Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς καλησπέρα. Έχω μερικές απορίες και θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα για να ξέρω τι μου γίνεται.

Έχουμε μια γραμμή pstn στην δουλειά με έναν αριθμό/fax και adsl. Το fax έχει είσοδο/έξοδο με το τηλέφωνο να είναι κουμπωμενο στην έξοδο (το fax ξεκινάει να δουλεύει μετά τα 7 χτυπήματα). Όλα δουλεύουν καλά.

Έχουμε έναν αριθμό ακόμα τον οποίο θέλουμε να φέρουμε στο γραφείο και σκεφτήκαμε το isdn ως μια πιο εύκολη λύση. Θέλουμε να δουλεύουν και οι 2 αριθμοί σαν απλά τηλέφωνα και το ένα από τα 2 να είναι και το fax μαζί.

Γίνεται? Θα δουλεουν ως έχει? Ή πρέπει να ζητήσω και αριθμό msn ξεχωριστό για το fax και να δουλεύει μόνο του τελείως ?

Με το adsl τι γίνεται?

Θα μου δώσουν άλλο εξοπλισμό από τον ΟΤΕ? Πρέπει να γίνουν αλλαγές στην συνδεσμολογια γενικότερα?

Αυτά τα λίγα... Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Νομμίζω πως αν περάσεις σε ISDN θα σου βάλουνε netmod(συσκευη ISDN) για να βγάζουν δυο γραμμες, απο εκει και έπειτα δεν θα έχεις κάποια άλλη αλλαγη, η μια γραμμή θα έχεις adsl ενα τηλεφωνο και η άλλη γραμμή θα έχει άλλο ένα τηλέφωνο. Τα υπόλοιπα ειναι γνωστα και δουλεύουν το ίδιο.

Δημοσ.

αν θες ρωτα στην hol στο 2130013844 αλλα απο σταθερο παρε και πες για επαγγελματικα πακετα οτι θες και ολα αυτα που μας ειπες πιο πανω και θα σου προτεινουν αυτοι αλλα αμα συμφωνησεις ρωτα πριν κανεις αιτηση τι τηλεφωνια δινουν μην σου δοδουν voip 

και σε αλλη βεβαια μπορεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Έκανα την αίτηση για isdn.

Και μίλησα με τον διευθυντή του τεχνικού στον Οτε (με τον οποίο βρεθήκαμε να είμαστε συγγενείς) .Για το μόνο που με προειδοποιησε είναι ότι επειδή είμαι μακριά από κέντρο και θα φορτωθεί η γραμμή μπορεί να έχω μια μικρή πτώση στην ταχύτητα του ίντερνετ.

Αν δω ότι προκύψει πρόβλημα από εκεί και πέρα θα ρίξω κανονικές γραμμές να ξεμπερδευω

Δημοσ.

To ISDN χρησιμοποιεί για την τηλεφωνία περισσότερες συχνότητες εις βάρος του DSL σήματος, οπότε πάντα έχει μικρότερο συγχρονισμό (1-2Mbps, ανάλογα την απόσταση) στην ίδια γραμμή.

• Like 1
Δημοσ.

α.θα πρεπει να αλλαξεις splitter και να μπει οver isdn

β.τα τηλεφωνα θα ξεκινανε απο το netmod.

γ. το router θα πρεπει να ειναι adsl over isdn.

δ.θα χασεις λιγο στο upload δυστυχως.καλυτερα να εριχνες κανα voip σε κανα παροχο αλλα οχι με Oxygen/gennet

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά. Ήρθε ο τεχνικός χτες έβαλε το netmode όλα οκ. Περιμένω να γίνει και η μεταφορά της 2ης γραμμής.

Το ίντερνετ μου είπε θα δουλέψει πάλι αύριο - μεθαύριο.

Τώρα για την ταχύτητα βλέπουμε. Πριν κλειδωνε στα 8 μαξ. Ένα καλό που μου είπε είναι ότι σε μερικές μέρες θα είναι έτοιμη καινούργια καμπίνα (καφαο?) απέναντι (ούτε 300 μέτρα μακριά) και θα έχω 20+ με μεγάλη πιθανότητα να γίνει και vdsl διαθέσιμο στην περιοχή

Δημοσ.

αν σου δωσουν adsl απο το Kv τοτε μια χαρα θα παιξεις πολυ καλα ακομα και σε adsl.αλλα υπαρχει περιπτωση να μην σε ριξουν εκει παρα μονο αν βαλεις vdsl.Λογικα θα χασεις κανα Mbit στο down και θα χασεις και στο Up.

εκτος αν εισαι καπου επαρχια και μπει οχι απο τα νεα kv για το vdsl αλλα βαλουν σαν Mini dslam για adsl και σου δωσουν απο εκει.

Δημοσ.

Χμ, για να λένε ότι υπάρχει πιθανότητα (και όχι βεβαιότητα) να δώσουν VDSL από την νέα καμπίνα, μάλλον πρόκειται για miniDSLAM, οπότε θα πάρει κανονικά ADSL από αυτήν (πελάτης ΟΤΕ).

Δημοσ.

Το παιδί δεν ήταν σίγουρο γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε δουλέψει πάνω σε αυτό. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα παίζει πολύ καλύτερα το ίντερνετ .

Άμα δω αμάξι του οτε να κάνει τίποτα εργασίες εδώ κοντά θα τους ρωτήσω

Δημοσ.

Χμ, για να λένε ότι υπάρχει πιθανότητα (και όχι βεβαιότητα) να δώσουν VDSL από την νέα καμπίνα, μάλλον πρόκειται για miniDSLAM, οπότε θα πάρει κανονικά ADSL από αυτήν (πελάτης ΟΤΕ).

και για να λενεε οτι θα δωσουν adsl απο εκει(20 + που αναφερει ο ts) ναι πιο πολυ φαινεται για mini dslam.

Το παιδί δεν ήταν σίγουρο γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε δουλέψει πάνω σε αυτό. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα παίζει πολύ καλύτερα το ίντερνετ .

Άμα δω αμάξι του οτε να κάνει τίποτα εργασίες εδώ κοντά θα τους ρωτήσω

επισης αν ειναι για kv vdsl απο νεα καμπινα θα αλλαξουν ολα τα καφαο οχι μονο το δικο σου.αλλακαι adsl να ειναι δεν σε χαλαει.θα εχεις πολυ καλυτερη ταχυτητα.επαρχια εισαι ή οχι?

Δημοσ.

Γυρνώντας απο τη δουλειά σπίτι θα κοιτάω στη διαδρομή για το αν εχουν κάνει αλλαγές και στα άλλα. Αυτό εδώ απ έξω είναι καινούργιο. (θα το βγάλω μια φωτογραφία) Λαμία είμαι.

Δημοσ.

ναι κοιτα να δεις αν εχουν αλλαξει κατι.φωτογραφια απο παλιο καφαο και απο νεο καφαο(vdsl) μπορεις να δεις και στο Link στην υπογραφη μου στο θεμα πως δουλευει το adsl/vdsl

Δημοσ.

Κάτι άλλο. Είναι λογικό να μην συγχρονίζει καθόλου το modem πλέον? Θα πρέπει να γίνει κάτι ακόμα από πλευράς ΟΤΕ (αφότου έγινε η μετατροπή από pstn σε isdn) ?

Δημοσ.

Το PSTN είναι Annex A πρωτόκολλο ενώ το ISDN είναι Annex B.

Αν το modem που έχεις δεν υποστηρίζει το Annex B είναι λογικό να μην συγχρονίζει.

Επίσης θέλει αλλαγή και το splitter και η συνδεσμολογία που γίνεται.

Πως έχουν τώρα οι συνδέσεις και ποιο modem έχεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...