Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.

Πριν από λίγες μέρες έψαχνα επεξεργαστή για το desktop που θα φτιάξω. Έπεσε στην αντίληψη μου οι intel 6ης γενιάς. Το μηχάνημά εγώ το θέλω για όχι βαριά προγράμματα ούτε βαριά παιχνίδια. Κυρίως για παιχνίδια αλλά όχι με φοβερά γραφικά. Είναι καλή επιλογή ένας i3 6ης γενιάς ή είναι υπερβολικός για την δουλειά που τον θέλω;

Παρακάτω είναι ένας 6ης γενιάς που βρήκα:

http://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εξαρτάτε από την κάρτα γραφικών που θα του βάλεις, αν είναι ποιο αργή από ότι ο επεξεργαστής θα έχεις δώσει τσάμπα λεφτά,από την άλλη δεν αλλάζεις συχνά επεξεργαστή ενώ μελλοντικά μπορεί να βάλεις ποιο δυνατή κάρτα.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι είναι ακριβοί ακόμα λόγου του ότι είναι νέοι όπως και οι μητρικές τους και πρέπει να βάλεις και ddr4 που και αυτές είναι ποιο ακριβές,θα δώσεις δηλαδή αρκετά παραπάνω λεφτά χωρίς να δεις διαφορά (για πολλά χρόνια) ,και ένας haswell i3 είναι υπέρ αρκετός και ακόμα και ένας g3258 (αν του κάνεις Overclock) για μέτρια γραφικά όπως λες θα αντέξει αρκετά χρόνια ακόμα,τουλάχιστον μέχρι να βγει η επόμενη γενιά κονσολών δηλαδή 3-4 χρόνια το λιγότερο.

Δημοσ.

α! δλδ ένας i3 6η γενιάς και ένας i3 κατώτερης γενιάς δεν έχουν και μεγάλη διαφορά ως προς την απόδοση σωστά;

Δημοσ.

α! δλδ ένας i3 6η γενιάς και ένας i3 κατώτερης γενιάς δεν έχουν και μεγάλη διαφορά ως προς την απόδοση σωστά;

Οχι ειναι στην πραξη μια απο τα ιδια.

Δημοσ.

Όπως είπαν και παραπάνω, οι διαφορές είναι μηδενικές, για ίδιας συχνότητας επερξεργαστή πάντα, έτσι;

Και εγώ Haswell και DDR3 θα έπαιρνα στη θέση σου, έχεις και πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μητρικών και επεξεργαστών να διαλέξεις.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τον ενδιαφέρον και την πολύτιμη βοήθεια που με προσφέρατε!!! :))

Millennium για την οθόνη 100-150€ και για την γραφικών να μην ξεπερνάει τα 100€

Δημοσ.

Με κάρτες τέτοιας δυναμικότητας δεν θα χες πρόβλημα και με πιο αδύναμους επεξεργαστές.Καλύτερα να παίρνες λίγο καλύτερη κάρτα ή οθόνη που να τη κράταγες παραπάνω παρά επεξεργαστή.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα αφού αφορά την 6th Generation Family of processors (Skylake)...

Μιλώντας πάντοτε για non "K" καταστάσεις,

αξίζει το επιπλέον κόστος των ~25 ευρώ ο Core i5-6500 (3.20GHz, Max Turbo Frequency: 3.60 GHz) έναντι του Core i5-6400 (2.70GHz, Max Turbo Frequency: 3.30 GHz) ;

Είναι ψυχολογικό το πλεονέκτημα ή όχι μόνο το πάνω από 3GHz out of the box του πρώτου;

Σε mo/bo με Η170 και κλειδωμένο CPU μπορούμε να ανεβάσουμε λίιιγο την συχνότητα ~300ΜΗz ; 

Ή ο παραπάνω συνδυασμός σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ/ΚΑΘΟΛΟΥ/ΠΑΠΑΛΑ  oc ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...

Δημοσ.

Αν αντέχει το υπόλοιπο σύστημα μπορείς να τρέχεις όλους τους πυρήνες με το μάξιμουμ turbo πάντα,δηλαδή 3,2 ή 3,6.

Ναι τα 300mhz παραπάνω αξίζουν τα 25€ αν βέβαια τον πάρεις για παιχνίδια και βάλεις κάρτα που δεν αξιοποιεί ούτε τον ι5-6400 τότε δεν αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.

ΑΝ θα μπει αμέσως κάρτα θα είναι χαμηλού επιπέδου/κόστους όπως οι AMD Radeon R7 360 / nVIDIA GeForce GTX 750 Ti...

Πολύ αργότερα μάλλον θα μπει κάρτα των ~300 ευρώ.

Για το 2ο σκέλος σχετικά με το OC ;

Δημοσ.

Προσωπικη μου αποψη εαν πας τωρα για αναβαθμιση, πηγαινεις σε τελευταιας γενιας. Κανενας λογος να πας σε προηγουμενης, η ddr4 ειναι ελαχιστα ακριβοτερες, η μητρικες ειναι ακριβοτερες αλλα και παλι σου δινουν οτι πιο τελευταιο υπαρχει. Σε καθε γενια μετα την δευτερη οι intel ειναι λιγο καλυτεροι απο τους προηγουμενους, αλλα εξακολουθουν να ειναι καλυτεροι. 

Εαν ανατρεξεις σε παλαιοτερα νηματα θα δεις, οταν βγηκε η σειρα 3 ελεγαν δεν αξιζει η αναβαθμιση απο την 2, οταν βγηκε η 4 ελεγαν δεν αξιζει να πας απο την 3. Οποτε σειρα 2=3, σειρα 3=4, απ'οτι διαβαζω και εδω σειρα 4=6, η πραγματικοτητα ομως ειναι διαφορετικη, αρκετα καλυτερη διαχειριση, πολυ πιο συγχρονος σε ολα του, καινουργια αρχιτεκτονικη, ελαχιστη καταναλωση ρευματος και μνημες ddr4. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.

Πριν από λίγες μέρες έψαχνα επεξεργαστή για το desktop που θα φτιάξω. Έπεσε στην αντίληψη μου οι intel 6ης γενιάς. Το μηχάνημά εγώ το θέλω για όχι βαριά προγράμματα ούτε βαριά παιχνίδια. Κυρίως για παιχνίδια αλλά όχι με φοβερά γραφικά. Είναι καλή επιλογή ένας i3 6ης γενιάς ή είναι υπερβολικός για την δουλειά που τον θέλω;

Παρακάτω είναι ένας 6ης γενιάς που βρήκα:

http://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

http://www.skroutz.gr/s/4341338/AMD-A10-7850K-Box.htmlσεαυτα τα λεφτα αυτος εχει καλη  ενσωματωμεη  καρτα γραφικων  για gaming

Δημοσ.

ΑΝ θα μπει αμέσως κάρτα θα είναι χαμηλού επιπέδου/κόστους όπως οι AMD Radeon R7 360 / nVIDIA GeForce GTX 750 Ti...

Πολύ αργότερα μάλλον θα μπει κάρτα των ~300 ευρώ.

Για το 2ο σκέλος σχετικά με το OC ;

Διαφορα στα παιχνιδια με τα 30περιπου ευρω θα δεις αν αντι για 750ti αγορασεις την Gtx 950 παρα αν πας απο τον ενα i5 στον αλλο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...