Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Πρόσφατα έκανα φορμάτ στο ταλαιπωρημένο μου pc. Έχω χωρίσει τον σκληρό σε 2 partition. Στο ένα (C:) έχω τα windows με όλα τα προγράμματα και το άλλο (D:) προοριζόταν για αποθήκευση αρχείων.

Έλα όμως που τα αποθηκεύει όλα στον C και ουσιαστικά αχρηστεύεται το partition του D. Αν πάλι κάνω χειροκίνητη αποθήκευση στον D, κάποια στιγμή τα μισά θα τα έχω στον C και τα άλλα μισά στον D και θα μου σπάνε τα νεύρα πέρα δώθε...

Η ερώτησή μου είναι αν και πώς μπορώ να μεταφέρω το φάκελο του χρήστη Alex από τον C στον D και να αποθηκεύονται αυτόματα εκεί όλα..(φώτο για να συνεννοηθούμε καλύτερα).

image.png

image.png

(Ελπίζω να το έγραψα στη σωστή ενότητα)

Δημοσ.

Απλό είναι. Πας σε κάθε φάκελο της πρώτης φωτογραφίας->δεξι κλικ->ιδιότητες->καρτέλα Location (ή όπως μεταφράζεται στα ελληνικά). Εκεί πατάς το κουμπί μετακίνηση και βρίσκεις τον νέο φάκελο τον οποίο θες. Σου κάνει την μετακίνηση και επαναλαμβάνεις και για τους υπόλοιπους...

Πρώτα πρώτα, λοιπόν, δημιούργησε τους φακέλους όπως τους θέλεις εσύ στον νέο δίσκο, πχ D:\users\documents κλπ, και κάνεις την μετακίνηση...

Να έχεις υπόψιν όμως ότι κάτι κρυφούς φακέλους που είναι μέσα στον φακελο χρήστη, δεν μπορείς να τους μετακινήσεις και ούτε ενδείκνυται...

• Like 1
Δημοσ.

Όντως ήταν απλό. Ευχαριστώ πολύ.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Επειδή την πρώτη μεταφορά που αφορά "Τα έγγραφά μου" την έκανα χωρίς να δημιουργήσω πρώτα το φάκελο στον D, χάθηκε το εικονίδιο το οποίο δεν υπάρχει κάπου τώρα. Χάθηκε και απο τον C o φάκελος.

Δεν είναι τίποτα σοβαρό, αλλά μου χτυπάει άσχημα στο μάτι κάθε φορά που ανοίγω και ένα εικονίδιο είναι διαφορετικό. Έχουμε καμία λύση σ' αυτό;

Και κάτι ακόμα, οι βιβλιοθήκες σε ποιό partition ανήκουν; Δεν υπάρχει η επιλογή "Ιδιότητες" ώστε να το δω..

Δημοσ.

Κοίτα, μια ιδεά είναι να επαναφέρεις τον φάκελο στην αρχική του θέση και να επαναλάβεις την διαδικασία ξανά για τον φάκελο αυτό, δημιουργώντας αυτή τη φορά τον νέο φάκελο.

Εναλλακτικά, βρήκα αυτή τη σελίδα. Εκεί περιγράφονται δύο τρόποι όπου επαναφέρονται τα σωστά εικονίδια. Μάλιστα ένας χρήστης πόσταρε ότι είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Το έλυσε ακολουθώντας την δεύτερη μέθοδο. Βασικά θα δοκίμαζα πρώτα να επαναφέρω τον φάκελο στην αρχική θεση κλπ, και μετά αν δεν πετύχαινε θα προχωρούσα με το κολπάκι του περιγράφεται στο λινκ που έβαλα.

Όσον αφορά τις βιβλιοθήκες, αυτές δεν είναι πραγματικοί φάκελοι, είναι εικονικοί, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι κάτι σαν συντομεύσεις για άλλους φακέλους...

• Like 1
Δημοσ.

Σου βγάζω το καπέλο και σε υπερευχαριστώ  :D

Τα κατάφερα πολύ εύκολα, γιατί αν το πάλευα μόνη μου με εκόβα να πηγαινα πάλι για φορμάτ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...