oasisAthens Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα σας φίλοι μου θα ήθελα μια βοήθεια με αυτό που θα ήθελα να φτιάξω. Λοιπόν έχουμε και λέμε. Σε ενα δωμάτιο του σπιτιού που είναι και το γραφείο μου υπάρχει το router μαζι με το pc. Στο σαλόνι υπάρχει η tv η οποια συνδέεται ασύρματα με το pc - router. Τώρα θέλω να εγκαταστήσω ενα NAS ο οποιος θελω να τον συνδέσω ενσύρματα με την tv ετσι ώστε ν κερδίσω σε ταχύτητα μεγαλων αρχειων αλλα θέλω το nas να είναι και μέρος του υπολοίπου δικτύου εννοείται Πως το καταφέρνω αυτο μου λετε? Μια σκεψη που εχω είναι να βάλω ενα switch στο σαλόνι που πάνω του θα κουμπωσουν η tv το nas και ενα 2ο router που θα γίνει bringe με το 1ο που έχει το inetrnet. Θα λειτουργήσει η να κάνω κάτι άλλο? Ισως κάποιο access point ?
jkoukos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Αν υπάρχει δυνατότητα να περάσεις καλώδιο, τότε μην ρωτάς καν. Βάζεις ένα switch στο σαλόνι και συνδέονται πάνω του ενσύρματα οι άλλες συσκευές. Μακράν η οικονομικότερη και η καλύτερη λύση.
oasisAthens Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Αν υπάρχει δυνατότητα να περάσεις καλώδιο, τότε μην ρωτάς καν. Βάζεις ένα switch στο σαλόνι και συνδέονται πάνω του ενσύρματα οι άλλες συσκευές. Μακράν η οικονομικότερη και η καλύτερη λύση. Το θέμα είναι ακριβώς ααυτό ! Οτι δεν υπαρχει τρόπος να περάσω καλώδιο αλλιως δεν θα το συζητούσα καθόλου.
ArisG88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Παρε ενα ζευγαρι powerlines 40-50 ευρω και κανεις την δουλεια σου.
oasisAthens Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Παρε ενα ζευγαρι powerlines 40-50 ευρω και κανεις την δουλεια σου. Δεν νομίζω να κάνουν δουλειά... Το σπίτι είναι με τριφασικο ρεύμα και ειμαι σιγουρος οτι τα 2 δωματια καθονται σε διαφορετικές φασεις. Δλδ με ποιο απλά λόγια υπαρχει κατι που να παίρνει ασύρματο Δίκτυο και να το δινει σε ενσύρματα ?
ArisG88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Υπάρχουν powerlines που δουλευουν και σε τριφασικό ρεύμα. Τώρα έαν θες ασύρματα, πάρε ένα απλό AP της TPlink το οποιο θα το δουλεψεις ως client. Θα τραβαει ασυρματα και θα στο βγαζει σε καλωδιο!
jkoukos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Το θέμα είναι ακριβώς ααυτό ! Οτι δεν υπαρχει τρόπος να περάσω καλώδιο αλλιως δεν θα το συζητούσα καθόλου. Μα έγραψες ότι θέλεις να βάλεις switch, το οποίο μόνο ενσύρματα συνδέεται με τον router. Οι άλλες λύσεις είναι αυτές που πρότεινε ο Άρης.
oasisAthens Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Χμμμμ.... Εχεις κατι συγκεκριμένο κατά νου οσον αφορα τα powerlines που είπες ; Και κατι συγκεκριμένο οσον αφορά το tp link ? Δλδ θα μπορω να συνδέσω ενσύρματα το nas και την tv επανω kai ta 2 μετα μαζι ασύρματα στο υπόλοιπο δικτυο?
ArisG88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Με αυτο TPLINK TL-WA801ND κανεις την δουλεια σου. Εαν θες powerlines πας σε devolo, ακριβα αλλα δουλευουν σε τριφασικο. Και αλλες μαρκες δουλευουν με τριφασικο
oasisAthens Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Χμμμμ να κάνω ίσως μια χαζή ερώτηση... Βλέπω πχ κάποια devolo powerline και επειδη θελω να εκμεταλλευτώ την gigabit Ethernet που εχουν μπορώ να συνδεσω στο τριπλο το pc το nas και το router και στο μονο την tv η πρεπει αναγκαστικά το μονο να εχει το router ?
oasisAthens Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Το δίκτυο θα παει PC και ROUTER --> switch --> powerline μονο--> powerline 3πλο--> tv και nas1 Το switch και τα powerline ειναι 1000αρια. Θα υπάρχει πρόβλημα θεωρητικά στο δικτυο - τρόπο σύνδεσης ή στο stremαρισμα?Το δίκτυο θα παει PC και ROUTER --> switch --> powerline μονο--> powerline 3πλο--> tv και nas1 Το switch και τα powerline ειναι 1000αρια. Θα υπάρχει πρόβλημα θεωρητικά στο δικτυο - τρόπο σύνδεσης ή στο stremαρισμα?
jkoukos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Όχι δεν θα υπάρχει, αλλά μην περιμένεις Gigabit ταχύτητες, όπως σε καλώδιο UTP. Ο λόγος είναι ότι ο θόρυβος από άλλες ενεργοβόρες συσκευές, η απόσταση και οι συνδέσεις των καλωδίων, επηρεάζουν την ταχύτητα. Πόσο χαμηλά εξαρτάται την κάθε εγκατάσταση και το ηλεκτρικό περιβάλλον που θα δουλέψουν, μα σίγουρα αρκετά παρακάτω από την ονομαστική.
oasisAthens Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Χμμμμ ναι ειναι στο μυαλο μου αυτό μιας και το σπιτι έχει τριφασικο συν παλιά εγκατασταση με καποιες αλχημιες αλλά γιαυτο το λογο επελεξα και devolo και δεν ιελω τρελες ταχυτητες αλλα να υποστηρίζει μετάδοση hd υλικό. Στην συνδεσμολογία παντως δεν βρισκεις καποιο λαθος ετσι ?
jkoukos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Η συνδεσμολογία είναι μια χαρά. Ανάλογα την ταινία και το bitrate και φυσικά την ταχύτητα που τελικά θα επιτευχθεί, μπορεί να παίξουν ταυτόχρονα 2 (ίσως και παραπάνω) HD streaming. Απλά μην περιμένεις ταχύτητες Gigabit σε μεταφορές αρχείων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα