Προς το περιεχόμενο

Ψύξη 4790k (Air/CLC/custom loop)

Theo1903

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας .Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στήνω το pc μου και αφού έχουν στηθεί όλα τα κομμάτια ,θέλω να αρχίσω να "βελτιώνω" κάποια πράγματα .Όταν αγόρασα την cpu ,πήρα μια 212 evo για να μην ζεσταίνεται η οποία είναι πολύ τίμια αλλα ίσως να χρήζει αντικατάστασης .Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής : 

-Αρχικά ,ο 4790κ είναι ένας επεξεργαστής που τρέχει απο μόνος του στα 4.4 και αν και factory clock δεν πάει πολύ παραπάνω για να δικαιολογεί την επένδυση .Δηλαδή τα 4.4 που τα έχω manually σταθερά με σταθερά ρεύματα τον φτάνουν στα 60 κάτι 70 παρά σε gaming και σχεδόν 80 στα 4.5 με την 212 .Μια καλή ψύξη να το φτάσει στις ίδιες θερμοκρασίες 4.8 ? και τι οφέλη έχω με 400 mhz παραπάνω ? 

-Ως προς την ψύξη ,δεν πολυ τρλένομαι να πάω σε μεγάλο tower cooler για να είμαι ειλικρινής (τύπου nhd15) ,αν κάνω δηλαδή όντως αναβάθμιση θέλω να πάω και σε κάτι πιο "όμορφο" εκτός και αν αξίζει πάρα πολύ.Οπότε όσον αφορά το custom loop vs AIO CLC ,μιας και το budget φτάνει τα 200-250€ ,τι να κάνω ?Γενικά ψιλοφοβάμαι τις διαρροές οπότε με ελκύει η πολιτική της corsair με την αντικατάσταση οτιδήποτε χαλασμένου λόγω διαρροών .Για clc ,σκεφτόμουν κάτι σε h110i gt που πωλείται 144 στο visiostudio .Για την άλλη κατηγορία δεν γνωρίζω πολλά οπότε θα ήθελα να μου κάνετε κάποια πρόταση .Πώς συγκρίνονται οι 2 λύσεις απο άποψη θερμοκρασιών  ?

Το hardware πέρνα απτην cpu είναι : 
i7 4790k ,ga z97x ud5h ,4x4gb ram ,gtx 980 g1 ,phanteks enthoo pro windowed ,850 evo ssd και 4 σκληροί στο hdd cage μπροστά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαφορα θα γινεται αντιληπτή μονο σε benchmarks. Οσο για την ψυξη υπαρχουν δυο επιλογες. Η custom, η μια corsair. Το support της ειναι ισως το καλητερο. 
Εχω την h100i 

εξαρταται παντα με ποσο ρευμα θα πιασεις τα ρολογια που λες.

ιδιο επεξεργαστη με nepton 280L και προοδευτικη αυξηση των ανεμιστηρων της υδροψηξης στα 4.5 με σχεδον 1.25 ρευμα σε occt large data set τεστ 15 λεπτων πιανω 72 στον εναν πυρηνα και καμια 5 βαθμους λιγοτερους στους αλλους.δεν ειμαι ευχαριστημενος απο τις θερμοκρασιες μου προσωπικα αλλα.....λαχειο ειναι οι ατιμοι.

• Like 1

Με κανα 100άρι παραπάνω νομίζω οτι μπορείς να βάλεις μια μικρή custom υδρόψυξη, εάν παραγγείλεις τα σωστά υλικά. Σίγουρα προυποθέτη καλό σχεδιασμό, εμπειρία και χρόνο για γίνουν τα loops σωστά και όμορφα. Από την άλλη, με 120€ μπορείς να πάρεις μια Corsair που θα έχει περίπου την ίδια απόδοση.

Η διαφορά είναι, εάν μπορείς να διαθέσεις το αντίστοιχο κονδύλι για την custom υδρόψυξη ώστε μελοντικά να εσοκλείσεις και άλλα περιφερειακά στο loop. Αυτό θέλει περισσότερο ψάξιμο και ίσως να ανεβαίνεις ακόμα παραπάνω στο κόστος.

Η διαφορά των 4.4-4.5 με 4.8 δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι αισθητή και σε ποιές εφαρμογές. Εάν μιλάμε για gaming, δεν υπάρχει ουσιαστικό ταβάνι. Ακόμη και στα 4.8 ενδεχομένως κάποια παιχνίδια να μην χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή σου πλήρως - κατα πάσα πιθανότητα μιλάμε για την νόρμα.

Όπως και να έχει, μια καλή ψύξη σημαίνει πολύ καλύτερες θερμοκρασίες επεξεργαστή και κουτιού και ώς συνέπεια και των λοιπών περιφερειακών, όπως της GPU, οπότε ναι, είναι καλή αναβάθμιση.

Καλή κίνηση θα ήταν αφού ξεκινάς να κατεβάζεις θερμοκρασίες, να αφαιρέσεις το HDD Cage και να μεταφέρεις τους δίσκους στην επάνω θέση για συσκευές 5,1/2. Θα ελευθερώσεις συμαντικό airflow και το κόστος των mountkits είναι προσιτό.

Εάν ανεβάσεις το budget, αλλάζεις και μπροστινό ανεμιστήρα από έναν σε δύο μικρότερες με μεγαλύτερο μέγεθος μεταφοράς αέρα.

• Like 1

Με κανα 100άρι παραπάνω νομίζω οτι μπορείς να βάλεις μια μικρή custom υδρόψυξη, εάν παραγγείλεις τα σωστά υλικά. Σίγουρα προυποθέτη καλό σχεδιασμό, εμπειρία και χρόνο για γίνουν τα loops σωστά και όμορφα. Από την άλλη, με 120€ μπορείς να πάρεις μια Corsair που θα έχει περίπου την ίδια απόδοση.

Δεν έχει και μικρή διαφορά η corsair από custom, έτσι όπως το λες είναι σαν να μην αξίζει η επιλογή.

εξαρταται παντα με ποσο ρευμα θα πιασεις τα ρολογια που λες.

ιδιο επεξεργαστη με nepton 280L και προοδευτικη αυξηση των ανεμιστηρων της υδροψηξης στα 4.5 με σχεδον 1.25 ρευμα σε occt large data set τεστ 15 λεπτων πιανω 72 στον εναν πυρηνα και καμια 5 βαθμους λιγοτερους στους αλλους.δεν ειμαι ευχαριστημενος απο τις θερμοκρασιες μου προσωπικα αλλα.....λαχειο ειναι οι ατιμοι.

Μακρυα απο OCCT, Prime κτλπ με AVX Thano. Μονο αν παιζεις "καρφωτο" ρευμα

• Like 1

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας .Τελικά προχώρησα στην αγορά της h110i gt .Περιμένω οταν έρθει για να ξαναποστάρω με θερμοκρασίες και εντυπώσεις

• Like 3

Μακρυα απο OCCT, Prime κτλπ με AVX Thano. Μονο αν παιζεις "καρφωτο" ρευμα

αυτο για ποιον λογο?καλα για το prime το ξερω αλλα το occt για ποιον λογο?δεν χρησιμοποιω το cpu occt linpack,το αλλο το απλο για τα errors σε large data set.

με καρφωτο παιζω οχι offset και εχω τις εξοικονομησεις ανοιχτες.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας .Τελικά προχώρησα στην αγορά της h110i gt .Περιμένω οταν έρθει για να ξαναποστάρω με θερμοκρασίες και εντυπώσεις

Τσαμπα αγορα παντως εκανες αφου προκειται για παιχνιδια στα οποια ο επεξεργαστης που εχεις φυσαει και με στοκ ρολογια ειναι ισως οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα μαζι με τον αντιστοιχο Skylake που ειναι μια απο τα ιδια. 150ευρω για ψυκτρα που στα παιχνιδια πιο πολυ διαφορα θα εβλεπες αν ειχες αγορασει με τη χρηματικη διαφορα Gtx 980ti παρα αυτη που πηρες...

Με γεια παντως οπως και να εχει

αυτο για ποιον λογο?καλα για το prime το ξερω αλλα το occt για ποιον λογο?δεν χρησιμοποιω το cpu occt linpack,το αλλο το απλο για τα errors σε large data set.

με καρφωτο παιζω οχι offset και εχω τις εξοικονομησεις ανοιχτες.

A ok γραψε λαθος !!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...