Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Θα μπω απευθειας στο θεμα....

Καταρχην μενω σε αποσταση 1-1,5 Κμ απο το DSLam.

Ετος 2008

Εβαλα OTE conn-x στο σπιτι γτ ηθελα γρηγορο κ αξιοπιστο ιντερνετ.

Εβαλα το πιο ακριβο πακετο, αν θυμαμαι καλα, 30ευρω/μηνα μονο το ADSL24

κ φυσικα κ τηλεφωνο....

Το ειχα για 2 χρονια, ηταν ακριβο, αλλα αυτο μου ηταν αδιαφορο,

πληρωνα συνολικο λογαριασμο στα 45ευρω/μηνα, οπου τα 30ευρω ηταν μονο το ιντερνετ.

Επιανα ταχυτητα 20 ΜΒιτ σταθερα κ σχεδον 1 MBit upload.

Στο πρωτο εξαμηνο εκανα χρηση wired(ethernet) κυριως, κ μετα μονο wireless.

Ετος 2010

Λοιπον, επαρχια μενω, οπως καταλαβαινετε αρχισε η Forthnet να μπενει στο παιχνιδι στην επαρχεια, κυριως στον τομεα του ιντερνετ, οτι ηταν αξιοπιστο. Εγω δεν ηθελα να αλλαξω παροχο με τιποτα, ειχα συνδεση που ολοι μου οι φιλοι ζηλευαν, νομιζαν οτι ηταν διαστημικη.

Τεσπα, οι γονεις μου τελικα, αφου με ειπαν για την Forthnet, κ για προσφορα που τους εκανε στα 25 ευρω/μηνα (σχεδον τα μισα απο οτι πληρωνα στον ΟΤΕ), κ αφου προσφεραν στην τηλεφωνια κ δωρεαν κινητα/σταθερα/εξωτερικο περισσοτερα απο οτι ο ΟΤΕ, κ αφου διαβεβαιωσαν στους γονεις μου οτι τη ιντερνετ ειναι καλυτερο απο τον ΟΤΕ κ θα ειναι κ πιο γρηγορο, ενω εγω τους ειπα οτι μου ειναι αδιαφορο κ ειμαι υπερευχαριστημενος στον ΟΤΕ, κ θα πληρωνω εγω ο ιδιος το "τσιβι" την conn-x 30 ευρω απο την τσεπη μου, πηγαν πισω απο την πλατη μου κ καναν συμβαση στη Forthnet.

Τεσπα, με την Forthnet, router Thomson 585v8 με τη κεραια....

επιανα 21 download k 1 upload....

πολυ καλα γτ τα επιανα wireless, σε αποσταση πανω απο 5 μετρα απο το ρουτερ, με τοιχους ενδιαμεσα. κ στο λαπτοπ/pc επιανα 4 απο τις μπαρες δικτυου...

ποιοτητα/ταχυτητα ιντερνετ:

π.χ.

torrent κατεβαζα με πανω απο 2ΜΒ/s οταν ειχε seeders....

direct download me πανω απο 2ΜΒ/s...

online gaming χωρις προβλημα η p/l...

upload εκανα με 100KB/sec η και παραπανω....

κ ολα τα παραπανω ηταν σταθερα, χωρις διακυμανση...

σπανια το ρουτερ ή η γραμμη μπουκωνε, κ εκανα ενα restart το ρουτερ, τπτ αλλο

(αυτο 1 φορα το μηνα το πολυ)...

Παλι ειχα ιντερνετ, που οι φιλοι μου το ζηλευαν.... απορουσαν πως εχω τοσο υψηλη ταχυτητα, κ το bonus ηταν οτι ηταν πληρως αξιοπιστη, σταθερη, με χρηση μονο wireless....

Αργοτερα οι γονεις προσθεσαν στο πακετο κ αλλα καλουδια....οπως Nova με extra καναλια, επιπλεον χρονους ομιλιας κτλ....

Ετος 2014 (αρχες-μεσα)

Ειμαι δεν ειμαι 3-4 χρονια στη Forthnet, με το ιδιο ρουτερ, το αρχικο, κ αρχιζει να γ@μιεται το συμπαν....κυριολεκτικα...

disconnects, να πεφτει η ταχυτητα κ να ξαναανεβενει απο μονη της μετα απο 2 λεπτα, να αναβει τουλαχιστον 1 φορα την μερα το κοκκινο λαμπακι στο ρουτερ (που απαιτουσε restart ρουτερ), να μπουκωνει η γραμμη μετα απο εντονη δραστηριοτητα, να μου βγαζει τοπικο δικτυο στο laptop που να απαιτει να κλεισω το ρουτερ γτ ειχε καποιο φωτακι του κοκκινο, κτλ.....

τεσπα, επειδη εκεινη την περιοδο ειχε ερθει η αδερφη μου στο σπιτι, την κυνηγουσα γτ θεωρουσα οτι εκανε downloding, streaming, uploading κ σκοτωνε το bandwidth η μπουκωνε τη γραμμη....

αφου εφυγε, το προβλημα συνεχισε ακριβως οπως παραπανω...

ειχα 3 pc (2 laptop k 1 desktop), οποιο χρησιμοποιουσα, το προβλημα ηταν το ιδιο.

Περνω τηλ την τεχνικη υποστιριξη, τους λεω "εχω προβλημα εδω κ 2 μηνες, ολο αυτο ουρανοκατεβατο, τους το εξηγω", μου λενε "να συνδεομαι μονο με καλωδιο, γτ αλλιως μπορει να προκυπτουν προβληαμτα, κ οτι σταθηκα τυχερος που 5 χρονια δεν ειχα προβληματα pου ημουν μονο wireless" ....3 lalloun k 2 xoreuoun...

τους λεω, "δλδ μονο με καλωδιο πρεπει να μαι για να εχω ιντερνετ? αν δεν θελω να εχω καλωδιο, δεν θα εχω ιντερνετ?" και μου απανταει "ναι, αυτο ειναι δικο σας προβλημα, απο τη στιγμη που δεν χρισημοποιειται καλωδιο", της απανταω "οκ, εχω αλλες 3 συνδεσεις Forthnet (που ισχυει, αλλα ειναι σταθερες συνδεσεις), αποσυνδεσε με, θα παω στον ΟΤΕ σημερα να κανω συμβαση εκει".... κ κλεινω το τηλ.

τεσπα, παω στον ΟΤΕ, τσουχτερος, γυρναω σπιτι, κ με περνουν απο Forthnet, μιλουσαν με τους γονεις μου, εκφοβιζωντας τους οτι θα εχω προστιμο για τη διακοπη κ οτι θα κοιτουσαν το προβλημα που εχω με τη συνδεση ιντερνετ. τεσπα, για να μην σπαστω παλι εξηγωντας οτι ειμαι μ@λακας που γυρισα στο Ελλαδισταν...λεω οκ, αντε να δουμε, θα το κοιταξουν τωρα.

Με περνουν τηλ, κανουν κατι ρυθμισεις, μου λενε περιμενε 2-3 μερες να δουμε πως παει... τα ιδια προβληματα...τους περνω τηλ, τους το αναφερω....με περνουν μετα απο μερες παλι....κανουν κατι ρυθμισεις, μου λενε περιμενε 2-3 μερες να δουμε πως παει... τα ιδια προβληματα...τους περνω τηλ, τους το αναφερω...

με περνουν μετα απο μερες παλι...κανουν κατι ρυθμισεις, μου λενε περιμενε 2-3 μερες να δουμε πως παει... τα ιδια προβληματα...τους περνω τηλ, τους το αναφερω

τεσπα, τα προβληματα παρεμειναν, καμια βελτιωση, αναγκαζομουν να βγενω απο το σπιτι κ να πηγαινω στο μαγαζι, γτ εκει ειχα ιντερνετ κ μπορουσα να κανω δουλεια, ενω στο σπιτι, για δουλεια μισης ωρα, ετρωγα 5 ωρες....ηταν αδυνατο να συνεχιστει αυτο...

τεσπα, μετα απο 100 τηλεφωνηματα, αλλαγη ρουτερ με εξαναγκασμο ανανεωσης συμβασης για 1 ετος, αλλαγη πριζων με ethernet rj45 η 11, αλλαγη ρυθμισεων στο ρουτερ (το προφιλ), κ 2-3 επισκεψεις απο τεχνικο τους, οπου ελεγξαν την καλωδιωση σε ολοκληρη την οικοδομη παρακαλω κ βρηκαν την εγκατασταση αψογη, (οι ιδιοι οι τεχνικοι μου ειπαν, ειλικρινα, δεν ξερουν τι συμβαινει, δεν εχουν ιδεα, κ οτι δεν οφειλεται απο μεριας μου το προβλημα), διορθωσεις/επεμβασεις στο καφαο απο τον οτε, αφαιρεση ολων των τηλ.συσκευων, αλλαγη φιλτρων κ splitter, (μιλαμε αλλαξαν τα παντα), τελικα τα προβληματα παρεμειναν (οπως ηταν το 2014).

Μαιος-Ιουλιος 2015

απο το Technicolor, επιστρεφω στο παλιο ρουτερ Thomson με την κεραια, το μονο που διαπιστωσα ηταν οτι, οι αποσυνδεσεις ηταν ελαφρως πιο σπανιες, κ οτι επιανα μια μπαρα παραπανω στο wireless παντου.

μετα εβαλα κ ενα ZTE που ειχα στο εξοχικο, για δοκιμη, τα ιδια, καμια διαφορα στη σταθεροτητα της συνδεσης μου.

Τεσπα, τους ξαναπερνω, τους λεω παροτι εμειναν καποιοι μηνες εγω αποχωρω απο την εταιρεια λογω αδυναμιας να μου παρεχεται ιντερνετ αξιοπιστο κ σταθερο κ θα κινηθω δικαστικα αν τολμησετε να αναφερθειτε σε προστιμο λογω προωρης διακοπης η οτιδηποτε, διεκδικωντας παραλληλα ηθικη οδυνη, κ προστιμο αναφορικα με τους λογαριασμους που εχω πληρωσει ολο αυτο το διαστημα μιας κ εσεις αδυνατουσατε να με παρεχετε την συμφωνηθεισα υπηρεσια που εχουμε.

Με περνουν μου λενε "να κανουμε κατι ρυθμισεις στη γραμμη σας", τους λεω" καλα πλακα με κανετε, τι κανετε 6+ μηνες τωρα?"

τεσπα, μου καναν αλλαγη προφιλ στη γραμμη/συνδεση, μειωνοντας μου την ταχυτητα.

(Ειναι αυτο που σου αλλαζουν το snr i margin, να μειωσουν θορυβο, για να σταθεροποιηθει η γραμμη χωρις η με απειροελαχιστα disconnects). βεβαια αυτο δεν μου το λεγαν, μου λεγαν απλα " σου αλλαζουμε ρυθμισεις, εγω ειμαι νεος τεχνικος" λες κ φερανε κανα φοστηρα απο την NASA ξερω γω που ανακαλυψε τπτ καινουριο.

τεσπα, τα disconnects μειωνονται, αλλα ειναι αισθητα, ειναι αδυνατο το οnline-gaming, τορρεντ που επρεπε να κατεβαζα σε 10 λεπτα μπορει να εκανε κ 30 λεπτα, κτλ....

τους περνω τους το λεω....

αλλος τεχνικοσ, παλι την ιδια διαδικασια εκανα (χωρις να μου το αναφερει).

εν ολιγης, μου ριξανε την ταχυτητα, απο τα 21 ΜΒιτ στα 18, 16, 14, 12....

τωρα πρεπει να ειμαι στα 12MBit σταθερα, με απειροελαχιστα disconnects αλλα με αλλα προβληματα που θα αναφερω παρακατω...

περι αυτου, τους ειπα οτι πλεον εχω απειροελαχιστα disconnects, κ μου λενε "ολα καλα δλδ", κ τους λεω "πως καλα"...παλι μου πεφτει η ταχυτητα στο 0....σαν να εχω disconnect, οτι τρεχω εκεινη τι στιγμη "κλεινει", τι να το κανω????? σταθερη αξιοπιστη γραμμη θελω....

τι αρλουμπες μου ειπαν....

κ στην ερωτηση μου....τωρα τελικα θα εχω 12 ΜΒιτ μεγιστο αντι για 21ΜΒιτ.....μου απαντησαν "12ΜΒιτ εχω, οχι 21ΜΒιτ, που τα ειδα τα 21?"

κ τους ειπα, μεχρι προχτες ειχα 21, το DSLam ειναι εδω διπλα, γτ να εχω 12, αφου 21 φτανουν στο σπιτι μου.... μου ειπαν οτι τα 9ΜΒιτ χανονται μες το σπιτι μου ...οτι να'ναι...

τωρα, τα προβληματα που εχω αυτη τη στιγμη ειναι:

1. η ταχυτητα πεφτει συχνα, κ επανερχεται μετα απο 1-3 λεπτα, χωρις ομως να γινετε disconnect, αλλα ολες οι εφαρμογες που τρεχω (skype,dropbox,msn ktl) κλεινουν, κ κανουν αυτοματο sign-in μολις επανελθει η ταχυτητα.

2. εχω max 12Mibt download...

3. δεν μπορω να παιξω online-gaming σοβαρα, θα μου χτυπησει packetloss εδω κ εκει, κ σπανια θα με πεταξει εντελως....

ps: δεν κανω multitasking εργασιες οσον αφορα το bandwidth, δλδ δεν παιζω ταυτοχρονα online-gaming κ κανω download η upload h torrent η sθrf-αρω....

το συμβολαιο μου ληγει σε 10 μερες

Θελω να μου προτεινεται λυσεις....να παω καπου αλλου...ΟΤΕ? θα διορθωθουν αυτα?

καταρχην που οφειλονται?

ps: πηραν ηδη τηλ απο Forthnet να κανουμε ανανεωση κτλ, να ηχογραφιθει, για δεσμευση 1 ετους, κ οταν τους ειπε η μανα μου οτι εχει προβλημα το ιντερνετ ειπαν θα το δουν μετα... δλδ απαξ κ δεσμευτεις (τι κορακια ειναι), μετα θα μου λυσουν προβλημα που δεν μπορεσαν να λυσουν πανω απο 1 χρονο τωρα....

Δημοσ.

Ναι αφού το πρόβλημα σου δεν έπλυνεται τι θα κάνεις θα κάτσεις με σταυρό μένα τα χέρια κάνε η καταγγελία η να πας σε άλλη εταιρεία

Δημοσ.

Ναι αφού το πρόβλημα σου δεν έπλυνεται τι θα κάνεις θα κάτσεις με σταυρό μένα τα χέρια κάνε η καταγγελία η να πας σε άλλη εταιρεία

Σοβαρή συμβουλή του έδωσες.

Ξέχασες την παράμετρο να είναι από εκείνον το πρόβλημα όμως.

Καλησπερα,

.............................................

Καταρχήν, πριν προχωρήσεις σε έλεγχο εσωτερικής εγκατάστασης και μετρήσεις κάτω στον κατανεμητή, κάνε copy paste τα στατιστικά της γραμμής για να δούμε τι γίνεται.

Δημοσ.

Σοβαρή συμβουλή του έδωσες.

Ξέχασες την παράμετρο να είναι από εκείνον το πρόβλημα όμως.

Καταρχήν, πριν προχωρήσεις σε έλεγχο εσωτερικής εγκατάστασης και μετρήσεις κάτω στον κατανεμητή, κάνε copy paste τα στατιστικά της γραμμής για να δούμε τι γίνεται.

Ναι, σκεφτηκα να ειναι απο εμενα το προβλημα....(ΒΑΣΙΚΑ, εμενα υπεδειξαν ως την πηγη του προβληματος, μιας κ οπως λεγαν απο την μερια τους δεν βρηκαν κατι, κ περαιτερω τους υποχρεωσα να κανουν ελεγχο στο κομματι "απο μεριας μου" για να το επιβεβαιωσουν, κ να το διορθωσουν).

το θεμα ειναι, δεν μου παρειχαν λυση περι της μορφης προτασεων.....

οτι μου προτειναν (αλλαγη πριζων, ρουτερ, ρυθμισεις ρουτερ/συνδεσης, ελεγχο καλωδιασης οικιας κ οικοδομης απο τεχνικο μεχρι το καφεο, κ το καφαο) ολα αυτα εγιναν με τη σειρα, κ τπτ απο ολα αυτα δεν διορθωσε το προβλημα .....δλδ ουσιαστικα να εχω 100% σταθερη γραμμη...

Πως μπορω να βρω τα στατιστικα της γραμμης? καποια διευκρινηση?

Δημοσ.

Μπες στην ip του router σου (web interface) και κάνε screenshot την σελίδα που γράφει τα στατιστικά της adsl γραμμής σου (πχ. line attenuation, snr margin, power κλπ)

(σε περίπτωση που δεν έχεις εσύ πρόβλημα, μπορεί το πρόβλημα να είναι απλά crosstalk)

Δημοσ.

Μπες στην ip του router σου (web interface) και κάνε screenshot την σελίδα που γράφει τα στατιστικά της adsl γραμμής σου (πχ. line attenuation, snr margin, power κλπ)

(σε περίπτωση που δεν έχεις εσύ πρόβλημα, μπορεί το πρόβλημα να είναι απλά crosstalk)

to router einai to ZTE (forthnet)

mpika wireless apo to laptop gia na paro ta statistika.

http://s16.postimg.org/ovkbvhe5h/001.jpg

http://s8.postimg.org/kenf0ul9x/002.jpg

episis 2 akoma pramata pou den prepei na anefera stin eisagogi mou:

1. stin oikodomi, eimai to monadiko diamerismata pou exei til k internet, kaneis allos den exei.

exoume asyrmato tilefono, laptop, tablet k kinito, k auta syndeontai ola asyrmata sto router.

to tablet einai genika apenergopoiimeno (kleisto).

episis sto laptop yparxei asyrmato mouse (kano na 2 fores, pou etyxe na to syndeso, eno p.x. eixa torrent anoixto k katebaze me 1MB/sec, molis ebala to usb stick tou, i taxytita epefte sta 100KB/sec k kollouse ekei (auto poly spania)).

den yparxoun efaptomenes oikodomes. oles oi gyro oikodomes exoun kapoia apostasi.

p.x. sto wireless tou laptop brisko alla 6-7 diktya, alla ola exoun 1 mpara.

2. Οταν ανοιγει ο πατερας μου το tablet, κ κανει κατι οπως skype videocall, τοτε κ στο κινητο μου αλλα κ στο laptop (k ta 2 wifi) ειναι σαν να μην εχω bandwidth να κανω οτιδηποτε, κ σαν να τρωει ολη μου την συνδεση το skype videocall, το οποιο ειναι αδιανοητο φυσικα...

επισης, στη προκειμενη περιπτωση στις αλλες 2 συσκευες μου δειχνει "Τοπικη/Περιορισμενη συνδεση"

Δημοσ.

παντως η γρμμη φαινετα να εχι συχρονισει στα 12,5 με 1 ανεβασμα αλλα ελενξε και την εδωτερικη σου καλωδιοση μπορει κατι να εει γινει κατω και για αυτο να εχεις πιο μειωμενη ταχυτητα αλλα και εγω με  οτε 1,7 απο το αστικο κε τρο συχρονιζω στα 12,7 με 1 ανεβασμα πανω κατω απο το 1.5  μεχρι το 1,7 το ιδιο συχρονιζουν ολοι 

Δημοσ.

παντως η γρμμη φαινετα να εχι συχρονισει στα 12,5 με 1 ανεβασμα αλλα ελενξε και την εδωτερικη σου καλωδιοση μπορει κατι να εει γινει κατω και για αυτο να εχεις πιο μειωμενη ταχυτητα αλλα και εγω με  οτε 1,7 απο το αστικο κε τρο συχρονιζω στα 12,7 με 1 ανεβασμα πανω κατω απο το 1.5  μεχρι το 1,7 το ιδιο συχρονιζουν ολοι

οπως εγραψα παραπανω, το προβλημα μου δεν ειναι η ταχυτητα...

κανονικα εχω 21 ταχυτητα που μου την εριξαν στα 12, για να μου σταθεροποιησουν την γραμμη, γιατι ειχα τα disconnects....

τι να ελεγξω την καλωδιωση 13η φορα? δεν διαβασες παραπανω? 2 τεχνικοι της Forthnet την ελεγξαν κ την βρηκαν αψογη.... μπορω να αμφισβητισω το πορισμα τους?

κ τα stats της γραμμης τα εδωσα γιατι μου τα ζητησατε....

Δημοσ.

Δες την πριζα αν ειναι καλα τα καλωδιακια μεσα επισης δες αν ερχεται κιαλο ζυγαρι απο κατω και βαλε το αλλο η παρε ενα τηλεφωνικο καλωδιο μονο με 1 βυσμα βγαλε την πριζα καθαρισε το καλωδιο και συνεδεσε το ρουτερ απρυθιας και θες τι διαφορα μπορει να εχεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...