Capdi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα, Θέλω να μετατρέψω το παλιό μου laptop σε web server, ώστε να κάνει προσβάσιμες στο διαδίκτυο κάποιες web εφαρμογές που φτιάχνω. Προς το παρόν έχω εγκαταστήσει τον apache και το ssh server, και ο εκκολαπτόμενος web server λειτουργεί στο τοπικό δίκτυο. Αυτό που μένει είναι το περιεχόμενο που έχω εισάγει να είναι ορατό στο internet. Έχω διαβάσει πολλούς σχετικούς οδηγούς ελληνικούς και αγγλικούς αλλά επειδή προσεγγίζουν διαφορετικά το θέμα έχω κάποιες απορίες που θα ήθελα να διευκρινιστούν πρωτού προχωρήσω. 1) Είναι απαραίτητο να δημιουργήσω μία static ip ( Εχω cyta και απ'ότι βλέπω την ενοικιάζει https://www.cyta.com.cy/static-ip-rental, είναι λογικό κάτι τέτοιο ?). Στο τοπικό δίκτυο μου είναι 4-5 συσκευές συνδεδεμένες. 2) Αν αγοράσω domain μπορώ να αποφύγω την static ip ? 3) Οταν κάνω το port forwarding θα ανοίξω μόνο την 80 στην συγκεκριμένη local ip που ανήκει στο laptop-server ? Εκεί δηλαδή που "ακούει" ο apache ? Γενικώς πια είναι η πιο κλασσική λύση για να κάνω προσβάσιμο το συγκεκριμένο laptop στο διαδίκτυο ?
giokreta Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 1) Είναι απαραίτητο να δημιουργήσω μία static ip ( Εχω cyta και απ'ότι βλέπω την ενοικιάζει https://www.cyta.com...tatic-ip-rental, είναι λογικό κάτι τέτοιο ?). Στο τοπικό δίκτυο μου είναι 4-5 συσκευές συνδεδεμένες. 2) Αν αγοράσω domain μπορώ να αποφύγω την static ip ? Ναι πρέπει να έχεις static ip . Για να έχει Domain πρέπει να έχεις static ip , Κάποτε noip.com και DynDNS σου έδειναν Δωρεάν static ip και Domain τώρα δεν ξέρω , 3) Οταν κάνω το port forwarding θα ανοίξω μόνο την 80 στην συγκεκριμένη local ip που ανήκει στο laptop-server ? Εκεί δηλαδή που "ακούει" ο apache ? Αν η σελίδες σου είναι μόνο σε Html και δεν συνδέονται σε κάποια βάση δεδομένον ναι , Αν υπάρχει και βάσει δεδομένων τότε πρέπει να ανοίξεις και port για την βάσει δεδομένον .
Capdi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Επειδή η εφαρμογή διαχειρίζεται γεωγραφικά δεδομένα χρησιμοποιεί επίσης και τον Geoserver ωστέ να εξυπηρετεί την γεωγραφική πληροφορία. Ο Geoserver "ακουει" στην 8080 αλλά επειδή θε επικοινωνεί μόνο με δεδομένα εγκατεστημένα στο laptop και είναι εγκατεστημένος στο ίδιο μηχάνημα ίσως δε χρειάζεται να ανοίξω την 8080 (?). Επίσης θα χρησιμοποιώ και την Postgresql / Postgis ως βάση δεδομένων.
Sheogorath Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Ασχετο με το Software κομμάτι, πάρε μια βάση ψύξης και βγάλε το καπάκι απο κάτω του λάπτοπ. Δεν είναι σχεδιασμένα να δουλέυουν 24/7...
ArisG88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δεν χρειάζεται ούτε static ip αλλά ούτε και domain, φτιάχνεις ενα domain δωρεάν σε υπηρεσίες όπως noip, dyndns κλπ και καταχωρείς τα στοίχεια στο router σου ώστε κάθε φορά που αλλάζει ip να σου ανανεώνει την ip που θα βλέπει το domain. Επίσης άνοιξε μόνο την πόρτα 80 στην ip του server και θα είσαι εντάξει.
Capdi Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα και πάλι, Ζητάω συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δε μου έμενε χρόνος να ασχοληθώ με το θέμα. Λοιπόν: Στο no-ip δημιούργησα ένα δωρεάν domain όπως αυτό example.no-ip.org. Εγκατέστησα το Dynamic DNS Update Client το οποίο κρατάει την τρέχουσα ip συγχρονισμένη με το no-ip host. Στη συνέχεια προσπάθησα να ανοίξω port στο router μου ( το router είναι της cyta ) αλλά νομίζω ότι δε τα κατάφερα. Αν υποθέσουμε όμως ότι τελικά ανοίγω την 80 port, χρειάζεται να κάνω κάτι ακόμα ώστε να είναι προσβάσιμη η σελίδα στο διαδίκτυο? Η παραπάνω απάντηση του φίλου ArisG88 είναι πολύ κατατοπιστική, αλλά θα ήθελα μία διευκρίνηση εδώ: και καταχωρείς τα στοίχεια στο router σου ώστε κάθε φορά που αλλάζει ip να σου ανανεώνει την ip που θα βλέπει το domain. Τι ακριβώς εννοείς ? που καταχωρώ τα στοιχεία του router ? ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα