 1151 με drr3/ddr3L

Δημοσ.

αν το budget ειναι περιορισμενο και τα 10 eu μετρανε εγω μπορει να τα εχω για πεταμα αλλα καποιος αλλος μπορει οχι

ειδικα για DDR3 vs DDR4 που δεν θα καταλαβει διαφορα αποδοσης σε REAL TIME

10 απο εδω 10 απο εκει ... 

οποτε οχι δεν ειναι αναγκαστικο να βαλεις DDR4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...